Varhaiskasvatus

Voit lähettää varhaiskasvatusta koskevan uuden kysymyksen tällä lomakkeella

Kysymykset ja vastaukset

25.4.2017 Kysymys: Peurasaaren päiväkodin pihan kunnossapito

Hei,
Kenen vastuualueeseen kuuluu Peurasaaren päiväkodin pihan (jossa lapset leikkivät) puhtaanapito, jotta siinä on lasten turvallista leikkiä?
Eilen 24.4.2017 maanantaina pihalla oli oluttölkkejä ja hirveästi roskaa. Kaikki varmaan tietävät ne kiinnostavat pienimpiä lapsia, jotka vasta opettelevat, että niihin ei saa koskea saati laittaa suuhun. Kuuleman mukaan tämä on ollut pitkäaikainen ongelma, että kaupunki ei huolehdi päiväkodin pihalla olevista roskista ja ylipäänsä sen puhtaanapidosta, jotta se olisi lapsille turvallinen paikka. Voisiko tähän panostaa? Pihan puhtaanapito ei tietääkseni kuulu päiväkodin työntekijöille, koska jos joutuvat siivoamaan, niin kuka tällöin huolehtii lapsista? Kiitos vastauksesta!

Nimimerkki: Jaana

Vastaus:

Varhaiskasvatus maksaa kiinteistöstä pääoma- ja hoitovuokraa Kemin kaupungille. Hoitovuokra pitää sisällään kiinteistön hoitoon ja ylläpitoon liittyvät tehtävät. Pihan puhtaanapito kuuluu tilapalveluiden kiinteistönhoidolle. Varhaiskasvatushenkilöstön tehtävänä on huolehtia toimintaympäristön turvallisuudesta, joten epäkohtien ilmaantuessa on otettava yhteyttä kiinteistönhoitoon asioiden kuntoon saattamiseksi.

Terveisin
Kaisa Rauvala
Varhaiskasvatusjohtaja

_____________________________________________________________________________________

18.9.2016 Kysymys: Hoitotunnit

Miksi eskarilaisille ei ole tarjolla pienempää hoitosopimusta kuin 1-60 tuntia?
Nimimerkki: Eskarilainen

Vastaus:

1-60 tuntia on pienin mahdollinen hoitosopimus.  Perheillä on oikeus käyttää tekemänsä hoitosopimuksen mukaiset tunnit.
Maksuluokat on päätetty kaupunginhallituksen kokouksessa 7.4.2015 § 152.

Terveisin
Kaisa Rauvala
Varhaiskasvatusjohtaja

_____________________________________________________

15.6.2016 Kysymys: Vuorohoitopaikat

Perhepäivähoitopaikkaa tarvitsee jokapäivälle juhannuksena, hoitopaikka kahdelle lapselle luvattu ainoastaan 26.6. kuka maksaa isovanhempien (eläkeläisten) matkat ym. muut menot 340 km yhteensä kun ei ole hoitopaikkoja??????
Nimimerkki: Huolestunut

Vastaus:

Vuoropäivähoitoa järjestetään silloin, kun lasten molemmat vanhemmat tai ainoa huoltaja tarvitsee lapselleen hoitoa työn tai opiskelun vuoksi.
Vuoropäiväkoti on suljettu Uudenvuodenpäivänä (1.1.), Loppiaisena (6.1.), Pitkäperjantaina, Pääsiäispäivänä ja 2.pääsiäispäivänä, Vappuna (1.5.) Helatorstaina, Juhannusaattona, -päivänä ja sen jälkeisenä sunnuntaina, Itsenäisyyspäivänä (6.12), Jouluaattona ja -päivinä (24.-26.12.). Tämä koulutuslautakunnan päätös on ollut voimassa 1.6.2009 lähtien.

Perhepäivähoitoa tarjotaan arkisin ma-pe kello 6.30-17, ei iltaisin, viikonloppuisin tai juhlapyhinä.

Mikäli perhe tarvitsee lapselleen päivähoitoa työn tai opiskelun takia em. aikana heidän tulee olla yhteydessä viimeistään edellisen viikon maanantaina kello kahdeksaan mennessä vuoropäiväkodin johtajaan tai varhaiskasvatusjohtajaan. Käytännössä päivähoito järjestetään  joko Keminmaan kunnan vuoropäiväkodissa tai järjestämme lapselle hoitajan kotiin.

