Kadut ja liikenne

Voit lähettää katuja ja liikennettä koskevan uuden kysymyksen tällä lomakkeella

Kysymykset vuonna 2020

 

 

 

15.1.20 Kysymys: Torin ja Kauppakadun rälläys
Onko mitään tehtävissä tuolla jokailtaiselle autoilla rälläämiselle torilla ja Kauppakadulla kaupungin puolesta vai pitääkö joka kerta soittaa poliisit paikalle? Siellä siis ajetaan holtittomasti (driftataan) ja häiritään ainakin Torikadun asukkaita kaasuttelulla ja kovaäänisellä musiikilla.
Nimimerkki: asukas

Vastaus:

Kaupunki voi pohtia torialueen pysäköinnin rajoittamista, mutta sen kieltäminen kokonaan esimerkiksi ilta/yö aikaan ei liene mahdolista sairaalan pysäköintitarpeen vuoksi. Kauppakadulle on laadittu suunnitelma, jonka mukaiset liikennejärjestelyt hidastavat ajoneuvonopeuksia. Kauppakadun hanketta ei ole kuitenkaan sisällytetty lähivuosien investointiohjelmaan, johtuen muista kaupungin isoista investointitarpeista.

Mika Grönvall
tekninen Johtaja


8.1.20 (2.1.20) Kysymys: Teiden hiekoitus
Kuka hoitaa Hepolan teiden kuntoa?
Tiet hoidettu huonosti jälleen tänä talvena.
Nyt liukkailla keleillä ei ole hiekoitusautoa näkynyt.
Saa kävellä todella varovasti, vaikka on nastakengät jalassa.
Jos tulee joskus hiekoittamaan, niin ei hiekottaisi vain keskitietä,
koska se ei auta kävelijöitä ja pyöräilijöitä.
Nimimerkki: Lenkkeilijä

Vastaus:

Kaupunki vastaa Hepolan omakotialueen katujen kunnossapidosta. Varsinaista työtä tekee urakoitsija. Tällä hetkellä sää- ja keliolosuhteet ovat erittäin haastavat ja muun muassa liukkauden torjuntaa tehdään koko ajan.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


8.1.20 (22.12.19) Kysymys: Sauvosaarenkatu
Meripuiston palvelutalon kohdalla porttien välissä on tilaa pysäköidä vierailun ajaksi 5-6:lle autolle. Nyt näyttää,että näille paikoille kasataan kadun kaikki lumet suuriksi röykkiöiksi. Palvelutalon asukkaiden vierailijat ovat iäkkäitä ihmisiä ja he joutuvat pysäköimään autonsa johonkin kauemmaksi. Voisiko käytäntöä muuttaa ja viedä lumet pois mahdollisimman pian,eikä säilöä niitä siihen?
Nimimerkki: Parempaa uuttavuotta

Vastaus:

Jalkakätävän ja ajoradan välinen lumivalli pyritään poistamaan sellaisella aikataululla, ettei haittaa aiheudu kadun käyttäjille. Pihalumet on ajettava lumenkaatopaikalle. Palvelutalon kohdan lumet siirretään pois mahdollisimman nopeasti.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


Kysymykset vuonna 2019

11.12.19 Kysymys: Katujen auraus
Eikö tosiaan Kemin kaupungin katuja aurata. Terveiset kaupungin illasta, pottupelto teiltä, 11.12.2019.
Nimimerkki: Ihmettelevä

Vastaus:

Kaikki ajoväylät on aurattu. Kaikkien väylien auraus kestää lumimäärästä riippuen useita tunteja.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


11.12.19 Kysymys: Mopolla/Skootterilla ajaminen kevyeen liikenteen väylällä
Itseäni on alkanut mietityttämään, että onkohan Askon/Sotkan vieresellä alikululla sallittu mopolla ajo? Olen nimittäin huomannut, että siitä useasti mennään mopoilla, vaikka ei lue että “Sallittu mopoille” ja nämä mopoilijat eivät edes pahemmin huomioi muita tien käyttäjiä vaan kaasuttelvat melko lujaa ohi.

Itsellänihän on nimittäin siis semmoien käsitys, että kevyeen liikenteen väylällä ei saisi ajaa mopoilla, jos sitä ei ole erikseen sallittu.
Nimimerkki: Jalankulkija

Vastaus:

Kevyen liikenteen väylällä mopolla ajo on sallittu ainoastaan silloin, kun se on erikseen liikennemerkin lisäkilvellä osoitettu. Ko. alikulkukäytävällä mopolla ajo ei ole sallittua.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


28.11.19 Kysymys: aurauksesta
Viime talvena jo ihmettelin ja enkä ollut ainoa. Naapuri ihmetteli samaa. Aura-auto/kone ajoi reittinsä aina samansuuntaisesti ensin ja kapean kadun ollessa kysymyksessä suurin osa aurattavasta lumesta tuli aina samalle puolelle katua ja samoihin pihaliittymiin. Toiseen suuntaan ajettaessa lunta oli jäljellä toiselle puolelle katua vain murto-osa mitä toiselle puolelle.
Nyt muutaman päivän lumisateet takana ja sama asia. Kyllä urakoitsijat voisivat tämänkin asian huomioida ja ajaa reitin ensin toisin päin, jotta ei aina tarvitsisi omasta liittymästä rekkakuormallista lunta kolata pois.
Nimimerkki: Kolamies

Vastaus:

Tämä asia on ollut esillä urakoitsijoiden kanssa. Katuja aurataan myös eri suuntaisesti, jos se on mahdollista. Jollakin alueella aurausjärjestyksen muuttaminen voi aiheuttaa aurauksen keston pidentymistä, jolloin se ei ole perusteltua.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


19.11.19 Kysymys: Liikennevalo ohjaus
Miksei liikennevalo ohjaus ole enää tunnisteella kuten oli muutama talvi sitten toiminnassa????Kyseinen risteys on Torniosta tullessa Sauvonväylälle”ns.Prisman risteys”,siinä saa odottaa valonvaihtumista todella pitkään????Ajan kohdalla ei ole mitään vaikutusta asiaan.
Nimimerkki: Haake

Vastaus:

Sauvonväylän liikennevalot ovat yöaikana ajoneuvo-ohjattuja (silmukkatunnistus) ja muuna aikana aikaohjattu. Sauvonväylän liikennevaloja ollaan parasta aikaa päivittämässä, jotta liikenne saataisiin sujuvammaksi.

Mika Grönvall
tekninen Johtaja


18.11.19 Kysymys: Valtakadun pysäköinti
Olisiko Valtakadulla lasten kulttuurikeskus sarjiksen/”tökärin” edustan pysäköintimahdollisuutta muuttaa siten, että siinä saisi parkkeerata 2h? Vuosia sarjiksen asiakkaana olleena tympii ettei autoa saa parkkiin lähelle ovea kuin tunniksi. Ja tiedän että lähistöllä on ajattomia parkkipaikkoja, mutta vauvan ja 2vuotiaan duracel pupun kanssa liikkuminen on ajoittain muutenkin haastavaa (vaarallista) keskellä kaupunkia.
Nimimerkki: Jenna

Vastaus:

Palaute otetaan huomioon. Jos muutoksia tehdään, niin tässä tulee katsoa koko lähialueen pysäköintitarpeita.

Mika Grönvall
tekninen Johtaja


13.11.19 Kysymys: Rajamerkintä
Olisiko mitenkään mahdollista saada jokin merkki auraajille kulmatontin auraamisessa. Auraaja jättää puoli tietä auraamatta ja se on vanhalle ihmiselle liikaa pitää puoli tietä puhtaana. Kulmasta menee liittymä myös lasten leikkikentälle

Kiitos jos merkintä tulee
Nimimerkki: Olisiko toteutettavissa

Vastaus:

Aurauskepit on asennettu ennen lumentuloa ja auraus tulee suorittaa koko kadun leveydeltä. Valitettavasti osa kepeistä ei säily pitkään. Tiemestari ohjeistaa auraajaa ja asennuttaa tarvittaessa aurausviittoja merkiksi.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


11.11.19 Kysymys: Lehtokadun pyörätie
Miksi pyörätiet aurataan sillä urat jättävät auralla? On tosi vaikea pyöräillä talvisaikaan, kun pyörän renkaat lipsuvat jäisestä urasta toiseen. Jos kuitenkin ura-auraa käytetään, niin eikö voisi hiekottaa pyöräteitä, niin että urat täyttyvät, nytkin pyörätiet ovat oleet tosi liukkaat ja pyöräily vaikeaa. Hiekkaa kiitos.
Nimimerkki: Jaana Härkönen

Vastaus:

Koneen aura jättää jonkin verran “uraa” kelistä riippuen. Hiekoitus suoritetaan aina tarvittaessa.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


6.11.19 Kysymys: Sairaala- ja Hahtisaarenkadun risteys
Sairaala- ja Hahtisaarenkadun risteykseen lisätty liikenteen jakaja on sijoitettu erittäin vaarallisesti keskelle kevyen liikenteen väylää.
Onko tuo liikennejärjestely lopullinen vai väliaikainen?
Nimimerkki: Pentti Ypyä

Vastaus:

Risteysalue muotoillaan ensi kesänä kun alueelle tehdään viimeistelytöitä.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


4.11.19 Kysymys: Siipitien auraus
Siipitietä eikä lentokentän ja Siipitien välissä olevaa kevyen liikenteen väylää ei ole aurattu kertaakaan nyt lumen tultua. Lunta on kyllä jo yli vaikka minkä senttirajan eikä kevyen liikenteen väylällä voi muuta kuin kahlata lumessa. Siipitiellä voi kulkea autojen renkaiden jäljissä. Voisitteko aurata kun en itse jaksa ja ehdi alkaa kolaamaan
Nimimerkki: Kysymys

Vastaus:

Kyseinen alue ei ole Kemin kaupungin omistuksessa, eikä siten ole kaupungin kunnossapidon piirissä. Tätä ilmeisesti hoitaa Ilmailulaitos?

Mika Grönvall
tekninen johtaja


2.11.19 Kysymys: Auraus?!?
2.11. Lähdin klo 9.30 Lautiosaaresta kohti Kemin keskustaa töihin. Polkupyörällä, koska autoa en omista eikä Pyhäinpäivänä bussit olisi kulkeneetkaan.
Kevyen liikenteen väyliä ei oltu aurattu mistään matkan varrella. Takaisin lähdin klo. 18.Lunta oli tullut koko tämä aika, eikä aurausta oltu suoritettu vieläkään. Lunta tuli koko ajan lisää. Raahasinpa pyörää raskaassa lumessa seitsemisen kilometria molempiin suuntiin. Miksi kevyen liikenteen väylien käyttäjiä ei huomioida. Autotiet oli aurattu, mutta liukkaalla kelillä ei sinne voi mennä pyörän kanssa saati kävellen.
Nimimerkki: Pyöräilijä

Vastaus:

Lautiosaaresta Kemiin päin pyörätien (Lapintien) ylläpidosta vastaa Ely-keskus Korjaamontielle saakka. kaupunki vastaa em. pyörätien ylläpidosta Korjaamontieltä keskustaan. 2.11.2019 satoi koko päivän räntää ja vettä. Kaupunki käynnisti kunnossapitotyöt lumisateen lakattua klo 02.00.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


30.10.19 Kysymys: Näkemäeste
Tuomitie 12,14 ja 16 pihoille ajoa estää näkemäeste oikealla olevan hoitamattoman puistoalueen kuusen ja mäntyjen oksat jotka ylettyvät jo asfaltin reunaan Haittaavat talvisin jo lumenkin aurausta. Voisikohan oksia tai puita poistaa kaupungin toimesta?
Nimimerkki: huolestunut

Vastaus:

Kaupunki käy raivaamassa oksia näkemän parantamiseksi.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


30.10.19 Kysymys: Pinta pois
Rytikatu 12 jalkakäytällä edelleen iso kuoppa, pinta poissa kokonaan.
Iltojen pimetessä joku vielä taittaa nilkkansa. ( aiottu korjata kesällä 2019.
Nimimerkki:Huolissaan

Vastaus:

Tarkastatetaan kyseinen kohta ja tehdään tarvittavat korjaukset.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


13.9.19 Kysymys: kansi
Vesalankujan päässä kaivonkansi koholla lumenpukkaaja varmasti tökkää siihen .
Nimimerkki: PAM

Vastaus:

Tämä käydään korjaamassa.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


6.9.19 Kysymys: liikennevalot
Olisiko mahdollista saada Lidlin/Tokmannin risteykseen oma liikennevalo kääntyjille tultaessa Asemakatua pohjoisen suunnasta ja kääntyessä vasemmalle? Monta vaaratilannetta nähnyt kun kääntyjät joutuu odottamaan suoraan tulevat ja etelän suunnasta tulevat vielä lisäävät nopeutta vihreisiin valoihin tullessa..Ongelma poistuis nuolivalolla.
Nimimerkki: kuski

Vastaus:

Jos tähän lisättäisiin kääntyvälle oma valo, niin se aiheuttaisi viivettä muihin suuntiin ja edelleen vihreän ajan lyhenemistä muihin suuntiin, jos sama läpäisy halutaan säilyttää. Pääosin tämä toimii nyt hyvin. Otamme ehdotuksen tarkasteluun.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


5.9.19 Kysymys: sorapintojen hoito
, Sorapintaiset tiet ja polut pitää vuosittain lanata sianselälle. Siis kuperaksi keskikohta koholle. Vesi ei jää makaamaan tielle ja aiheuta kuoppia. Samalla polulta puitten lehtien aiheuttama limaisuus saadaan pois. Polut voidaan hoitaa mönkijän lanalla. Maksaa 300 euroa. Vähätöinen työ jos se tehään vuosittain, mutta jos se jätetään tekemättä joutuu kesän kaivinkoneella korjaamaan niinkuin meripuistossa kuluneella kesänä.
Nimimerkki: kuivajalka

Vastaus:

Sotapintaiset väylät hoidetaan siihen kuuluvalla kalustolla. Kevyen liikenteen väylät rakennetaan yleensä toiselle puolelle kallistuvaksi tietyllä prosentilla. Meripuiston väylien saneeraus liittyy koko puiston parannukseen.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


3.9.19 Kysymys: Milloin lopullinen asfaltointi?
Kaivokatu oli pitkään aukirevittynä kaukolämpötöiden vuoksi, hyvä homma, että korjauksia tehdään, mutta nyt ihmetyttää, että jääkö asfaltti tuollaiseksi vai saadaanko tasaisempaa pintaa. Läpikulkuliikennettäkin on melkoisesti, mikä sinänsä ihmetyttää, että viitsivät röykytyttää autojaan. Itsellä nyt vaan on pakko siitä ajella.
Nimimerkki: Kaivokadun asukki

Vastaus:

Kyseinen kohde päällystetään syys-lokakuun (2019) aikana.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


15.8.19 Kysymys: Katuvalaistus
Kenelle pitää ilmoittaa palaneesta katulampusta että se vaihdettaisiin?
Nimimerkki: Jarkko

Vastaus:

Vikailmoituksen voi tehdä Kemin Energia ja Vesi Oy:lle numeroon 016-259 325 (virka-aikana) tai Kemin Energia- ja Vesi Oy:n verkkosivuilla olevaan vikailmoituslinkkiin.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


5.8.19 (10.7.19) Kysymys: Heinän leikkuu
Teiden varsien heinänleikkuuta ihmettelen. Esim. Kivikon koulun kohdalla toisella puolen (koulu) tietä hienosti leikattu ja toisella ojat rehottavat kasvustoa. Muuallakin on silmään pistänyt tämä epätarkkuus. Leikelläänkö sieltä täältä vai onko työntekijöille ilmoitettu jokin suunnitelma?
Nimimerkki: Tuija

Vastaus:

Osa alueista hoidetaan koneellisesti ns. tienvarsiniittona, jolloin tien laidasta niitetään tietyn levyinen kaista. Osa alueista hoidetaan koko nurmialueen osalta. Työntekijät tekevät työt työnjohdon ohjeiden mukaisesti.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


5.8.19 (10.7.19) Kysymys: Kuorma-auton säilytys tienlaidassa
Onko laillista säilyttää jatkuvasti kuorma-autoa saarenotantien laidassa(toisella ajokaistalla)? Estäen esim. isomman hälytysajoneuvon kulun.
Nimimerkki: Sotisaarelainen

Vastaus:

Jos kadulla ei ole pysäköintikieltoa, niin auton voi siihen pysäköidä, mutta kadunvarsi ei ole tarkoitettua auton säilyttämistä varten.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


5.8.19 (6.7.19) Kysymys: Pimeä risteys
Tepontien ja Töyryntien risteys vaarallinen tultaessa Seponkadulta päin.
Ei näe oikealta tulevia ennenkuin olet risteyksen puolessa välissä.
Monta läheltä piti tilannetta sattunut.
Eikö asialle voisi tehdä jotain?
Nimimerkki: Autoilija ja pyöräilijä

Vastaus:

Tarkastetaan ko. paikka. Jos kyse on yleisellä alueella olevasta puustosta tai pusikosta, niin nämä raivataan. Jos näkemäeste johtuu kiinteistöjen aitarakenteista jne., niin kaupunki kehottaa kiinteistön haltijan tekemään toimenpiteet.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


5.8.19 (3.7.19) Kysymys: Hidastetöyssyistä
Moi
Olisiko mahdollista saada niitä hidaste töyssyjä takajärventielle jossa liikenne on vielä suurempaa kuin nauskassa?
Nimimerkki: Takajärven asukki

Vastaus:

Hidasteita on rakennettu pääosin koulujen ja päiväkotien läheisyyteen ja joissakin paikoissa on kokeiltu mm. kesähidasteita, jotka voisivat tulla kyseeseen myös Takajärventiellä.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


24.6.19 Kysymys: Hidastetöyssyt
Onko mahdollista että asennettaisiin muutama hidastetöyssy aina kesäksi koko Perttusenkadulle aina alkupäästä Jousimiehenkadun päähän saakka. Aivan järkyttävää kaahamista ja olisi hyvä reagoida ennen kuin jotain sattuu. Mallia Nauskasta.
Nimimerkki: Petri

Vastaus:

Kaupunki on kokeillut muutamassa kohteessa kesäaikaisia hidasteita ja tällä hetkellä ei ole päätöstä näiden laajentamisesta. Perttusenkatu on niin sanottu normaali asuntokatu, jollaisia on suurin osa kaduista. Nauskassa kesähidasteet on asennettu kokoojakadulle, jossa liikennemäärät ovat suuremmat kuin asuntokaduilla.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


11.6.19 Kysymys: Kuivanuoron veneväylä
Mites Kuivanuoron ja Vähämaan välistä kulkevan väylän merkinnät korjataatkaanko nekin?
Nimimerkki: Juha Sainio

Vastaus:

Kyseessä ei ole virallinen väylä. Jos tässä on merkit ollut, niin katsotaan nekin.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


7.6.19 Kysymys: Veneväylistä
Hei
En nyt tiedä onko aivan oikeassa paikassa kysymys mutta kysynpäs tässä ettäpäs millekkäs instanssille nykyään kuuluu pienveneväylien viitoitusten ylläpito. Ruutinkarin edessä oleva vihreä lateraaliviitta siirtynyt paikaltaan todella paljon ja Ajoksen kalasataman vihreä lateraaliviitta puuttuu kokonaan

Myös nopeusrajoitus merkit Ulenin edustalle olisi ajankohtaista asentaa 😊
Nimimerkki: Veneilijä

Vastaus:

Kaupunki vastaa kaupungin edustan nopeusrajoitusmerkeistä sekä Peurasaaren ja Laitakarin välisen reitin merkeistä aina Veitsiluotoon saakka. Muut merkit kuuluvat Liikennevirastolle. Kaupunki tarkastaa omat merkit ja hoitaa ne kuntoon ja välittää edelleen palautteen Liikennevirastolle heidän merkkien osalta.

Mika Grönvall
tekninen johtaja

Väylävirastolla (ent. Liikennevirastolla) on viitoitustyöt Perämeren alueella meneillään. Kaikki Väyläviraston viitat tulevat paikoilleen 30.6.2019 mennessä.

Mika Lehtola
Projektipäällikkö, vesiväylänpito
Väylävirasto


3.6.19 Kysymys: Kuka siivoo
Rytikarissa entisen k-marketin pihaa käytetty lumenkeräyspaikkana kuka siivoaa sorat ja roskat.
Nimimerkki: Tane

Vastaus:

Siivoaminen kuuluu kiinteistön omistajalle tai haltijalle.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


24.5.19 Kysymys: Sauvosaarenkatu
Eikö kaupunki voi painostaa Kenkäkeskuksen omistajaa poistamaan hiekat ja sorat vanhan liikerakennuksen tiimoilta Sauvoraarenkadun ja Keskuspuistokadun kulmilta. Rollaatoilla on hyvin vaikea kulkea siitä. Näin kuinka yksikin huonosti liikkuva mummo keräsi niitä kiviä pois tieltä
Nimimerkki: Hiekat pois

Vastaus:

Laitetaan kehotuskirje hiekan poistosta.

