Kotisairaanhoito on suunnattu asiakkaille, jotka eivät kykene käyttämään kodin ulkopuolisia palveluita.

Kotisairaanhoitoa annetaan kotiin silloin, kun henkilö ei alentuneen toimintakyvyn tai sairautensa takia pysty käyttämään muita terveyden- ja sairaanhoidon palveluita. 
Kotisairaanhoitoa ovat erilaiset lääkärin määräämät sairaanhoidon toimenpiteet, kuten näytteiden ottaminen, mittaukset, lääkityksen valvominen ja asiakkaan voinnin seuraaminen sekä kivun helpottaminen.

Tavoitteena on tukea asiakkaan kotona asumista ja selviytymistä.

Asiakkaaksi pääsee palveluntarpeen arvioinnin kautta.
Puhelin 016 259 552, soittoaika arkisin kello 9–12.

Aluejako

Kotisairaanhoito toimii tiimeissä ja tuottaa alueen asiakkaiden kotisairaanhoidon palvelut.
K-tiimin kotisairaanhoito vastaa palvelusetelillä tuotetun kotipalvelun asiakkaiden kotisairaanhoidollisista asioista.

Eteläinen alue E1

Keskusta, Sauvosaari Kauppakadusta etelään lukuun ottamatta Pruntsia (Kauppakatu 26–28) ja Tammenlehvää (Sankarikatu 12).

Eteläinen alue E3

Syväkangas, Takajärvi, Oklaholma, Siikakangas, Ritikka, Kittilänjärvi, Tervaharju, Junko, Peurasaari, Haukkari, Järppi, Nälli, Hepola, Rytikari, Ajos ja Marostenmäki.

Pohjoinen alue P1

Keskustan alue Kauppakadusta pohjoiseen sekä Pruntsi (Kauppakatu 26–28) ja Tammenlehvä (Sankarikatu 12) – Ruutinranta junarataan saakka, Koivuharjunkadun länsipuoli sekä Haapalankatu.

Pohjoinen alue P3

Pohjoinen alue junaradasta pohjoiseen, Marttala, Tapaninkatu, Mäntylä, Koivuharjunkadun itäpuoli lukuun ottamatta Haapalankatua. Kivikko, Karihaara, Paattio, Vainio, Lautiosaari, Ristikangas, Elijärvi, Kivikangas, Nauska, Pajusaari, Kuivanuoro ja Sotisaari.

Koko kaupungin alue, K- tiimi

Koko kaupungin alue, ne asiakkaat, joilla ei ole säännöllistä Kemin kaupungin kotihoidon asiakkuutta tai ovat säännöllisen, palvelusetelillä tuotetun kotihoidon piirissä.