 

Terveisin
Kaisa Rauvala
Varhaiskasvatusjohtaja
_____________________________________________________________________________________________

2.5.2016 Kysymys: Kesäajan hoidon järjestäminen

Miksi lapsella ja perheellä ei ole mahdollista “lomauttaa” eli irtisanoa hoitopaikkaa kesän ajaksi, kun myös perhepäivähoitajat lomautetaan? Päivähoitomaksu on maksettava, jotta pääsee samalle tutulle hoitajalle myös kesän jälkeen. Tällä hetkellä pienelle lapselle ei päivystävä päiväkoti ole vaihtoehto, joten hoito järjestetään itse, mutta kotihoidon tukea ei ole mahdollista saada koska lapsi “on” kunnallisessa hoidossa.
Nimimerkki: Epäreiluako?

Vastaus:

Perheillä on mahdollisuus koska tahansa irtisanoa lapsen päivähoitopaikka. Irtisanominen tehdään sähköisen asioinnin kautta. Kunta osoittaa lapselle  päivähoitopaikan päiväkodista  silloin kun perhepäivähoitaja ei ole työssä ja perhe ratkaisee käyttävätkö he tätä varahoitomahdollisuutta.  Uudet päivähoitohakemukset käsitellään kuten tähänkin saakka eli työstä tai opiskelusta johtuvat kahden viikon sisällä ja muut  neljän kuukauden sisällä päivähoitohakemuksen saapumisesta. Kunta osoittaa vapaana olevan hoitopaikan  päiväkodista tai perhepäivähoitajalta.
Kotihoidontuen saamisen ehtona on, että kunnallinen päivähoitopaikka on irtisanottu.

Terveisin
Kaisa Rauvala
Varhaiskasvatusjohtaja

________________________________________________________________________________________________

8.4.2016 Kysymys: Esiopetuspäätös

Päätös esiopetuspaikasta piti lähettää maaliskuun loppuun mennessä. Itse sain vain teksiviestin jossa oli pitkä linkki, joka ei vienyt kuin uudestaan haku sivulle. Kait tästä nyt ihan kirjallinen päätös postissa tulee vai mistä sen voi katsoa?
Nimimerkki: Saija

Vastaus:

Esiopetuspäätökset ovat lähteneet asikkaille sähköisesti. Kirjaudu Kemin kaupungin nettisivuille www.kemi.fi. Valitse palvelut ja sieltä varhaiskasvatus. Varhaiskasvatuksen etusivulla on sähköinen asiointi varhaiskasvatuksessa. Nykyiset asiakkaat kohdasta pääset kirjautumaan pankkitunnuksilla järjestelmään. Voit kirjautua myös alla olevan linkin kautta.

Tunnistautumista vaativat sähköiset palvelut

Etene seuraavasti: meidän perhe ->yleisnäkymä->lapsi->näytä tiedot.

Terveisin
Kaisa Rauvala
Varhaiskasvatusjohtaja

_______________________________________________________________________________________________

7.12.2015 Kysymys: Lasten “kellokortti”

Miten on mahdollista että tällä nykyisellä hoitoaikojen seurantajärjestelmällä ei näe käytettyjä/jäljellä olevia tunteja mistään? Itse pitää paperilla pitää ylhäällä. sähköisestä järjestelmästä ei nykyisellään ole kuin haittaa vanhemmille. Nykyaikaisessa järjestelmässä näkyisi käytetyt ja jäljellä olevat tunnit. Kyseisiä tietoja ei näy laskussakaan.
Nimimerkki: Kummastelija

Vastaus:

Lasten päivähoidon käyttö perustuu tehtyyn hoitosopimukseen. Varattuja tunteja voi olla enimmillään tuntivälyksen yläraja kuukaudessa. Perheet näkevät hoitotunteja varatessaan kuinka paljon ko. viikolle on tunteja varattu. Vanhemmat saavat varaamansa hoitoajat omaan sähköpostiinsa. Hoitoaikojen varausjärjestelmän kohdasta hoitoajat   voit katsoa varaamiasi hoitoaikoja klikkaamalla; näytä ja tulosta nykyiset hoitoajat. Alasvetovalikosta voit tarkastella haluamaasi ajanjaksoa.