Mika Tiiro
Rakennustarkastaja


19.5.19 Kysymys: pyörätie
olisiko mahdollista saada ajomienkatu – kittiläjärventien risteykseen asti jatkettua pyörätietä, kyseinen tien osuus on vaarallinen koululaisille koska on teollisuusalue välillä on jo sattunut läheltäpiti tilanteita
Nimimerkki: hn

Vastaus

Ouluntie välillä Ajomiehenkatu-Kittiläjärventie kuuluu lähes kokonaan Ely-keskukselle. Kaupunki on esittänyt pyörätien rakentamista, mutta Ely-keskuksella ei ole ollut tähän rahoitusta.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


17.5.19 Kysymys: Nopeudet Tornionkadulla
Onko mahdollista , että kaupunki lisäisi nopeusrajoitusmerkkejä Tornion- ja Koivuharjunkaduille esim katumaalauksin tms. Voiko kaupunki pyytää Poliisilta myös tiheämpää valvontaa kyseesssä oleville kaduille.
Näyttää menevän aivan mahdottomuuksiin nopeudet ja joidenkin “penikkatautisten” kiihdytykset. Alueella liikkuu paljon lapsia ja myös vanhuksia
Kiitos
Nimimerkki: Andytoi

Vastaus:

Kaupunki teettää ajoratamaalauksia taas kesällä ja nämä palautteet huomioidaan.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


28.4.19 Kysymys: Meripuiston uudet koivut
Meripuiston uusille kulkuväylille on istutettu paljonkin koivunvesoja. Jos mitään ei tehdä, koivut rehevöityvät niin kuin keskuspuistokadulla. Koivujen tilalle meripuistoon riittäisi pensaatkin. Nykyiset täykasvuiset puut säilyttäisivät näyttävyytensä. Vielä ehdittäisiin muuttaa asiaa.
Nimimerkki: ahdas tulos

Vastaus:

Meripuistoon on suunniteltu puustoa ja pensaita ja osa näistä on jo istutettu. Suunnitelmassa on huomioitu olemassa olevat puut ja pensaat.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


 27.4.19 Kysymys: Paattion rautiolankadun asfaltointi
Kysyin 4/2015 tätä samaa kysymystä täällä kysymystorilla. Eli, koska saadaan asfaltti Paattioon rautiolankadulle? Tuolloin vastattiin että on suunniteltu v. 2016. Ei ole vieläkään näkynyt. Milloin siis saadaan? Asukkaat turhautuneet siihen että on ikkunat ja autot aivan hiekkapölyssä kun tie pölyää.
Tuleeko asukkaille ilmoitus kun tietä aletaan asfaltoida? Toinen asiani, olisi hyvä saada hidasteet Paattioon hautausmaankohdalle. Tiellä ajetaan reilua ylinopeutta. Esim. rautiolankadulta liityttäessä tornionkadulle on sattunut monia!!! vaaratilanteita, kun Keminmaasta päin ajavat autot tulevat ylinopeutta mutkan takaa Kemin suuntaan. Ylinopeudet ja sen myötä kyseiset vaaratilanteet on päivittäistä kesät/talvet.
Nimimerkki: Joko saadaan asfaltti?

Vastaus:

Paattion alueella on viime vuosina tehty vesihuollon saneerausta, jonka vuoksi katujen asfaltointi on siirtynyt. Nyt vesihuollon saneerauksen jälkeen ko. alueen kadut ovat asfaltointikunnossa. Tekninen lautakunta päättää asfalttiohjelmasta tammikuussa 2020 eli päällystämisen aloitus on aikaisintaan kesällä 2020.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


24.4.19 Kysymys: Huolestunut
Olen hyvin huolestunut Rytikarin valotolppien kunnosta.Osassa on jo niin isoja ruostereikiä alaosistaan,että on jo vaara,että ne kaatuvat ja aiheuttavat vahinkoja ja osa niistä on aika kenollaan.Mitä aiotte tehdä ko.tolpille,ennen kuin jotain vahinkoa sattuu?Enkä todellakaan ole yksin huolineni.t.Kimmo

Vastaus:

Osa valaisinpylväistä on vaihdettu tälläkin alueella ja loput vaihdetaan määrärahojen puitteissa.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


7.4.19 Kysymys: Routavaurio Larintiellä
Hei! Larintiellä on routa tehnyt kuopan ajotielle,joka on jo aika suuri. Kuoppa on takajärventien puolella, tyhjän tontin kohdilla. Olisi kiva,jos kuoppa käytäisiin täyttämässä ettei satu vahinkoja autoihin.
Nimimerkki: Henna

Vastaus:

Paikkausyksikkö hoitaa vastaavia kohteita koko ajan ja otetaan tämäkin listalle mukaan.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


26.3.19 Kysymys: Vähä kuivanuorontie
Vähä kuivanuorantie on hienosti aurattu, mutta ojanpäälle ..
väistin vastaan tulevaa liikennettä ja auto tippui ojaan ja puskuri särkyi. tie on aurattu liijan leveäksi ojanpäälle voisiko kyseinen urakoitsija käydä korjaamassa aurauksensa ennen kuin on turisti bussi on nurin
Nimimerkki: Henry

Vastaus:

Tarkastetaan ko. tieosuus.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


19.3.19 Kysymys: Lumikinosten poisto
Ajoin kolarin Lumikontien ja Kiveliönkadun risteyksessä perjantaina illalla. Pysähdyin ja katsoin molempii suuntiin . Ketään ei näkynyt. Lähdin liikkeelle ja samassa rysähti. Toinenkaan auto ei ollut nähnyt minua. Poliisikin oli sitä mieltä että olosuhteiden eli näkyyvyyden estävien kinosten takia sain vain suullisen huomautuksen. Autot hinattiin korjaamolle. Onneksi henkilövahinkoja ei tullut. Lumikinosten ajaminen risteyksestä täysin välttämätöntä!,
Nimimerkki: Tienkäyttäjä

Vastaus:

Lumipenkkojen madaltamista tehdään koko ajan. Nyt on niin paljon lunta, että liikenneolosuhteet ovat haastavat. Sen vuoksi ajonopeuksiin tulee kiinnittää erityistä huomiota.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


18.3.19 Kysymys: Muutama kysymys?
Mistä löytää kuluvan kauden työkohtaiset tehtävät auraus ajoradoilla ja muukin talvikunnossapitoon liittyvät kunnossapitoluokat?

Myös työaluekartta, jossa aurausluokat on määritelty?

Alkaa olemaan noi ei kokoajatiet niin kapeita ettei kaksi henkilö-autoa mahdu rinnan. Nyt esim alkaa suurin osa olemaan 3400mm-3800mm leveyttä. Mikä on teiden talvikunnossapidon minimi ala-raja leveys?

Kiitos.
Nimimerkki: Asukas

Vastaus:

Kadut on jaettu neljään kunnossapitoluokkaan. Pääkadut 1-lk, kokoojakadut 2-lk, asuntokadut 3-lk ja yksityistiet 4-lk. Kevyen liikenteen väylät ovat 1-lk:ssa. Kadut pyritään auraamaan koko poikkileikkaukselta. Auraus tapahtuu seuraavasti: kun lunta keskimäärin kevyen liikenteen väylillä arkena 3 cm, pääkaduilla 4cm, asuntokaduilla ja yksityisteillä 8 cm. Arkipyhinä ja viikonloppuisin em. lukemiin lisätään 2 cm. Nuoskalumi pyritään poistamaan heti.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


10.3.19 Kysymys: Opettajankatu auraus
Hei asun opettajankatu 33 niin oli aura auto käynyt yöllä auraamassa ja oli heittänyt lunta meidän portaille asti. Ei osaa viedä osaa lunta kurvissa muualle kun meidän ja naapureiden eteen, mutta ei vissiin ole kääntyvää auraa eikä vaihtaa ajo suuntaa toisen käsin. Kova on ollut vauhti kun lentänyt meijän portaille saakka ei Taija olla paljon ajo taitoa tv Esko Viide

Vastaus:

Kiitos palautteesta. Asia käsitellään urakoitsijan kanssa.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


1.3.19 Kysymys: Koska hiokoitetaan
Ritvalankatu on ollut jo keskiviikosta asti kuin luistinrata Koska.
Nimimerkki: Ritvalankatulainen

1.3.19 Kysymys: Koska hiokoitetaan
Ollut jo keskiviikosta asti liukas kuin luistinrata ,Koska?
Nimimerkki: Ritvalankatulainen

1.3.19 Kysymys: Hepolahden kadut
Olisiko mitenkään mahdollista hiekoittaa hepolahden kadut,Kaaduin keskiviikkona kolme kertaa lehtien jaossa. Lehdet on pakko jakaa pyörällä. Ei pidä edes nastarenkaat. Kuusikontie kangastie tepontie jne. Kiitos
Nimimerkki:  Eija Rajanen

Vastaus:

Hiekoitukset ovat käynnissä.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


29.2.19 Kysymys: Saako hiekoituksen.
Väinöläntielle tarvitaan hiekoitusta. Järkyttävän liukas, kun on vielä kaltevakin. Onnistuuko lähiaikoina?
Nimimerkki: Hiekkaa kiitos!

29.2.19 Kysymys: Hiekoitus.
Hei, voisiko asuinalueellemme kadut hiekottaa, kadut Ansakatu, Vesikkokuja, Sopulikuja, Loukkukatu. Tiet ovat todella liukkaat. Naapurin iäkäs mies on jo kaatunut,
Nimimerkki: Sari

Vastaus:

Hiekoituksia on tehty viime viikon torstaina ja perjantaina. Työt jatkuu ja nämäkin kohteet huomioidaan.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


28.2.19 Kysymys: kivalontien heikotus!
Voisikohan joku ystävällisesti käydä hiekottamassa kivalontietä? Oli äsken ihan peilijäässä lensin koirani kanssa nurin kivalotie 28 kohdalla itseäni en loukannut eikä koiralle käynyt kuinkaan,mutta sitä samaa tietä kulkee lapset koulusta nytkin oli tulossa pyörällä lapsia. Ajattelin vain ennenkö sattuu jotain vakavempaa
Nimimerkki: sini91

Vastaus:

Hiekoitetaan.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


26.2.19 Kysymys: Kevyen liikenteen väylä
Edelleenkin rummutan asiaa: Koska Torvisenkadulle saadaan kevyen liikenteen väylä.. se on varsinkin nyt talvella kuin kapea jääränni.. menkää vaikka katsomaan… pitääkö jotakin vakavempaa ensin tapahtua…..saisko siinä edes tiehöylän käymään valleja kaatamassa… kiitos
Nimimerkki: Torvisenkatu

Vastaus:

Tienpenkkojen levennys on käynnissä ja alueita höylätään.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


18.2.19 Kysymys: Sepelistä ei ole hyötyä
Hei
Aiemminkin on tästä sepelistä sanottu ja edelleenkin sitä käytetään. Miksi, onko se kenties halvempaa kuin hiekka?

Olen itse ja moni minun tuttavanikin on huomannut, että tuosta sepelistä ei ole yhtään mitään hyötyä liukkaalla kelillä, koska se vaan pyörii jalan alla eikä pureudu jäähän, kuten hiekka ja niimpä liukkaat kohdat tulee sepelin myötä vain entistä liukkaamiksi.

Toivon todella paljon, että sepeli vaihdettaisiin takaisin hiekkaan ja uskon että moni muukin toivoo samaa.
Nimimerkki: Pettynyt jalankulkija

Vastaus:

Pelkkä hiekan käyttö on hankalaa, koska koska kosteutta saadessa se jäätyy ja hiekka ei tule hiekottimen läpi kuten pitäisi. Alkutalvesta se jotenkin onnistuisi, mutta varastoja joudutaan koko ajan täyttämään ja kun hiekka otetaan kasasta, niin se on osin jo jäässä tai siinä on kosteutta.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


12.2.19 Kysymys: Linja-autovuorot
Erittäin vähän linja-autoa käyttäneenä yritin selvittää vuoroaikatauluja. Surffailun tulos oli masentava. Aikataulut ja niiden merkinnät ja mitä reittiä kulkee erittäin epäselvät. Osa aikatauluista ilmeisesti viime vuodelta. Outoja pystyviivoja, x-merkkejä ym. mitä sitten tarkoittavat. Kaipaisin selviä kello aikoja jokaiselle pysäkille missä auto pysähtyy. Pysäkit vois myös numeroida/nimetä selvästi.
Näytti myös siltä, että autot ajavat moottoritietä. Eipä taida siellä paljon pysäkkejä olla.
Nimimerkki: Onnikka

Vastaus:

Osa autoista kulkee moottoritietä suoraan ja osa ouluntien kautta Hepolaan. Aikatauluinfoa tullaan parantamaan kuluvan vuoden aikana.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


12.2.19 Kysymys: Moottorikelkkailu tiellä
Ranuan kunta on ensimmäisenä suomessa ottanut käyttöön liikennemerkinlisäkilven joka mahdollistaa moottorikelkalla siirtymisen tiellä. Tästä Kemi voisi ottaa mallia ja mahdollistaa siirtymisen reitille tietä myöten. Nopeusrajoitukseksi laittaa vaikka 20kmh. Tekisi homman yhteistyössä poliisin kanssa niin samalla saataisiin tietoa että miten on vaikuttanut asia kelkkailuun. Samalla voisi yrittää houkutella kelkkaturisteja kaupunkiin esim, väliyöpymisiin yms. Itse joudun siirtämään kelkkani kärryllä 300m koska nykyisellään tiellä ajaminen on laitonta.
Nimimerkki: Kelkkailija

Vastaus:

Nykyinen lainsäädäntö mahdollistaa lyhyen siirron esim. polttoainejakelupisteeseen jne. Ranualla on tehty kyseinen kokeilu, jossa kelkalla ajo sallitaan lisäkilven turvin. Tästä on keskusteltu muun muassa liikenneturvan kanssa ja kuulemme Ranualta kokemuksia kokeilusta ja katsotaan voidaanko tätä mallia hyödyntää myös Kemissä. Kohteet tulee kuitenkin olla sellaisia, jotka palvelevat useita käyttäjiä ja liikenneturvallisuus ei saa luonnollisesti vaarantua.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


14.1.19 Kysymys: Hepolantie
19.4.2018 Kysymykseeni Ruonantie 1 parkkipaikan lumien pukkaamiseen tien yli puistoon. Lumia ei saa pihalta yleiselle alueelle siirtää. Tarkastetaaan ko.paikka tehdään tarvittavat toimenpiteet. Mitähän nämä toimenpiteet olivat? TÄMÄ KUITENKIN JATKUU EDELLEEN vuonna 2019.
Nimimerkki: Tien käyttäjä

Vastaus:

Kaupunki on ottanut ko. taloyhtiön edustajaan yhteyttä. Taloyhtiön kanssa on sovittu, että tähän ei enää siirretä lumia.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


Kysymykset vuonna 2018

14.1.19 ( 29.12.18) Kysymys: Lumien läjitys
Lumien läjitys on taas aloitettu Ruonantie 1 parkkipaikalta Hepolantien yli kaupungin puistoon. Onkohan heillä lupa siihen?
Nimimerkki: Tienkäyttäjä

Vastaus:

Yleisille alueille ei lunta saa siirtää pihoista ilman erillistä lupaa. Luvan voi saada, jos ko. toimenpiteestä ei aiheudu haittaa toisille tonteille tai yleisille alueille. Tämä tarkastetaan.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


14.1.19 (28.12.18) Kysymys: Metsän raivaus
Tosi hyvä homma, että puistojen raivaus on nyt aloitettu yhtiön omistamilla metsäpalstoilla.. mutta voisiko sen tehdä myös niillä alueilla jotka kuuluvat Torvisen puistosuunnitelma alueeseen.. Vainion alue ja Paattio…… kovan maan aikana…
Nimimerkki: Karihaara

Vastaus:

Torvisen alueen raivaus tehdään kaupungin toimesta määrärahojen puitteissa.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


14.1.19  (27.12.18) Kysymys: apteekin pysäköinti
Kemin kaupunki, pohjoisrantakatu tienlaita johon on pysäköintilupa hetkellisesti. Olisko kiva juttu et joku hoitaisi lumen poistamisen siitä jotta autota pääsisi kulkemaan apteekkiin.alkaa kerätä valleja tienlaitaan.
Nimimerkki: Tanja S.

Vastaus:

Lumivallien poistoa tehdään ja tämäkin kohde hoidetaan.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


14.1.19 (27.12.18) Kysymys: Tornioon opastava kyltti
Lentokentältä Kemiin päin käännyttäessä, Tornioon käännyttäessä moottoriliikennetielle. Miksi siihen ei ole laitettu opasteita?
Nimimerkki: Tanja S.

Vastaus:

Moottoritieopasteista vastaa Ely-keskus ja palaute välitetään Ely-keskukselle.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


14.1.19 (26.12.18) Kysymys: sillan vesiputken korjaus
Mihin tulisi ilmoittaa
tervolaan kääntyvän (itäpuoleinen) tien junaradan alla roikkuu vesiputki, ollut mutkalla jo useamman vuoden. Kuka korjaa sen korjais?
Nimimerkki: sillan alla viemäriputken korjaus

Vastaus:

Välitetään tieto Lapin Ely-keskukselle, joka omistaa ko. sillan.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


14.1.19 (26.12.18) Kysymys: Lentokenttä
Millä tavoin on huomioitu vieraan maan vierailijat, kun tulevat Kemi-Tornion lentokentälle. Lentokentällä kun ei ole mitään opasteita. Turistit matkaavat jalkasin keskelle lapintien laitaa jossa ihmettelevät mihin seuraavaksi. Pussipysäkkiä ei ole merkitty, vaikka paikka on merkitty( Kemi lentoasema th,)
Jos kuvitellaann että tänne satunnaisia turisteja tulee Kemiin niin olisko syytä laittaa opasteet satunnaisille matkaajille Kemiin, jottei ne kaikki hyppää bussiin joka vie Tornioon koska sinne on pysäkki olemassa.
T.S
Nimimerkki: Matkailu

Vastaus:

Lapintie tältä osalta on Ely-keskuksen omistuksessa. Välitetään tieto Ely-keskukselle. Lentoaseman opasteasia otetaan esille matkailusta vastaavien tahojen kanssa.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


14.1.19 (25.12.18) Kysymys: Keskustan katuvalaistus
Nyt ennen joulua yllättäen sammutettiin katuvalot Torikadulta kokonaan sekä myös torin valoista ne, jotka Torikatua lähinnä olisivat. Nyt koko alue ja asuintalon ympäristö on pimeässä motissa koska myöskään ympäröivillä kaduilla valoja ei satu kohdalle tai on palanut tai palaa vain osa lampuista. Talossa asuu iäkästä rollaattoreilla kulkevia vanhuksia. Torin valaisimissa on jo muutenkin niin heikko valoteho että jos osa pitää sammuttaa niin mielummiin sairaalan päästä koska siellä ei ole asutusta. Tosin sitten menee Sairaalakatu pimeäksi. Muutoinkin vanhojen tolppien valaistusteho on mitätön haalean vaalea joten ei niissä sammuttelemisen varaa olisi. Sama pimeä motti on Pohjoisrantakadulla S-marketista sairaalaan päin oikealla puolella jalankulkijoilla, puut peittää sen vähänkin kajastavan valon joten pimeässä joutuu kulkemaan. Hyvä valaistus on turvallisuuskysymys.
Nimimerkki: katuvalot

Vastaus:

Valoja ei sammuteta koskaan kokonaan. Tässä on ollut todennäköisesti vika. Vanhoja valaisimia vaihdetaan joka vuosi uusiin ja energiaa säästäviin valaisimiin.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


14.1.19 (23.12.18) Kysymys: Liikennevalot
Mikä vaivaa uusimpia liikennevaloja Asemakatu / Meripuistokatu ??
Esimerkki: tulin Asemakatua kohti liikennevalo risteystä, toinen auto oli vastapäätä. Meille paloi punainen. Niin myös Meripuistokadulle. Sitten vaihtui Meripuistokadulle vihreä, vaikka yhtään autoa ei ollut kummallakaan puolella.
Oliskiko joku säädön paikka??
Nimimerkki: Kemiläinen

Vastaus:

Ko. valoristeykseen on vasta tehty silmukkakorjaus. Tarkastetaan tämä.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


15.12.18 Kysymys: T-risteys pysäköinti
Miksi pysäköinti on sallittu Sauvosaaren terveysaseman,Kauppakatu 22,edessä klo 8-16 välillä?
Kyse on T-risteys alueesta,eikä T-risteykseen saa pysäköidä,sakkopaikka!!Alueella voi olla rivissä parhaimmillaan 4-5 autoa.
Ensihoidon on myös päästävä tuolle alueelle kun on potilaskuljetuksesta kyse.
Torilla on runsaasti ilmaista pysäköintitilaa,myös inva-paikkoja.
Nimimerkki: Ihmettelijä

Vastaus:

Tieliikennelain mukaan pysäköinti on kielletty risteyksessä. Eli jos risteysalueella ei ole kieltomerkkiä, niin se ei tarkoita sitä, että siinä voi automaattisesti pysäköidä. Ko. kohdassa ei ole erillistä liikennemerkkiä, joka sallisi pysäköinnin.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


11.12.18 Kysymys: Miksi
Miksi jalkakäytäviä ei aurata.. ei ees arkisin saati viikonloppuna. Koko matka keskuspuistokadun alapäästä väinölään saa kahlata umpihangessa ,ei ole vara pitää autoa
Nimimerkki: Vilma

Vastaus:

Jalkakäytävien kunnossapito kuuluu kinteistöjen haltijoiden vastuulle (tonttiin rajautuva jalkakäytävä). Rakennustarkastaja puuttuu kiinteistöjen haltijoiden laiminlyönteihin.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


