Ajankohtaista

Arkisto

27.2.2020  

Blogi   

Koulupaikkaa etsimässä

Tässä flunssan kourissa aloin miettimään, mikä asia on nuorille kemiläisille ajankohtaista. No tietenkin yhteishaku. Stressi ja jännitys siitä, mihin kouluun hakisimme, tämä koskee myös minua.

26.2.2020  

Kemin kaupungin avoimet työpaikat   

Kaupungin kesätyöt 2020

Kaupungin kesätyöt ovat haussa! Täytä lomake 20.3.2020 klo 15 mennessä! Työtä voivat hakea kemiläiset oppilaitoksen kirjoilla olevat opiskelijat. Työpaikat eivät koske peruskoulussa olevia eikä peruskoulunsa tai opiskelunsa keväällä päättäviä.

26.2.2020  

Kemin kaupungin avoimet työpaikat   

Summer jobs 2020

Application for City of Kemi, summer job campaign and for entrepreneurship. Summer jobs do not apply for students at comprehensive school or students graduating from ...

25.2.2020  

Kemikammari   

Kemikammarin maaliskuu

Tässä linkissä on Kemikammarin ohjelma maaliskuulle 2020, olkaa hyvät. Kemikammarin oma kotisivu löytyy tästä linkistä.

25.2.2020  

Kirjasto   

Kirjaston supistetut aukioloajat 1.3.–31.5.2020

Tiukan henkilöstötilanteen vuoksi kirjaston aukioloaikoja joudutaan supistamaan väliaikaisesti 1.3.–31.5. Muutokset koskevat torstain ja lauantain aukioloaikoja. Lainaus on auki: maanantaista keskiviikkoon kello 9–19 torstaista perjantaihin kello ...

14.2.2020  

Blogi   

Ikuinen kesä vai kestävä kehitys?

Joskus on mentävä kauas nähdäkseen lähelle, sanotaan. Alkuvuoden blogipostaukset olen kirjoittanut Itä-Suomesta käsin, mutta tämä teksti tulee vielä kilometrin tai muutamankin pidemmältä eli Kanarian auringon alta.

10.2.2020  

Blogi   

Nyt on ISOa asiaa

Päähäni ei ole nimittäin viime aikoina paljoa muuta mahtunut kuin ISO 14001 ympäristöjärjestelmä.

4.2.2020  

Blogi   

Pala journalismin historiaa

Torstaina syyskuun 9. päivänä, vuonna 1948 Kinopirtti ilmoitti Pohjois-Pohjan lehdessä Salainen määräys -elokuvan ensi-illasta. Pääosissa olivat Pat O´Brien ja Carole Landis. Samaisena päivänä myös kerrottiin, että Pelastakaa Lapset r.y:n toiminta oli pääsemässä alkuun Lapin läänissä ja Suomen Marsalkka Mannerheim matkusti tiistai-iltana Sveitsiin virkistäytymään.

30.1.2020  

Museot   

RAJAMAILLA – Taina Kontio, Satu Miettinen, Mari Mäkiranta, Melanie Sarantou

Rajamailla-näyttely työryhmä koostuu neljän taiteilijan teoksista, joita yhdistää sukupuolen, ruumiillisuuden ja luontosuhteen tematiikka sekä erilaiset rajatilat ja marginaalit. Työryhmän jäseniä ovat kuva- ja mediataiteilija Taina Kontio, tekstiili- ja valokuvataiteilija Satu Miettinen, muotitaiteilija Melanie Sarantou ja valokuvataiteilija Mari Mäkiranta. Työryhmä toimii taiteen ja tutkimuksen rajapinnoilla ja liikkuu myös tutkijan rooleissa eri tutkimushankkeissa.

2.1.2020  

Blogi   

Monipuolinen vuosi

Ja niin se vain vuosikin vaihtui, tuntuu, että yllättävän nopeastikin. Viime vuonna kyllä ehti tapahtua kaikenlaista, iloisia ja surullisia asioita. Syötimme sorsia Oulun puistoissa Villen kanssa, kävelin Kleopatran linnan muureilla äidin ja isän kanssa. Kesällä hypin Metallican tahtiin Hämeenlinnan sateisessa puistossa ja valittelin selkäkipuja moottoripyörän selässä kotimatkan aikana.