Lasku perustuu kuukausimaksuun, joka  määräytyy perheen tulojen, perheenjäsenten lukumäärän ja tehdyn hoitosopimuksen mukaan. Laskussa ei näy käytettyjen tuntien määrää.

Terveisin
Kaisa Rauvala
Päivähoidon johtaja

________________________________________________________________________________________________

15.11.2015 Kysymys: Kysymyksiä päivähoitoon liittyen

Pidetäänkö Kemin tarhoissa lainkaan vanhempain-iltoja? Lapsemme on ollut vuoden 2012 alkaen hoidossa ( vuoden ikäisestä lähtien). Hän on nyt 4-vuotias ja yhtään vanhempain-iltaa ei ole ollut. Lisäksi tuleva jouluinen askartelu””ilta””, eli kyseisen ryhmän joulujuhla pidetään päivällä kahden aikaan, kuinka moni työssä käyvä vanhempi pääsee osallistumaan? Ainoa vanhempain-iltaan viittaava tapahtuma on ollut tiedotustilaisuus maksuperusteisiin liittyen, kun muutoksia tuli.
Mieltäni askarruttaa myös lapsen tuleva esikouluopetus: voiko paikan suhteen esittää toivomuksia? Lapsen nykyinen tarhapaikka on Koivuharjun toivola, lapsen asuinpaikkaa lähinnä oleva koulu, jonne on myös turvallisin kulkureitti, on Kivikon koulu. Voiko hän siirtyä eskariin Kivikolle? Ja siitä kouluun Kivikolle?
Nimimerkki: Sarkka

Vastaus:

Päiväkodeissa pidetään vanhempainiltoja, mutta jokainen päiväkoti päättää itse ne tavat miten he tekevät yhteistyötä perheiden kanssa. Yksi merkittävä yhteistyömuoto on lapsen henkilökohtaisen varhaiskasvatussuunnitelman laatiminen yhdessä perheen kanssa. Voisit olla yhteydessä asian tiimoilta omaan päiväkotiisi ja esittää toiveen vanhempainilloista.

Esiopetukseen haetaan helmikuussa 2016. Vanhemmat valitsevat esiopetusta hakiessaan  yksikön, johon he haluavat lapsensa esiopetukseen. Päätös esiopetuspaikasta lähetetään maaliskuun loppuun mennessä. Koulun rehtori ottaa oppilaat kouluun.

Terveisin
Kaisa Rauvala
Päivähoidon johtaja

_______________________________________________________________________________________________

12.9.2015 Kysymys: Kivikon uuden päiväkodin piha-alue

Alueen lasten  ja vanhempien yhteinen ihmetyksen aihe on se, miksi Kivikon uuden päiväkodin pihan portit on lukittu iltaisin ja viikonloppuisin? Eihän muillakaan päiväkodeilla ole lukittuja pihoja? Ja viereinen koulunkin piha on avoimessa  käytössä. Mahtavan leikkialueen käyttö rajataan koskemaan vain päiväkodissa olevia lapsia, miksi alueen perheet eivät voi käyttää leikkikenttää? Varmasti alue pysyisi siistinä, jos sitä saisivat lapsiperheet käyttää. Nyt aidan yli kiipeävät nuoret, joille alue ei ole tarkoitettu. Upeat kiipeilytelineet oikein huutavat lapsia luokseen.
Nimimerkki: Yksi monien puolesta

Vastaus:

Kemin kaupungissa on useita leikkikenttiä, joita perheet voivat käyttää. Myös koulujen pihoilla on leikkimahdollisuus kuten kirjoitikin. Lisäksi muiden päiväkotien pihat ovat lapsiperheiden käytössä.

Terveisin
Kaisa Rauvala
Päivähoidon johtaja

______________________________________________________________________________________________

22.8.2015 Kysymys: Päivähoidosta

Voiko 18kk laitta esim. 2 kertaa viikossa päivähoitoon? Että sosiaalistuisi muihinkin samanikäisiin. Vaikka vanhempi ei ole töissä.
Nimimerkki: Elina

Vastaus:

Lapselle haetaan päivähoitopaikkaa sähköisen järjestelmän kautta. Silloin kun toinen tai molemmat vanhemmat ovat kotona hoitopaikka  järjestetään neljän kuukauden kuluttua siitä kun päivähoitohakemus on saapunut järjestelmäämme.