10.12.18 Kysymys: Lumityöt mm Larintiellä.
Heippa! Näyttää Larintien lumenauraus urakoitsija vaihtuneen Prusilaan, mikäli ehdin koneen kyljestä oikein lukea. Aura tekee lumityöt kyllä todella huonosti. Tie lanataan vain kerran keskeltä, jolloin tien molemmilla puolilla on noin 50cm lumimössöä,mikä aiheuttaa sen ettei tiellä mahdu enään kohta kahta autoa ajamaan. Eikä ole oikein myöskään postinkantajaa kohtaan,ettei pääse hoitamaan työtään, kun tie on tukossa. Huolehdimme kyllä postilaatikon edustan lumesta mutta tien kolaus kokonaisuudessa ei asukkaille kuulu todellakaan! Jos tämä on alku talvesta näin onnetonta menoa aurauksen kanssa,mitä se on myöhemmin?! Urakoitsijan kanssa kannattaisi tästä keskustella, tämä lystikään kun ei ole ilmaista kaupungille. Puuttukaa näihin asioihin!
Nimimerkki: Henna

Vastaus:

Ajorata tulee aurata koko poikkileikkaukselta. Palaute saatetaan tiemestarin ja urakoitsijan tietoon. Tiemestari huolehtii, että urakkaohjelmaa noudatetaan.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


3.12.18 (20.11.18) Kysymys: Hiekoitussepeli vaarallista
Poikani on jo kahdesti kaatunut alamäessä hiekoitussepelin alkaessa pyörimään/luistamaan renkaiden alla. Kyseisinä päivinä ei ole ollut edes pakkasta tai muuten liukasta, joten tilanne ei johdu liukkaudesta. Kyseinen alamäki on sellainen, että siinä on pakko jarruttaa, jotta vauhti ei olisi liian kova laskun lopussa olevaa kääntymistä/ja liikennevaloja ajatellen. Käteen tuli nirhaumia ja housuthan siinä on rikki menneet sekä toisella kertaa pyörän valot piti korjata.
Paikka löytyy sillalta Karihaaranväylältä, kun matka jatkuu Paattioon päin kääntyvälle pyörätielle liikennevalo risteyksestä. Toinen vaaran paikka on mentäessä Juusonkadulle ja Hirvonkadulle päin sillalta alas menevää pyörätietä pitkin. Ps. Google Mapissa näkyy olevan tiet väärin kuvattuna tällä kohtaa.
Nimimerkki: Isä

3.12.18 (25.11.18) Kysymys: Sepelin käyttö teillä
Hei !
Aiemmin oli jo kysymys aiheesta miksi tuota terävää sepeliä käytetään , vastauksesta sai sen kuvan ettei siitä haittaa ole.
Sepeliähän käytetään joka puolella Kemiä pyöräteillä jne. Ja siitä on todella koitunut haittaa ja rahallista menoa kulkijoille.
Itselläni on jo kolmannen kerran rengas mennyt sepelin vuoksi. Enkä ole ainut jolle näin on käynyt. Tulee pirulliseen mieleeni , jotta onko kaupunki tehnyt diilin rengasliikkeen kanssa.
Itse asun Hepolahdessa , eli kyllä sepeliä on kylvetty urakalla pitikin ja poikin kuntaa.
Mihin me kaikki tästä ongelmasta kärsineet lähetämme laskun , uusista renkaista, kengistä ja eläinlääkäri kustannuksista ?
Tämä on oikeasti iso ongelma johon täytyy tehdä ratkaisu.
Nimimerkki: Ärsyyntynyt

Vastaus:

Hiekoituksissa käytetään sepeliä ja hiekkaa. Aikaisemmin on käytetty karkeampaa sepeliä, josta on luovuttu. Nyt käytettävän sepelin raekoko on 3-6 mm ja siihen sekoitetaan yleensä vielä hienoa hiekkaa. Katsotaan voidaanko tietyillä paikoilla käyttää jatkossa pelkkää hiekkaa tai sekoitetaan siten, että sepelin osuus on pienempi. Tiemestari selvittää asiaa.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


12.11.18 Kysymys: Hiekoitussepelistä
Hei
On alkanut itseäni vähän mietityttään tuo, että miksiköhän hiekoitushiekka vaihdettiin hiekoitussepeliksi?

Tuo sepeli on nimittäin ikävä monen koiran tassuille ja kaikille koirille ei löydy tossuja, jotka pysyisivät jalassa ja eikä myöskään kaikki koirat edes tykkää tossuista.
Lisäksi sepelistä jää kiviä kengän pohjiin ja kengät sitten hajoaa, kun tarpeeksi monesti on kiviä joutunut kaivaan kengän pohjista irti.
Nimimerkki: Koirien ulkoiluttaja

Vastaus:

Kaupunki käyttää hiekkaa ja sepeliä erikseen sekä joissakin kohteissa molempia. Sepeliä käytetään pääosin keskustan jalkakäytävillä. Molemmat materiaalit ova kuitenkin ko. tarkoitukseen sopivia.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


5.11.18 Kysymys: katuhuolto
Voisiko esim. kirkon edestä katuvaloremontista jääneet katukivet kerätä pois ennen lumentuloa, nyt jalkakäytävää ei voi aurata, olivat jo viime talvena jääneet .
Nimimerkki: jp

Vastaus:

Alue siivotaan kuntoon.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


24.10.18 Kysymys: Prisman alikulkutunneli ja ympäristö
Prisman takana olevassa alikulkutunnelissa on lojunu jonkinaikaa sanomalehden riekaleita. Nuoriso on kuulemma nyt polttanut niitä ja tulipalleroita lennellyr tuulen mukana. Siellä olisi siis siivottavaa. Myös pyörätien varrella molemminpuolin alikulkua on paljon erilaista roskaa, talousjätettä yms. Onko tämä kaupungin vastuualuetta?
Nimimerkki: Pyöräilijä

Vastaus:

Osa kyseisistä alueista on kaupungin vastuulla. Kaupunki siivoa alueensa ja selvittää onko roskaantumista tapahtunut myös muiden tahojen maa-alueilla.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


22.10.18 (11.10.18) Kysymys: Koirapuisto
Koira puisto häkki..pimeä miks ei valaistusta. Koiraa vaikea käyttää .ei näe itse ja tokko se on koirallekkaan kiva. Pimeässä…Usein on vain mahdollista lähteä myöhään juoksuttaan..ja nyt pimeä kausi valtaa koko ajan aiemmin.
Nimimerkki: Mummu68

Vastaus:

Koira-aitauksen valoissa on vika ja tähän on tilattu korjaus.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


22.10.18 (5.10.18) Kysymys: Kaupungin pakettiautot
Kemin kaupungilla on muutamia tietyn merkkisiä pakettiautoja, joiden maalaus ei ole kestänyt vaan pohjamaali paistaa monin paikoin ja näkyvästi antaa huonoa mainosta sekä automerkille että kaupungille. Olisiko jopa maali alkanut rapautumaan autojen ollessa uudehkoja, jolloin asiasta olisi voinut reklamoida?
Kemin kaupungin imagolle olisi parempaa mainosta, jos edes autot olisivat siistejä. Huonomaaliset pakettiautot mainostavat hyvin näkyvästi ilmeisesti kaupungin kehnoa rahatilannetta, mutta josko pohjamaali saataisiin pienellä rahalla piiloon?
Nimimerkki: Autoesteetikko

Vastaus:

Osa vanhoista autoista on huonossa maalissa. Autokantaa uusitaan koko ajan, 2-5 autoa vuodessa.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


22.10.18 (4.10.18) Kysymys: Liikenne Rantabulevardilla
Luulajantie muutetaan Kemissä Rantabulevardiksi. Aikomus ilmeisesti Mansikkanokalle asti. Aiotaanko autoille jättää ajokaistat bulevardilla? Sisäsatamassa autoilu on vaarallista ja Mansikkanokalle leveä tieyhteys käy todella ahtaaksi ja kalliiksi.
Nimimerkki: turvallisuutta

Vastaus:

Mansikkanokalle rakennettavalle rantabulevardille tulee autokaistat sekä kevyen liikenteen kaistat.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


20.10.18 Kysymys: Tihutyön jäljet
Lapsijoukko pani jokin aika sitten säpäleiksi Sauvonväylän ali kulkevan tunnelin sisustusta Myllypolulla. Eikö jo olisi aika korjata jäljet? Laatankappaleet voisi kerätä pois ojista (Koronakäytävälle saakka) ja junaradalta, niitä on taas levinnyt tielle, ovat vaaraksi pyöräilijöille ja ehkä junaliikenteellekin. Tämä tunneli on perinteisesti houkutellut nuorisoa (lapsia) tuhoamaan sitä, joten ei kannattane tehdä isoja korjauksia. Mutta roskat voisi siivota, tunneli on siivottomassa kunnossa, on roskia, tulitikkuja, poltettuja puunkappaleita ja niitä hajotettujen laattojen kappaleita laajalla alueella.
Nimimerkki: Pyöräilijä

Vastaus:

Siivotaan jäljet ja tehdään tarvittaessa pieniä korjaustöitä.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


19.10.18 Kysymys: Koska toteutetaan
Missä vaiheessa on AMK n laatiman puistosuunnitelman toteutus ja koska sitä on tarkoitus alkaa tekemään..
Nimimerkki: Torvisen puistosuunnitelma

Vastaus:

Torvisen puistosta tehtiin ns. yleissuunnitelma. Seuraavaksi otetaan joku osa em. suunnitelmasta ja tehdään siitä tarkempi suunnitelma, jolla hanketta voidaan toteuttaa. Jotain kohtia tästä voidaan tehdä jo ensi kesänä.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


8.10.18 Kysymys: Kaksi asiaa
Edelleen jaksan jankuttaa Sauvonväylän liikennenvaloista aamulla kuuden jälkeen. Kun tullaan Tamppiksen ympyrästä, eikä ketään missään, niin kaikilla punaiset. Sama juttu kun tullaan K raudan risteykseen. Eikö niitä valoja voi säätää liikenteen mukaan varsinkin aikaisin aamulla ja muutenkin silloin kun liikennettä on vähän?

Toinen asia. Kun noustaan motarin rampilta Syväkankaalle, niin se risteys on hengenvaarallinen. Siinä pitää ajaa tielle, että näkee jotain. Onko se tosi, että se risteys on kaikkien muiden mielestä ok?
Nimimerkki: ihmettelen

Vastaus:

Liikennevalot toimivat yöaikaan silmukoilla eli ajoneuvo-ohjatusti. Selvitetään milloin tämä kytkeytyy pois päältä ja voidaanko tätä ajoneuvotunnisteaikaa jatkaa. Vilkkaan liikenteen aikaan se ei ole mahdollista.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


24.9.18 Kysymys: Jalkakäytävä
Rytikatu 12 kohdan jalkakäytävässä isoja reikiä kun puuttuu pinnoitetta, pimeässä voi joku taittaa nilkkansa.
Nimimerkki: Paikkaus

Vastaus:

Vaaraa aiheuttavat toimenpiteet tehdään nopeasti ja muita pienempiä korjauksia tehdään vielä syksyn aikana. Isommat korjauskohteet vaativat oma rahoituksen.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


24.9.18 Kysymys: Katulamppu
Etelärantakadun 1 kohdalla katulamppu kallellaan kuin myös sen päällä oleva kupu? Valotolppa taittui kun ylileveä kuljetus lumilinnaan vei tolpan mennessään kaataen tolpan melkein talon päälle. Asiasta reklamointiin ja tolppaa yritettiin korjata, kuitenkin siinä onnistumatta? Miksi tätä ei saada kuntoon? Kun korjataan voitaisiin korjata huolella, etelän suunnasta kun katsoo valotolppa on huomattavasti vinossa. Korjausta toivotaan.
Nimimerkki: Esteettisyys

Vastaus:

Katuvalotolppa oikaistaan, jos se on vinossa.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


3.9.18 Kysymys: Tien kunto
Miksi hidasteet on luvattu sellaiseen paikkaan missä autojen vauhti ei ole vielä suuri Ouluntiellä. Vauhti hipoo taivaita ,kun alkaa Ritikan suora. Tuosta lähtien Ouluntie on varsin vaarallinen ,kävelytie loppuu ,ja tie on kuoppainen ja surkea Kittiläjärven koululaiset ajaa rekkojen seassa kapealla tiellä . Pysäkillä odottelevat pikkulapset ovat todella vaarassa. Kauhulla odotetaan koska alkaa tapahtua
Nimimerkki: Vauhti

Vastaus:

Ouluntie Kittilänjärvellä on Lapin Ely-keskuksen hallinnoima ja omistama tie. Hidasteita on tarkoitus rakentaa Kiveliönkadun ja Ouluntien risteysalueelle.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


14.8.18 Kysymys: sama sääntö
Moikka,koskeeko kiinteistö itätuulta eri säännöt teiden aukaisun jälkeen v ai saavatko itse päättää koska korjaavat päälysteet?Oklaholman kadulla on kaivettu jotain lämpöputkia ja korjaaminen on jäänyt tekemättä kokonaan tai osittain?Oklaholman tietä pyöräilessä olen ihmetellyttätä asiaa,kun toivanen on kunnostanut omat jäljet loistavalla tavalla.Sama koskee myös pihaliittymään rivitalolle.
Nimimerkki: pyöräilijä

Vastaus:

Putkien ja johtojen sijoitusluvat myönnetään kaikille samoilla ehdoilla.

Mika Grönvall
tekninen johtaja

Ritikan Lämpö Oy on kaivanut ko kohdalla 16.-17.2. 2017 ja 18.-19.6. 2018. Päällysteen korjausta ei kannata ihan vielä tehdä koska työstä on kulunut niin vähän aikaa.

Jyrki Happonen
työmaainsinööri


8.8.18 Kysymys: Ruutinpuiston puistopolku
Ruutinpuiston puistopolku on päällystetty vaalealla kivimurskalla, joka näyttää kauniilta, mutta on raskas pyöräillä ja erittäin raskas kulkea pyörätuolilla. Voisiko pinnan tiivistää helpommin kuljettavaksi?
Nimimerkki: Pyöräilijä

Vastaus:

Pintaa on vasta tiivistetty ja katsotaan vielä, että tarvitaanko lisätiivistystä.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


8.8.18 (2.8.18) Kysymys: Pyörätie Ainolankatu-Paakkarinkatu.
Karihaarassa Tornionkadun vieressä oleva pyörätie on jätetty mainitulta osalta päällystämättä ja kun pyörällä ajaa tielle tai tieltä pois, jysähtää aina eikä talvisin pääse pyörärielle tai sieltä pois nousematta pyörältä alas.
Miksi viimeinen päällyste on jätetty tekemättä? Aiotaanko vika korjata? Jos ei, miksi ei?
Nimimerkki: Paikallinen asukas.

Vastaus:

Tornionkatu pyötäteineen on koko väliltä päällystetty. Pyörätien ja ajoradan välissä on reunakivi, jossa madallukset ovat tietyissä kohdissa.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


8.8.18 (31.7.18) Kysymys: Lisää pyörätelineitä
Hei, Olen huomannut, että kemissä on todella vähän pyörätelineitä Täikön torin sekä kävelykadun ympäristössä. Kauppakadulla niitä ei myöskään ole. Olisiko niitä mahdollista saada lisää ja vielä sellaisia malleja, joihin pyörän saa lukittua rungosta. Olisi mukavampi tulla keskustaan pyörällä.
Nimimerkki: pyöräteline

Vastaus:

Pyörätelineitä uusitaan ja lisätään määrärahojen puitteissa.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


8.8.18 (29.7.18) Kysymys: Hidasteet
26.3.18 on vastattu että hidasteita rakennetaan Ouluntielle tänä kesänä.
Kysymys kuuluukin, että onko asia unohdettu?
Nimimerkki: Kemiläinen

Vastaus:

Ouluntien hidasteet kiertoliittymän kohdalla on tämän vuoden työohjelmassa ja ne tehdään ennen talven tuloa.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


8.8.18 (21.7.18) Kysymys: Kalkkinokantien liikenne
Hei, nyt kun Kalkkinokantielle saatiin 40 rajoitusmerkit maalattuna, voisivatko myös kaupungin liikelaitosten ja alihankkijoiden työajoneuvot noudattaa ko nopeuksia. Mitä isompi ajoneuvo, sitä suurempi melu siitä lähtee. Ja valitettavasti näyttää, että mitä suurempi ajoneuvo, sitä lujempaa ajaa. Tällainen toimintakulttuuri viestii mielestäni enemmän piittaamattomuudesta kuin tehokkuudesta. Eikä unohdeta myöskään kävelijöiden ja pyöräilijöiden, myös lasten, turvallisuutta.
Nimimerkki: Asukas

Vastaus:

Kaupunkikonsernin ajoneuvojen kuljettajat noudattavat luonnollisesti liikennesääntöjä. Tästä ja muista kaupungin ajoneuvoihin liittyvistä asioista muistutetaan henkilökuntaa aina tietyn väliajoin.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


8.8.18 (12.7.18) Kysymys: Toritapahtumat
Miksi Täiköntori on rakennettu?
Nimimerkki: Eetu

Vastaus:

Täiköntori rakennettiin samassa yhteydessä kuin kävelykatu ja näiden tarkoitus vastaa asemakaavaa. Asemakaavassa yksi perusajatus on ollut, että toritoiminnot osoitetaan keskeiselle paikalle.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


4.7.18 Kysymys: Liikennemerkkien huono näkyvyys
Keskikadulla on kolmio etelästä päin tullessa Kivikonkadun risteykseen. Tämä liikennemerkki on kallellaan ojaan päin ja puskan peitossa, aiheuttaa vaaratilanteen koska merkki ei näy.
Samalla kadulla on myös tyhjä liikennemerkkitolppa, joka myös kallellaan ja lähes irti.
Karjalahdella Autoilijatien eteläpään päättyväntien merkki on käännetty väärinpäin. Muutenkin risteys on epäselvä vieraspaikkakuntalaiselle, useampi peruutus nähty. Etelään päin mennessä pitäisi ohjata liikennemerkillä kääntymään oikealle.
Nimimerkki: Sanna

Vastaus:

Nämä hoidetaan kuntoon.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


19.6.18 Kysymys: Oklahomankatu
Kuinka kauan Oklaholmankatu on suljettuna liikenteeltä?
Kiertotie asuinalueen läpi tuo kaiken liikenteen asuinalueen pikkuteille ja ei voi lapsia pitää pihalla tuon kaahailun vuoksi.
Nimimerkki: Ihmetys

Vastaus:

Kyseessä on kaukolämpötyömaa, jonka vuoksi Oklaholmankadun ajoneuvoliikenne joudutaan ohjaamaan toista kautta. Työ pitäisi valmistua ensi viikolla.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


18.6.18 Kysymys: Räiskö väylä
Onko mitään lähitulevaisuuden suunnitelmia olemassa ns.Räiskönväylän ruoppaamisesta ja väylämerkintöjen kunnostamisesta?
Nimimerkki: Veneilijä

Vastaus:

Räiskönväylä on vasta luodattu ja tähän laaditaan seuraavaksi suunnitelma. Suunnitelman valmistuttua hankkeelle haetaan ympäristölupa ja tämän jälkeen on mahdollista, että Räiskönväylän ongelmakohdat ruopataan. Kaupunginvaltuusto päättää aina investointikohteista.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


13.6.18 Kysymys: Kadun/pyörätuolissa kunto
Valtakadulla sijaitseva pyörätuoliluiska tosi huonossa kunnossa ja jopa vaarallinen; kyseessä vietnamilaiseen (Mioritan vieressä) johtava pyörätuoliliuska. Epätasainen ja surkea muutenkin koko kohta katua myöten. Kyseessä olevaan kohtaan voisi tehdä viereen uuden luiskan joka olisi helppokulkuisempi. Muutenkin pyörätuolilaisia huono pukata pitkin Kemin katuja, kuoppia ja jyrkät suojatien kohdat.
Nimimerkki: Tuula

Vastaus:

Ko. kohdalla osa rakenteista kuuluu kiinteistölle. Kaupunki korjaa joka kesä Sauvosaaren alueen jalkakäytäviä erillisellä esteettömyys-ohjelmalla. Välitetään tämä palaute henkilölle, joka esteettömyyshankkeita johtaa.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


23.5.18 Kysymys: kevätsiivous
Voisiko Kaivokadun ja Etelärantakadun bussipysäkistä alaspäin olevan ajoradan ja pienen viheralueenkin siivota kesäkuntoon. Siihenhän voisi laittaa vaikka ajoneuvoille siirtokehotuksen jotta myös ajoradan saisi puhtaaksi, nimitäin kaikki lika ja pöly tulee Kotipihlajan Valtakadun puoleisiin asuntoihin ilmastoinnin kautta, sekä lehtiroska pyörii tuulella jo puhdistetuille alueilla esimerkiksi talojen pihoille. Puhdasta ja lämmintä kesää myös Teille ja kiitos.
Nimimerkki: Puhtaanapito

Vastaus:

Kaikkien katu- ja puistoalueiden siivoustyöt ovat käynnissä.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


21.5.18 Kysymys: Harjaus
Kenelle kuuluu Karjalankadun harjaus Rytikarissa? Kadun toinen puoli käytiin harjaamassa, mutta toinen puoli jäi harjaamatta. Kadun alkupuolella on tosin harjattu betonisen reunakiven päältä nurmikko oikein hyvin. Voitaisiinko myös kadun toinen puoli käydä hoitamassa kuntoon? Reunakiven ja asfaltin välistä puskee jo ruoho, näin hyvin asia on hoidettu myös aikaisempina vuosina.
Nimimerkki: Asukas

Vastaus:

Karjalankadun kunnossapito kuuluu kaupungille ja tämä hoidetaan kuntoon.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


7.5.18 Kysymys: pyörätie Hepola-Rytikari
Pyörätie Rytikarista Neste lapintuuleen on terävän murskeen peittämä,
jossa on useampi puhkonut kumet pyörästä.Eikö olisi jo aika puhdistaa tie.
Nimimerkki: pyörällä työssäkäyvä

