20.9.2023

Kaikukortti

Muutama vuosi sitten sain kortin kaupungintalolta/Anne Kuljulta ja niin moni muukin pienellä eläkkeellä oleva. Kysyttiin vain nimi ja syntymävuosi. Tuttavani joutui juoksemaan ympäri kaupunkia uutta korttia hakiessa. Kemin kammarille mm jossa sanottiin, että ei ole tietoja, pitää selvittää, tosin hyvä kohtelu. Työntekijä kyllä selvitti asian ja kyseinen henkilö sai kortin, uuden hakureissun myötä. Eka kerralla kortin sai, em. tiedot annettuaan, miten siitä on tehty niin vaikeaa, kun nähdään, että kortti on jo myönnetty? Nöyryyttävää, tuntee itsensä kerjäläiseksi, moni jättää vaiheeseen. Eikös tällä ole tarkoitus ylläpitää ihmisten hyvinvointia? Tästä on useampi Tuttavani avautunut. Pitäisikö asialle tehdä jotain?

Kaikukortti-koordinaattori Seppo Suopajärvi vastaa:

Kaikukortti uusitaan joka vuosi. Kaikukortin myöntänyt kohde myös uusii sen. Tarkoitus ei ole nöyryyttää eikä juoksuttaa.

Nyt vammaispalvelussa ei enää ole jakelupistettä, joten joillekin on tapahtunut valitettava “väliin putoaminen”. Kortteja vammaispalvelut eivät kuitenkaan enää jaa. Jos näin on käynyt, ettei jakelupistettä enää ole, voi kortin käydä uusimassa kirjastolla Kaikukortti-koordinaattorin luona maanantaista keskiviikkoon.

Takaisin listaukseen