Terveisin
Kaisa Rauvala
Päivähoidon johtaja

_____________________________________________________________________________________________

4.5.2015 Kysysmys : Vuorohoito

Miksi Kemi ei järjestä vuorotyössä oleville perheille hoitomahdollisuutta kaikkina pyhinä? Tehtaat käyvät joulut ja juhannukset ja kaupat ovat auki pitkään myös pyhäisin, joten hoito tarvetta on. Naapuri kunnissa tämä mahdollisuus on ja onko päättäjien taholta tullut mieleen, että nuoret lapsiperheet käyttävät tätä mahdollisuutta ja muuttavat Kemistä pois? Kaikilla ei ole sukulaisia joiden apuun voi turvautua. Onko Kemillä varaa menettää hyvin toimeentulevia hyvät verotulot maksavia nuoria lapsiperheitä naapureille?
Kysymys nousi mieleeni, kun kuuntelin vielä nyt Kemissä asuvan nuoren isän avautumista ongelmaan.

Työpaikallani on jo nyt hyvin merkittävä osa nuorista työntekijöistä naapurikunnista kulkevia, ehkä jo enemmistö.
Nimimerkki: Kalle

Vastaus:

Vuoropäiväkoti on suljettu Uudenvuodenpäivänä (1.1.), Loppiaisena (6.1.), Pitkäperjantaina, Pääsiäispäivänä ja 2.pääsiäispäivänä, Vappuna (1.5.) Helatorstaina, Juhannusaattona, -päivänä ja sen jälkeisenä sunnuntaina, Itsenäisyyspäivänä (6.12), Jouluaattona ja -päivinä (24.-26.12.). Tämä koulutuslautakunnan päätös on ollut voimassa 1.6.2009 lähtien.
Mikäli perhe tarvitsee lapselleen päivähoitoa em. aikana heidän tulee olla yhteydessä viimeistään edellisen viikon maanantaina kello kahdeksaan mennessä vuoropäiväkodin johtajaan tai varhaiskasvatuksen palveluohjaajaan.

Neuvottelemme perheen kanssa tarvittavan hoidon järjestämiseksi yksilökohtaisesti.

Terveisin
Kaisa Rauvala
Päivähoidon johtaja

____________________________________________________________________________________________

8.10.2014 Kysymys:  Päivähoidon järjestäminen kun toinen vanhempi on kotona

Onko Kemissä subjektiivinen päivähoito-oikeus?
Voiko päiväkoti määrätä lapsen hoitoajan silloin kun toinen vanhempi
on kotona?
Nimimerkki: Tietoa kaipaava

Vastaus:

Subjektiivinen päivähoito-oikeus on voimassa  kaikissa Suomen kunnissa, myös Kemissä.
Palveluohjauksen tarkoituksena on se, että päivähoidon henkilöstö  keskustelee  perheen kanssa  erilaisista hoitosopimusvaihtoehdoista ja hoitoajoista kuten muistakin arkeen liittyvistä käytänteistä.
Päiväkoti ei voi määrätä lapsen hoitoaikaa, vaan sen tekee perhe.

Terveisin
Kaisa Rauvala
Päivähoidon johtaja


31.01.2014 Kysymys: Päivähoito kysely?
Missä viipyy edellisen aikaa sitten järjestetyn päivähoito kyselyn tulokset? Mielenkiinnolla odotan tuloksia että miten Kemin päivähoito toimii. Ja jos näitä kyselyitä järjestetään lisää niin niistä olisi hyvä tiedottaa niille joita se asia koskee. Ainakaan meidän perhe ei ole saanut tietoa tästä äsken päättyneestä kyselystä. Maksut nousee ja palvelu huononee.
Nimimerkki: päivähoitoon tyytyväinen?

