3.5.2022

Kemin hyödyllisin kotipuutarha 2022 -kilpailuun ilmoittautuminen alkanut

Kemissä on järjestetty vuosien saatossa useita pihakilpailuja; alussa haettiin Kemin Kauneinta Pihaa, sitten Kemin Viihtyisintä pihaa. Ympärivuotinen kaupunkiviljely ja lähiruoan tuottaminen Kemissä -hanke sekä aiemmin järjestetyt pihakisat ovat olleet inspiraationa leikkimieliseen kisaan, jossa tänä vuonna etsitään Kemin hyödyllisintä kotipuutarhaa. Tavoitteena on innostaa kemiläiset kaupunkiviljelyyn. Tule mukaan!

Kaupunkiviljely tarkoittaa ruoan tuottamista ja kasvien kasvattamista kaupunkiympäristössä. Se tuo luonnon takaisin kaupunkeihin, lisää pölyttäjien määrää rakennetussa ympäristössä ja vahvistaa kaupunkilaisten luontosuhdetta, yhteisöllisyyttä, omavaraisuutta sekä hyvinvointia. Kaupunkiviljely on ekologista ja vähähiilisyyttä edistävää, sillä se vähentää ravinnon pakkaus- ja kuljetustarpeita. Palkitut puutarhat toimivat malliesimerkkeinä pihan ja puutarhan mielekkäästä toteutuksesta. Hyvin hoidetut viheralueet ja viihtyisät asuinalueet parantavat koko seudun viihtyisyyttä ja kohottavat eri asuinalueiden arvostusta ja arvoa.

Kilpailussa on yksi sarja ja kilpailuun voivat osallistua kaikki Kemissä sijaitsevat kotipuutarhat: yksityiset sekä taloyhtiöt, joiden kotipuutarhan hoitamisesta vastaavat asukkaat itse. Kilpailualueena on Kemin kaupungin alue.

Ilmoittaja voi olla kotipuutarhan omistaja tai joku muu: esimerkiksi naapuri, kaupunginosayhdistys, yksityishenkilö, yritys. Ilmoittajan on syytä varmistaa, haluaako ilmoitettava osallistua. Osallistumisesta voi kieltäytyä.

Kilpailuun osallistuvan kotipuutarhan kuva/kuvia saatetaan julkaista Kemin kaupungin www-sivuilla.Kilpailuun voi ilmoittautua 31.7.2022 mennessä ja puutarhat katselmoidaan viikon 33 alussa ja voittaja julkistetaan 19.8.2022 Elonkorjuumarkkinoiden yhteydessä.

Kilpailun järjestää Kemin kaupunki, kaupunkiviljelyhanke – yhteistyökumppaneina ovat Prisma Kemi sekä Lounais Lappi -lehti.

Täältä pääset lukemaan lisää Ympärivuotinen kaupunkiviljely ja lähiruoan tuottaminen Kemissä -hankkeesta.

Takaisin listaukseen