10.8.2020

Kemin perusopetuksen koronaohjeistus 12.8.2020 alkaen oppilaille ja vanhemmille

  • Sairaana tai oireilevana ei pidä tulla kouluun vaan otetaan yhteys koronavirusneuvontapuhelimeen numeroon 040 825 1072.
  • Koulun henkilökunta ja huoltajat ohjaavat oppilaita päivittäin hyviin hygieniakäytäntöihin.
  • Koulupäivän aikana minimoidaan lähi- ja oppilasryhmien välisiä kontakteja tila-, välitunti- ja ruokailujärjestelyillä.
  • Vanhempia informoidaan ja tapaamisissa hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan etäyhteyksiä. Lähitapaamisissa otetaan huomioon hygieniaohjeet.
  • Vanhempainiltoja voidaan tarvittaessa järjestää ulkotiloissa tai etäyhteyksiä hyödyntäen.
  • Muiden kuin oppilaiden ja koulun henkilökunnan oleskelua koulun alueella tulee välttää.
  • Jos olet vieraillut Suomen luokittelemassa riskimaassa, on suositeltavaa olla kaksi viikkoa omaehtoisessa karanteenissa. Esimerkiksi Ruotsi luokitellaan riskimaaksi koronaviruksen suhteen. Huomioithan, että riskimaiden luokitus voi muuttua päivittäin.
  • Muistathan, että vain terveenä voit tulla kouluun!

Opetusjärjestelyitä

  • Opetus järjestetään lähiopetuksena. Lähiopetuksessa noudatetaan normaalia lainsäädäntöä.
  • Vuosiluokilla 1–6 opetus pyritään järjestämään pääosin saman luokanopettajan johdolla.
  • Vuosiluokilla 7–9 ja eri luokkien yhteisillä tunneilla pyritään hygieniaohjeilla, tilaväljyydellä ja siivouksella vähentämään tartuntariskiä.
  • Opetuksessa hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan lähistöllä olevia ulkotiloja sekä luontoympäristöjä.
  • Koulukuljetuksissa noudatetaan THL:n ohjeistusta.
  • Kouluissa ei järjestetä koko koulun yhteisiä tilaisuuksia.
  • Opetushallitus on laatinut ohjeet opetukseen osallistumisesta ja poissaoloista. Linkki ohjeisiin.
  • Lomamatkojen osalta noudatamme hallituksen ohjeistusta.
    Emme myönnä ulkomaan lomamatkoille poissaololupaa.

Ruokailu

  • Kädet pestään huolellisesti saippualla ennen ruokailua.
  • Ruokailulinjaston alusta löytyy käsidesi.
  • Ruokailuaikoja porrastetaan ja panostetaan tilaväljyyteen ruokailutilanteessa.
  • Hygieniaa tehostetaan ruuanvalmistuksen ja -jakelun sekä syömisen aikana.

Takaisin listaukseen