12.10.2021

Viihtyvyyttä parempaan päin.

Kaupungissa on yksi koirapuisto. Mäntylässä asuvat, autottomat koiran omistajat ei juoksuta koiraansa Sauvosaaren puistoon juoksemaan ja sitten vielä takaisi kotiin. Olisiko mahdollista tehdä Kemiin toinenkin koirapuisto Mäntylän päähän? Tuohon Opistonkadun ja Lapintien väliin jäävä puistoalue sopisi siihen toimintaan kuin nakutettu! Sinne ei pääsisi autolla, vaan nimenomaan on käveltävä paikalle.

Ja sitten toinen asia. Kemissä on vapaa virkistyskalastusalue, mutta missä se näkyy? Kalapaikkoja on, mutta niitä ei pidetä kunnossa. Esim. Lumilinnan Eteläpään aallonmurtajalla olisi oivat mahdollisuudet nousta risukon alta. Sitä vähän siistimällä ja muutaman laiturin rakentamalla, parin penkin asentamalla saisi viihdyttävämmän paikan kertaheitolla. Laavua ei tarvitse, niitä riittää. Sekin alue varmaan kuuluu Lumilinnalle, mutta tämän ideanhan voi heillekin heittää.

Tekninen johtaja Mika Grönvall vastaa:

Vaihtoehtoisia koirapuiston paikkoja on kartoitettu ja lähiaikoina tulee kuntalaisille kysely, jossa on eri vaihtoehtoja. Esitettyjen vaihtoehtojen ulkopuoleltakin voi koirapuiston paikkoja esittää.

Vapaa virkistyskalastusalue Kemissä on karkeasti alueella: sisäsatama-Selkäsaari-Täikkö-Ajos. Tarkka sijainti löytyy kaupungin nettisivuilta.

Takaisin listaukseen