Vastaus:
Kiitos kysymyksestä. Olemme saaneet opiskelijan palautteen koko päivähoidon henkilöstön koulutuspäivillä la 23.11.2013 ja kyselyn perusteella Kemin päivähoidon laatu sai arvosanan 8,26 (asteikko 4-10) ja esiopetuksen laatu 8,55. Koko varhaiskasvatusta koskeva valtakunnallinen nettikysely “Vaikuta varhaiskasvatukseen” oli Kemin www-sivuilla 19.1.2014 asti ja jokainen sai siihen vastata. Kemin päivähoitokyselyn vastuksia voit lukea linkin kautta.
https://publications.theseus.fi/bitstream/handle/10024/66768/OPINNAYTETYO_ERNO_NEVALAINEN_29.11.2013.pdf?sequence=1

Ystävällisin terveisin
Kaisa Rauvala
päivähoidon johtaja


27.09.2013 Kysymys: päivähoitomaksu kesälomalla
Ensin kaivolinnan päiväkodissä määrätään, että pitää päättää kuinka monta päivää lapsesi on kk hoidossa. Jolloin vuorotyöläisiltä saadaa vielä enemmän tyhjennettyä taskuja. Kaiken lisäksi nyt on päätetty, että mikäli lapsesi ei ole kesäloman aikaan ollenkaan hoidossa hänestä on maksettava puolet normaalista hoitomaksusta. Mikäli on yhden päivän menee koko kk sopimuksen mukainen lasku.
Onko Kemin kaupungilla tarkoitus karkoittaa lapsiperheet muulle paikkakunnalle vai mikä mättää? Ei näissä teidän päätöksissä ole mitään järkeä! Ette voi periä hoitomaksua jos lapsi ei ole hoidossa.
Nimimerkki: yllätys

Vastaus:
Kiitos kysymyksestä.

Koulutuslautakunta on päättänyt kokouksessaan 26.3.2013 § 24 lasten päivähoidosta perittävistä asiakasmaksuista. Jokaiselle lapselle tehdään hoitosopimus joka on 6, 10, 15 tai 20 (täysi kuukausi) hoitopäivää kuukaudessa. Mikäli lapsi käyttää yhdenkin päivän päivähoitoa, hänestä peritään sopimuksen mukainen päivähoitomaksu. Asiakasmaksut perustuvat asetukseen ja lakiin sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista.
“Asetus sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista:
Jos lapsi on sairautensa vuoksi poissa päivähoidosta yli kymmenen päivää kalenterikuukauden aikana, maksuna peritään puolet sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annetun lain 7 a §:ssä säädetystä kuukausimaksusta. Sairaudesta johtuvan poissaolon kestäessä koko kalenterikuukauden, maksua ei peritä lainkaan. Maksua ei myöskään saa periä niiltä päiviltä, joina lapsi on poissa päivähoidosta lasten päivähoidosta annetun lain (36/1973) 11 a §:n 4 momentissa tarkoitetulla tavalla sairausvakuutuslain (1224/2004) 9 luvun 7 §:ssä tarkoitettujen isyysrahajaksojen ajan.Jos lapsi on muusta syystä poissa päivähoidosta koko kalenterikuukauden, maksuna peritään puolet kuukausimaksusta. (27.12.2012/1064)

Laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista:

Lasten päivähoidosta annetussa laissa (36/1973) tarkoitetusta lapsen päiväkoti- ja perhepäivähoidosta voidaan määrätä kuukausimaksu. Maksu voidaan periä enintään yhdeltätoista kalenterikuukaudelta toimintavuoden aikana.”
Toimintakausi on elokuusta seuraavan vuoden heinäkuun loppuun. Eli mikäli hoitosuhde on alkanut elokuussa ja jatkunut yhtäjaksoisesti heinäkuun loppuun saakka, niin tällöin heinäkuu on maksuton riippumatta sitä onko lapsi lomalla vai päivähoidossa.

Ystävällisin terveisin

Kaisa Rauvala
Päivähoidon johtaja


03.09.2013 Kysymys: Avoin päiväkoti
Onko keväällä uutisoitu avoin päiväkoti aloittamassa nyt syksyllä kuten tarkoitus oli?
Nimimerkki: AMS

Vastaus:
Avoin päiväkoti ei ole aloittamassa toimintaansa syksyllä 2013.
Kemiin ollaan suunnittelemassa perhekeskusta, jonka yhteyteen avoin päiväkotitoiminta sijoittuisi.
Tavoitteena toiminnan aloittaminen vuoden kuluttua.
Terveisin
Kaisa Rauvala
Päivähoidon johtaja


07.05.2013 Kysymys: Eskariin tutustumispäivä?
Milloinkahan on eskariin tutustumispäivä? Paikkaa vastaanotettaessa mainittiin, että toukokuussa ja samana päivänä kaikille Kemin tuleville eskareille huolimatta mihin eskariin on menossa. Jos
toukokuussa, niin aika viime tinkaan on taas jäänyt ilmoittaminen..
Nimimerkki: tulevan eskarin äiti

Vastaus:
Esiopetukseen tutustuminen on kaikissa Kemin eskariryhmissä tiistaina 21.5.2013 kello 13. Kutsukirjeet on postitettu.

