Perusopetus ja lukio

Voit lähettää uuden perusopetusta ja lukiota koskevan kysymyksen tällä lomakkeella

Kysymykset vuonna 2013


06.09.2013 Kysymys:

Lähikoulu
Voiko lähimpään kouluun ilmoittautua etukäteen? Nauska ja Rova senkun kasvavat.Kivikon koulun paikoista tulee vielä kova kilpailu. Muut kaupunginosat eivät kuitenkaan kasva läheskään yhtä nopeasti kuin nämä uusilla lapsilla. Ja eihän semmonen oo mistään kotosin että tulevaisuudessa kokonaisia luokkia kuljetettaisiin kauemmas kouluihin..

Vastaus:
Perusopetuslain 6 §:n mukaan kunta osoittaa oppilaille lähikoulun eli päättää, missä oppilas käy koulua. Kouluun ilmoittautudutaan oppivelvollisuuden alkua edeltävän kevään aikana, kunnan tai kaupungin ilmoittamana ajankohtana. Lähikoulun osoittamisessa tulee soveltaa yhdenvertaisia perusteita, mistä johtuen koulun osoittaminen voi tapahtua vasta ilmoittautumisajan jälkeen. Mikäli huoltaja toimittaa kouluunilmoittautumisen tätä aikaisemmin, lähikoulun osoittaminen tapahtuu kuitenkin vasta ilmoittautumisajan jälkeen.
Kemin kaupungin koulutilat riittävät nykyiselle oppilasmäärälle ja Hepolaa lukuun ottamatta välimatkat koululta toiselle ovat melko lyhyitä. Lisätilan rakentamistarvetta ei siis varsinaisesti ole, mutta koulutilojen peruskorjauksia koulut odottavat – toivottavasti kaupungin talous kohenee, jotta suunnitelmat saadaan toteutettua!

Anu-Liisa Kosonen, koulutoimenjohtaja


04.03.2013 Kysymys:
Koulun vaihto
Pitääkö koululaisen & eskarilaisen vaihtaa koulua takajärveltä hepolaan jos perhe muuttaa sinne?
Jos ei pidä, päteekö koulukyyti vai täytyykö kyyti maksaa ja hoitaa itse?
Nimimerkki: Kemilainen
Vastaus:
Hepolan alueella asuvien oppilaiden lähikoulu on Hepolan koulu. Jos huoltaja haluaa muuton jälkeen oppilaan jatkavan koulunkäyntiä Takajärvellä, tulee hänen tehdä asiasta kirjallinen anomus Takajärven koulun rehtorille. Estettä koulunkäynnin jatkamiselle entisessä koulussa ei yleensä ole, mikäli ryhmissä on tilaa.
Huoltajan tulee itse järjestää ja maksaa koulukuljetus (ostaa esim. ns. Kemi-lippu) eli maksutonta koulukuljetusta muuhun kuin lähikouluun ei ole.

Anu-Liisa Kosonen
koulutoimenjohtaja


25.01.2013 Kysymys:
Liikuntaluokka
Lehdissä paljon puhutaan tästä liikuntaluokan perustamisesta Kemin Hepolahteen. Ideana aivan loistava ja pitkään odotettu. Mutta kuitenkin itseäni asiassa häiritsee se kun lehdestä lukee.
Liikuntaluokan kiinnostavuus kartoitus tehdään pikana kemiläisille, no entäs rajanaapurit?? Kuitenkin kemin urheiluseurojen aktiivisista urheilijoista noin 40% on rajanaapureista, jotka myöskin kaipaavat
vastaavaa koulumahdollisuutta!! Eikö olisi fiksua kartoittaa naapureiltakin kiinnostavuus vai annetaanko naapureiden mennä merta edemmäs kalaan isoille paikkakunnille, kuten oulu, rovaniemi.
Rajanaapureiden kiinnostavuus voisi tuoda paremman mahdollisuuden tarpeelle ja onnistumiselle sekä jatkuvuuden liikuntaluokalle!!
Nimimerkki: Ihmettelevä äiti

Vastaus:
Liikuntaluokasta on menossa kysely Kemin 6. luokkien oppilaille, tarkoituksena selvittää alustava kiinnostus asiaan. Jatkokehittely tapahtuu sitten tämän pohjalta. Ryhmään on mahdollista hakeutua myös Kemin ulkopuolelta, rehtori Vesa Ruokamo antaa asiasta mielellään lisätietoja. Koulun sivulle on tulossa tiedote asiasta, samoin on tarkoitus kertoa asiasta alueen seuroille.
Hepolan sivut löytyvät tästä linkistä http://www.kemi.fi/hepo/ ja yhteystiedot rehtorille löytyvät otsikkoa ”Henkilökunta” klikkaamalla.
Anu Kosonen, koulutoimenjohtaja