Sauvosaaren urheilupuisto, Sisäsatama ja Mansikkanokka uimarantoineen tarjoavat monipuolisia liikuntapalveluja ja toimintoja matkailijoille, kemiläisille ja lähialueen asukkaille.

Alueella on täysmittainen jalkapallo- ja yleisurheilukenttä. Kentän laidalla on huoltorakennus, jossa toimii voimistelusali. Jalkapalloilua auttaa harjoittelukenttä. Lisäksi alueella on tennis- ja koripallokentät sekä uutuutena Urban Park ja frisbeegolf-rata . Vuosittain Sauvosaaren urheilukentän palveluja käyttää noin 75 000 kävijää. Takakenttä on saanut uuden katsomon.

Uimahallikin tarjoaa monipuolisia harrastusmahdollisuuksia aina kilpaurheilusta kuntouintiin. Uimahallin kävijämäärät ovat olleet noin 150 000 vuosittain. Talvisin avantouimareille on käytössä pukeutumistilat pursiseuran rakennuksessa. Uimaranta on kesäisin ahkerassa käytössä, ja helteillä hiekkarannan kansoittavat sadat paikalliset asukkaat ja matkailijat läheiseltä matkailuvaunualueelta. Alueella kokoontuu paljon nuoria viettämään aikaansa kesäviikonloppuisin.