Kemin kaupunginkirjasto. Niilo Ylinen lukee kirjaa säkkituolissa. Vierellä Max-koira kuuntelee.
Niilo lukee kirjaa säkkituolissa Kemin kaupunginkirjastossa. Vierellä Max-koira kuuntelee. Syyskuu 2019. KUVA: NINA SUSI

Lukulemmikille lukeminen on mukava tapa oppia lukemaan ja innostua lukemisesta. Lukutapahtuma on rauhallinen, mukana ovat ainoastaan lapsi, lemmikki ja lemmikin ohjaaja. Lapsi lukee lemmikille ääneen itse valitsemaansa kirjaa. Lukuhetken päätteeksi lapsi saa palkita lemmikin rapsutuksilla ja nameilla.

Lukuhetket järjestetään yhteistyössä Meri-Lapin Karva-Kavereiden kanssa. Lukulemmikkien soveltuvuus on testattu ja ohjaajat ovat saaneet lukulemmikkikoulutuksen. Kirjastoon on varattu rauhallinen huone lukuhetkiä varten.

Lukulemmikit odottavat lukevia lapsia Kemin kirjastossa parillisen viikon tiistaisin kello 17:30–18:30. Yhden lapsen lukuhetken pituus on 15 minuuttia. Jos haluat ajan useammalle lapselle samana päivänä, varaa jokaiselle oma aika.

Lukulemmikille varataan aika kirjaston sähköisestä ajanvarauskalenterista Varaamosta. Varauksen tekemiseen tarvitset oman kirjastokorttisi ja salasanasi.