Vastaus:

Kyseinen pyörätie kuuluu Lapin Ely-keskuksen hallintaan. Palaute välitetään Lapin Elylle.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


7.5.18 (6.5.18) Kysymys: Rytikari – Hepola pyörätie
Pyörätie on vieläkin hiekan ja sepelin peittämä.Tie on ollut sula jo pari viikkoa ja alueen muut katuosuudet on kyllä hyvissäajoin lakaistu. Kuivana pölisee ja märkänä rapa roiskuu. Eiköhän jo olisi aika panna lakaisukone liikkeelle.
Nimimerkki: Tassut kurassa

7.5.18 (6.5.18) Kysymys: Likaiset pyörätiet Hepolahti-Rytikarin alueella
Olen hlö.avustaja ja asiakkaani istuu pyörätuolissa. Olisimme kiitollisia jos pyörätiet siistittäisiin hiekasta ja sepelistä, jotta pääsisimme ulos raittiiseen ilmaan ulkoilemaan. Ei ole kiva, kun hiekka ja sepelit yms. moskat kulkeutuvat pyörätuolin mukana sisälle. Joten pyörätiet nopeasti kuntoon!!!
Nimimerkki: Ravat sisälle pyörätuolin mukana

Vastaus:

Rytikari-Hepola-alueella kadut kuuluvat kaupungin omistukseen ja pyörätiet ovat pääosin Ely-keskuskuksen omistuksessa ja kunnossapitovastuulla.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


7.5.18 (4.5.18) Kysymys: Suojatiet
Voiko suojatiet maalata uusiksi koko Kemin alueella tulevana kesänä? Monesta paikkaa maalit lähteneet kokonaan.
Nimimerkki: Kesä tulee

Vastaus:

Suojateitä maalataan tulevanakin kesänä.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


7.5.18 (3.5.18) Kysymys: Pyörätie
Aikooko kaupunki kunnostaa peurasaarentien pyörätietä ? Asfaltti on poikki ja kuopalla muutaman metrin välein.
Nimimerkki: Työmatkapyöräilijä

Vastaus:

Asfalttipintaisia ajoratoja ja pyöräteitä korjataan joka kesä määrärahojen puitteissa. Kaikkia kohteita ei ole vielä määritelty ja tämäkin otetaan huomioon.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


7.5.18 (26.4.18) Kysymys: Asemakadulta Lidliin kääntyminen
Asemakadulta Lidliin (etelään päin ajettaessa) heti liikenteenjakajan jälkeen kääntyvät aiheuttavat vaaratilanteita. Käsittääkseni siitä ei saa edes kääntyä. Tätä näkee harva se päivä ja se on yleistynyt viimeaikoina. Helppo korjata tilanne mm. liikennemerkillä ja sulkuviivoituksella.
Nimimerkki: Kulkija

Vastaus:

Ko. kääntymispaikan kohdalla on keskisaareketta jatkettu niin pitkälle kuin se on mahdollista. Jos pohjoisen suunnasta ajettaessa käännytään Lidliin, niin joutuu ajamaan taaksepäin. U-käännöksen kieltävä merkki olisi tässä mahdollinen.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


7.5.18 (26.4.18) Kysymys: Pensasaidan oksat
Tuomelankadulla lähellä Torvisenkatua olevan talon pensasaidan oksat roikkuvat tienpuolella. Kyseessä on orapihlaja-aita ja siinähän on melkoisen terävät piikit. Pyöräillessä aitaa pitää kiertää ja varoa ja eipä ne naarmut mukavalta autonkaan kyljissä näytä. Moto töihin ja pensaat matalaksi. Käsin niitä tuskin edes katkaistua saa ja etenkään mihinkään poiskuljetettua.
Tätä samaa ongelmaa näiden ylikasvaneiden pensaiden takia on muuallakin. Pahimpia ongelmat ovat risteysten lähellä, kun näkyvyys on nolla. Eikös tähän ole konsteja puuttua jämäkästi, jos tonttien asukkaat eivät tajua?
Nimimerkki: Kulkija

Vastaus:

Pensasaidat eivät saa aiheuttaa näkemäesteitä tai muuta vaaraa. Rakennustarkastaja voi näihin puuttua.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


19.4.18 Kysymys: Hepolantie
Hepolantie on veden ja lumisoseen peitossa Ruonantie 1 kohdalta. Sen aiheuttaa varmaankin ko. taloyhtiön parkkipaikalta pukattujen lumien sulaminen. Onkohan tällä taloyhtiöllä lupa puskea lumet kaupungin puistoon? Pitäisi varmaan velvoittaa heidät aukaisemaan oja jonne vedet menisivät.
Nimimerkki: Tien käyttäjä

Vastaus:

Lumia ei saa pihalta yleisille alueille siirtää. Tarkastetaan ko. paikka ja tehdään/teetetään tarvittavat toimenpiteet, jos tähän on tarvetta.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


18.4.18 Kysymys: Sepelit pyöräteillä
Pyörätiet on taas talven jäljiltä täynnä hiekoitussepeliä. Ekö sitä voitaisi ruveta poistamaan harjaamalla sitä mukaa kun tie sulaa? Pölyhaitta olisi pienenpi, kun se on märkä ja pyöräily olisi turvallisempaa, kun irtokivet ei pyöri renkaiden ja kenkien alla ja aiheuta kaatumisia. Toimittaisiin tilanteen vaatimalla tavalla, nythän ei ole enää auraamisia!
Nimimerkki: lili

Vastaus:

Hiekoitushiekan poisto tehdään mahdollisimman nopeasti. Yöpakkaset hidastaa toimenpiteitä.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


17.4.18 Kysymys: Koululaisenpolun alikulku
Siitä tietää, että Koululaisenpolulla on taas kevät, kun Eteläntien ja junaradan alituksesta ei pääse kuivin jaloin läpi. Olen tänne kirjoittanut asiasta aiemminkin, jolloin kohdetta aiottiin käydä katsomassa ja poistaa polannetta. Nämä ratkaisut eivät selvästikään ole toimineet. Polanteen poisto on yhtä tyhjän kanssa, koska ei se vesi siitä montusta mihinkään lähde. Voisiko ongelmalle nyt oikeasti tehdä jotain?

Kyseisellä tiellä ja Sysimönraitilla uusittiin päällystettä hiljattain. Miksi ainoa ongelmapaikka piti jättää korjaamatta?
Nimimerkki: Antti

Vastaus:

Ojien sekä sadevesikaivojen kansien avaustyötä tehdään koko ajan. Palaute välitetään ao. työnjohdolle.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


16.4.18 Kysymys: Kiramokadun auraus karihaarassa
Miksi kaupunki kilpailuttaa tienkunnospidon halvempaan ja huonompaan urakoitsijaan? Kiramokatu on tänä talvena aurattu kuorma-autolla jossa aura keulassa ja sillä ei saa kyllä mitään aikaiseksi ja tie on aurattu niin kapeaksi että olemme joutuneet muiden asukkaiden kanssa omaan piikkiin käyttämään pöytäkonetta tiellä että leventää tietä! Eihän tämän näin pitäisi mennä!? Ja muutenkin tämä urakoitsija kävi aina 3-4 päivää sen jälkeen auraamassa kun oli lumet satanut, 2 kertaa tänä talvena jäin kiinni tielle autolla kun ei ollut aurattu! Urakoitsijalle on laitettu palautetta mutta se kaikui kuuroille korville!
Toivanen hoiti aikaisemmin tien kunnossapidon ja sillon oli asiat hyvin…
Nimimerkki: Asukas

Vastaus:

Urakoitsija tekee toimenpiteet kaupungin tiemestarin tai päivystäjän määräyksestä. Palautteet tulee osoittaa aina tiemestarille.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


11.4.18 Kysymys: pyörätiet
on käsittämätöntä teiltä tiemestareilta pyöräteitten hoidossa käykää katsomassa missä kunnossa on esimerkiksi koivuharju-lapin tie miksi ei hoideta että ei pyörämiesten tarvis mennä ajo tielle nyt pakko ei kai voi olla että säästätte tässäkin pankaa koneet jyrämään pinnat pois et voi ajella pyörällä nyt on et mahottomuus ajella.
Nimimerkki: mauri

Vastaus:

Yöpakkaset aiheuttaa sen, että joka paikasta asfalttia ei saa näkyville. Polanteen/sohjon poistoa tehdään koko ajan.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


11.4.18 (7.4.18) Kysymys: Sohjon auraus
Kiitoksen sohjon ja polanteen aurauksesta Juusonkadulla. Suoritettin pe 6.4 Klo 22.20 jälkeen. Monella portilla aamulla helvetin iso kasa jäätä Mihin ei tavalliset lumityökalut pysty. Ensin meni auto joka alaterällä puhdisti hyvin ja katselin et kauempaa tulee pyöräkone joka putsaa liittymän. Paskat oli silläkin siipiaura keulassa toi vain lisää sohjoa jäälohkaleita portille. MITÄ JÄRKEE?? Missä se liittymien puhdistus??Ymmärrän normaali aurauksen jäljiltä et itse putsataan mutta tämä täysin järjetontä. Onneksi itse olin vielä hereillä et sain 1,5 tunnin jälkeen pihaliittymän auki että pääsi emäntä aamulla omalla autolla töihin. Niin samaan järjelliseen auraukseen meni aika iso liuta postilaatikoita myös meidän. Olisiko hiukkasen järjen käyttö liikaa?? Niin ja normaali aurauksessa joka joskus suoritetaan pyökoneella tässä olisi 40 nopeusrajoitus joka käsittääkseni koskee myös näitä. Lumet lentää metri tolkulla ihmisten tonteille.
Nimimerkki: Järkee

Vastaus:

Höyläyksien yhteydessä portit puhdistetaan. Auraaja on ohjeistettu/ohjeistetaan ajamaan siten, että nopeudet eivät nouse kohtuuttoman korkeaksi.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


11.4.18 (6.4.18) Kysymys: Lumen auraus
Vesalankujan auraus on tänä talvena suoritettu kuorma-autoon kiinnitetyllä auralla (muina talvina kauhakuormaajalla). Kuja on umpikuja ja talven mittaan auralla ei ole saatu lumikasoja kujan päässä vietyä kauemmaksi vaan lumet ovat kasautuneet aina vaan lähemmäksi talojen liittymiä. Nyt tilanne on jo sellainen, että kujan päässä olevien talojen kohdalla on pihaliittymät ummessa. Lumen aurausta hoitavalle henkilölle on mainittu asiasta, mutta hänen mielestä syy on meidän asukkaiden, jotka kolaamme lumia kujan päähän. Kujan päässä on yksityishenkilön omistama tontti ja meillä on lupa kolata lumia sinne (näin on toimittu muinakin talvina). Kuja on mennyt myös niin kapeaksi, ettei siinä pysty kohta autot kohtaamaan.
Ilmoittanette reklamaation myös urakoitsijalle.
Nimimerkki: Vesalankujan asukas

Vastaus:

Urakoitsijalla on mahdolisuus käyttää kuorma-autoa tai pyörökonetta. Kujan päässä ei ole tontti, vaan kadun jälkeen yleistä aluetta eli sinne ei lumia kiinteisöltä saa pukata, jos se aiheuttaa vaikeuksia talvikunnosspidolle.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


11.4.18 (5.4.18) Kysymys: Lukkarilankadun kunnossapito
Lukkarilankadun auraus on ollut tänä talvena erittäin puutteellista. Osa rannan suuntaisten rivitalojen asukkaista kolaa lumet Lukkarilankadun vastakkaiselle puolelle ja kadun auraaja jättää lumet auraamatta niin, että tie on mutkainen ja kapea ja ajoittain sitä on mahdotonta ajaa, kun autoja on pysäköity molemmin puolin kapeaa katua. Katu pitäisi aurata koko leveydeltä, että sitä voisi turvallisesti käyttää. Voiko asian korjata kadun kunnossapitäjän toimesta? Asukkaita voisi tietenkin myös ohjata lumien kolaamisessa, ettei lumia kolattaisi kadulle.
Nimimerkki: Ruuttilainen

Vastaus:

Lumia ei saa pihalta kadulle työntää.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


11.4.18 (5.4.18) Kysymys: Mikä mättää?
Eikö tosissaan tämän kontionkadun rinkiä voi hoitaa kunnolla. Meillä asukkailla pihat hukkunu nii lumeen koska lumikasat tien reunassa jo niin korkeat olisi aika jo tyhjentää meiltä. Täällä annetaan asukkaiden ensin polkea autoilla montapäivää tietä ennenkuin viititään tulla tie meille huoltaa. Mutta kun huolletaan on tehty yksi suuntainen kapenemisen vuosi. Nyt sais tehä ja pian jotain tänne kunnolla.
Nimimerkki: Turhautunut

Vastaus:

Kadut aurataan lumisateiden jälkeen ja tässä noudatetaan kunnossapito-ohjeistusta. Tänä talvena lumipenkat ovat kohtuuttoman korkeat katualueilla johtuen suuresta lumimäärästä. Jollain alueilla on katujen lumipenkkoja madallettu.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


10.4.18 Kysymys: Larintien kunto
Hei. Larintie syväkankaalla on ihan hirveässä kunnossa. Isot urat auton renkaista hankaloittaa tiellä ajamista,pihalta peruutusta ja pihalle ajoa. Ja rikkoo auton, kun renkaat tömpsähtää railoon! Laittakaa joku lana putsaamaan tie kunnolla!
Nimimerkki: Henna

Vastaus:

Polanteen poisto on käynnissä.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


26.3.18 Kysymys: Liikennenvalot ja hidaste
Meripuistokatu – Asemakatu liikennevalot eivät kyllä toimi liikenteen mukaan. Tänäänkin odotettiin kummassakin päässä, molemmilla punainen. Säätö olisi ehkä tarpeen? Samoin syö miestä Jyskin risteyksen ja Citymarketin risteyksen h……tin hitaat valot , etenkin aamuisin ja iltaisin .

Toinen asia, onko ollut suunnittelussa taaskaan Ouluntielle hidastetta välille Syväkankaan silta – liikenneympyrä ? Kohta alkaa taas ne kiihdytyskisat, kun sillalta tullaan molempia kaistoja kohti ympyrää ja siitä eteenpäin.
Nimimerkki: kemiläinen

Vastaus:

Tarkastetaan, että onko liikennevalosilmukoissa vikaa.

Ensi kesänä tehdään hidasteita ko. liikenneympyrän läheisyyteen.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


23.3.18 Kysymys: lumityö postilaatikoiden edestä
olen hoitanut postilaatikoiden edestä lumen puhdistuksen varsinkin aura-auton jälkeen jo yli kymmenen vuotta. muut naapurit eivät välitä lumen poistosta. onko näin että minun vastuulla on tämä homma että postiautot pääsevät esteettä laatikoille. kenen tehtävä se on lain mukaan? näin hanhenkujalla
Nimimerkki: mies kemistä

Vastaus:

Asiasta säädetään postilaissa ja viestintäviraston määräyksissä. Asianosaisia tässä asiassa ovat posti ja postin saaja eli kaupunki ei ole velvollinen huolehtimaan postillatikoihin liittyvästä ylläpidosta. Asiasta kannattaa ottaa yhteyttä postiin.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


26.2.18 Kysymys: pitäisi aurata
Karikatu mennyt niin kapeaksi että autot parkkeerattu jalkakäytävälle,
että mahtuu edes yhtä kaistaa käyttämään.
Ja hankaloittaa jalkakäytävän aurausta.
Tien voi aurata leveämmäksikin koska siinä ei ole ojaa.
Nimimerkki: kapenevatie

Vastaus:

Auraus suoritetaan kadun poikkileikkauksen leveyden mukaan.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


21.2.18 Kysymys: Risteys
Urheilukadun ja Meripuistokadun risteyksessa huono nakyvyys lumikasan takia ajettaessa Urheilukatua pohjoiseen?(LPKS:n ja torille) pain. Vaikka hiipimalla tulee kohtaan, matala auto ei nay kun jo ollaan törmaysalueella. Poistakaa kasa ennenkuin rysahtaa.
Muutenkin, miksi lumet pitaa kasata risteys alueen lahelle( kulmaan), kun esim puistokaduilla on tilaa kasata lunta vahan keskemmallekin(korttelin puolivaliin) jossa se ei haittaa nakyvyytta?
Nimimerkki: lili

Vastaus:

Risteysten puhdistustyöt on käynnissä ja huomioidaan tämäkin kohde.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


25.1.18 Kysymys: Pihaliittymän tukkiminen
Täytyy ihan ääneen ihmetellä, että miten voi olla laillista kaupungin toimesta tukkia ihmisten pihaliittymät? Tornionkadulla pyörätie kulkee kiinteistöjen ja autotien välissä joten liittymä on kaksinkertaisesti tukossa. Jo puolen sentin lumikerros pyörätiellä aiheuttaa puolen metrin penkan portille. Läheltä seuranneena pyörätien käyttö on hyvin vähäistä, joten vähäisempikin jyrääminen riittäisi. Alueen asukkaiden ikärakeenteen huomioon ottaen, hälytysajoneuvojen pihaan pääsy estyy täysin. Ehdottaisin käyttämään nykyaikaista kalustoa, helpottamaan liitymien puhtaanapitoa.
Nimimerkki: Penkan pimeältä puolen

Vastaus:

Ajoradat aurataan kaupungin määrittelemän ohjeen mukaan. Kevyen liikenteen väylät aurataan, jos lumikertymä on keskimäärin 3 cm. Liittymän puhdistaminen kuuluu kiinteistön omistajan vastuisiin.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


15.1.18 Kysymys: Lumen kasaus
Kaupungin/yksityisen koneet kasaavat lumen takajärventien suuntaisesti olevalle tyhjälle tontille niin että pihalta peruuttaminen on vaikeaa, kun lumi kasa peittää näkyvyyden. Läheltä piti tilanne oli jo pienen koululaisen juostessa pysäkiltä pois! Itse vältämme ojaan lumen kasausta juuri näkyvyyden heikkenemisen takia, mutta kaupunki tukkii näkyvyyttä. Kaupunkiko korvaa, jos/kun pelti rytisee tai pieni ihminen jää alle? Käykäähän siirtämässä kasa pois tieltä ennen kuin jotain sattuu. Kiitos.
Nimimerkki: Hennu

Vastaus:

Tiemestari käy tämän tarkastamassa ja ohjeistaa konemiehiä.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


13.1.18 Kysymys: Opaste lumilinnaan
Voisiko laittaa opasteen lumilinnaan Urheilu-Etelärantakadun kulmaan.
Todella usein turistit “hukassa” varsinkin talvella,kun ei mene kuin “kinttupolku”
Nimimerkki: Tytti

Vastaus:

Kemin Matkailu vastaa mm. lumilinnan opasteista ja uusia opasteita on vielä tulossa. Tämä palaute välitetän Kemin Matkailulle.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


12.1.18 Kysymys: Liittymiin aurauslumet
Liittymän puhdistus kuuluu tontin omistajalle, MUTTA kaupungille kuuluu madaltaa katujen lumivalleja että aura-auto voi pukata kumet kadulta vallin päälle eikä tuoda niitä ensimmäisestä liittymästä sisään. On turha sanoa että liittymin puhdistus kuuluu tontin omistajalle ,se kuuluu normaalin aurauksen jäljiltä mutta ei tänätalvena tuota 70cm korkuista vallia jonka aura tuo koko 50-100 metrinmatkalta. Kaupunki aikoo mahdollisuuksien mukaan viedä lunta pois,mitä se sitten tarkoittaa????.Kuka valvoo katujen hoitoa,hänen kannattaisi käydä katselemassa katujen lumivalleja kuinka korkeat ne ovat ja laittaa siipiaurat liikenteeseen. Kohtahan koko katu kuuluu tontin omistajien hoitoo!!!!
Nimimerkki: Oikeutta hakeva

Vastaus:

Kaupunki on madalluttanut katujen lumivalleja sekä poistanut lumia ja työ jatkuu edelleen.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


11.1.18 Kysymys: Lumen kasaus
Hei. Lähestyn asialla joka koskee auraus kasoja. Ymmärrän että tilat lumen kasaukseen on rajalliset eikä joka paikasta tietenkään lumia voi kuljettaa poiskaan, eli jossain kasojen on toki oltava. Larintie-Takajärventien risteys on tänään (to 11.1) käyty putsaamassa näkyvyyden parantamiseksi,mikä on loisto juttu, kiitos. Mutta, risteyksen lumi on kasattu niin, että Larintieltä talon pihalta peruuttaminen on hankalaa, kun monen metrin vallin takaa ei näe mitään!! Itse olemme koko talven pitäneet ojan matalalla, ja nyt sitten kone miehet kasaa niin että näkyvyys menee! Miksi?
Nimimerkki: Lumi

Vastaus:

Pihaliittymien näkemää ei saa tietenkään kaupungin toimesta heikentää. Tiemestari käy tämän tarkastamassa ja ohjeistaa konemiehiä.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


11.1.18 Kysymys: Takajärventie-Larintie risteyksen huono näkyvyys
Larintie-Takajärventien risteys on tällä hetkellä erittäin vaarallinen. Kummallekkaan suunnalle ei näe kunnolla ennen kuin auto on ainakin kolmas osan jo tiellä. Lähellä piti tilanne kävi jo tänään, kun pieni koululainen juoksi vallin takaa linja-auto pysäkille enkä nähnyt häntä ollenkaan. Poistakaa lunta risteyksestä, ennen kuin käy huonosti. Kiitos.
Nimimerkki: Lumi vallit

Vastaus:

Tällä viikolla kaupunki puhdistaa tehostetusti näkemäalueita, kun lumisateet ovat hieman hellittäneet. Tämäkin kohta huomioidaan.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


11.1.18 (7.1.18) Kysymys: Haukkarissa teiden kunnossapito
Moi
Alkaa olemaan jälleen tuskaista saada portti pidettyä auki, kun aura tuo meidän portin kohdalle Haukkarissa valtavat lumikasat joka aurauksella. Tänään tie ilmeisesti höylätty kun isoja lohkareita, joita ei kolalla eikä kylläkään lapiolla saa liikahtamaan.

