Elmo Salmen valokuva Bogart 1986
Bogart Co. 1986 Kemin Tökärillä. Kuva: Elmo Salmi 1986

Kemiläistä rockia ja rockia Kemissä -valokuvanäyttely 

Kemin Kulttuurikeskuksen aulassa nähdään Pakkasukko Blues n’ Jazz tapahtuman etkoina ja jatkoina valokuvaaja Elmo Salmen tallentamia kasari bändikuvia 26.1.-11.2. Niissä näkyy poikkeuksellisen aktiivinen bändi- ja keikkatoiminta 1980-luvun Kemissä, jossa vieraili tunnetuimmatkin nimet alan huipulta. Kuvia on useammastakin kemiläiselle tutusta paikasta tai bändistä. Saattaapa mukana vilahtaa muitakin tuttuja kasvoja. Elmon tuhansien kuvien joukosta Kemi kulttuurikeskuksen aulagalleriaan on valikoitunut esille noin kaksitoista valokuvaa. 

Kemiläislähtöinen valokuvaaja Elmo Salmi on kuvannut Suomen rokkilavoja jo vuodesta 1982. Elmon kamera on ikuistanut suomalaista rock-historiaa useammallakin paikkakunnalla aina klubikeikoista isoille festareille. Ensimmäiset vuosikymmenet Elmo kuvasi filmikameralla, nyt mies käyttää enimmäkseen digikameraa. 

Elmon valokuvia on julkaistu useammassakin mediassa ja kuvia löytyy myös levynkansista ja kirjoista. Elmo on myös usean bändin luottokuvaaja, jonka back stage -passi on aina voimassa. Bändikuvat ovat Elmon tavaramerkki, mutta mies kuvaa myös luontoa, ”rappiota”, ilmiöitä ja ihmisiä omalla persoonallisella otteellaan. ”Linssin takaa näkee aina paremmin ja enemmän” on luontainen motto Elmolle, joka kulkee kamera kaulassa lähes aina. Hän on kuvannut myös Meri-Lapin jousikvartettia sekä Kemin kaupunginorkesteria. Elmon uusimmat kuvat ovat keskeisessä osassa Kemin kaupunginorkesterin kevään 2024 kausiesitteessä.

Elmon kuvia Juice Grand Slamista ja Popedasta tullaan näkemään Manserock- näyttelyssä Vapriikissa Tampereella 9.2.2024 – 31.12.2026. 

Tapahtuman tiedot


Tapahtuman alkamispäivä

06.02.2024,  kello 08:00

Tapahtuman loppumispäivä

11.02.2024,  kello 15:00

Paikka

Kemin kulttuurikeskus, aula
Marina Takalon katu 3
94100 Kemi

Tapahtumaluokat

Näyttelyt