Millaista Kemissä on asua?

Kemi tarjoaa kiireetöntä, vaivatonta ja turvallista arkea perheen ja ystävien parissa viihtyisässä ympäristössä luonnon keskellä, hyvien palveluiden ja kulkuyhteyksien lähellä.

Kemissä löydät monista laadukkaista vaihtoehdoista itsellesi ja perheellesi oikean kodin. Täällä kaikki on sopivan lähellä ja hyvien kulkuyhteyksien päässä, mutta tarpeeksi kaukana löytääksesi rauhan ja kiireettömyyden. Erityisesti lapsiperheet arvostavat arjen helppoutta.

Tiiviin kaupunkirakenteen ansiosta välimatkat kaupungin sisällä ovat lyhyet ja monipuoliset palvelut ovat helposti käytössäsi. Asuntotarjonnasta löytyy vaihtoehtoja keskustan merellisestä asumisesta aina luontoa ja liikuntaelämyksiä lähellä oleviin omakotitaloihin. Kemiläisenä asut Meri-Lapin parhaassa paikassa.

Yötön yö, revontulet, ruska ja oikea talvi

Kemissä elämää värittävät neljä vuodenaikaa: yöttömän yön aurinko, revontulet, ruska sekä aito, valkoinen talvi. Kaupunkikuvaa koristavat runsaat vehreät puistot ja puistokadut sekä merellinen rantabulevardi. Palkittu purjehduskeskus ja vanha satama ovat kaupunkilaisten olohuone kesällä. Upean saariston löydät aivan kaupungin edustalta.

Kemissä voit kokea oikean talven: laaja latuverkko houkuttaa hiihtämään ja pulkkamäessä voit kokea vauhdin hurmaa. Talvella kaupunki täyttyy upeaa Lumilinnaa ja jäänmurtaja Sampoa ihailevista sekä Lapin lumoa kokemaan tulevista turisteista.

Laadukasta vapaa-aikaa

Konsertteja, museoita, teatteria. Vai kaipaatko enemmän virkistys- ja ulkoilumahdollisuuksia? Kemi on tunnettu laadukkaista ja kattavista vapaa-ajan- sekä kulttuuripalveluistaan. Laajasta tarjonnasta löytyy varmasti jokaiselle sopivia aktiviteetteja.

Musiikin harrastajalle

Musiikin ystävää hemmotellaan Kemin kaupunginorkesterin konserteilla ilman musiikillisia rajoja. Konserteissa voi myös kuulla useiden vierailevien ulkomaisten muusikoiden esityksiä. Kaupunginorkesterin lisäksi alueella toimii vireä Meri-Lapin jousikvartetti, jonka konserttiohjelmisto ulottuu lastenmusiikista klassisen musiikin mestariteoksiin. Lapsille ja nuorille on tarjolla taiteen perusopetusta musiikin laajan oppimäärän mukaan Meri-Lapin musiikkiopistossa.

Lapsiperheille

Suuren suosion saavuttanut Lastenkulttuurikeskus järjestää lapsiperheille ja nuorille taidetoimintaa ja tapahtumia. Sarjakuvien ystävän kannattaa ehdottomasti tutustua Kemin sarjakuvakeskuksen ainutlaatuisiin näyttelyihin. Sarjakuvakeskus julkaisee lisäksi sarjakuvia ja edistää sarjakuvaa eri tavoin.

Liikunnanharrastajalle

Kemissä koet liikkumisen iloa ja hyvinvointia tasokkaissa puitteissa. Voit nauttia liikunnasta monella tavalla: Kemissä on latuja sekä meren jäällä että maastossa, luonnonkauniita ulkoilureitittejä sekä hyvin hoidettu golfkenttä. Kaupungissa on myös purjehduskeskus urheilupuisto Sauvosaaressa sekä monia muita ulkoliikuntapaikkoja. Jos olosuhteet eivät suosi ulkona harrastamista, löytyy liikunnan ystäville Kemistä jalkapallohalli, keila- ja tennishalli, uimahalli, Tervahallin liikuntatilat, jäähalli sekä monia muita vaihtoehtoja. Lukuisat liikunta- ja urheiluseurat sekä järjestöt ylläpitävät aktiivisesti eri lajien toimintaa.

Kemin purjehduskeskus upeassa sisäsatamassa houkuttelee purjehtijoita kauempaakin. Valtakunnallisesti palkitusta purjehduskeskuksesta löytyvät kaikki veneilijälle tärkeät palvelut. Purjehduksen alkeita keskuksessa pääsee opettelemaan kesäisin järjestettävillä alkeiskursseilla.

Kemin kesä on tapahtumia täynnä. Liikunnan ja urheilun, musiikin ja vaikkapa lastenkulttuurin ystäville on tapahtumia runsain mitoin.