Terveisin
Kaisa Rauvala
päivähoidon johtaja


12.04.2013 Kysymys: Hoitopäivien määrät
Onko syksystä lähtien hoitopäivien minimi 10pvä/kk? Eikö tästä juuri yritetä pyrkiä pois ettei \”turhaan\” lapsia päiväkodissa pidettäisi? Mutta jos näin on niin pidetään sitten 10päivää hoidossa vaikkei tarvisikaan. Entä tämä ns. \”kellokortti\”-systeemi? Onko tulossa käyttöön? Jospa välillä ajateltaisi lastenkin etua eikä aina vain rahaa. Varhaiskasvatuksen merkitys on todella tärkeää ja näkyy varmasti myöhemmällä iällä, tästä ei sovi pihistää tai siitä voi tulla isot kulut myöhemmin.

Vastaus:

Kiitos kysymyksestäsi.
Hoitopäivien minimi on koulutuslautakunnan 26.3.2013 § 24 päätöksen mukaisesti 6 pv/kk.
Tuntiperusteinen päivähoitolaskutus on ajankohtainen asia ja sitä suunnitellaan valtakunnan tasolla. Keskustelua asiasta käydään myös Kemissä, joskaan asiasta ei ole tehty päätöksiä.
Tuntiperusteisuuden yhtenä tarkoituksena on lisätä perheen yhteistä aikaa lasten kanssa.

Ystävällisesti
Kaisa Rauvala
Päivähoidon johtaja
Sivistyspalvelukeskus/Varhaiskasvatus
Valtakatu 26
94100 Kemi


12.04.2013 Kysymys: Mihin eskariin?
Mihin eskariin tuleva Karihaaran koululainen menee?
Onko se Toivola-Luotola? Voiko lapsi mennä Koivuharjun eskariin,
vaikka aloittaisi myöhemmin ekaluokan Karihaaran koulussa?
Nimimerkki: Epätietoinen

Vastaus:
Kiitos kysymyksestäsi. Esiopetukseen ilmoittautuminen oli helmikuussa, jossa ei kysytty koulupaikkaa. Pääsääntöisesti Koivuharjun Toivolan suunnalta mennään Karihaaran kouluun. Oppilaaksi ottamiseta päättävät koulujen rehtorit.
Koivuharjun koululla ei ole esiopetusta 2013-2014, vaan esiopetus järjestetään Ruutin päiväkodissa.

Ystävällisesti
Kaisa Rauvala
Päivähoidon johtaja
Sivistyspalvelukeskus/Varhaiskasvatus
Valtakatu 26
94100 Kemi

Kysymykset vuonna 2012

29.08.2012 Kysymys: Hoitopäivien ilmoittaminen
Olisiko mahdollista saada lomake hoitopäivien ilmoittamisesta nettilomakkeisiin? Lomake olisi aina saatavilla ja helppo täyttää kotona koneella valmiiksi.
Nimimerkki: Vuorotyöläinen

Vastaus:
Kiitos yhteydenotosta, laitamme kaavakkeen päivähoidon lomakkeisiin ja sitten sen voi täyttää myös netissä ja allekirjoitettuna viedä päivähoitopaikkaan.
Terv. Irene Tarkiainen
vs. päivähoidon johtaja


27.08.2012 Kysymys: Pallotilanne
Hei, sain tietää ettei päiväkodeissa ole lapsille jalkapalloja ainakaan riittävästi ja hoitajat puhuvat ostavansa omilla rahoilla lapsille palloja. Mielestäni näin ei kuitenkaan pitäisi mennä vaan kaupungin pitäisi nämä välineet ostaa. Nyt kun ilmat lämpenevät ja lumet sulavat, niin lapset mielellään ovat ulkopeleissä. Jalkapallo on niin tyttöjen kuin poikienkin mieleen ja varsinkin tuossa iässä. Palloja pitää olla kuitenkin useita kappaleita per päiväkoti, eikä yksi tai ei yhtään.
Nimimerkki: Huolestunut

