24.11.2023

Luistelukenttä Takajärvelle

Olisiko mitenkään mahdollista jäädyttää Takajärven urheilukenttää (entistä koulun kenttää)?
Takajärven alueella on paljon lapsia, jotka haluaisivat käydä luistelemassa enemmän kuin nyt pystyvät. Takajärven kenttä on alueen asukkaille kävelymatkan päässä ja reilun kokoinen, sinne mahtuu monen kokoista ja tasoista luistelijaa yhtäaikaa.
Esim. Jungon kaukaloon ei kaikilla ole mahdollisuutta kulkea. Se on aina täynnä, siellä on usein peliporukoita, kiekot viuhuvat kovalla vauhdilla ja näin ollen vaarallinen paikka pienille lapsille opetella luistelua.
Rahastahan tämä on tietenkin kiinni, mutta tuskin älyttömiä maksaisi?

Kunnossapitomestari Pekka Haapaniemi vastaa:

Vastauksena kysymykseen liittyen Kaupunginhallitus on 25.4.2022 antanut kuntalaisaloitteeseen vastauksen, jonka osalta tilanne ei ole muuttunut Takajärven entisen koulun kentän suhteen. Tällä talvikaudella 2023-24 on varauduttu tekemään samat ulkoliikuntapaikat kuin viime talvena. Säännöllisesti kunnossapidettäviä uusia kohteita ei ole mahdollista lisätä. 

Kaupunginhallitus 25.04.2022 § 135

Kaupunginhallitus totesi vastauksena Jani Mäläskälle kuntalaisaloitteeseen Takajärven kentän jäädyttäminen talvella 2022-2023, että Takajärven kenttää ei jäädytetä vähäisenkäytön ja ilkivallan vuoksi. Luistelumahdollisuus Takajärveä lähellä on Kulmankylän luistelukentällä sekä Perhepuiston matkaluisteluradalla.

Takaisin listaukseen