Kirjastossa on erilaisia tiloja varattavana sekä yksittäisten asiakkaiden että ryhmien käyttöön. Meillä voit vaikka esiintyä, opiskella, harjoitella ja luennoida.

Tilat varataan joko tietopalvelusta tai Varaamosta. Varaamoon pääset kirjautumaan sisään omilla Lapin kirjaston verkkokirjastotunnuksilla. Varaamon käyttöön tarvitaan Lapin kirjaston kirjastokortti ja PIN-koodi. Kaikille avoimia tapahtumia voit järjestää kirjaston tiloissa maksutta. Suljettuja tilaisuuksia voit järjestää opintosalissa. Niiden järjestäminen on maksullista.

Kemin kaupunginkirjaston musiikkihuone. Pianoa soittamassa ammattikorkeakouluopiskelija Ngan Nguyen Vietnamista.
Vietnamilainen ammattikorkeakouluopiskelija Ngan Nguyen soittaa pianoa kaupunginkirjaston musiikkihuoneessa. Syyskuu 2019. KUVA: NINA SUSI

Esiintymislava Stage

Stage sijaitsee lehtisalissa. Sitä voi käyttää pienimuotoisiin tilaisuuksiin ja se on ilmainen. Tila sopii esimerkiksi musiikki- ja runoesityksiin sekä kirjanjulkistamisiin. Tilaan saadaan mahtumaan yleisölle istumapaikkoja noin 60. Esiintymislavalle on mahdollista saada äänentoisto, videotykki sekä piano. Stage varataan tietopalvelusta.

Opintosali

Kirjaston toisessa kerroksessa on opintosali. Se on avoinna asiakkaille kirjaston aukioloaikoina palveluajan päättymiseen asti. Voit varata tilan pienimuotoisiin tilaisuuksiin. Tilassa ei ole vesipistettä. Suljetun tilaisuuden järjestämisen tuntimaksu on seitsemän euroa. Opintosali varataan tietopalvelusta.

Soittohuone

Soittohuoneessa voit soittaa pianoa, sähkörumpuja, ukulelea ja omia akustisia soittimia. Soittohuoneen käyttö on asiakkaille ilmaista. Tila varataan Varaamosta. Varaamiseen tarvitset kirjastokortin. Soittohuoneen varaaminen opetuskäyttöön tehdään tietopalvelussa. Sen tuntimaksu on seitsemän euroa.

Tutkijanhuoneet ja digitointi

Kirjastossa on kaksi tutkijanhuonetta. Toisessa huoneessa voi digitoida omia VHS-kasetteja, C-kasetteja ja LP-levyjä. Molemmissa huoneissa on tietokone ja tulostin. Huoneet varataan tietopalvelusta.