27.9.2023

Rokki raikaa ja raketit räiskyy Tulkinkadulla

18.6.2023 Kemin Kivikolla Tulkinkadulla oli aloitettu “juhannuskinkerit” jo viikkoa ennen juhannusta. Lauantai-illasta alkaen pauhasi häiritsevä rokin jumputus aina pitkälle sunnuntaiaamuun. Näitä rynttäjäisiä säesti vielä sunnuntaiaamun pikkutunneilla järjestetty paukkuva ja räiskyvä ilotulitus. Paikallisella virkavallallahan on yllin kyllin työtä viikonloppuisin selvitellessään baarikähinöitä ja kuskatessaan hasis- ja piripäissään ilman ajo-oikeutta rällääviä autoilijoita verikokeen kautta putkan pahnoille selviämään. Näin ollen Kemin poliisilaitoksen “Reinikaisia” ei kannata edes yrittää saada saapumaan paikalle.

Joten onko Kemin kaupungilla olemassa järjestyssääntöjä? Ja jos on niin onko niiden järjestyssääntöjen mukaista huudattaa häiritsevää kovaäänistä musiikkia asuinalueella läpi yön?

Ja saako Kemin kaupungissa ampua ja paukutella ilotulitusraketteja muulloinkin kuin 31.12 klo 18 ja 1.1 klo 02 välisenä aikana?
Kaiken lisäksi 18.6 – 19.6.2023 oli Kemissä metsäpalovaroitus.

Hallinto- ja kehitysjohtaja Jukka Vilén vastaa

Kiitos palautteesta. Järjestyssääntöä ei Kemissä ole, se on kumottu lokakuussa 2003 voimaantulleella järjestyslailla,  jonka tarkoitus on edistää järjestystä ja turvallisuutta yleisillä paikoilla sekä ehkäistä vaaratilanteiden syntymistä. Tullessaan voimaan se korvasi kuntien omat järjestyssäännöt.

Järjestyslain noudattamisen valvonnasta päävastuu on poliisilla ja yleistä rauhaa häiritsevistä aktiviteeteista on syytä ilmoittaa poliisille.

Ilotulituksia voi järjestää muulloinkin kun uudenvuodenaattona, mutta silloin niiden järjestämiseen tulee hakea lupa poliisilta ja ilotulitusta varten on tehtävä meluilmoitus kaupungin ympäristönsuojeluviranomaiselle.

Takaisin listaukseen