Sauvosaaren urheilupuisto, Sisäsatama purjehduskeskuksineen ja Mansikkanokka uimarantoineen tarjoavat monipuolisia liikuntapalveluja ja toimintoja matkailijoille, kemiläisille ja lähialueen asukkaille. Kävelymatkan päästä löytyy Pajarinrannan frisbeegolfrata.


Alueella on täysmittainen jalkapallo- ja yleisurheilukenttä. Kentän laidalla on huoltorakennus, jossa toimii kuntosali. Jalkapalloilua auttaa harjoittelukenttä. Vuosittain Sauvosaaren urheilukentän palveluja käyttää noin 75 000 kävijää. Takakenttä on saanut uuden jalkapallokatsomon.

Uimahalli tarjoaa monipuolisia harrastusmahdollisuuksia aina kilpaurheilusta kuntouintiin. Uimahallin kävijämäärät ovat olleet vuosittain noin 150 000. Talvisin avantouimareille on tarjolla kaksi paikkaa, kaupungin ylläpitämä sekä yksityisen yrittäjän ylläpitämä. Uimaranta on kesäisin ahkerassa käytössä, ja helteillä hiekkarannan kansoittavat sadat paikalliset asukkaat ja matkailijat läheiseltä matkailuvaunualueelta. Alueella kokoontuu paljon nuoria viettämään aikaansa kesäviikonloppuisin.