Ilmakuva Kemintullin yritysalueesta
Ilmakuva Kemintullin yritysalueesta

Kemintulli – uusi aika yrityksellesi

Kemintulli-yritysalue on logistisesti erinomaisesti toimiva. Kemintulli on portti Lappiin, Ruotsiin ja syväsataman kautta maailmalle. Alue tarjoaa liike-, teollisuus-, logistiikka- ja varastorakennustontteja ja tontit ovat räätälöitävissä yritysten tarpeiden mukaan.

Kemintulli sijaitsee Perämeren moottoritie E75:n ja Veitsiluodontien risteysalueella, eritasoliittymien ympärillä. Lapin ainoa syväsatama, Ajos, on vain 10 minuutin ajomatkan päässä, kuten ovat rautatieasema, lentoasema sekä Kemin kaupungin keskusta. Tornioon ja Ruotsin rajalle on 20 minuutin ajomatka. 100 kilometrin säteellä ovat Oulu, Rovaniemi ja Luleå Ruotsissa.

Kemintulli on pinta-alaltaan 140 hehtaaria ja tontit ovat vuokrattavissa sekä ostettavissa. Lainvoimainen asemakaava on jaettu liike-, teollisuus- ja varastorakennusten korttelialueiksi. Tonttien koot ovat täysin räätälöitävissä yritysten tarpeiden mukaan. Alueen pienimmät tontit ovat 1400 m² suuruisia ja suurin tontti on kooltaan 22 400 m². Kemintulli mahdollistaa myös pien- ja koneyrittäjien asumisen omien yritystonttien yhteydessä.

Kemintullin alueen infrastruktuuri on valmis ja kaavoitetut tontit tarjoavat ainutlaatuiset edellytykset monenlaisille ja –kokoisille yritystoiminnoille. Alueen maaperä on rakennettavuudeltaan pääosin kantavaa kangasmaata.

Aluetta edistetään myyntikampanjalla vuoden 2023 loppuun saakka alennetuin hinnoin:

  • Teollisuustontti: myyntihinta 4,44 euroa/neliömetri, vuokrahinta 0,18 euroa/neliömetri/vuosi
  • Liiketontti: myyntihinta 6,67 euroa/neliömetri, vuokrahinta 0,27 euroa/neliömetri/vuosi.