Sauvosaaren urheilupuisto, Sisäsatama purjehduskeskuksineen ja Mansikkanokka uimarantoineen tarjoavat monipuolisia liikuntapalveluja ja toimintoja matkailijoille, kemiläisille ja lähialueen asukkaille. Kävelymatkan päästä löytyy Pajarinrannan frisbeegolfrata.

Alueella on täysmittainen jalkapallo- ja yleisurheilukenttä. Kentän laidalla on huoltorakennus, jossa toimii kuntosali. Jalkapalloilua auttaa harjoittelukenttä. Vuosittain Sauvosaaren urheilukentän palveluja käyttää noin 75 000 kävijää. Takakenttä on saanut uuden jalkapallokatsomon.

Uimahallikin tarjoaa monipuolisia harrastusmahdollisuuksia aina kilpaurheilusta kuntouintiin. Uimahallin kävijämäärät ovat olleet noin 150 000 vuosittain. Talvisin avantouimareille on käytössä pukeutumistilat pursiseuran rakennuksessa. Uimaranta on kesäisin ahkerassa käytössä, ja helteillä hiekkarannan kansoittavat sadat paikalliset asukkaat ja matkailijat läheiseltä matkailuvaunualueelta. Alueella kokoontuu paljon nuoria viettämään aikaansa kesäviikonloppuisin.