16.11.2023

Lumityöt keskitetysti keskustan alueella

Minä ja moni muu keskusta alueella asuva odottaa kuumeisesti päätöstä tämän talven lumitöistä. Tehdäänkö ne nyt keskitetysti kuten on ollut puheissa?

Kemissä pohdinnassa uusi malli keskustan talvikunnossapitoon

Urakoitsijoita kun soittelin läpi viime talvena niin 1/10 suostui auraamaan meidän talon kohdan n.15 metriä katua. Yksityisiltä ei haluta tehdä lumitöitä kun se ei ole niin rahakasta hommaa, no useamman tuhat euroa sai maksaa talven lumitöistä tuolta mitättömältä tienpätkältä. Hämmästystä herätti myös se kun viiden eri kiinteistön edessä pyörii 5 eri yrityksen konetta ja väistelevät toisiaan. Vihreä Kemi tai käytännöllisyys on tästä hommasta kaukana. Eikö olisi helpompi vetää suoraan sillä koneella kaikki kadunpätkät, ennen näin oli ja siitä kaupungille maksettiin kohtuullinen summa?

Ympäristöpäällikkö Mika Grönvall vastaa:

Lain mukaan kiinteistön omistajat vastaavat tontin kohdalla olevan jalkakäytävän kunnossapidosta. Kunta voi ottaa hoitaakseen myös jalkakäytävät, mutta lähtökohtaisesti tällöin myös kiinteistöjen omistajat vastaavat edelleen kunnossapitokustannuksista. Kaupungilla on pohdinnassa kyseinen malli. Mikäli kaupunki tällaiseen ryhtyy, niin tästä käydään kuulemiset kiinteistöjen omistajien kanssa. Talvikautta 2023-2024 tämä ei koske.

Takaisin listaukseen