Valituksia saa auramiehiltä, kun tien laitaan kolaa lumet. Kiinteistönliittymän hoito kuuluu asukkaalle, että sen avauksesta aiheutuvat kulut. Miksi kaupunki/auraajat sitten saa tukkia kiinteistöjenliittymät? Luulisi, että kiinteistövero kattaisi sen, että kone avaa portit silloin kun lumivallit nousee aurauksen yhteydessä puoleen metriin.

Kenellä voi osoittaa laskun rikkoutuneesta kolasta ja lapiosta? 🙂
Nimimerkki: tympääntynyt

Vastaus:

Pihaliittymän kunnossapito kuuluu kiinteistön haltijalle. Kaupunki puhdistaa kuitenkin portit höyläyksien yhteydessä.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


11.1.18 (6.1.18) Kysymys: Lumiset kävelytiet
Miksi kaupunki ei auraa kevyenliikenteen kulkureittejä lumesta. Vietin 5-7.1 2018 viikonloppua Kemissä, lunta satoi todella paljon. Lauanti-iltaan menessä kevyenliikenteen reittejä ei oltu aurattu kertaakaan ja kulkeminen lastenvaunujen kera oli todella työlästä. Moni paikka jäi katsomatta.
Suunnittelin uutta matkaa kahden lapsenlapseni kanssa lumilinnan avajaisiin, mutta saa jäädä, mikäli kulkureitit noin huonossa kunnossa.
Odottelen mielenkiinnolla vastausta.
Nimimerkki: Kahloja

Vastaus:

Kevyen liikenteen väylät ovat prioriteetissa ensimmäisenä ja ko. viikonloppuna nämä väylät aurattiin useaan kertaan. Lumilinnan ympäristössä on kävelyreittejä, jotka eivät ole virallisia kevyen liikenteen väyliä ja voi olla että nämä on aurattu viiveellä. Lumilinnalle on kuitenkin olemassa viralliset kevyen liikenteen yhteydet, joita pitkin pääsee aina kulkemaan.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


11.1.18 (6.1.18) Kysymys: auraukset liittymiin
Nyt kun vanhukset pitäisi asua kotona omakotitalossa ku hoitopaikkoja ei ole vanhuksille niin tuo lumen auraus liittymiin on ylivoimainen vanhuksille. eikö ole mitään tehtävissä,kun aura-auto tuo yli puolen metrin korkeat ja 2,5m leveät vallit liittymiin. lumivalleja pitäisi matalentaa tai viedä pois ettei kaduilta aurata lunta liittymiin noin paljon.Tiedän että liittymät kuuluu asukkaan puhdistaa,mutta tuo nyt ei ole oikein että kadun 50m lumet pukataan ensimmäisestä liittymästä sisään, Vallien päälle ei enään auraslumen pääse ku on korkiat vallit.
Nimimerkki: Eläkeläinen

Vastaus:

Lumia siirretään ja ajetaan pois mahdollisuuksien mukaan. Lumimäärä on nyt suuri ja olisi kohtuutonta, että kaikilta kaduilta ajettaisiin lumia pois. Liikenneturvallisuutta heikentävät paikat hoidetaan.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


11.1.18 (5.1.18) Kysymys: K-marketin Kivikon pyörätie
Kyseinen pyörätie K-marketin kohdalla auraamatta ollut jo monta viikkoa!!!
Muutenkin kivikankaalla auraaminen ihan luokatonta, lumikontien auraus itsessään ja suojatien ylittäminen pyörällä monesti mahdotonta koska autotiet aurattu ja suojatien yli ei pääse pyörällä ollenkaan. Toivottavasti parantuu tilanne pian!
Nimimerkki: Tellu

Vastaus:

Kivikankaan alue hoidetaan kuten muutkin alueet ja olosuhteisin nähden tilanne on hyvä. Tiemestari tarkastaa kaupan viereisen kevyen liikenteen yheyden ja teettää tarvittavat toimenpiteet.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


11.1.18 (4.1.18) Kysymys: ALHONKATU AURAUS
ALHONKADUN AURAUS ON OLLUT TODELLA HYVIN AURATTU JO
MONIA VUOSIA ! TÄNÄÄN TILANNE ON TOISIN ! JOS ISOLLAUTOL-
LA OHITAT PYSÄKÖIDYN H-AUTON JOUDUT AJAAN HANKIA PITKIN
JOS ET JÄÄ KIINNI !
TIE KAVENTUNUT AIKA PALJON !
Nimimerkki: TK

Vastaus:

Alhonkadun auraustyöt hoidetaan kuten aikaisemminkin. Nyt lunta on kuitenkin niin paljon, että kapeilla katualueilla kadunvarsipysäköinti voi aiheuttaa vaikeuksia.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


11.1.18 (1.1.18) Kysymys: miksi näin
Rytikarin tiet auraamatta, Jalkakäytävän lumet kasattu jälleen liikennevalo tolppien juureen, eikö näitä valoja voisi poistaa, kun ne ei ole käytössä, kun ei konekuski osaa ottaa lunta kauhaan ja siirtää muualle. Ovat näköeste päätielle pyrkivälle. Mikä on tämä Elykeskus kun ei saa tehtyä päätöstä, aikaa mennyt ainakin 3v
Nimimerkki: Näköeste

Vastaus:

Liikennevalopylväiden poisto vaatii Ely-keskuksen osallistumisen hankkeeseen. Kaupunki on aikanaan esittänyt valojen poistoa ja ko. risteysalueen parantamista. Kaupunki on uudelleen yhteydessä Ely-keskukseen ja esittää toimenpiteitä tehtäväksi.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


Kysymykset vuonna 2017

11.1.18 (30.12.17) Kysymys: katuvalot
Olen ihmetellyt katuvalojen käyttöä näillä syrjäkaduilla. Syksyllä, kun maa on musta ja pimeää, joka toinen valo sammutetaan klo 21-22. Nyt taas kun maa on valkoinen ja näkyväisyys hyvä kaikki katuvalot palaa läpi yön.Eikö olisi järkeenkäypää toimia toisinpäin ?
Nimimerkki: säästöä Kemille

Vastaus:

Katuvalo-ohjaus toimii siten, että yöaikaan 1/3-osa energiasta “putoaa” pois päältä ja pimeään aikaan tämä tapahtuu myöhemmin kuin valoisaan (lumiseen) aikaan. Uusilla ohjausalueilla on käytössä tekniikka, joka mahdollistaa energiamäärän pienentämisen lamppua sammuttamatta.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


21.12.17 Kysymys: Ouluntie
Milloinkahan Ouluntien erittäin vaaralliset urat poistetaan. Tänään juuri ne aiheutti vaara tilanteen, maksaako kaupunki mahdollisista kolareista aiheutuneet kustannukset kun teiden kunnossapito on näin surkeaa?
Nimimerkki: Elmeri

Vastaus:

Ajoratoja kunnostetaan koko ajan. Kolarit ovat aina tapauskohtaisia ja niihin vaikuuttaa useampi eri asia. Korvausvaateet käsitellään erikseen.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


19.12.17 Kysymys: Kivikon koulun risteys
Miksi Kivikon koulun/ kaupan risteykseen ei laiteta liikennevaloja?
Risteys on Kemin vilkkain ja vaarallisin. Lumipenkat ja puu istutukset vain pahentavat tilannetta. Lisäksi alueella ei noudateta nopeusrajoitusta.
Sauvonväylältä joutaa yhdet valot ko. risteykseen. Sinne vaan peltipoliiseja. Sielläkään ei nopeusrajoituksia noudateta.
Nimimerkki: Ihmettelevä

Vastaus:

Ongelma tässä oli aikaisemmin ajoneuvoliikenteen ja kevyen liikenteen kohtaaminen, jolloin liikennevalot poistettiin ja tilalle rakennettiin kevyen liikenteen alikulkukäytävä. Ajoneuvoliittymääkin on parannettu ja tilanne on parempi kuin aikaisemmin. Lisäksi rakenettiin koulun eteläpäähän uusi liittymä, joka arkiaamuisin vähentään Sammonkadun risteyksen liikennevirtaa. Kaupunki tulee ko. tieosuudelle asettamaan vielä nopeusnäyttötaulun ajoneuvonopeuksien hillitsemiseksi.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


7.12.17 Kysymys: Meripuistokadun liikennevalot
Asemakadun ja Meripuistokadun liikennevalojen toiminta on järjetön. Miksi punaiset palaa joka suuntaan, vaikka ketään ei tule mistään? Sitten, kun tulee, on valojen toiminta niin hidasta, että siinä joutuu aina pysähtymään ja odottelemaan vihreää. Punainen sen sijaan tulee nopeasti. Jos joku ajaa edellä, etkä tule toisen purkurissa kiinni perässä, niin punaiset pysäyttää taas.

Valojen ohjelman suunnittelu on mennyt täysin pieleen. Aivan kuin ne olisi tehty toimimaan kävelynopeuksilla. Toisekseen voisi kysyä tarvitseeko risteys valoja ollenkaan. Kun risteys oli viimeksi remontissa, valot puuttuivat kokonaan. Silloin liikenne oli kyseisessä risteyksessä huomattavasti sujuvampaa kuin nyt.
Nimimerkki: Antti

Vastaus:

Liikennevalot toimivat ajoneuvo-ohjatusti eli antaa ennakkoon vihreän valon risteykseen tulevalle. Ko. risteys on toiminut hyvin, mutta tarkastetaan jos ohjelmassa on nyt jotain vikaa.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


28.11.17 Kysymys: Onko oikeasti tosi…?
Onko oikeesti aurakuskeilla vaikiaa aurata kunnolla nuo tiet? Kauhat ja höylät maassa pitäs aurata ei ylhäällä. Niin paljon sohjoa joka paikassa jo ja kauheita uria ettei autot pysy tiellä.
Nuo lumi kasat, miksi jätetään risteyksiin ettei ilman vaaraa näe toisia autoja eikä jalankulkijoita. Kaupungilla myös parkkipaikat täynnä kasoja että ei enää parkkipaikkaa löydy. Eikö niitä voi heti pukata paikkaan josta sitten viedä myöhemmin pois. Eikö vaan kunnolla vois hoitaa näitä joka vuosi ettei tarvisi kenekään valittaa samoista.
Nimimerkki: JH

Vastaus:

Aurausvalleja jää aina ja lumet pukataan sellaiseen paikkaan, missä niistä on vähiten haittaa. Lumet ajetaan lumenläjitysalueelle eri kalustolla.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


28.11.17 Kysymys: Pyöräteiden auraus
Olisiko mahdollista ohjeistaa Kiveliönkadun ja Perrtusenkadun (ainakin nämä) pyöräteiden kunnossapidosta vastaavaa yrittäjää, että käskisi auraajaa käyttämään kauhan kärkeä lumen poistossa. Kun ei aurata pohjia myöten, tällaisella lauhalla säällä pyöräily on erittäin raskasta ja turvatonta, Pohja pettää koko ajan ja pyörän ohjaus on hyvin vaikeaa.
Kaupungin omat aurausalueet ovat hyvin auratut.
Terveisin Kemiläinen

Vastaus:

Auraus tulee tehdä siten, että pyörätiellä on esteetön kulkumahdollisuus. Tänä aamuna pyöräteiltä on viimeksi poistettu sohjoa.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


28.11.17 Kysymys: Ouluntien talvikunnossapito
Miksi Ouluntietä ei ole aurattu Ritikan teollisuusalueelta etelän suuntaan. Sohjoa on niin paljon, että vastaa auton pohjaan. Pyörällä ei voi kulkea töissä, kun pitäisi taluttaa Ritikkaan asti ja on tosi vaarallista, kun tie on niin kapea, ettei linja-auto, henkilöauto ja jalankulkija /pyöräilijä sovi yhtäaikaisesti kohtaamistilanteessa menemään. Täytyykö sattua jollekin vahinko ennenkuin tieosuus saadaan kuntoon. Viime talvena sama juttu ja muutama vaaratilanne. Toivottavasti kukaan ei törmää linja-auton kanssa.
Nimimerkki: Jari

Vastaus:

Ko. tieosuus on Ely-keskuksen hallinnoima ja he vastaavat tien kunnossapidosta. Palaute välitetään Ely-keksukseen.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


28.11.17 (24.11.17) Kysymys: Ouluntien liikennejärjestely
Käännyttäessä Valtakadulta Ouluntielle vasemmalle kaartuvan mutkan jälkeen on erikoinen liikennejärjestely. Kohteessa ei ole katumaalauksia tai liikennemerkkejä, eli liikennesääntöjen mukaan suoraan ajaessa, tien oikeassa laidalla pysyessä, suoraan Ouluntietä ei enää pääsekkään jatkamaan, vaan pitää kääntyä Kalkkinokantielle. Suoraan jatkettaessa pitäisi ilmeisesti pysyä vasemmalla puolella.

Olenko ajanut väärin, puuttuuko opasteita vai onko kohde ajateltu kenties kahteen suuntaan kääntyväksi risteykseksi, jolloin vasemmalle ryhmittyminen olisi perusteltua?
Nimimerkki: Satunnainen autoilija

Vastaus:

Ouluntiellä oikeaa kaistaa ajetaan Kalkkinokantielle ja vasenta kaistaa jatketaan Ouluntietä pitkin siltaa kohden. Kohteeseen lisätään kadun sivuopaste ja kesällä tehdään tarvittaessa myös ajoratamaalaukset.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


28.11.17 (24.11.17) Kysymys: Kevyenliikenteenväylien ylläpito
Onko missään interwebissä nähtävänä kevyenliikenteenväylien kunnossapitoluokitusta? Jos vieressä kulkeva tie kuuluu tietyn tahon ylläpidettäväksi, niin kuuluuko sen vieressä kulkeva kevyenliikenteenväyläkin samalle taholle?

Ajoksentien vieressä kulkeva kevyenliikenteenväylä Eteläntien ja Peurasaarentien välissä on usein luokattoman huonosti hoidettu tänä talvena. Sen sijaan Peurasaaren alikulun kohdalta eteenpäin Ajokseen kunto on tyydyttävä tai jopa hyvä. Ajoksentie kokonaisuudessaan näyttäisi olevan Liikenneviraston hoidettavana.
Nimimerkki: Qasz

Vastaus:

Kunnossapitoluokat on seuraavat: 1-2 lk pää- ja kokoojakadut, 3-lk asuntokadut, 4-lk yksityistiet ja kevyen liikenteen väylät 1 lk. Joka paikassa kadunauraus ja viereisen kevyen liikenteen väylän hoito ei ole samalla urakoitsijalla. Pääosin kevyen liikenteen väylät hoidetaan kaupungin omana työnä.

Ajoksentie kevyen liikenteen väylineen kuuluu Ely-keskukselle.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


26.11.17 Kysymys: Auraus
Olen tässä miettinyt, kun luntakaan ei ole satanut moneen päivään. Milloin Perttusenkadun pyörätie ja linja-auto pysäkit käydään auraamassa?

Kyllä siinä perjantaina joku kone meni ilmeisesti urakoitsija on alkanut säästämään kauhan terää, koska ei raski pohjia myöten aurata vaan jättää sen 5cm pehmeää lunta.
Nimimerkki: Ari

24.11.17 Kysymys: Jalkakäytävät
Näin alkutalvesta olisi hyvä tehdä selväksi auraajille että jalkakäytävät pitää aurata, Pullajussin ja K-Martat majakan kohdallakin, ettei tarvitse kulkea tiellä varsinkin nyt, kun ei kaupan pihaa ehkä aurata sen loputtua.
Nimimerkki: Jalankulkija

Vastaus:

Jalkakäytävien kunnossapito kuuluu kiinteistöjen haltijoille ja rakennustarkastaja valvoo kaupungin puolesta. Perttusenkadun pyörätie on aurattu. Tiemestari tarkastaa kohteet.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


24.11.17 Kysymys: Katulamppu
Asun Ouluntie 30 . Vastapäätä kadun toisella puolella on katulamppu, joka heiluu myrskyssä. Ja nyt tänään se koko lamppu on kääntynyt toiseen suuntaan. Ihmetys on suuri, miten noin iso ja pitkä lamppu voi kääntyä ja heilua myrskyssä?
Olen aiemmin ollut sähkölaitokselle tästä yhteydessä, ei aiheuttanut minkäänlaisia toimenpiteitä.
Joten en ilmoita sinne enää. Mutta kunhan tänne nyt ilmoitin, että lamppu on taas kääntynyt myrskyssä, kunhan ei kaadu kenenkään päälle.
Nimimerkki: asukas

Vastaus:

Katuvaloryhmä tarkastaa tämän ja tekee tarvittavat toimenpiteet.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


20.11.17 Kysymys: Teiden auraus
Miksi katuja ei aurata ?
Olen koko viikonlopun kahlannut nilkkoja myöten läpi kaupungin Ruuttiin töihin ja tänäänkin vielä,

Kaikki töissäkävijät ei valitettavasti omista autoa.
Nimimerkki: Meiju

Vastaus:

Kadut on aurattu viikonloppuna kahteen kertaan (pe-la ja su-ma). Auraustyöt käynnistetään, kun lumimäärä ylittää tietyn rajan ja työ kestää noin 8 tuntia.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


16.11.17 Kysymys: Ouluntien koivut
Katselin eräs päivä Ouluntien merenpuoleista reunaa ihaillen siinä kasvaneita rauduskoivujen mutaatioita eli h***tin komeita, vanhoja riippakoivuja. Seuraavana päivänä KAIKKI oli kaadettu ja viety pois. Toiselle puolen tietä oli kuitenkin jätetty RUMAT, NUORET HIESKOIVUT PYSTYYN.

Osoittaa erittäin huonoa makua jossain organisaationne päättävässä elimessä.
Nimimerkki: Huono maku

Vastaus:

Vanhat puut olivat lahoja ja vaarallisia. Uudet puut vaativat luonnollisesti aikaa kasvaakseen. Toteutus tehdään kahdessa vaiheessa, jotta näkymä ei olisi kerralla kovin autio.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


2.11.17 Kysymys: Takajärven koulun maa-ainestyömaa
Takajärven koulun tontilta on koulurakennus purettu pois, mutta sen sijaan siinä on syksystä 2017 alkaen jonkinlainen maa-ainestyömaa, johon kuljetaan ja josta kuljetetaan rekka-autoilla maa-ainesta ja tontilla on maa-aineskasoja ja vakinaisesti pysäköitynä jokin maa-ainesta ohentava isokokoinen kone.
Mistä on kysymys?
Viereisillä tonteilla on Takajärven päiväkoti ja toisella puolen Takajärven nuorisotalo ja vastapäätä omakotitaolja.
Nimimerkki: Isoäiti

Vastaus:

Entisen koulun viereisellä asuntoalueella on käynnissä kunnallistekninen urakka ja urakoitsija käyttää tätä tyhjää aluetta välivarastona. Alue siistitään työmaan päätyttyä.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


2.11.17 Kysymys: Polanteista
Omakotitaloijen tonttiliittymään jää aurausautojen jäljiltä polanteita, joiden poistaminen ei onnistu iäkkäiltä kemiläisiltä.
Naapurissa asuva ikäihminen kertoi, ettei hänen tilaamansa taksi ollut päässyt ajamaan polanteen yli, vaan joutui odottamaan vilkkaasti liikennöidyllä kadulla.
Miten tilannetta voisi korjata? Kaikilla omakotiasukkailla ei ole mahdollisuuksia hoitaa itse usein painavia, jäiisiä polanteita.
Nimimerkki: Isoäiti

Vastaus:

Kiinteistön liittymän ylläpito kuuluu kiinteistön haltijalle. Kaupunki kuitenkin puhdistaa portit jääpolanteesta höyläyksien yhteydessä. Yksityiset urakoitsijat tarjoavat maksua vastaan palvelua, jolla portit aukaistaan myös kadunaurauksen jälkeen. Alustavasti on pohdittu kokeilumallia, jossa portit puhdistettaisiin aina myös kadunaurauksen jälkeen. Tämä vaatisi kuitenkin erillisen määrärahan.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


17.10.17 Kysymys: Liikennevalot
Miksi prisman liittymän vasemmalle kääntymismerkki vaihdettiin suoraan ajamiseksi??????? Eikö olisi ollut viisaampaa pyhittää kaista vain vasemmalle kääntyville, oikeanpuoleinen kaista suoraan ajaville.nyt joutuu odottamaan kääntymis merkkiä ja VASTAAN Tulevaa liikennettä. Tämä on turvallista kysyn vaan. Korjatkaa tilanne mitä pikemmin näin toivoo siinä liikennöivä😞
Nimimerkki: Sipe

Vastaus:

Kääntymismerkkiä (nuoli) ei tarvitse odottaa. Jos opasteessa palaa vihreä valo, niin siitä saa ajaa suoraan ja vasemmalle. Nuolivihreä on ns. “jälkivihreä” eli tämä kehottaa ajamaan, jos autoilija on jäänyt paikalleen. Tässä tulee huomioida normaali väistämisvelvollisuussääntö. Aikaisemmin risteyksessä oli kääntyville oma opaste ja suoraan ajaville oma opaste ja tästä tuli ongelmia, jos vasemmalle kääntyvälle paloi punainen, mutta suoraan ajaville vihreä eli vasen kaista tukkeutui suoraan ajaville kun vasemmalle jäätiin odottamaan vihreää valoa. Nykyinen ratkaisu on yleinen ja toimiva.

