Kulttuuripalvelut

sarjakuvakeskus
Kuva: Kemin sarjakuvakeskus

Etsitkö elämyksiä vai oletko kulttuurin suurkuluttaja?

Kemin kulttuuripalveluista löydät sekä pieniä yllätyksiä että isoja iloja! Museoissa ja taidenäyttelyissä voit kokea taide-elämyksiä tai matkata Kemin kiehtovaan menneisyyteen. Suomen teatterimaailman kärkeen kuuluva Kemin kaupunginteatteri tarjoaa korkealaatuisia, monipuolisia ja kiinnostavia esityksiä. Musiikin ystäville Kemin kaupunginorkesteri sekä Meri-Lapin jousikvartetti tarjoavat korvia hiveleviä kokemuksia. Musiikkiopisto palvelee alueensa lapsia ja nuoria antamalla taiteen perusopetusta musiikin laajan oppimäärän mukaan. Valoisasta ja avarasta kirjastosta löydät runsaasti lukunautintoja ja tietoa. Lastenkulttuurikeskuksesta löytyy toimintaa ja tapahtumia vauvoille, lapsille ja lapsiperheille. Nuorille tarjoaa toimintaa Kemin kaupungin nuorisotyö sekä nuorten työpajatoiminta Kemi Factori. Vuotuiset tapahtumat kuten Pakkasukko goes Kulttuurikeskus ja Kemin Taiteiden Yö täydentävät kulttuurin kirjoa.

Kemissä kulttuuria on tarjolla kaikille ja kaikkialla! Myös yksityiset yritykset, järjestöt ja alueen taiteilijat ja muusikot tuottavat vuosittain useita musiikki- ja kulttuuritapahtumia. Mm. Pakkasukko Blues 'n' Jazz, Satama Open Air, Run to 60´s, Venetsialaiset, Kauppamaraton, Kalamarkkinat ja Eurooppalaisen elokuvan viikonloppu ovat jo valtakunnallisestikin tunnettuja.

Marina Takalon kadulla sijaitseva kulttuurikeskus on värikäs ja lämmin kohtauspaikka taiteelle, tapaamisille, kokouksille, seminaareille ja vapaa-ajan viettoon. Kulttuurikeskuksessa toimivat kaupunginkirjasto, Taidemuseo, Historiallinen museo, kaupunginteatteri, kaupunginorkesteri, Meri-Lapin jousikvartetti, Kivalo-opisto sekä Meri-Lapin musiikkiopisto. Lastenkulttuurikeskus sijaitsee Kemin Sarjakuvakeskuksen kanssa Sauvotalossa Valtakadulla. Tarkempaa tietoa kulttuuritarjonnasta löydät kunkin yksikön sivuilta.

 

Kemin kaupungin kulttuurikasvatussuunnitelma

Kulttuurikasvatussuunnitelma 2017, Kemin kaupunki