Valoa ja Varjoa -konsertti

Vanhustenviikon 3.-9.10. ohjelmaan kuuluu maksuton konsertti Kulttuurikeskuksen taidemuseossa lauantaina 8.10. klo 13-14:30:

”Valoa ja varjoa” – vanhan ajan konsertti sisältää C.P.E. Bachin (1714-1788) triosonaatteja.

Teemu Huunonen, huilu, Antto Vanhala, viulu, Juhana Ritakorpi, sello, Virve Räisänen, cembalo

Esiintyjät ovat Kemissä, Oulussa ja Kuusamossa asuvia ammattimuusikoita.

Carl Philip Emanuel Bach oli tunnetun isänsä Johann Sebastianin toiseksi vanhin poika. Hän oli aikansa arvostetuimpia kosketinsoitintaitureita ja 1700-luvun loppupuolen ehkä kuuluisin säveltäjä. Säveltämiseen hän perehtyi isänsä johdolla. Carl Philip opiskeli myös lakitiedettä, mutta hylkäsi lakimiehen uran ja siirtyi Fredrik Suuren hoviin kamaricembalistiksi ja myöhemmin 1768 Hampuriin Kapellmeisterin virkaan kummisetänsä G.F.Telemannin seuraajaksi.

”Jokaisen säveltäjän tyyli voi olla enemmän tai vähemmän omaperäinen; on vain yksi (C.P.E.) Bach jonka tyyli on täysin ainutlaatuinen ja täysin omansa” (Johann Friedrich Reichardt). Sävelkieli on vaihtelevaa – tunnelmallisesta tunteikkuudesta yllättävien harmonioiden värittämiin rohkeisiin sävyihin saakka.

Kesto 1,5h väliaikoineen. Kahvila on avoinna!

Esiintyjiä voi tukea vapaaehtoisella maksulla ostamalla 10€ käsiohjelman.

Yhteistyössä mukana Kemin kaupungin tapahtumatoimisto ja kaupunginorkesteri sekä taidemuseo, LappBarock (www.lappbarock.com), Kulttuuri- ja tiedesäätiö Kemi 2000 ja Otto A. Malmin lahjoitusrahasto.

Tapahtuman tiedot


Tapahtuman alkamispäivä

08.10.2022,  kello 13:00

Tapahtuman loppumispäivä

08.10.2022,  kello 14:30

Paikka

Taidemuseo, Kulttuurikeskus
Marina Takalon katu 3
94100 Kemi

Tapahtumaluokat

Musiikki