Uimakoulut

Uimari1

Kemin uimahalli tarjoaa uimakoulupalveluja kaikille ikäryhmille. Nuorimmat uimataidon opiskelijat ovat esikouluikäisiä lapsia, jotka ovat voineet aloittaa tutustumisen vesielementtiin jo vauva- ja  tenavauinnissa.

Uimataidon ja iän karttuessa eri uimakouluryhmät toimivat uimaopintojen luonnollisena jatkona. Myös aikuisille on tarjolla vaativuustasoltaan erilaisia uimakouluja. Aikuisten alkeis- ja jatkoryhmässä voi kehittää uinnin jaloa taitoa.

Oma ryhmänsä on myös heille, jotka haluavat kehittää uintitekniikkaansa.

Kesäuimakouluissa ovat kaikki uimakouluryhmät aikuisten uimakouluja lukuunottamatta. Iltauimakouluina järjestämme lapsille  vesileikkikoulun, merenneidot ja hylkeet uimakouluryhmät sekä aikuisten uimakoulut.

Varhaistaito ryhmä

Kemin uimahallin uimakoulujen ensimmäinen ryhmä on suunnattu lapsille, jotka ovat iältään yli 4 vuotta. Varhaistaitoryhmässä ei tarvitse vielä osata uida, vaan aluksi totutellaan veteen. Varhaistaitoryhmän tavoite on veden pelon voittaminen ja veden alla käynti.


Varhaistaitomerkki

Alkeisryhmä

Kemin uimahallin uimakoulujen Alkeisryhmä on suunnattu vuonna 2013 tai aiemmin syntyneille (täyttävät 6-vuotta). Vaatimuksena Alkeisryhmään on iän lisäksi , että oppilas uskaltaa laittaa kasvonsa veteen. Ryhmän tavoite on oppia uimaan vähintään 10 metriä alkeisuintityylein ja hankkia Vesitaito- tai Alkeismerkkiin tarvittavat taidot.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vesitaitomerkki

Alkeismerkki

Toiminta-altaan Alkeisryhmä

Kemin uimahallin uimakoulujen Toiminta-altaan Alkeisryhmä on suunnattu 1. lk käyneisiin ja 120 cm pituisille lapsille. Ryhmä on periaatteessa Alkeisryhmä, mutta opetus ja harjoittelu tapahtuu opetusaltaan sijasta toiminta-altaalla, jonka min syvyys on 100 cm. Vaatimuksena Toiminta-altaan Alkeisryhmään on iän lisäksi, että oppilas uskaltaa laittaa kasvonsa veteen ja saavuttanut jo opetusaltaalla Vesitaitomerkin. Ryhmän tavoite on oppia uimaan vähintään 10 metriä alkeisuintityylein ja hankkia Alkeismerkkiin tarvittavat taidot.

Harrasteryhmä

Kemin uimahallin uimakoulujen Harrasteryhmä on suunnattu vuonna 2011 tai aiemmin syntyneille lapsille. Vaatimuksena Harrasteryhmään on iän lisäksi, että oppilas osaa uida vähintään 10 metriä alkeisselkäuintia ja myyräuintia.  Ryhmä harjoittelee 1 – 3 metrin syvyisissä altaissa. Ryhmän tavoitteena on 25 metrin uimataito ja suorittaa Harrastusmerkin suorittaminen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Harrastusmerkki

Tekniikka-/taitoryhmä

Kemin uimahallin uimakoulujen Tekniikka-/taitoryhmä on suunnattu vuonna 2010 tai aiemmin syntyneille lapsille, joilla on suoritettuna Harrastusmerkki ja he osaavat uida 25 metriä alkeisselkäuintia ja myyräuintia. Ryhmän tavoitteena on suorittaa tekniikka- tai taitomerkki. Tekniikka-/Taitoryhmän uimakouluja järjestetään vain kesäuimakouluissa.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tekniikkamerkki

 

 

 

 

 

 

 

 

Taitomerkki

Maisteriryhmä

Kemin uimahallin uimakoulujen Maisteriryhmä on suunnattu lapsille, joilla on suoritettuna vähintään Taitomerkki ja jotka osaavat uida 50 metriä selkäuintia ja krooliuintia. Ryhmän tavoitteena on parantaa hyppy- ja uintitekniikoita sekä vesipelastustaitoja. Ryhmässä on mahdollisuus suorittaa uimakandidatin, uimamaisterin tai priimusmaisterin uintimerkki. Maisteriryhmän uimakouluja järjestetään vain kesäuimakouluissa. Maisteriryhmää ei voida järjestää toistaiseksi kuntoaltaan ollessa pois käytöstä.

 

 

 

 

 

 

 

 

Uimakandidaattimerkki

uimamaisterimerkki

Priimusuimamaisterimerkki

Uinnin tavoitetaulukko

Uinnintavoitetaulukko2018

Lasten kurssit

Seuraavat kurssit syyslomaviikon uimakouluissa 14.-18.10.2019

Varhaistaitoryhmät 14.-18.10.2019 / 5. krt / 31.00 €
kurssi 1000105 klo 09.00 – 09.45
kurssi 1000106 klo 10.00 – 10.45

Ilmoittautuminen alkaa järjestelmän kautta ma 30.9.2019 klo 18.00 kemi – keminmaalaisille lapsille.

linkki ilmoittautumisjärjestelmään

Lisätiedot: 040 7250 487

Linkki uimakouluohjeisiin: Uimakouluohje

Aikuisten uimakoulut

Seuraavat kurssit (ei tiedossa tulossa olevia kursseja)