6.9.2023

Kivikon koulualueen häiriökäyttäytyminen

Moi
Asiani koskee Kivikon koulun piha-alueen ilta-aikaista häiriökäytöstä.
Koulun piha-alue on muuttunut iltaisin ja viikonloppuisin mopojen, mönkijöiden ja autojenkin testiradaksi, ja meluhaitta on jokapäiväinen ja joskus myös ympärivuorokautinen!

Asiasta on keskusteltu myös poliisin kanssa, ja he ovat asian tuominneet, mutta heillä ei riitä resurssit ongelmakäyttäytymisen poistamiseksi, koska ongelma on koko-aikainen.

Alueella liikkuu paljon lapsia ja vanhempaakin ”pallon pelaajaa”, jotka ovat tuurilla onnistuneet  välttymään yhteentörmäyksiltä näiden testipiloottien osalta.

Ongelma mopojen ja ”mönkkäreiden” kanssahan tuntuu olevat tätä päivää, ja valitettavasti vanhemmat jotka näitä laittaneet, niin eivät välitä lastensa tekemisistä, ja suorastaan ”haistattelevat” jos joitain asiasta on jututtanut.

Olisiko nyt aika tehdä jotain, ennen kuin koulun pihalla sattuu isompi vahinko, ja muutenkin palauttaa koulun pihan järjestyssäännöt sellaiseksi kuin ne on tarkoitettu?
Eihän tällainen koko-aikainen häiriökäyttäymisen salliminen voi olla tottakaan, mitä asialle voisi tehdä?

Ympäristöjohtaja Mika Grönvall vastaa

Ongelma on tiedostettu. Alueelle on laitettu kameravalvonta ja sitä laajennetaan tarpeen mukaan. Lisäksi alueelle asetetaan liikennemerkit, jotka kieltävät moottoriajoneuvoilla ajamisen piha-alueella huoltoajoa lukuun ottamatta. Piha-alue on muutoin osa yleistä leikkipaikka- ja lähiliikuntapaikkaverkostoa, jossa voi viettää aikaa

Takaisin listaukseen