Ryhmän oma kirjastokortti

Päiväkotiryhmät ja esiopetuksen opettajat voivat saada kirjastosta käyttöönsä yhteisökortin, jolla voi lainata aineistoa lasten käyttöön päiväkotiin. Myös kirjalaatikot lainataan tälle kortille.

Yhteisökortilla on oltava aina nimetty vastuuhenkilö, jonka tiedot tallennetaan kortin asiakastietoihin. Kortti on voimassa vuoden kerrallaan.

Kirjalaatikot

Kirjasto kokoaa päiväkodeille ja esikouluille toiveiden mukaisia kirjalaatikoita. Kirjat lainataan ryhmän tai opettajan kortille. Tilaukset toimitetaan kirjastolta päiväkodeille ja kouluille erillisen kuljetusaikataulun mukaisesti. Laatikot voi tarpeen mukaan myös itse noutaa kirjastolta.

Kirjalaatikoiden palautus hoituu niin ikään aikataulutetusti. Aikataulut toimitetaan perille sähköisesti lukuvuoden alussa.

Kirjalaatikkotilauksia otetaan vastaan aikaisintaan kaksi viikkoa ennen kuljetusta. Kirjalaatikot tulee olla tilattuna viimeistään kuljetusta edeltävänä keskiviikkona.

Ohjaamme tilaamaan kirjalaatikot ensisijaisesti sähköpostitse nuoret.kirjasto@kemi.fi. Valmistaudu kertomaan kirjatoiveet (esimerkiksi toivotut aihepiirit ja kiinnostuksen kohteet), ryhmän koko ja ikäjakauma.

Teemakassit päiväkodeille

Päiväkodit voivat lainata Kemin kirjastosta teemakasseja. Kassit lainataan ryhmän kortille ja toimitetaan kirjalaatikkokuljetusten yhteydessä tai noudetaan kirjastolta. Kaikkien kassien kirjat ovat pääsääntöisesti erilaisia.

Iltasatukassit yli 3-vuotiaille

Saatavilla on neljä kassia, joissa jokaisessa on erilainen valikoima kuvakirjoja ja satuja. Kaikki kirjat ovat paperisivuisia.

Näitä kirjoja saavat vanhemmat lainata päiväkodilta omiin koteihinsa ja palauttaa kirjat luettuaan päiväkotiin. Päiväkoti huolehtii kassin ja kirjojen palautuksesta kirjastoon (esimerkiksi kirjalaatikkokuljetusten mukana). Kirjat on selkeästi merkitty nimenomaan näihin kasseihin kuuluviksi, joten niiden kanssatoimiminen on helppoa.

Tunnetaitokassit yli 4-vuotiaille

1. kassi painottuu Fanni-kirjoihin.

2. kassi on Jukka-Hukka -painotteinen.

Muilta osin kassien sisältö vaihtelee ja on osittain sama.

Kassit sisältävät kirjoja yhteisiin lukuhetkiin, tunnetaitokortit sekä lukemista kasvattajalle. Näitä kirjoja ei lainata päiväkodeilta koteihin.

Satutuokiot

Kirjastossa järjestetään 3–6-vuotiaille suunnattuja satutuokioita joka toinen tiistai 3.10.–12.12.2023 kello 10–10.30. Kevätkauden satutuokiot pidetään samaten joka toinen tiistai 6.2.–30.4.2024 kello 10–10.30.

Ryhmien tulee ilmoittautua satutuokioihin ennakkoon viimeistään viikkoa ennen tapahtumaa. Satutuokio perutaan, mikäli yhtään ryhmää ei ole ilmoittautunut mukaan.

Ilmoittautumiset sähköpostitse nuoret.kirjasto@kemi.fi, tai 040 142 9363

Ryhmät otetaan mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Mukaan mahtuu noin 25 osallistujaa.