9.10.2023

Uimahalli maksu

Vieläkö omaishoitajat pääsevät uimahalliin maksutta?

Vapaa-aikapäällikkö Marke Rautiala vastaa:

Asiasta on tehty aloite ja hyvinvointitoimiala on siihen vastannut (katso alta). Lapha toimii koko lapin alueella samalla tavalla, ja siellä linjataan, miten tässä asiassa tullaan jatkossa toimimaan.

Vastaus Sosialidemokraattisen valtuustoryhmän aloitteeseen maksuttomista liikuntapalveluista omaishoitajille Kemin kaupungin omistamissa tiloissa:

Tällä hetkellä liikuntapalvelut perivät liikunnan käyttömaksua vain Kemin uimahallikäynneistä. Kemiläiset yhdistykset saavat kuukaudessa myös kaksi maksutonta käyttökertaa kaupungin lakisääteisiin tiloihin. Kaupungin järjestämät liikuntaryhmät toimivat maksuttomasti kaupungin eri liikuntatiloissa.

Omaishoitajat ovat käyttäneet Kemin uimahallin palveluita reilun kymmenen vuoden ajan. Palvelukäyttöön tuli katkos lakisääteisten sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämisvastuun siirryttyä kunnilta hyvinvointialueelle 2023 vuoden alusta alkaen. Vuoden 2022 loppuun asti palvelun rahoitti Kemin kaupungin sosiaalipalvelut.

Vuonna 2022 perusturvan hoidontarpeen tiimi tilasi 40 sarjakorttia jaettavaksi omaishoitajille, joissa kussakin oli ladattuna 10 käyttökertaa.

Edellä on kuvattu Kemin kaupungin tapa tukea omaishoitajien työssä jaksamista ennen hyvinvointialuiden perustamista.

Vuoden 2023 alusta lukien omaishoitajien työhön liittyvät kokonaisuudet ovat Lapin hyvinvointialueen vastuulla olevaa palvelun järjestämistä.

Lapin hyvinvointialuetta on kontaktoitu asian tiimoilta 7.6.2023. Heillä ei ole erillistä liikuntatukea omaishoitajille. Lapin hyvinvointialueelta ehdotetaan aloitteen ja yhteistyökumppanuusehdotuksen lähettämistä heidän käsiteltäväksi.

Takaisin listaukseen