Ilmakuva Kemintullin yritysalueesta
Ilmakuva Kemintullin yritysalueesta

Kemintullin yritysalue on portti Lappiin, Ruotsiin ja syväsataman kautta maailmalle.

Yritysalue sijaitsee Perämeren moottoritie E75:n ja Veitsiluodontien risteysalueella, eritasoliittymien ympärillä. Lapin ainoa syväsatama, Ajos, on vain 10 minuutin ajomatkan päässä. Samoin ovat myös Kemin rautatieasema, lentoasema sekä Kemin kaupungin keskusta. Tornioon ja Ruotsin rajalle on 20 minuutin ajomatka. Reilun 100 kilometrin säteellä ovat Oulu, Rovaniemi ja Luleå Ruotsissa.

Kemintulli on pinta-alaltaan 140 hehtaaria ja tontit ovat sekä vuokrattavissa että ostettavissa. Alue tarjoaa liike-, teollisuus-, logistiikka- ja varastorakennustontteja ja tontit ovat räätälöitävissä yritysten tarpeiden mukaan. Tonttien koot ovat täysin räätälöitävissä yritysten tarpeiden mukaan. Alueen pienimmät tontit ovat 1400 m² suuruisia ja suurin tontti on kooltaan 22 400 m². Kemintulli mahdollistaa myös pien- ja koneyrittäjien asumisen omien yritystonttien yhteydessä.

Kemintullin alueen infrastruktuuri on valmis ja kaavoitetut tontit tarjoavat ainutlaatuiset edellytykset monenlaisille ja –kokoisille yritystoiminnoille. Alueen maaperä on rakennettavuudeltaan pääosin kantavaa kangasmaata. Asemakaava on lainvoimainen.

Aluetta edistetään myyntikampanjalla vuoden 2023 loppuun saakka alennetuin hinnoin:

  • Teollisuustontti: myyntihinta 4,44 euroa/neliömetri, vuokrahinta 0,18 euroa/neliömetri/vuosi
  • Liiketontti: myyntihinta 6,67 euroa/neliömetri, vuokrahinta 0,27 euroa/neliömetri/vuosi.