Uimakoulut

Uimari1

Kemin uimahalli tarjoaa uimakoulupalveluja kaikille ikäryhmille. Nuorimmat uimataidon opiskelijat ovat esikouluikäisiä lapsia, jotka ovat voineet aloittaa tutustumisen vesielementtiin jo vauva- tai tenavauinnissa.

Uimataidon ja iän karttuessa eri uimakouluryhmät toimivat uimaopintojen luonnollisena jatkona. Myös aikuisille on tarjolla vaativuustasoltaan erilaisia uimakouluja. Aikuisten alkeis- ja jatkoryhmässä voi kehittää uinnin jaloa taitoa.

Oma ryhmänsä on myös heille, jotka haluavat kehittää uintitekniikkaansa.

Kesäuimakouluissa ovat kaikki uimakouluryhmät aikuisten uimakouluja lukuunottamatta. Iltauimakouluina järjestämme lapsille  vesileikkikoulun, merenneidot ja hylkeet uimakouluryhmät sekä aikuisten uimakoulut.

Vesileikkikoulu

Kemin uimahallin uimakoulujen vesileikkikoulu on suunnattu lapsille, jotka ovat iältään yli 4 vuotta. Vesileikkikoulussa ei tarvitse vielä osata uida, vaan aluksi totutellaan veteen. Vesileikkikoulun tavoite on veden pelon voittaminen ja veden alla käynti.

ms_varhaistaitomerkki
Varhaistaitomerkki

Merenneidot

Kemin uimahallin uimakoulujen Merenneidot -ryhmä on suunnattu yli 6 vuotiaille. Vaatimuksena Merenneidot -ryhmään on, että oppilas uskaltaa laittaa kasvonsa veteen. Ryhmän tavoite on oppia uimaan vähintään 10 metriä alkeisuintityylein ja hankkia Merenneito -merkkiin tarvittavat taidot.
ms_alkeismerkki
Alkeisuinti eli merenneitomerkki

Toiminta-altaan Merpat

Kemin uimahallin uimakoulujen Toiminta-altaan Merpat -ryhmä on suunnattu 1. lk käyneisiin ja 120 cm pituisille. Ryhmä on periaatteessa Merenneitoryhmä, mutta opetus ja harjoittelu tapahtuu opetusaltaan sijasta toiminta-altaalla, jonka min syvyys on 100 cm. Vaatimuksena Merenneidot -ryhmään on, että oppilas uskaltaa laittaa kasvonsa veteen. Ryhmän tavoite on oppia uimaan vähintään 10 metriä alkeisuintityylein ja hankkia Merenneito -merkkiin tarvittavat taidot.

Hylkeet

Kemin uimahallin uimakoulujen Hylkeet -ryhmä on suunnattu yli 8 -vuotiaille lapsille. Vaatimuksena Hylkeet -ryhmään on, että oppilas osaa uida vähintään 10 metriä selkää ja myyrää.  Ryhmä harjoittelee 1 – 3 metrin syvyisissä altaissa. Ryhmän tavoitteena on suorittaa Hylje -merkki.
ms_harrastusmerkki
Harrastus eli hyljemerkki

Taitoryhmä

Kemin uimahallin uimakoulujen Taito -ryhmä on suunnattu lapsille, joilla on suoritettuna Hylje -merkki ja he osaavat uida 50 metriä selkä- ja krooliuintia. Ryhmän tavoitteena on suorittaa taito- tai uimakanditaatti-merkki. Taitoryhmän uimakouluja järjestetään vain kesäuimakouluissa.
ms_taitomerkki ms_uimakandidaatti
Taitomerkki ja uimakandidaattimerkki

Delfiinit

Kemin uimahallin uimakoulujen Delfiinit -ryhmä on suunnattu lapsille, joilla on suoritettuna vähintään uimakanditaatin merkki ja jotka osaavat uida 100 metriä selkä-, rinta- ja krooliuintia. Ryhmän tavoitteena on parantaa hyppy- ja uintitekniikoita. Ryhmässä on mahdollisuus suorittaa uimamaisteri- ja priimusmaisterimerkit. Delfiinit -ryhmän uimakouluja järjestetään vain kesäuimakouluissa.
ms_uimamaisteri ms_primusmaisteri
Uimamaisterimerkki ja priimusuimamaisterimerkki

Uinnin tavoitetaulukko

Uinnintavoitetaulukko

Lasten kurssit

Seuraavat kurssit hiihtolomaviikolla 6.-10.3.2017.
Lisätiedot: 040 7250 487

Vesileikki kurssi klo 9 – 9:45

Merenneidot klo 10-10:45

Kurssien hinnat 30 euroa / oppilas. Paikat arvottu ilmoittautuneiden kesken 21.2.2017 ja ilmoitettu mukaan pääseiden lasten huoltajille.

Ohjeet uimakouluun

Aikuisten uimakoulut

Seuraava kurssi alkaa maaliskuussa  5.3.2017 Tekniikkakurssi

Kurssi kokoontuu  5.3., 12,3., 19,3., 26.3. 2.4. ja 9.4.2017

Ilmoittautumiset p. 040 725 0487.
Uimakoulumaksu on 60 euroa / oppilas sisältäen ohjauksen ja kertamaksut halliin.
Uimakoulumaksun voi suorittaa myös liikuntarahalla.