Jälkiä historiassa – OP Ryhmän Taidesäätiön kokoelmat Kemin taidemuseossa

Kemin taidemuseossa avautuu lauantaina 28.10.2023 näyttely, joka on koottu Osuuspankkiryhmän laajoista taidekokoelmista. Näyttely koostuu eri aikakausien suomalaisista taideteoksista, jotka on sijoitettu museon avaraan saliin rinta rinnan. Näin suomalainen nykytaide ja kultakauden ajan taide keskustelevat keskenään ja saavat toisistaan jatkumollista rytmiä.  

Näyttelyn vahvana teemana on suomalainen luonto, joka tarjoaa linkin menneestä nykypäivään. Luonto on ollut innoittajana usealle taiteilijasukupolvelle, ja luontoaiheiden kuvaus kaikessa moninaisuudessaan näkyy sekä nykytaiteen että vanhemman taiteen teoksissa. Näyttelyssä esillä ovat Suomen taidehistorian klassikkokauden taiteilijat kuten esimerkiksi Oscar Kleineh, Albert Edelfelt, Helene Schjerfbeck, Akseli Gallen-Kallela ja Ferdinand von Wright. Sodanjälkeisten vuosien ja nykytaiteen merkittävimpiä taiteilijanimiä näyttelyssä edustavat mm. Aimo Tukiainen, Kain Tapper, Marjatta Tapiola, Marika Mäkelä ja Anna Retulainen. Näyttelyn kuraattorina toimii filosofian tohtori, konservaattori ja taidehistorioitsija Nina Robbins. 

OP Ryhmän Taidesäätiö on perustettu vuonna 1987 ja sen tehtävänä on tukea suomalaista kuvataidetta ja lainata arvosoittimia lahjakkaille, nuorille soittajille. Taidesäätiöllä on tärkeä rooli suomalaisen kulttuuriperinnön säilyttäjänä. Säätiön taidekokoelma on yksi suurimmista suomalaisista yksityisistä kokoelmista, siihen kuuluu noin 3 000 teosta. Taidekokoelma on kattava esitys suomalaista taidehistoriaa sisältäen mm. maalauksia, veistoksia, grafiikkaa ja tekstiilitaidetta 1800-luvun puolivälistä nykypäivään. 

Kemin taidemuseon Jälkiä historiassa -näyttely on osa OP Kemin Seudun 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa.  Näyttely on avoinna 24.2.2024 asti. Museon avoinnaoloajat: maanantai-perjantai 10-17, lauantai 10-15.

Tapahtuman tiedot


Tapahtuman alkamispäivä

23.02.2024,  kello 10:00

Tapahtuman loppumispäivä

24.02.2024,  kello 15:00

Paikka

Kemin taidemuseo
Marina Takalon katu 3
94100 Kemi

Tapahtumaluokat

Näyttelyt