Kemin kaupunki huolehtii hylättyjen ja kunnossapitoa haittaavien ajoneuvojen siirtämisestä hallinnoimillaan yleisillä alueilla ja pyynnöstä myös yksityisillä alueilla.

Tällä sivulla on tietoa seuraavista asioista:

Kaupungin yleiset alueet

Huomattuasi kaupungin yleisellä alueella, kuten kadun varressa tai puistossa hylätyn ajoneuvon merkitse muistiin ajoneuvon tarkka sijainti, merkki, väri ja rekisteritunnus ja ilmoita asiasta tällä Ilmoitus kunnossapitotarpeesta -lomakkeella. Ilmoituksen perusteella tilanne tarkistetaan ja tarvittaessa ajoneuvosta annetaan siirtokehotus.

Takaisin Ajoneuvojen siirrot -sivun alkuun

Yksityiset alueet

Yksityisten alueiden osalta kiinteistöt voivat tehdä kaupungille kirjallisen siirtopyynnön hylätyn ajoneuvon siirtämisestä varastoon. Siirtopyynnön voi tehdä kiinteistön omistaja, haltija, isännöitsijä tai muu edustaja valtakirjalla. Siirto laskutetaan tilaajalta palveluhinnaston mukaisesti, jos siirtokustannuksia ei saada perittyä ajoneuvon omistajalta.

Takaisin Ajoneuvojen siirrot -sivun alkuun

Siirtopyyntö

Ajoneuvon siirtopyyntö yksityiseltä alueelta

Ennen siirtopyynnön tekemistä tulee laittaa ajoneuvoon näkyvälle paikalle, yleensä tuulilasiin, vapaamuotoinen siirtokehotus viikon ajaksi. Jos ajoneuvossa on rekisterikilvet, kiinteistön edustajan tulee olla yhteydessä liikenneasioiden rekisteriin merkittyyn ajoneuvon viimeiseen omistajaan tai haltijaan.

 • Ajoneuvon siirtokehotus on syytä kuvata paikoilleen asetettuna.
  PP dot KK dot VVVV
 • Pudota tiedostot tähän tai
  Max. tiedoston koko: 49 MB.
  • Tilaan siirron yksityisalueelta. Ajoneuvossa on ollut siirtokehotus vähintään viikon ajan ja olen tietoinen mahdollisesti aiheutuvista kustannuksista.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

  Takaisin Ajoneuvojen siirrot -sivun alkuun

  Ajoneuvon lunastaminen varastolta

  Kaupungin siirtämät ajoneuvot varastoidaan. Varastoon siirretty ajoneuvo on noudettavissa siirto- ja säilytyskustannusten maksua vastaan. Maksun voi suorittaa yhdyskuntatekniikan toimistolta pyydettävällä korvauspäätöksellä. Kustannukset määräytyvät palveluhinnaston mukaisesti. Ajoneuvoa noudettaessa tulee esittää kuitti kustannusten maksusta ja todistus ajoneuvon omistusoikeudesta. Jos ajoneuvo on rekisteröity toisen henkilön tai yrityksen nimiin, hakijan on esitettävä valtakirja.

  Takaisin Ajoneuvojen siirrot -sivun alkuun

  Omistusoikeuden siirtyminen

  Jos ajoneuvon omistaja tai haltija ei nouda ajoneuvoaan varastolta 30 päivän kuluessa siirtopäätöksen tiedoksisaannista, ajoneuvo siirtyy kaupungin omistukseen. Kirjallinen siirtopäätös toimitetaan liikenneasioiden rekisteriin merkitylle ajoneuvon omistajalle tai haltijalle postitse. Jos ajoneuvon omistaja tai tämän osoite ei ole tiedossa, tieto siirrosta annetaan kuuluttamalla.

  Takaisin Ajoneuvojen siirrot -sivun alkuun

  Korvausvelvollisuus siirtokustannuksista

  Ajoneuvon omistaja tai haltija on velvollinen korvaamaan viranomaiselle ajoneuvon siirtämisestä ja säilyttämisestä aiheutuneet kustannukset. Korvaus määräytyy palveluhinnaston mukaisesti, ja korvauksen määrä vahvistetaan ajoneuvon omistajalle tai haltijalle lähetettävällä korvauspäätöksellä. Säilytyskustannukset peritään varastoon siirtopäivästä lukien. Kustannukset ovat ulosottokelpoisia ilman erillistä päätöstä.

  Takaisin Ajoneuvojen siirrot -sivun alkuun

  Romuajoneuvot

  Jos romuajoneuvon omistaja tai haltija laiminlyö jätelain mukaisen velvollisuutensa romuajoneuvon kierrätyksestä, kaupunki on velvollinen huolehtimaan myös romuajoneuvon siirtämisestä alueellaan. Romuajoneuvo siirtyy kaupungin omistukseen kaupungin ottaessa sen haltuunsa.

  Takaisin Ajoneuvojen siirrot -sivun alkuun

  Ajoneuvojen kuulutukset

  Kemin kaupunki siirrättää haittaavat tai hylätyt ajoneuvot varastoon. Ajoneuvot ovat omistajan lunastettavissa 30 päivän ajan kuulutuspäivästä lukien, minkä jälkeen niiden omistusoikeus siirtyy kaupungille. Kuulutukset ovat nähtävillä Kemin kaupungin virallisella ilmoitustaululla ja kaupungin sähköisissä kuulutuksissa.

  Takaisin Ajoneuvojen siirrot -sivun alkuun

  Hylättyjen ja romuajoneuvojen siirtohinnat

  Alle 3,50 tonnia painavan ajoneuvon siirtomaksu on 140 euroa 0% arvonlisävero.
  Ajoneuvon säilytysmaksu on 16 euroa viikolta 0% arvonlisävero..

  Yli 3,50 tonnia painavan ajoneuvon siirto laskutetaan tapauskohtaisesti siirtoon kuluneen ajan ja työn mukaan.

  Siirtoa koskevat maksut laskutetaan virka-apupyynnön tehneeltä kiinteistöltä, yksityistieltä tai yksityiseltä maa-alueelta, mikäli siirtokustannuksia ei saada perittyä ajoneuvon omistajalta.

  Takaisin Ajoneuvojen siirrot -sivun alkuun