Kivalo-opiston kuvataiteen päiväryhmän Jälkipeliä II syysnäyttely – Matkan varrelta

Kemin kulttuurikeskuksen Aula Galleriassa nähdään syksyn ensimmäisenä näyttelynä kahdeksan Kivalo-opiston kuvataiteen opiskelijan teoksia Matkan varrelta, jotka houkuttelevat yleisöään kuvataiteen harrastuksen pariin.

Kivalo-opiston kuvataiteen Jälkipeliä II -työryhmä on useita vuosia työskennellyt samassa harrastajaryhmässä. Hyvä yhteistyö, kannustava ilmapiiri ja innostavat opettajat saavat harrastajataiteilijat tekemään ja kokeilemaan monenlaisia maalaustapoja.

Kivalo-opiston Jälkipeliä 2 ryhmä vasemmalta oikealle: Merja Heiskanen, Tuula Rajaniemi, Sami Evinsalo (opettaja), Raija Grönlund, Leena Ramstedt, Leena Näyhö, Kaarina Nylund, Salme Valkeapää, Anna-Liisa Laihinen. Kuva: Venla Kakko 2023

Raija Grönlund

”Minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa.” Eläkkeelle jäädessä oli hienoa alkaa harrastamaan unohduksissa olevia taitoja. Kivalo-opisto sekä ystävien kannustus oli siihen oiva väline. Akryylimaalaus ja grafiikka tuntuvat omalta linjalta. Hyvät tuotokset päätyvät kodin seinälle ja vähemmän onnistuneet täyttävät vaatehuoneen. Tärkeäksi olen kokenut, että tekemisestä tulee hyvä mieli ja olo voimistuu.

Merja Heiskanen

Ihmiseloon kuuluu iloa, surua, tasaisuutta ja rosoa. Tussi/akvarelli teoksissani olen pyrkinyt toteuttamaan näitä ominaisuuksia rosoisella tyylilläni.

Anna-Liisa Laihinen

Olen maalannut ja piirtänyt lukuisten taitavien ja kannustavien opettajien ohjauksessa aina 70-luvun lopulta alkaen. Elävän mallin piirtämisessä fysioterapeutin ammatista on ollut iso apu – ihmisvartalon, liikkeen ja liikkumisen tutkimista molemmat. Esittävät aiheet ovat vähitellen muuttuneet abstrakteiksi tunnelmiksi, hetkiksi. Saan kiittää lapsenlastani monen työn osuvasta nimestä. Maalaaminen on tuonut lohtua elämän kipeisiin mutkiin, mutta myös iloa ja onnistumisen riemua, ystäviä.

Kaarina Nylund

Olen harrastanut kuvataiteita vuosikymmeniä kansalaisopistojen kuvataideopetuksen ryhmissä. Olen myös Tornion Kuvataideseuran jäsen. Vuosittain olen osallistunut yhteisnäyttelyihin ja kerran pitänyt myös oman näyttelyn. Aiheeni saan enimmäkseen luonnosta.

Leena Näyhö

Olen torniolainen, eläkkeellä oleva opettaja. Erikoistumisaineenani oli kuvaamataito. Työni ohella olen harrastanut piirtämistä ja maalaamista. Maalausvälineinä käytän hiiltä ja akryylimaaleja. Töitteni maalauspohjaksi olen valinnut sanomalehden, jonka kuvat ja tekstit ohjaavat työskentelyäni.

Tuula Rajaniemi

Jo lapsena Kylli-täti innosti taiteilemaan. Luotolassa noin 15 vuotiaana olen aloittanut taideharrastuksen. Työn ohessa maalaustaide on ollut mukava harrastus erilaisissa ryhmissä työväenopistossa ja taidekoulussa. Ryhmissä saa intoa ja kannustusta toisilta. Mm. Jorma Kuula, Taina Rönkkö, Leea Tiihonen ym. alkaen tyttölyseon Liisa Rautiaisesta ovat olleet kurssien vetäjinä. Nykyinen ryhmämme on vuosikymmenien ajan ollut suuri kannustajani.

Leena Ramstedt

Olen maalaamista harrastanut vuodesta 1989 alkaen ja monissa eri harrastuspiireissä oppia saanut. Hyviä opettajia on matkan varrelle sattunut, mikä tärkeintä harrastus on tuonut hyviä samanhenkisiä ystäviä. Maalausharrastus on vienyt minut mukanaan.

Salme Valkeapää

Olen harrastanut nuorena keramiikkaa ja posliinimaalausta. Olen suorittanut ATPO tutkinnon Kemin työväenopistossa 2006 -2009, jonka jälkeen maalannut akvarelli ja akryylia sekä puupiirrosgrafiikkaa Keminmaan Kivalo-opistossa. Vuosien harrastus ryhmässä on antanut iloa ja samanhenkisiä ystäviä.

Tapahtuman tiedot


Tapahtuman alkamispäivä

06.10.2023,  kello 09:00

Tapahtuman loppumispäivä

07.10.2023,  kello 15:00

Paikka

Kemin kulttuurikeskuksen aula
Marina Takalon katu 3
94100 Kemi

Tapahtumaluokat

Näyttelyt