Digineuvontaa tiistaisin kirjastossa

Lauri Uusitalo, Kari Hellström ja Pertti Vuorinen keskustelevat digitaalisuuden vaikutuksista.

 

Digilähettiläät auttavat arjen digiongelmissa

Kemin kirjaston opistosalissa istuu hyväntuulinen miesjoukko, kun DigimpiLappi-hankkeen digilähettiläät Lauri Uusitalo ja Pertti Vuorinen ovat saaneet asiakkaakseen Kari Hellströmin. Vaikka digivastaanotto on kirjastossa nyt ensimmäistä kertaa, eivät Uusitalo ja Vuorinen ole ensimmäistä kertaa asialla. Digivastaanotto on aiemmin toiminut kahden vuoden ajan Kemikammarin tiloissa.

Digivastaanotolla palvellaan kaikkia, joilla on niin sanottua “digipahoinvointia”, eli ongelmia digitaalisten laitteiden – älypuhelimen, tabletin, tietokoneen -kanssa. DigimpiLappi-hanke pyrkii vapaaehtoisen vertaisopastuksen kautta auttamaan kaikkia pysymään kiinni yhä digitaalisempaan suuntaan muuttuvassa yhteiskunnassa. Kun palvelut sijaitsevat verkossa, niiden käyttämiseen tarvitaan digitaitoja. Digioppaalta saa apua myäs verkossa toimimiseen.

Digivastaanotolle voi tulla monenlaisten digikysymysten kanssa. Vuorisen mukaan yksi yleinen aihe on tiedon siirtäminen laitteelta toiselle, esimerkiksi älypuhelimesta tablettiin. Myös erilaisten sovellusten käyttö mietityttää monia, ja opastusta annetaankin usein vaikkapa Skypen ja WhatsAppin käytössä.

Vaikka ensimmäinen, 17.9. kirjastolla pidetty digivastaanotto vaikuttaakin aika rauhalliselta, Uusitalo ja Vuorinen kertovat ettei näin rauhallista yleensä ole. Usein vastaanotolle tulijoita riittää jonoksi asti. Digiopastukselle onkin selkeästi kysyntää ja tarvetta. Uusitalo ja Vuorinen opastavatkin myös jatkossa digiasiakkaita Kemin kirjaston opintosalissa, aina tiistaisin klo 12-14. Tervetuloa kyselemään mieltä askarruttavia asioita ja hakemaan ratkaisuja digiongelmiin.

AR

Posted in Kirjasto, Yleinen and tagged , , , .