Kyseessä on päätie, joten pelkästään toiselta kaistalta vasemmalle kääntymisen salliminen ei ole perusteltua. Vanhassa mallissa oli vasen kaista suoraan ajaville ja vasemmalle kääntyville, mutta tämä aiheutti paljon palautetta toimimattomuudesta.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


4.10.17 Kysymys: Parkkipaikat
Moi!
Olipas taas sellainen pysäköintihärdelli kulttuurikeskuksen edessä olevalla torilla. Autot oli kuin tulvantuomia.

Eli ehdotukseni/ kysymykseni: Olisiko mahdollista, että torille maalattaisiin parkkiruudut (tarpeeksi väljät), niin osaisimme parkkeerata autot siististi ja turvallisesti omille paikoilleen.
Nimimerkki: Lukutoukka

Vastaus:

Ko. alueelle on laadittu muutossuunnitelmia ja jatkossa tässä ei ehkä ole parkkipaikkaa nykyisessä laajuudessa. Mutta jos toteutushankkeet siirtyy, niin otamme harkintaan parkkiruutujen merkitsemisen.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


20.9.17 Kysymys: Kadun korjaus
Katuja on korjattu tänä vuonna peurasaaren tie ja sauvosaaren kadun toinen puoli eli lähellä on käyty.Ihmettelen ettei samalla voitu päällystää nahkurinkadusta pientä pätkää välillä sauvosaarenkatu-kauppakatu.Kadun pätkä ollut vuosia todella huonossa kunnossa.
Nimimerkki: Martti Laakkonen

Vastaus:

Päällystyksiä tehdään määrärahojen puitteissa. Ko. katuosuudella uusitaan juuri jalkakäytävää, joten kadun pintaamista ei ole perusteltua tehdä ennen jalkakäytäväremonttia. Tämä kohde otetaan huomioon, kun seuraavia pintauksia suunnitellaan.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


15.9.17 Kysymys: Penkit
Eikö niitä levähyspenkkejä saa muualle kuin kaupunginrantaan! Vanha ukko joutuu käveleen syväkankaalta kaupunkiin eikä muuta levähyspaikkaa kuin peurasaaren koulun bussipysäkki. Vai onko ne viety kaupungin työntekijöitten pihoille.
Toinen asia, ihmetyttää tuo kaupungin autojen määrä syväkankaan kioskilla? Ymmärrän jos ruokatunnilla mutta koko päivän vähintään kolme kotturaa. Sieläkö se työpäivä kuluu
Nimimerkki: Äijä

Vastaus:

Penkkejä on kevyen liikenteen väylillä ja puistopoluilla välillä Syväkangas-keskusta. Näitä voidaan lisätä. Kaupungin autoja ei saa käyttää muuhun kuin työtarkoitukseen.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


13.9.17 Kysymys: Tien penger
Tälle syksylle asfaltoitiin Takaritikantien sorakot ja pientareille laitettiin multaa ja heinänsiemenet, kiitos näistä. Mutta ihmetyttää kun multa on myös levitetty osin tienpuolelle meidän ja naapurin postilaatikoiden edessä sillä seurauksella että posti ajaa siitä lähes joka päivä ja siihen on tullut isot painaumat jotka kerää vettä. Eikö siihen olisi järkevämpää laittaa jotain soraa? Nurmi siihen ei tuu kyllä kasvamaan.
Nimimerkki: Ihmetys

Vastaus:

Kyseessä on Kemin Vesi Oy:n työmaa. Ojan ja asfalttipintaisen ajoradan välissä on sorapintainen piennar. Posti on aikanaan määritellyt laatikoiden paikat ja tässäkin ne todennäköisesti sijaitsevat nurmialueella. Kaupungin työmaavalvoja käy tarkastamassa työmaan.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


11.9.17 Kysymys: Tuomitien painauma
Hepolahdessa Tuomitie 1 kohdalla asvaltti on painunut montulle. Olisikohan siihen mahdollista saada vähän tasoitetta. Kiitos
Nimimerkki: Tienkäyttäjä

Vastaus:

Tarkastetaan kohde ja katsotaan mitä voidaan tehdä.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


1.9.17 Kysymys: Tuomelankatu
Saisiko Tuomelankadulle hidasteet, kun meno on kuin Formula kisoissa. Nyt kun ei voi Torvisenkadulla kaahata! Varmasti on vauhti parhamillaan toisella satasella.
Nimimerkki: Mievaan

Vastaus:

Hidastealoitteita tulee paljon ja ne käsitellään kokonaisuutena. Lähtökohtaisesti ns. tavallisille asuntokaduille hidasteita ei laiteta.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


29.8.17 Kysymys: Kiitos
Kiitos, että olette reagoineet toiveeseeni Kiveliönkadun ja Perttusenkadun risteyksen turvallisuuden parantamiseen. Perttusenkadulta katsottuna etelänpuoleiset turhat pensaat ovat hävinneet ja tilalle on tullut uuden uusi liikenteenjakaja. Nyt vain huolehditaan, ettei lumikinokset tule liian korkeiksi.

Kiittäen autoilija

Vastaus:

Kiveliönkadun peruskorjaus on kuulunut lautakunnan määrittämään investointiohjelmaan. Ylläpitoa hoidetaan normaaliin tapaan.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


28.8.17 Kysymys: Takajärven leikkipuisto/hidasteet
Aika monta viestiä oli jo laitettu hidasteista Takajärvelle, mutta kannan vielä oman korteni kekoon.

Takajärven leikkipuisto on todella suosittu lasten keskuudessa ja lapsethan ovat liikkuvia liikennemerkkejä, tämä ei kuitenkaan hätkähdytä tiellä ajavia. Metsäkummuntieltä Isoahonkadun suuntaan liikenne on välillä todella hurjaa ja pelonsekaisin tuntein saa menoa katsella, täytyykö jotain pahaa tapahtua ennenkuin kaupungin päättäjät heräävät 🙁
Nyt kun alueella tiet kaivetaan vesijohtoremontin takia auki, niin eikö olisi aiheellista tehdä myös hidasteet, niin Isoahonkadulle kuin Alaojankadulle (leikkipuiston molemmin puolin).
Nimimerkki: Huoli pienistä lapsista

Vastaus:

Vastaavia esityksiä tulee lähes joka viikko ja joka puolelle kaupunkia. Asuntokadut eivät poikkea liikenemäärien suhteen juurikaan toisistaan. Kaikkialle ei voida hidasteita rakentaa. Kaupunki kerää kaikki saapuneet palautteet ja niitä käsitellään kokonaisuutena.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


16.8.17 (10.8.17) Kysymys: penkit
5.7 kysymykseni ruutinouiston penkeistä..missä ne on???
Ei yhtään.
Nimimerkki: mummu

Vastaus:

Ruutinpuistossa ja sen lähialueiden puistopoluilla on arviolta noin 15-20 penkkiä kuntalaisten käytössä. Ruutinpuiston alueella tässä tarkoitetaan Hahtisaarenkadun vieressä olevaa puistoa ja siitä Kiikelin suuntaan johtavia polkuja.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


15.8.17 Kysymys: Pientareitten niitto
Mäntylänkadun ojanpientareita on vaikea kotikonein niittää ojan syvvyyden takia. Varsinkin Purokadun ja Mäntylänkadun risteys alkaa olla jo liikenteelle vaaraksi huonon näkyvyyden takia. Kukintakausi on jo ohi eli ei näkymää enää kauniiksikaan voi sanoa.
Nimimerkki: Erkki T

Vastaus:

Asuntoalueilla kaupunki huolehtii näkemäesteiden raivauksista/niitoista siltä osin, kun ne ovat katualueella. Pensasaidat jne. tulee huolehtia kiinteistön haltijan toimesta. Tontin sivuojan yllä- ja puhtaanapito kuuluu kiinteistön haltijalle. Joillakin kaduilla on syviäkin sivuojia johtuen koko alueen kuivatustarpeista ja tämä tuo haasteita ojan kunnossapidolle.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


14.8.17 Kysymys: Pysäkki
Miksi Ouluntieltä Kittiläjärven linja-auton pysäkin katos vietiin pois. Vietiinkö Karihaaraan jossa oli kuulemma pysäkin puute Vesisateessako lasten pitää odotella bussia
Nimimerkki: Oliko oikea teko

Vastaus:

Ouluntien pysäkin on poistanut Lapin Ely-keskus, joka on ko. tien omistaja. Asiaa voi kysyä Lapin Ely-keskukselta.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


14.8.17 Kysymys: Takajärventien hidasteet
Juu on totta että poliisi valvoo liikennettä mutta kyllähän se tosiasia on että hidasteet laskevat nopeuksia, eihän niitä olisi muuten laitettu, eikö totta!?

Toivotaan että joku päättäjistä asettuu asustelemaan lapsineen tien varrelle niin ehkä niitä hidasteita silloin saisi helpommin kun huomataan että sehän onkin se oma lapsi vaarassa.

Hyvää ja turvallista kouluvuotta kaikille koululaisille, jätän tämän aiheen osaltani tältä erää tähän, kiitos Mikalle kuitenkin vastauksista aiheeseen. 🙂
Nimimerkki: Pienten koululaisten puolesta


11.8.17 Kysymys: Takajärventien hidasteet
Ahaa eli ilmeisesti Takajärventielle ei edes oltu suunniteltu tieturvallisuutta parantavia toimenpiteitä vaan se olikin Kiveliönkadulle ja Ouluntielle vaikka toisin annettiin ymmärtää.

Noh jos Kaupunki ei koe tarpeelliseksi parantaa Takajärventien pientenkoululaisten liikenneturvallisuutta niin voiko kansalaiset omakustanteisesti laittaa hidasteita?ennenkuin se pahin ehtii tapahtua….
Nimimerkki: Pienten koululaisten puolesta

Vastaus:

Kaupunki kadunpitäjänä luonnollisesti vastaa katuihin kohdistuvista investoineista. Liikenneturvallisuutta ja muita kadun saneeraushankkeita katsotaan aina kokonaisuutena. Aloitteet otetaan huomioon, mutta aloite ei aina johda heti toteutukseen. Kun kohteen liikenneturvallisuutta pohditaan, niin siihen vaikuttaa mm. liikennemäärät, nopeusrajoitukset, erilliset kevyen liikenteen väylät ja suojatiet jne.

Oleellinen osa liikenneturvallisuutta on liikennekäyttäytyminen ja tähän kadunpitäjän on vaikea puuttua. Poliisi valvoo liikennettä.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


9.8.17 (31.7.17) Kysymys: Tie merkinnät
Hei. Koivuharjunkadulta puuttuu joka kohdasta tiemerkinnät suojateistä sekä 40 km ajonopeudesta Miksi?
Lisäksi onko mahdollista saada hidastetta kyseiselle tie osuudelle ?
Nimimerkki: Tinza

Vastaus:

Suojatiemerkinnät ovat työn alla ja Koivuharjunkatu on myös kohteena. Koivuharjunkatu on pääkatu, johon hidasteratkaisu ei ole hyvä.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


9.8.17 (26.7.17) Kysymys: Ouluntien päällysteen parannus
Kuljen lähes päivittäin työni puolesta Ouluntietä eestaas. Etenkin Ritikan teollisuusalueelta Syväkankaalle tulevan ajokaistan reuna on todella huonossa kunnossa. Ehtisikö vielä tämän vuoden puolella kaistan oikeaa reunaa ja muitakin epäkohtia tiessä uusimaan ja parantamaan? Päällysteen uusiminen..
Nimimerkki: Bussikuski

Vastaus:

Ritikan teollisuusalueen kohta ei ole tämän vuoden asfalttiohjelmassa, mutta pienempiä paikkauksia voidaan tehdä määrärahojen puitteissa.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


9.8.17 (24.7.17) Kysymys: Hidaste Kauppakadulle
Kauppakadun loppupää terveyskeskuksen kohdalta rantaan on usealle autoilijalle ja mopoilijalle kuin formulakisojen startti. Kaasu pohjaan ja kohti rantaa.
Voisiko Kauppakadun ja Sankarikadun risteyksen tuntumaan laittaa hidasteen? Hirvittää tuo älytön kaahailu. Varsinkin kesällä on paljon menijöitä ja tulijoita rantaan sekä pyörällä, että kävellen.
Nimimerkki: Vauhtisokeus

Vastaus:

Kauppakadulle on laadittu suunnitelma, joka sisältää mm. korotettuja suojateitä. Nämä toteutuu, kun hanke lähtee liikkeelle. Erillisiä hidasteita ennakkoon ei rakenneta.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


9.8.17 (23.7.17) Kysymys: Lehtipuitten kunnossapito
Sauvosaaressa uusitaan parhaillaan lehtipuita. Meripuistossa uusi kulkuväylä puistopaviljonkiin on katettu koivunvesoilla Niille ei siellä ole kuitenkaan kasvutilaa, ellei puiston nykyisiä puita kaadeta.
Keskuspuistokadun pohjoisosan ja Valtakadun eteläosan puut on päässeet rehevöitymään huolestuttavasti. Haittaavat jo liikennettä. Asia vaatii jatkuvaa huolenpitoa. Miten kaupunki aikoo hoitaa puitten kunnossapidon jatkossa?
Nimimerkki: Viihtyisyys Sauvosaaressa

Vastaus:

Meripuistossa on puistoalueen saneeraus aloitettu ja se jatkuu syksyllä. Vanhojen puiden poistot ja uusien istuttaminen tehdään hyväksytyn suunnitelman mukaan. Olemassa olevaa puustoa hoidetaan normaalien kunnossapitotöiden yhteydessä.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


9.8.17 (12.7.17) Kysymys: Takajärventien hidasteet
Hei
Mihin tulokseen tieturvallisuus suunnittelu tuli Takajärventien kohdalla, saadaanko hidasteet ja näin koululaisille turvallisemmaksi ylittää tie?
Ylinopeudet tiellä välissä ihan käsittämättömiä…
Nimimerkki: Pienten koululaisten puolesta

Vastaus:

Kiveliönkadun suunnittelu on vireillä. Suunnittelualue on Kiveliönkatu välillä Ouluntie-Etelänväylä. Mahdollinen toteutuspäätös tehdään myöhemmin.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


5.7.17 Kysymys: penkit
Ihmettelin…miksi ei ole penkkejä kövely/pyörätien varrella enää..Ruutin rannalla …On ikäihmisiä .asuvat rivitaloissa .kävely rajoitteita..eivät jaksa pitkiä matkoja .tämä oli ihana paikka nauttia luonnosta .meren tuoksuja ihastellen..penkeillä istuen..Ei kaikki jaksa mennä gallerian rantaa.mikä on puunattu täyteen penkkejä..
Nimimerkki: kulkija

Vastaus:

Ruutinrannan puistopolun varrella on puistonpenkkejä ja katsotaan onko lisätarve perusteltua.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


14.6.17 Kysymys: Tiemerkinnät puutteelliset
Onko kukaan huomannut, että Kemissä on erittäin puutteelliset tiemerkinnät joka paikassa? Ympäri kaupunkia.
Onko niitä tarkoitus korjata / maalata / tehdä jotain ?
Ouluntie, Asemakatu , Sauvonväylä , Kiveliönkatu. Suojatiemerkinnät on enää harvassa, meni minne tahansa Kemissä.
Nimimerkki: miks ei?

Vastaus:

Kaupunki on juuri kilpailuttanut ajoratamerkinnät ja ensimmäisiä maalauksia tehdään piakkoin.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


7.6.17 Kysymys: Sauvonväylä opaste
Sauvonväylällä Jyskin vieressä oleva merkki heijastaa valon suoraan silmään hahtisaaresta tulevia autoilijoita päin varsinkin hyvin aurinkoisena päivänä. Kyseisessä opasteessa on erilainen takaosa kun monessa muussa merkissä, joten olisiko asialle tehtävissä jotain? Laitan tähän vielä linkissä kuvia kyseisestä merkistä. Toivoisin saavani vastauksen henkilökohtaisesti sähköpostiini. Kiitos

https://s9.postimg.org/yw89vfa9r/IMG_2119.jpg

https://s30.postimg.org/xvcfrgfsx/IMG_2120.jpg

Nimimerkki: Lauri

Vastaus:

Kyseiset merkit ovat materiaaliltaan hyväksyttyjä, mutta kaupunki vaihdattaa näihin kuitenkin erilaisen pinnan, jotta heijastavuus vähenisi.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


1.6.17 Kysymys: Kulmankyläntien Hidasteet
Hei.pari vuotta sitten kyselin tätä samaa asiaa ja yritämpä uudelleen josko nyt asialle jotain tehtäisiin.Kulmankyläntielle pitäisi saa hidasteet Ouluntie/Kulmatie välille.Tiellä kiihdytetään Ouluntien liikenneympyrästä koulun kohdalla oleville hidasteille ja samoin toiseen suuntaan REILUA ylinopeutta jatkuvasti!! Läheltäpiti tilanteita tapahtuu usein.
Nimimerkki: Huolestunut asukas

Vastaus:

Kyseinen väli on tarkoitus perusparantaa kesällä 2018 ja tässä yhteydessä voidaan hidasteet ottaa tarkasteluun. Investointipäätökset tehdään joulukuussa 2017.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


28.5.17 Kysymys: Meripuistokadun hidaste
Olisiko mahdollisuus saada edes yksi hidaste Meripuistokatu 15 risteyksen kohdalle / hieman ennen risteystä? Ko. risteyksessä on paljon kolareita ja se kuuluu yhteen suositumpia iltarallireittiin. Ko. risteyksessä harrastetaan venäläistä rulettia öisin ajamalla väistämisvelvolliseen risteykseen pysähtymättä mahdollisimman suurella vauhdilla.
Nimimerkki: LL

Vastaus:

Samanlaisia risteyksiä Sauvosaaren alueella on useita ja lähes kaikki ovat “tasavertaisia” eli risteyksissä on noudatettava väistämisvelvollisuussääntöä. Yhden risteyksen kohdalle ei ole perusteltua asettaa hidastetta.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


24.5.17 Kysymys: kyynelkivenkatu
Ja millon jatkuu kyynelkivenkadun kaivuu? Keväällä 2017 piti jatkua ja eipä ole mitään tehty eikä ketään näkynyt.
Tie todella huono,isoja kiviä jotka hajottavat polkupyörän kumet.
Nimimerkki: epäileväinen

Vastaus:

Kyynelkivenkadun työt jatkuvat kesäkuussa. Urakoitsija vastaa kunnossapidosta niin kauan, kun urakka luovutetaan kaupungille. Valvoja katsoo, että urakoitsija hoitaa kadun kuntoon, jos kunto ei ole vaatimusten mukainen.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


22.5.17 Kysymys: Hidateet
Taas kerran vetoan Kemin Kaupungin päättäjiin tämän asian kanssa.. onhan se hyvä, että saadaan edes ne hidasteet Torvisenkadulle.. – pysyttehän lupauksessanne – ??? mutta kun se kevyen liikenteen väylä olisi paljon parempi koko matkalle.. ymmärrän kyllä kaupungin taloudellisen tilanteen ja kohteita on paljon muitakin.. sitten kun siinä Tuomelankadun ja Torvisenkadun risteyksessä on punainen talo.. kylvää jätteensa ylt ympäriinsä… voitaisiinko hänelle antaa siivouskäsky.. aiheuttaa pahennusta koko ympäristössä..
Nimimerkki: Torvisenkatu

Vastaus:

Torvisenkadun pyörätie ei ole lähivuosien työohjelmassa. Kaava-alueen tontit on pidettävä asemakaavan tarkoittamassa kunnossa ja siivouskehotuksia annetaan tarpeen mukaan.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


18.5.17 Kysymys: Takajärventielle hidasteita
Nyt kun Takajärven koululaiset kulkevat bussilla Hepolassa ja Joutuvat kotiin tullessa ylittämään Takajärventien, voisiko Takajärventielle saada hidasteita hillitsemään ylinopeuksia joita Takajärventiellä esiintyy ja näin sada autoilijoilta hieman huomiota myös näille pienille kulkijoille, hidasteet olisi tervetulleita ainakin Tikankontintien ja Larintien kohdilla olevien suojateiden kohdille.
Kiitos
Nimimerkki: Koululaisten puolesta

Vastaus:

Liikeneturvallisuuskohteet ovat suunnittelun alla juuri nyt ja nämäkin kohteet huomioidaan tässä yhteydessä.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


16.5.17 Kysymys: Torvisenkadulle hidasteet
Milloin Torvisenkadulla aletaan rakentamaan niitä hidasteita? Torvisenkatu on ongelma paikka, koska ihmiset kulkevat sen kautta Botnialle töihin ja vauhtia välillä on todella reilusti. Ei puhuta mistään 40km/h vauhdista, vaan välillä vauhtia autoilla on jopa 100km/h. Tie pitäisi toisesta päästä sulkea kokonaan, jotta tämä kaahailu/läpi kulku loppuisi Torvisenkadulla. Torvisenkadulla liikkuu paljon LAPSIA ja välillä ihan hirvittää kun ihmisillä ei ole tajuntaa, että nopeus rajoitus on 40km/h.
Nimimerkki: Torvisenkadun vihainen asukas

Vastaus:

Kesäkuussa 2017 asennetaan Torvisenkadulle ja Sammonkadulle väliaikaiset hidasteet.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


24.4.17 Kysymys: katupöly
Talvisin lumiaura ilmestyy kadulle kun on satanut lunta, ja kun on liukasta niin hiekoitetaan suunnilleen heti eikä viikkojen päästä. Miksi katujen siivousta ei hoideta samalla ripeydellä? Nytkin on pölyä ollut ilmassa runsaasti ja on ollut monia aivan lumettomia ja kuivia kohtia kuten kävelykeskusta.
Jos kaatuu niin kyllä luut paranevat ihan entiseen kuntoon (omakohtainen kokemus), mutta jos saa katupölyn pienhiukkasia keuhkoihinsa niin ne eivät sieltä ikinä poistu haittaamasta (tutkimustietoa). Ajatelkaa pikkulapsia, joiden hengityselimet ovat paljon meitä matalammalla, juuri pienhiukkaspilven keskellä. (Jos ei ole lapsia niin ajatelkaa niitä rakkaita koirianne.) Tällaiseen asiantilaan on tultava pikainen muutos. Asia kuntoon ja Kemille uusi tunnuslause: Kemi huolehtii lapsistaan, pölyttömät kadut – parempi tulevaisuus.
Nimimerkki: silmiä kirvelee

Vastaus:

Hiekoitushiekka puhdistetaan heti kun se on mahdollista. Vielä on pakkasia, joka vaikeuttaa ko. työtä ja samoja alueita ei ole järkevää tehdä useaan otteeseen. Keskustan alueen hiekanpoistot on aloitettu siltä osin kuin se on mahdollista.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


13.4.17 Kysymys: Maisemointiako?
Miksi te sitten kysytte osoitetta jos sitä ei ymmärretä siellä?
Nimimerkki: Eetvartti

Vastaus:

Aikaisemmin väitettiin, että kaupunki kasaa lumia yksityisille tonteille ja vastaus oli, että kaupunki ei kasaa luvatta lumia yksityisille tonteille. Eli jos väittäjällä on tiedossa missä näin on toimittu, niin se olisi hyvä tietää, että voidaan asiaan puuttua. Kyse voi olla jonkun muun tahon kuin kaupungin toiminnasta.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


12.4.17 Kysymys: Teiden höyläys.
Mihin kategoriaan luokitellaan kuorma-auton alle sijoitettu alusterä?
Kuuluuko höyläykseen vai mihin kemin kaupungin asiakirjoissa.
Nimimerkki: Asukas

Vastaus:

Kaupungin tarjousasiakirjoissa kuorma-auton alusterän käyttö liittyy auraukseen.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


12.4.17 Kysymys: Ruutinrannan kunnossapito
Ruutinrannan läpi kulkeva sorapolku hoidettiin mallikkaasti keskitalvesta, mutta sen jälkeen sille ei olla tehty mitään.
Nyt siinä näkyy ajolunta, lammikoita, kengänjälkiä, jääkopuraa. Jos lumityöajoneuvo ajaisi polun kerran läpi kauha, jyrä tai lana alhaalla, sekin auttaisi riittävästi. Pyörälle polku avautuu vasta kun kesä tulee.

