Tapahtuman tiedot


Tapahtuman alkamispäivä

08.04.2021,  kello 17:00

Tapahtuman loppumispäivä

08.04.2021,  kello 19:30

Paikka

Verkkokoulutus

Tapahtumaluokat

Muut tapahtumat, Teematapahtumat

Kaupunkiviljelykoulu – Viljelyn suunnittelu

Ympärivuotinen kaupunkiviljely ja lähiruoan tuottaminen Kemissä -hanke järjestää kevään aikana kaikille avoimen ja ilmaisen kaupunkiviljelykoulun Teams-etäyhteydellä. Osallistumislinkin Teams-verkkotapahtumaan löydät alempaa tältä sivulta “Tapahtumasta lisää” -otsikon alta.

Kaupunkiviljelyn idea on kasvattaa hyötykasveja kaupunkiympäristössä, esimerkiksi kerrostalon pihalla, parvekkeella tai viljelypalstalla voi kasvattaa herkullisia kasviksia, marjoja ja yrttejä monin eri tavoin. Kaupunkiviljely on hyödyllinen ja innostava harrastus, joka tarjoaa virkistymisen lisäksi puhdasta itse kasvatettua lähiruokaa. Kaupunkiviljelykoulussa opitaan kaupunkiviljelyn perusteita, viljelyn suunnittelusta sadonkorjuuseen. Kursseilla käydään läpi kaupunkiviljelyn periaatteita ja toimivia viljelyratkaisuja kaupungissa.

Kaupunkiviljelykoulun käynnistyy 8.4. Viljelyn suunnittelu -kurssilla, jossa perehdytään viljelyn aloittamiseen liittyviin asioihin. Opit esimerkiksi valitsemaan kasvupaikkaan sopivan viljelytavan ja kasvilajit sekä suunnittelemaan kevään kylvöaikatauluja.

Muut kaupunkiviljelykoulun päivämäärät ja teemat ovat:
15.4. – Taimikasvatus
22.4. – Parveke- ja ruukkuviljely
6.5. – Palstaviljelmän perustaminen
20.5. – Viljelytyöt kasvukaudella

Ohjeita Teamsiin liittymiseen alla olevasta linkistä:
http://bit.ly/TeamsillaLiittyminen

Lisätietoja: 
Projektipäällikkö Heidi Nikkilä, heidi.nikkila@kemi.fi, 040 587 7153 Projektisihteeri Aki Särkelä, aki.sarkela@kemi.fi, 040 625 6609

Tapahtumasta lisää:

http://bit.ly/kaupunkiviljelykoulu