Vierailulla Anu Kolmonen & Anni-Sofia Kauppila

Tiistaina 19.3.2024 Minna Canthin ja tasa-arvon päivänä kello 17 Kemin kaupunginkirjaston esiintymislava Stagelle saapuu kirjailijoita kaksin kappalein! Vierailulla Anu Kolmonen (Taapelitaivas, Partisaanivalssi) ja Anni-Sofia Kauppila (Hiljaa lipuvat varjot, Taivaspuheluita). Tule sinäkin!

Anu Kolmonen on Tervolassa syntynyt, Oulussa asuva kasvatuspsykologi ja kuvataiteilija, jolle ”ihimiset, sanat, kuvat, tarinat ja toisten ihimisten ymmärtäminen ovat rakhaita”. Niin ja potut! “Aina on ruokaa kö vain on pottuja.” Kolmosen esikoisromaani Partisaanivalssi ilmestyi kesällä 2022 ja alkuvuodesta 2024 ilmestyy hänen toinen romaaninsa Taapelitaivas.

Anni-Sofia Kauppilan omakohtaisiin kokemuksiin pohjautuva esikoisromaani Taivaspuheluita tarkastelee elämän peruskysymyksiä. Romaanin henkilöt kokevat, miltä tuntuu rakastua ja rakastaa. He joutuvat kohtaamaan luopumisen kipeyden: rakkauden päättymisen, kuoleman ja henkisen tasapainon menetyksen. Olisi houkuttelevaa ajatella, että tällaisia asioita voi käsitellä vain traagisin sävyin, mutta Anni-Sofian tapauksessa asia ei ole aivan näin. Kauppilan tuorein teos on syksyllä 2023 ilmestynyt romaani Hiljaa lipuvat varjot. Keminmaalaislähtöisen Anni-Sofia Kauppilan toinen romaani Hiljaa lipuvat varjot tarkastelee yhteiskunnan ristiriitoja ja sukupolvien välisiä siteitä, eroja ja yhtäläisyyksiä. Romaani on surumielinen joutsenlaulu pohjoisen kaupungin sielunelämästä. Pohjavireeltään melankolisen kerronnan sävyjä rikastaa tekijälleen ominainen huumori.

Vierailun järjestävät Aikamme Naiset, Kemin taideyhdistys ry ja Kemin kaupunginkirjasto. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Tapahtumasta lisää :

https://www.facebook.com/events/874967407742561

Tapahtuman tiedot


Tapahtuman alkamispäivä

19.03.2024,  kello 17:00

Tapahtuman loppumispäivä

19.03.2024,  kello 19:00

Paikka

Kemin kaupunginkirjasto
Marina Takalon katu 3
94100 Kemi

Tapahtumaluokat

Luennot ja esittelyt, Muut tapahtumat, Teematapahtumat