Koska tämä reitti on se, jolle a) turistitkin tulevat Cumuluksesta katsomaan arktista taivasta ja b) paikalliset käyttävät pendelöintiin, ynnä c) koiran ulkoiluttamiseen, miksi sen annetaan olla oman onnensa nojassa?
Nimimerkki: Rantojen mies

Vastaus:

Sorapolkujen kunnossapito näin keväällä on haastavaa. Yleensä höyläystä ei voi suorittaa ennen kuin routa on sulanut. Katsotaan mitä tälle voidaan tässä vaiheessa tehdä.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


6.4.17 Kysymys: Maisemointiako?
Mistäs lähtien kaupungilla on ollut oikeus pitää ihmisten tontteja lumenkaatopaikkana. Huolehtikaapa sitten kesälläkin ojan puhtaanapidosta! Kaikenmaailman risutkin on pukattu samoihin läjiin
Nimimerkki: Eetvartti

Vastaus:

Kaupunki ei kasaa luvatta lumia yksityisten maille. Palautteesta ei käy ilmi, että mistä paikasta on kyse. Olisi hyvä, jos palautteen antaja ilmoittaa ko. paikan kaupungille.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


30.3.17 Kysymys: lumen poisto portilta omakotitalossa
Aurauksen jäljiltä jää porteille usein isot lumikasat,kysymys kuuluu pitääkö maksaa erikseen jos kone puhdistaa aurauksen jälkeen omakotiasujan portin pielen .Joskus on jäiset lumi kasat ylivoimaisia heikoilla voimilla olevalle lumen luojalle.Kiitos jo etukäteen ja aurinkoista kevättä
Nimimerkki: mummo

Vastaus:

Kiinteistön haltijan tulee oma pihaliittymä pitää kunnossa kustannuksellaan.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


28.3.17 Kysymys: Pihojen portit tukossa
Hei.

Kuinka paljon aurat saavat jättää pihojen porteille lunta esteeksi?

Meillä on koko talven jätetty varsinkin sivupihan portti niin tukkoon, että lunta/jäätä on toisen metrin leveydeltä ja metrin korkeudelta. Tätä ei saa hajoitettua muulla kuin rautalapiolla ja on muuten työlästä nakata pienellä raskaalla lapiolla raskasta lunta/jäätä korkealle. Viime yön jäljiltä on taas niin kauhea ettei edes viiti yrittää aukaista porttia kun ei voimat riitä.

Toivottavasti tähän tulisi muutos tulevia talvia ajatellen.
Nimimerkki: Mp

Vastaus:

Katujen aurauksen yhteydessä kiinteistön portille jää aina lunta ja määrä riippuu aurattavasta lumimäärästä. Kaupunki puhdistaa kiinteistöjen portit höyläyksen/polanteen poiston yhteydessä ja joskus sohjon poiston yhteydessä, kuten viime su-ma välisenä aikana.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


27.3.17 Kysymys: Aura-auton jättämät loskat
Moi
Miksi Haukkarin alueella auraajat vetävät aina porttien eteen kauheat kasat lunta ja loskaa? Nauravat vaan, kun sattuu olemaan pihalla samaan aikaan auraavat. Muutenkin huonosti hoidettu Haukkarissa tiet tänä talvena. On niin korkeat penkat risteyksissä, että näkyvyys on nolla.

Tänään 26.3 kävi aura ja ei puhettakaan, että pääsisi pihalle/pihalta pois, kun portilla puolen metrin korkuinen loskakasa. Muualla kaupungissa pöytäkone putsaa portit auran jäljiltä. Nytkin on puolen metrin loskat aurattu porttien eteen.
Nimimerkki: Loskaa

Vastaus:

Viime yön aikana on katuverkolla tehty loskan poistoa ja tässä yhteydessä peräkone avaa portit. Haukkarin osalta työ on ilmeisesti vielä kesken.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


22.3.17 Kysymys: Huono näkyvyys
Kemissä on vuosia talvisin ollut teema : kasaa lumet risteyksiin ja estä näkyvyys, samalla tee kulkeminen hankalaksi.
Ei tee tämä talvi poikkeusta. Keskustan alueella autoilu on jo vaarallista, jos autolla pitää mennä risteykseen keskelle että näet tuleeko joku oikealta. Ja siinäpä ollaan .
Valtakatu – Meripuistokatu , Kauppakatu – Kirkkopuistokatu , Kauppakatu – Keskuspuistokatu , Ouluntie – Eteläntie . Siinäpä pari paikkaa, jos ette ole vielä itse huomanneet.
Mutta , toivotaan että tästä saadut säästöt ovat huomattavat.
Nimimerkki: joka vuosi

Vastaus:

Kohteet on tiedossa ja näkemiä puhdistetaan koko ajan.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


20.3.17 Kysymys: Kuinka vaikiaa on hiekottaa kävelytiet?
Kävelytie on joissain kohtaa peilijäätä eikä ole laitettu hiekan jyvääkään kannatas ajatella myös näitä vanhuksia ja muita. tänään kävellessäni liukastuin ja samalla löin häntäluun et polvi kävi sioiltaan. Ei ole vaikiaa hiekoittaa.
Nimimerkki: Hiekoittaminen

Vastaus:

Kaupunki vastaa kevyen liikenteen väylien kunnossapidosta lukuun ottamatta jalkakäytäviä, joiden kunnossapitovastuu kuuluu kiinteistön haltijoille. Kaupunki hiekoittaa aina kun tarve vaatii. Palautteesta ei käy ilmi, että missä liukastuminen on tapahtunut.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


15.3.17 Kysymys: Sauvonväylän lumityöt
Kenelle kuuluu sauvonväylän kevyenliikenteen väylän auraus prisman liikennevaloissa sillan päällä? Aivan järkyttävässä kunnossa. Lastenvaunujen kanssa joutuu autotiellä kierteleen kun niin isot penkat. Helppo homma käydä liikennevalotolpalla painamassa nappia kun häätyy kahlata sinne ekaks umpihangessa..
Nimimerkki: pyöräilijä

Vastaus:

Kaupunki vastaa Sauvonväylän ylläpidosta. Nyt on satanut paljon lunta ja aurauksia on suoritettu päivittäin ja joka kadun kohtaa ei valitettavasti saada yhtäaikaa hoidettua. Palaute saatetaan tiemestarille ja tämäkin paikka tulee hoidettua.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


12.3.17 Kysymys: lumikasa
kiitoksia edellisestä lumikasa korjattiin pois nyt kun tuli lunta jälleen pukattiin kasa samaan paikkaan näkö esteeksi kun lapset tulevat koulusta leinosenpolkua purolankadun yli heitä ei huomaa karihaaran terveyskeskuksen suunnasta tultaessa risteys aika vilkas
Nimimerkki: huolestunut

Vastaus:

Katujen aurauksen yhteydessä lumi nousee valliksi kadun reunaan. Risteysalueet ja vallin madaltamiset tehdään aina viiveellä aurauksien jälkeen.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


3.3.17 Kysymys: Missä kuskit?
Mikä siinä on että kontionkatu, ansakatu yms.. alue huolehitaan joskus vaan.. 2päivää lunta satanu eikä auroja näkyny? Sama homma toistunu koko talven. Sitte kun joskus käyää ei muisteta että aurataan leveeks ei mahu autot ajaan vierekkäin. Kummaa hommaa ettei tästä alueesta huolehita vaan pitäs talon omistajien itte huolehtia aina.
Nimimerkki: JN

Vastaus:

Ko. kadut ovat asuntokatuja ja ne aurataan, kun lumikertymä on keskimäärin 8-10 cm. Nämäkin kadut on aurattu ohjeistuksen mukaan.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


3.3.17 Kysymys: Lumiläjän paikka
Saako kiinteistön omistaja nykyään kasata lumensa siten, että näkyvyys risteysalueella katoaa tyystin? Päivölänkadulta torvisenkadulle käännyttäessä vasemmalle ei näe liikennettä muutoin ajamalla puoli autoa risteyksen yli…ei kiva siinä vaiheessa kun sieltä tulikin joku
Nimimerkki: Sokkona sekaan

Vastaus:

Pihalta ei saa läjittää lunta yleiselle alueelle, eikä estää näkyväisyyttä.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


28.2.17 Kysymys: Liikennemerkit Rovalla
Tuleeko Neidonkengänkierrokselle ja Näsiänkierrokselle kärkikolmiot? Suurin osa autoilijoista näyttää ajavan alueella kuvitellen Länkimaantien olevan etuajo-oikeutettu, vaikka kärkikolmioita ei kierroksilla ole. Sofiankadulla kolmiot on, joten tuntuisi loogiselta että Rovan kierroksilla olisi myös.
Nimimerkki: Kolmiot kohilleen

Vastaus:

Suunnittelija tutkii Rovan alueen liikennemerkkijärjestelyt.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


28.2.17 Kysymys: Lumessa kahlaamista
Miksi Sysimönraitilla pitää nykyään kahlata lumessa? Alueen pikkukadutkin hoidetaan paremmin. Eikö pyöräteiden pitäisi olla prioriteetilla yksi?
Nimimerkki: Antti

Vastaus:

 Kevyen liikenteen väylät hoidetaan ensimmäisenä. Auraus pyöräteillä toteutetaan, kun lumikertymä on keskimäärin 3 cm.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


27.2.17 Kysymys: MIksi näin?
Etelärantakadun liikenne lisääntynyt huomattavasti lumilinnaan ajavien linja-autojen ajaessa kapeaa katua käyttäen, jossa myös parkkeerataan jatkuvasti kadun kahta puolta, linja-autojen tilannenopeus kohtuuttoman suuri. Eikö linja-autot voisi ajaa muuta kautta? Kadulla olevien talojen pihalta ajo katuosuudelle vaarallista, koska ei näe oikealle eikä vasemmalle kävelykadulla olevien ajoittain varastoitujen lumikasojen vuoksi. Monta läheltä piti tilannetta aiheutunut tämän vuoksi. Taannoin myös, Havatorin ylileveä kuljetus vaurioitti katuvaloa, joka melkein kaatui etelärantakatu 1 talon seinään. Kadun varrella oleville taloyhtiöille kirjallinen huomautus kadulle varastoidusta lumesta.
Nimimerkki: Vaara liikenteessä

Vastaus:

Kaupungin toimesta ajoneuvoliikenne on opastettu lumilinalle Asemakatua ja Meripuistokatua pitkin. Muita reittejä ei voi kieltää käyttämästä. Mutta jos tiedetään etukäteen bussien tuovan ryhmiä lumilinnalle, niin ne ohjeistetaan “virallista” reittiä pitkin. Jalkakäytävien lumet pitää hoitaa pois kadulta taloyhtiöiden toimesta ja kaupunki kehoittaa kiinteistöjen haltijoita poistamaan lumet kadun vierestä.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


20.2.17 Kysymys: lumikasa
kiitoksia vastauksesta
lumikasa on edelleen leinosenpolun ja purolankadun risteysalueella
estäen näkyvyyden karihaaran terveyskeskuksesta tultaessa koululaiset tulevat leinosenpolkua pitkin koulusta kone käy kyllä putsaamassa tervyskeskuksen parkkipaikan paikkaan on noin 20m ei olisi iso homma putsata en tiiä auraako sama kone sitä leinosenpolkua kohta on vierähtänyt 3 viikkoa kun kirjoitin asiasta toivottavasti asia korjataan.
Nimimerkki: huolestunut

Vastaus:

Ko. risteysalue on puhdistettu.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


31.1.17 Kysymys:  lumikasa
purolankadun ja marttalankujan risteyksessä oleva lumi kasa pyörätien alussa peittää näkyvyyden koululaisia kulkee paljon eivät näe autoja jotka tulevat karihaaran terveyskeskukseta päin ollut monta vaaran paikkaa varsinkin ala koululaiset juoksevat tien yli innoissaan kun tulevat koulusta .
terveisin huolestunut
Nimimerkki: lapset

Vastaus:

Käydään puhdistamassa näkemäalue.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


30.1.17 Kysymys: Syväkankaan terveysaseman asiakaspysäköinti
Onko Syväkankaan terveysaseman asiakaspysäköintiin tulossa parannuksia? Tällä hetkellä parkkipaikkoja on hyvin vähän asiakkaille. Auto on usein pysäköitävä viereisen kapean tien varteen, varsinkin talvisin hyvin hankalaa esim. pienten lasten kanssa autosta poistuminen ja autoon nouseminen kapean tien varressa, ei enää turvallista, kun kapealla tiellä muutakin liikennettä.
Nimimerkki: syväkankaan terveysaseman asiakas

Vastaus:

Ko. p-alueelle tehtiin laajennus muutamia vuosia sitten ja tuolloisen selvityksen perusteella todettiin, että paikkoja riittää henkilökunnalle ja asiakkaille. Selvitetään tämän hetken tilanne ja pohditaan mahdollisia jatkotoimia.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


19.1.17 Kysymys: Lumikasa
Vuodesta toiseen Prisman parkkipaikalla valtava lumivuori kasataan aina Tervahallin kulkijoiden ja Prisman asikkaiden haitaksi lähelle tervahallin ulko-ovea? Tukkii pääsyn parkkipaikoille ja näin mahdollisesti jopa aiheuttaa turhia kolareita.

Miksihän näin ja joka vuosi ja monta kertaa??
Vähän syrjemmällä olisi tilaa…
Nimimerkki: Raitsu

Vastaus:

Prisman p-alue ei ole yleistä aluetta, eikä tällöin kaupungin hallinnoimaa aluetta. Palaute välitetään Prisman kiinteistöistä vastaavalle henkilölle.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


17.1.17 Kysymys: Risteykset
Isot lumipenkat haittaavat näkyvyyttä ajettaessa Meripuistokatua rantaan päin ainakin Meripuistokatu-Keskuspuistokatu ja Meripuistokatu-Kirkkokatu. Kaksiksisuuntaisen puistoalueen väliin kasattu lunta liian liki risteystä.
Nimimerkki: mimi

Vastaus:

Yleisillä alueilla lumipenkkoja madalletaan ja lumia ajetaan lumenkaatopaikalle mm. tällä viikolla ja aina tarpeen mukaan, kun koneet auraustöiltä kerkeävät. Kaupunki kehottaa myös kiinteistöjen omistajia hoitamaan omat velvoitteet.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


10.1.17 Kysymys: Urheilukadun lumipenkat
Urheilukadun lumipenkat ja molemmin puolin pysäköidyt autot aiheuttaa suuren turvallisuusriskin kulkijoille. Lumilinnan avautuessa liikennemäärät moninkertaistuu. Onnistuisiko urheilukentän aidanvierustan lumipenkan poisto?
Nimimerkki: Autoilija

Vastaus:

Urheilukadun lumet poistetaan muiden vieressä olevien alueiden lumien poiston yhteydessä.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


4.1.17 Kysymys: Teiden palteet vaaralliset
Kemissä on huonosti hoidetut tiet talvella. Tänään tulin Kiveliönkatua Tamppikselta Syväkankaalle päin, niin auto pomppasi vastaantulevalle kaistalle erittäin syvien urien vuoksi. Onneksi ei tullut ketään vastaan.
Toinen järkytys on Ouluntie , hirveät urat.
Eikä kaupungillakaan ollut sen kummempaa.

Onko säästöt purreet ja tiekarhut painuineet talviunille ?
Nimimerkki: Surkeaa

Vastaus:

Katuja hoidetaan samoilla kriteereillä kuin aikaisemminkin.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


Kysymykset vuonna 2016

9.1.17 (31.12.16) Kysymys: Mopolla ajaminen vanhalla tiellä
Voiko mopolla ajaa kemin ja tornion välistä vanhaa tietä ajaa mopolla?
Nimimerkki: Naapurin pena

Vastaus:

Kemissä saa Lapintien kevyen liikenteen väylällä (Sahansaarenkadulta Tornion suuntaan) ajaa mopolla. Keminmaasta Tornioon menevät tiet ovat Ely-keskuksen hallinnoimia väyliä.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


9.1.17 (25.12.16) Kysymys: Nauskan asukkaalle ja muillekin
“Nauskan asukas” kyseli koirankakka roskiksista. Sain kaupungintalon infosta roskikseen liimattavan tarran, joka antaa kenelle vain koiran ulkoiluttajalle luvan laittaa lemmikkinsä jätökset roskikseeni. Tarra on nyt ollut puolisen vuotta paikallaan ja en ole huomannut pussukoiden liikaa mättämistä roskikseeni. Hyvin ovat mahtuneet ja toivon mukaan kotikadun hangella rötköttävät jätökset ovat löytäneet asianmukaisen hävityspaikan. Tätä mahdollisuutta toivoisin kaupungin taholta mainostettavan ja etenkin koiranomistajien ottavan sen käyttöön. Sanoisin jopa, että jokaisen koiranomistajan velvollisuus on laittaa koiraWC tarra jäteastiaansa. Itselläni ei koiraa ole.
Nimimerkki: Ei edes koiraa

Vastaus:

Tämä on hyvä idea ja sitä on vähäisissä määrin mainostettu, mutta ei tarpeeksi. Otetaan mukaan, kun ko. asioista tiedotetaan.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


23.12.16 Kysymys: Koirankakat ja keräyspiste.
Olisiko mahdollista saada koirankakoille keräyslaatikko nauskan ns. uudelle alueelle, jonne on alettu vuoden 2008 jälkeen rakentamaan asuntoja? Pyörätien reunat täynnä kakkoja, jotka tulisi omistajien kerätä pois, koiran tipautettua tarpeensa maahan asti. Kakka tarttuu lasten vaatteisiin ja jopa kulkeutuu suuhun asti.

