Kehitysvammaisten asumispalvelut tarjoavat tuettua, ohjattua tai autettua asumista. Autetun asumisen piirissä olevilla on ympärivuorokautinen hoito ja valvonta. Tuetussa asumisessa henkilökunta on paikalla vain päivisin.

Kehitysvammaisten asuntola –tuettua asumista

Aloittanut 1980-luvulla Kolpeneen alaisuudessa, toiminta siirtynyt Kemin kaupungille 1992. Asuntolassa asutaan itsenäisesti yksiöissä. Asuntoja on 18. Asuntolan asukkaat ovat mukana joko Leipätehtaan toimintakeskuksen työtoiminnassa tai avotyössä.

Kivikon Pirtti – ohjattua asumista

On seitsenpaikkainen kehitysvammaisten ryhmäkoti. Ohjattua asumista joka päivä. Asukkaat osallistuvat neljänä päivänä viikossa Leipätehtaan toimintakeskuksen toimintaan.

Kivikankaan Palvelukoti – autettua asumista

18 paikkainen kehitysvammaisille tarkoitettu hoitokoti. Hoito on ympärivuorokautista. Osa asukkaista osallistuu Leipätehtaan toimintakeskuksen päivätoimintaan.

Palvelukoti Apila – autettua asumista

Aloittanut helmikuussa 2004. Apilassa on 21 asuntoa kehitysvammaisille, joista 8 yksiöitä ja 13 soluasuntoa. Hoito on ympärivuorokautista. Asukkaista osa osallistuu Leipätehtaan toimintakeskuksen toimintaan, osa opiskelee tai on avotyössä. 16 vuotta täyttäneiden kehitysvammaisten lyhytaikainen hoito ja omaishoitajavapaat järjestetään palvelukoti Apilassa.

Ostopalvelut

Kemin kaupunki ostaa Palvelukoti Pohjantähdestä asumispalvelut 14 vammaispalvelun asiakkaalle. lisäksi perhehoitoa järjestetään mahdollisuuksien mukaan.

Vammaispalveluhakemukset löytyvä esitteet ja hakemukset sivulta