17.12.2020

Alueellisen pandemiatyöryhmän tiedote

Epidemiatilanne rauhoittumassa – rajoitukset yhä tarpeen

Länsi-Pohjassa on kuluvalla viikolla todettu neljä uutta koronavirustartuntaa.

Viikolla 50 koronavirusnäytteitä otettiin alueella yhteensä 817, joista viisi oli positiivisia. Epidemiatilanne on Länsi-Pohjan alueella rauhoittumassa, mutta on edelleen kiihtymisvaiheessa. Joukkokokoontumisia vältettävä yli vuodenvaihteen.

Alueellinen pandemiatyöryhmä päätti pitää yli kymmenen hengen kokoontumisia koskevan suosituksensa voimassa 18.1.2021 saakka.

Vaikka epidemiatilanne Länsi-Pohjassa näyttää olevan rauhoittumassa, on edelleen vaarana, että tilanne kääntyy nopeasti huonompaan suuntaan. Koronavirustilanne lähialueilla on vakava ja myös Länsi-Pohjan alueella on edelleen aktiivisia tartuntaketjuja.

Joulun ja uudenvuoden pyhät ovat tartuntojen leviämisen suhteen riskialttiita, kun matkustelu ja kyläily lisääntyvät. Joulua on syytä viettää vain omalla perheellä. Tervehditään iäkkäitä läheisiä virtuaalisesti tai turvaetäisyyden päästä kasvomaskia käyttäen.

Alueellinen pandemiatyöryhmä suosittelee myös, että uimahallit pidetään toistaiseksi suljettuina.

Kaikki Länsi-Pohjan alueella voimassa olevat suositukset ja rajoitukset on koottu sairaanhoitopiirin verkkosivuille.

Muistetaan myös D-vitamiini

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri on suositellut iäkkäille ja erityisryhmille D-vitamiinilisää koronavirusepidemian aikana. D-vitamiinilisä tehostaa vastustuskykyä. Tutkimuksissa on todettu
yhteys D-vitamiinin puutoksen ja koronaviruksen aiheuttaman vakavan keuhkoinfektion välillä. Alueellinen pandemiatyöryhmä kehottaa alueen asukkaita huomioimaan HUS:n suosituksen ja varmistamaan riittävän D-vitamiinin saannin.

Länsi-Pohjan alueellinen pandemiatyöryhmä

Takaisin listaukseen