Vastaus:
Anteeksi, kun vastaus on viipynyt:
Päiväkodeissa ja perhepäivähoidossa olevat lapset voivat pelata pallopelejä normaalisti sillä palloja on hankittu joka vuosi uusia kadonneiden/ rikkoutuneiden tilalle. Jokaiselle mahdollistetaan pallopeleihin osallistuminen lapsen omista intresseistä lähtien. Jos päiväkodeissa ei palloja ole, pitää huolehtia, että niitä on riittävästi.

Ystävällisesti
Irene Tarkiainen
vs.päivähoidon johtaja


05.06.2012 Kysymys:
Kivikon päiväkodin kohtalo?
Jos / kun Kivikolla sijaitsevat perhetalot puretaan, mihin sijoitetaan Kivikon päiväkodin lapset? Rakentaako kaupunki uuden päiväkodin, kuten olisi aihetta? Nauskan alueella on paljon lapsia ja heille olisi turvattava lähellä oleva päiväkoti myös jatkossa. Päivähoitomaksut ovat aiheellisestikin palautettu muiden kaupunkien tasolle, mutta mitä vastinetta rahalla \”saa\”. Toki henkilökunta päiväkodeissa on mahtavaa, mutta miten on päiväkotien kunto? Milloin kaupunkiin on viimeksi rakennettu uusi päiväkoti/kunnostettu vanhaa?
Nimimerkki: Marja

Vastaus:
Kivikon päiväkodin/Tervaröllin päiväkodin peruskorjaushankkeen hankesuunnitelmatyö etenee kaupunginjohtaja Ossi Revon nimeämällä työryhmällä. Päivähoitohenkilöstöä on informoitu rakentamisen eri vaihtoehdoista. Työryhmän selvitystyö jatkuu ja syksyllä 2012 on tarkoitus tehdä alustavia päätöksiä hankesuunnitelman pohjalta.
Kemissä uusin päiväkoti on Sauvosaaren päiväkoti (v.2007) ja muut päiväkodit kuten Peurasaari, Takajärvi, Möylynlehto ja Ruutti ovat viimeksi kunnostetut vuosina 2008-2010. Peruskorjattu Marttalan päiväkoti avattiin vuoden 2011 elokuussa. Uusituissa Syväkankaan koulun tiloissa on Möylynlehdon päiväkodin esiopetusryhmä, joka on ollut toiminnassa vuoden 2011 alusta. Peruskorjausohjelmat käsitellään joka vuosi yhdessä Tilapalvelun kanssa.
Laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista määrittelee päivähoitomaksuja kaupungissamme tämän vuoden alusta lähtien.

Ystävällisesti
Irene Tarkiainen
vs. päivähoidon johtaja


25.05.2012 Kysymys:
koululaisten päivähoito
miten kaupunki on ajatellut järjestää 1 ja 2luokkalaisten päivähoidon kesän ajaksi? niin pientä ei voi jättää päiväksi yksin kotiin ja kaikilla perheillä ei ole mummoja tai muita jotka voisivat lapsia hoitaa, kuitenki aikuisopiskelijoilla on koulua kesäisin samoin monet ihmiset ovat myös kesäaikaan töissä. olen jättänyt
päivähoitohakemuksen ja saanut kielteisen päätöksen, lapsi on 8 vuotias ja kuulemma päivähoitoa ei tarjota.
Nimimerkki: Opiskelija

Vastaus:
Kemin kaupungin varhaiskasvatus tarjoaa alle kouluikäisille lapsille päivähoitoa koko toimintavuoden ajan. 1.-2.luokkalaisten lasten päivähoidon tarvetta on esiintynyt joka kesä aina muutaman lapsen kohdalta. Yksinhuoltajien, vuorohoitoa tarvitsevien lasten huoltajien kanssa on erikseen sovittu ilta- ja yöhoidosta Kaivolinnan päiväkodissa. Pienten koululaisten päivätoimintaa järjestää eri järjestöt, urheiluseurat ja seurakunta.

Kesäterveisin
Irene Tarkiainen
vs.päivähoidon johtaja
Valtakatu 26
94100 Kemi
040-8329 691