Sauvosaaren urheilupuisto, Sisäsatama ja Mansikkanokka uimarantoineen tarjoavat monipuolisia liikuntapalveluja ja toimintoja matkailijoille, kemiläisille ja lähialueen asukkaille.

Alueella on täysmittainen jalkapallo- ja yleisurheilukenttä. Kentän laidalla on myös huoltorakennus, jossa toimii voimistelusali. Jalkapalloilua auttaa myös harjoittelukenttä. Lisäksi alueella on myös tennis- ja koripallokentät sekä uutuutena Urban Park ja frisbeegolf-rata . Vuosittain Sauvosaaren urheilukentän palveluja käyttää n. 75 000 kävijää. Takakenttä on saanut uuden katsomon.

Uimahallikin tarjoaa monipuolisia harrastus mahdollisuuksia aina kilpaurheilusta kuntouintiin. Uimahallin kävijämäärät ovat olleet n. 150 000 vuosittain. Talvisin avantouimareille on käytössä pukeutumistilat pursiseuralla. Myös uimaranta on kesäisin ahkerassa käytössä ja helteillä hiekkarannan kansoittavat sadat paikalliset asukkaat ja matkailijat läheiseltä matkailuvaunualueelta. Alueella kokoontuu myös paljon nuoria viettämään aikaansa kesäviikonloppuisin.