Kun koira asukkaita on kemissä suurimäärä ja niiden tarpeita ei kehdata vaivautua keräämään pois, olisiko aika alkaa keräämään koiraveroa?
Koiraverolla voitaisiin kakankeräyslaatikoita ja tyhjennyksiä kustantaa.
Kiitos.
Nimimerkki: Nauskan asukas

Vastaus:

Astioita on viime vuosina laitettu runsaasti katuverkolle ja niitä laitetaan edelleen. Palaute huomioidaan ja suunnittelija katsoo tämän alueen tilanteen astioiden suhteen. Koiraveroasioista päättää valtuusto ja nykyinen päätös on, että em. veroa ei peritä.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


21.12.16 Kysymys: Talvikunnossapito
Talvikunnossapito tekemättä kauppakadun – keskuspuistokadun kulmatontilla, tämähän on jatkunut useampia vuosia! Kenen vastuualueeseen kuuluu ilmoittaa kiinteistön omistajalle ja valvonta talvikunnossapidosta.
Nimimerkki: Jalankulkijat

Vastaus:

Tonttien ja niihin rajautuvien jalkakäytävien kunnossapito kuuluu kiinteisön haltijalle. Kaupungin puolesta jalkakäytävien kunnossapitoa valvoo rakennustarkastaja, jolle tämä palaute välitetään.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


14.12.16 Kysymys: Turvallisuutta risteykseen
Hei!
Jouduin usein ajamaan Perttusenkadun ja Kiveliönkadun risteyksen kautta. Tultaessa Perttusenkadulta (Mäntylän suunnasta) ja käännyttäessä Tekua kohti etelän suunnasta tulevia autoja on vaikea havaita liikenteenjajkajassa olevien pensaiden vuoksi. Ongelma on sekä kesällä että talvella. Siispä toivoisin, että risteyksen liikenteenjakajan pensaat poistetaan näktvyyden parantamiseksi mahdollisimman pian.
T Autoilija

Vastaus:

Istutukset ovat suunnitelman mukaan sen verran kaukana, että näkyväisyys ohjeiden mukaan on riittävä. Tarkastamme asian vielä paikan päällä ja leikataan Istutuksia tarvittaessa alemmas.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


18.11.16 Kysymys: Pyöräteiden kunnossapito
Olisiko mahdollista jälleen antaa Kiveliönkadun pyörätien auraajalle ohje, että auran tulisi poistaa lumi pyörätien pinnasta, eikä painaa sitä kauhan pohjalla pyörätien pintaa vasten. On erittäin vaikea ajettava, kun pyörä painuu koko ajan sohjoon. Eilen pikkupoika kaatui ajaessaan, kun sohjoa oli liikaa. Ajoin melkein päälle, onneksi ehdin hidastaa.
Kaupungin oma kalusto tekee sellaista jälkeä kuin pitääkin, kiitos siitä!
Nimimerkki: Kemiläinen

Vastaus:

Välitetään palaute tiemestarille ja urakoitsijalle.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


18.11.16 Kysymys: Kivikon teiden kunnossapito
Hei!
Mihin kiireellisyysluokkaan aurauksessa ja hiekoituksessa kuuluu Reservikomppaniankatu ja etu-Kivikko (Katiskonkatu, Hirmunkatu, Kivikonkatu, Keskikatu).
Aamuliikenteessä kadut ovat auraamatta tai hiekottamatta , Yleensä vielä töistä/koulusta paluun aikaankin.
Tälläisellä teiden kunnossapidolla ei työmatkatapaturmien määrää ainakaan saada laskemaan.
Kiitos vastauksesta!
Nimimerkki: Sari Lammi

Vastaus:

Ko. kadut kuuluvat kolmanteen kunnossapitoluokkaan (asuntokadut). Aurausjärjestys on seuraava: kevyen liikenteen väylät, pääkadut, kokoojakadut ja asuntokadut.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


31.10.16 Kysymys: Torvisenkadun hidaste/et
Paattiosta kulkee lapsia Karihaaran kouluun Tuomelankadun riestyksessä olevaa suojatietä käyttäen. Tiellä ajetaan yleisesti yli 40 km/h nopeuksilla ja etenkin työmatkaliikenne vuorojen vaihdon aikaan Pajusaareen on vilkasta. Hidasteet suojatien molemmin puolin lisäisivät turvallisuutta ja rajoittaisivat nopeuksia tehokkaasti. Risteyksessä on myös näkyvyyttä haittavaa pensaikkoa, joka haittaa näkyvyyttä tieltä pyörätielle päin. Risteyksen tuntumassa olevan talon asukkaat myös pysäköivät autoja risteysaluelle haitaten risteyksen turvallista käyttöä.
Nimimerkki: Tielläkulkeva

Vastaus:

Torvisenkadulle laitetaan ensi kesänä hidastetöyssyjä. Näkemäalueet raivataan.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


31.10.16 Kysymys: valot
Voisiko Ritikan urheilukentän kohdalla olevat katuvalot laittaa kuntoon.,
Nimimerkki: pyöräilevä mummo

Vastaus:

Katuvaloyksikkö tarkastaa katuvalot ja laitetaan kuntoon tarvittaessa. Kaikkien katuvalojen ei ole tarkoitus olla yöaikaan päällä.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


26.10.16 Kysymys: Heijastava jalka liikenteenjakajaan
Hei! Olisiko mahdollista saada Jatulintien ja Ajoksentien kaupunginpuoleisen risteyksen liikenteenjakajaan heijastavaa jalkaa, jotta risteys olisi helpommin nähtävillä. Molemmin puolin on Ajoksentiellä valopylväät, mutta molemmat ovat sen verran etäällä, että pimeällä märällä kelillä risteys erottuu huonosti. Kustannuksiltaan pyyntömme ei liene kohtuuton.
Kiittäen etukäteen
Nimimerkki: Ajoslainen

Vastaus:

Kaupunki laittaa ko. liikenteenjakajaan heijastavaa materiaalia samassa yhteydessä, kun niitä laitetaan muuallekin.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


17.10.16 Kysymys: katuvalot
Syväkankaalla Jarkontiellä joka toinen valotolppa pimeänä, ollut koko syksyn. Mistähän tämä johtuu?
Nimimerkki: pimeys

Vastaus:

Yöaikaan osa valasisimista sammutetaan systemaattisesti. Kaikki valot palavat aamulla ja illalla, kun liikennemäärät ovat suurimmillaan. Tarkistetaan kuitenkin, että onko osa valaisimista viallisia.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


29.9.16 Kysymys: Kivikonkatu lue hidasteet
Hei!
Jälleen kerran toivomme itsemme ja naapureidemme puolesta hidasteet Kivikonkadulle.
Tässä huristelee monenlaista menopeliä ylinopeutta. On mopoja, autoja, traktoreita ja viimeksi tänään jopa kaupungin oma auto. Noin kuukausi sitten joku kaahasi ojaan ja ambulanssi kävi hakemassa.
Hidasteet lisäisivät huomattavasti kadun turvallisuutta, sillä nyt ajonopeudet ovat hyvin usein yli sallitun.
Kadun nopeusrajoitus on 40 ja tämä lienee säädetty hyvästä syystä.
Camilla ja Janne Valkama

Vastaus:

Tekninen palvelukeskus on esittänyt vuoden 2017 talousarvioon hidasteita liikenneturvallisuuskohteina. Jos em. esitys sisältyy lopulliseen talousarvioon, niin tämäkin palaute huomioidaan, kun kohteita määritellään. Vastaavia kohteita on kuitenkin useita.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


20.9.16 Kysymys: Liikennevalot ja kaistanmerkinnät
Kysymys 1 : Hahtisaarenkatu / Ruutinkatu / Asemakatu liikennevalot , niitä ei sitten saa toimivaksi , vihreä linja ei toimi. Aamulla aikaisin siinä edelleen jökötetään ja odotetaan. Ei toimi liikenteen mukaan, ei. Mutta milloin korjataan?

Kysymys 2 : Tokmannin risteys on helvetinmoinen ongelma. Voiko siihen saada kunnon isot opasteet kaistamerkinnöistä? Jos ne siinä on, niin isommaksi. Joka jumalan päivä on läheltä piti tilanteita.
Nimimerkki: kemiläinen

Vastaus:

Ruutinkatu-Hahtisaarenkatu risteys on ns. vanha aikaohjattumalli, jossa liikennevalot eivät tunnista autoja. Asemakadun risteys on uudempi ja siinä on ns ajoneuvo-ohjattu malli, jossa risteys tiettynä aikana toimii siten, että kun auto tulee risteykseen, niin vihreä syttyy. Nämä risteykset eivät voi toimia em. syistä yhteen. Liikennevaloristeykset ovat uusimisen tarpeessa ja nämä toteutettaan määrärahojen puitteissa.

Tokmanin risteykseen maalataan kaistamerkinnät.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


9.9.2016 Kysymys: Katuvalot
Hei
Milloin katuvalojen tarkistus on ? Tuomaalankatu 8 kohdalla on lamppu ollut pimeänä jo viime talvesta lähtien. Nyt syksyllä tosi pimeä ja vaarallinen paikka kulkea.
Nimimerkki: Reijo.K

Vastaus:

Katuvaloja tarkastetaan koko ajan ja lamppuja vaihdetaan tarpeen mukaan. Jokaisessa lampussa ei pala valo yöaikaan.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


6.9.2016 Kysymys: Kivikon koulun risteys
Onkohan Kivikonkoulun risteysalueen valmistumiselle jokin aikataulu ?
Pienten koululaisten koulumatka on erittäin turvaton ilman saattajaa, työmaalla liikkuvien työkoneiden yms takia. Työmaa on ollut kesken ihmeen pitkään ja valmistumisen aikataulua ei ole ilmeisesti informoitu mitenkään ?
Nimimerkki: Kouluun kuljettaja

Vastaus:

Päällystystyö tehdään ensi viikolla ja tämän jälkeen hieman jälkitöitä. Koneet poistuu arviolta kahden viikon kuluttua.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


5.9.2016 Kysymys: Huonosti paikattu tie.
Torvisenkadulla karihaarassa on tietä/asfalttia jouduttu “katkomaan” useammasta kohdasta, nyt kun työt on tullut valmiiksi, asfaltin paikkaus on tehty todella huonosti, katu on nyt “hidastetöyssyjä” täynnä? Asukas, joka asuu nyt töyssyn kohdalla kuulee nyt toistuvasti autojen äänet töyssyjen takia, miksi työ/paikkaus on tehty niin huonosti? Asia vaatisi korjauksen!
Nimimerkki: Töyssy

Vastaus:

Paikkaukset tehdään välittömästi kaivuutyön jälkeen väliaikaisella massalla, joka ei vastaa asfalttipaikkaa. Asfalttipaikkaus tehdään sen jälkeen kun maa on tiivistynyt. Tiemestari tarkastaa kohteen ja on tarvittaessa yhteydessä kaivuu-urakoitsijaan.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


23.8.2016 Kysymys: Raapii kattoa
Karikadulla puut kasvaneet tien päälle, että raapivat linja-auton kattoa oksat aika paksuja.
Terv. kuskin puolesta.

Toinen asia voiko lähettää kuvia tällä sivulla.??
Nimimerkki: Linja-auto

Vastaus:

Katupuista vastaa kaupunki ja pihapuista kiinteistön haltija. Tarkistetaan kohde ja tehdään toimenpiteet mikäli ne ovat katualueella ja jos pihalla, niin annetaan kehoitus kiinteistön haltijalle.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


9.8.2016 (28.7.2016) Kysymys: Olisiko jo painunut
Veitsiluodontie 1 kohdan asvaltointi kun rekat pitää kovaa kolinaa.
2 kohta Karikatu 4 kohta. Ettei vain unohdu korjata.
Kolinaan heräävät.
Nimimerkki: Asvaltti

9.8.2016 (30.7.2016) Kysymys: Veitsiluodontie 1
Ihmettelemme todella suuresti koskahan Veiitsiluodontie 1 tie kohta yhtiöön mennessä tullaan korjaamaan, kun Kemin vesi teki siinä kaivuu työtä vuosi sitten ja tien paikkaus EI IHAN näyttänyt onnistuvan, joten tiessä on TODELLA suuret urat / kolot ja vuorokaudessa yhtiöön (Veitsiluoto) ajaa noin 100 – 150 rekkaa.
Sattutekohan yhtään edes ymmärtämään mikä melu ja räminä kuuluu tähän lähitaloihin 24/7/365.
Asumisviihtyvyys lähitaloissa on täysi nolla 0, johtuen siitä kun tie on kauttaaltaan huonossa kunnossa ja varsinkin kun Kemin vesi teki siinä kaivuu työt ja jätti tien korjaukseen sikseen ja noin kuta kuin valmiiksi.
Vaadimme ehdottomasti korjausta tielle kohtaan Veitsiluodon tie 1!
Päättäjät tulkaa kuuntelemaan tätä melua!
Lisäksi kun liikenne valot poistettiin käytöstä yhtiöön menevät rekat ajavat todella suurta yli nopeutta, joten myös ratsia olisi poikaa……!
Nimimerkki: Veitsiluodontie 1

9.8.2016 (30.7.2016) Kysymys: Veiitsiluodontie 1
Lomalainen Espoosta Länsiväylän läheisyydestä ja Mannerheimintielläkin asuneena ei ole vielä koskaan kokenut / joutunut kuuntelemaan moista melua / räminää mitä rekat aiheuttavat Kemin Rytikarissa Veitsiluodontiellä kun menevät yhtiöön ja tämä johtuu vain ja ainoastaan siitä, että tietä ei ole kaivausten jälkeen (reilu vuosi sitten) laitettu kuntoon.
Ja tätä täällä asuvat ihmiset joutuvat kuuntelemaan aamusta iltaan, siis 24/7/365.
Käykääpäs edes kuuntelemassa miltä se tällä alueella kuuluu ja eihän tietä voi tuossa kunnossa edes pitää jos ja kun siitä menee rekka liikenne.
Suuresti ihmettelen myös asuin alueen läpi kulkevaa rekka reittiä ja lisäksi sitä suurta ylinopeutta…. Reitin varrella kun on kauppa / kioski / ranta jne. Missä lapset kulkevat ja rekat paahtavat noin 60 – 70 km/h ja rajoitus saisi olla vain 30 km/h.
Olisikohan varaa laittaa vaikka virkavalta pariksi viikoksi ratsaamaan sekä melu mittaajat paikalla. Tie on kyllä saatava kuntoon ja pikaisesti. T. Järkytyksen saanut lomalainen!
Nimimerkki: Veiitsiluodontie 1

Vastaus:

Kemin Vesi Oy paikkaa Veitsiluodontien kaivannot vielä tänä syksynä.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


9.8.2016 (8.7.2016) Kysymys: kevyen liikenteenväylä
Nyt kun kerran Kemin Energia saneeraa Torvisenkatua ja kaivinkone on paikalla, niin eikö olisi kustannustaloudellisesti kannattavaa tehdä kevyenliikenteen väylä, edes pohjat valmiiksi.. välille Tornionkatu – Varpulankatu…. Tuomelankadun risteys…ottakaapa tämä pikaiseen harkintaan…….
Nimimerkki: Torvisenkatu

Vastaus:

Kevyen liikenteen väylä pitäisi ensin suunnitella, joka vaatii aikaa. Pyörätien tekeminen kadun viereen vaatisi myös uuden kuivatusjärjestelmän, joten pohjan tekeminen ei pelkästään onnistu.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


9.8.2016 (6.7.2016) Kysymys: Hahtisaaren venesatama
Voisiko Hahtisaaren venesatamaan tehdä kaiteet (puiston puoleinen ranta)? Nyt se on vaarallinen niin kävelijöille kuin autoilijoille: suora pudotus mereen.
Nimimerkki: LL

Vastaus:

Hahtisaaren venesatama-alueen kaidesuunnittelu on käynnissä.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


23.6.16 Kysymys: Peurasaasen Sivaan turvallisesti
Peurasaaren Siwan pihasta kulkee pyörätie, joka haarautuu Peuranpolulle, Inapolulle sekä Sysimönraitille. Jo useamman vuodenajan autot ovat käyttäneet tätä pyörätietä päästäkseen nopeammin Kalkkinokantielle sekä
Peurankadulle. Kyseisen pyörätien käyttö autotienä on päivittäistä. Olen ilmoittanut Kemin kaupungin liikenneväylistä vastaaville henkilöille kesällä 2014, 2015 sekä 2016 kyseisestä ongelma kohdasta. Jokaisella soittokerralla asiaan on luvattu muutos/parannus. Mielestäni asian korjaaminen on nyt jo kestänyt liian kauan. Toivoisin nyt asian menevän jo eteenpäin. Peurasaaren alueen lapset tarvitsevat turvallisen kulkureitin Syväkankaan koululle.
Nimimerkki: Turvallisuus

Vastaus:

Siwalle johtava polku ei ole virallinen kävely- tai pyörätie ja se suljetaan.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


20.6.16 Kysymys: Näköeste
Takajärventieltä tultaessa Kiveliökadulle on huono näkyvyys oikealle pensasaidan korkeuden vuoksi. Voisiko sitä velvoittaa taloyhtiötä lyhentämään?
Nimimerkki: Pensasaidan lyhennys

Vastaus:

Kaupunki kehottaa taloyhtiötä leikkaamaan aitaa, jos se on näkemäesteenä.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


1.6.16 Kysymys: Turvallisuutta
Hei!
Olen laittanut saman toiveen pari vuotta aikaisemmin. Asiani koskee kevyen liikenteen väylää, joka lähtee Pohjolan Sanomien nurkalta laivamuistomerkille Hahtisaaren venesatamassa. Tuo matka on mielestäni todella vaarallinen, jos pyöräilijä syystä tai toisesta kaatuu ja putoaa sataman puolleiseen monta metria syvään kivikkoon. Siksipä toivoisinkin, että harkittaisiin todella vakavasti, olisiko mahdollista saada reitin sataman puoleiselle reunalle jonkinmoinen aitarakennelma. Esimerkiksi saman tyylinen kuin laivan nimiä sisätävän taideteoksen ” aukealla” on.
Pyöräilijä Ruutista
Nimimerkki: Pyöräilijä Ruutista

Vastaus:

Suunnittelun aikana todettiin, että ko. kevyen liikenteen väylä ei vaadi aitaa. Talvikunnossapidon jälkeen aita olisi aina korjattava. Suunnittelija katsoo kuitenkin vielä olisiko tämä tarpeellinen tai saataisiinko tähän jotain muuta ratkaisua, joka parantaa turvallisuutta.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


11.5.16 Kysymys: Hidasteet Torvisenkadulle
Onko mahdollista saada Torvisenkadulle hidasteita ajoneuvojen vauhdin hiljentämiseksi?
Alueella on paljon pieniä lapsia, joiden puolesta varsinkin pelottaa.Kadulla on paljon liikennettä ja se toimii myös pitkälle kiihdytysajo alueena.
Nimimerkki: Ennen kuin mitään sattuu

Vastaus:

Kaupunki on tehnyt periaatepäätöksen, että hidasteita rakennetaan vain koulujen ja päiväkotien läheisyyteen. Aloite kirjataan kuitenkin ylös ja huomioidaan, kun hidasteasioita käsitellään.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


9.5.16 Kysymys: tienhoito
Milloinkas voisi saada tiehöylän käymään Ristikankaankadulla,kun tie on kraatereita täynnä?Kun roska-auto tai naapuri ajaa kuorma-autolla tai pyöräkoneella ohi niin tavarat helisee kaapissa ja ikkunat rämisee pokissa!Ja koko talo tärisee!
Nimimerkki: alexi

Vastaus:

Tiemestari tarkastaa Ristikankaankadun soraosion ja höyläyttää sen tarvittaessa.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


 9.5.16 Kysymys: huonot tiet
Sauvon väylällä Lidlistä Prismalle päin on tiessä aikamoisia kuoppia, olleet koko kevään. Samoin Pohjolkan Sanomien risteuksessä koirapuiston kohdalla, joka vuotinen routavaurio.
Ei haittaisi jos noita joskus edes paikkailisi.
Nimimerkki: ajaja

Vastaus:

Väliaikaisia paikkauksia tehdään päivittäin ja pysyvämmät asfalttipaikat tehdään kesä-heinäkuussa.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


28.4.16 Kysymys: taloon johtavan vesijohdon sulkuventtiilin kansi

Kuka korjaa kun vesijohdon sulkuventtiilin kansi on ylhäällä kadun pinnasta Laukkulakadulla. Mihin asiasta tulee ilmoittaa ja miten?
Nimimerkki: laukkulankadulla asuva huolestunut

Vastaus:

Kemin Vesi Oy hoitaa vesi- ja viemärijohtoja. Asiasta voi ilmoittaa esim. verkostopäällikölle (p. 0400 695 740) tai verkostomestarille (p. 0400 692 541).

Mika Grönvall
tekninen johtaja


22.4.16 Kysymys: Ojarumpu
Ouluntieltä Larintielle käännyttäessä ojarumpu noussut korkealle=töyssy. Töyssy ollut vuosia, mutta nyt keväällä tullut entistä korkeammaksi. Korjatkaa! Matalan auton pohja lyö siihen.
Nimimerkki: mimi

Vastaus:

Katsotaan tilanne, kun routa on sulanut.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


18.4.16 Kysymys: Miksi katuja ei puhdisteta riittävän ajoissa?
Milloin Kemin kadut puhdistetaan katupölystä? Miksi sitä ei ole jo ripeasti aloitettu? Miten on mahdollista, että keskustassa katuharjakone nostattaa ison pölypilven – miksi koneessa ei käytetä vettä sitomaan pölyä, vaikka säiliö näkyi olevan?

Tämä aika on astmaatikolle aivan kamala: putsaus alkaa liian myöhään ja kestää liian pitkään.

Naapurikaupungissa Torniossa näytti keskustan putsaus olevan jo pitkällä ja jalkakäytäviä siellä putsaili näppärä pieni laite, joka ei nostanut pölyä ollenkaan ilmaan. Miksi meillä ei toimita samoin?
Nimimerkki: Jo yksi astmakohtaus katupölystä

Vastaus:

Kaupunki on aloittanut viime viikolla hiekoitushiekan poiston ja ko. kaupungin töissä käytetään keräävää laitetta ja vettä. Keskusta-alueella jalkakäytävien kunnossapitotyöt, mukaan lukien hiekan poisto, kuuluu kiinteistöjen haltijoille.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


7.4.16 Kysymys: Öljyä tiellä
Koivuharjunkadun koulun kohdalla haisee öljy ja tiellä on öljyä. Koulua ennen olevalla tontintilla on tynnyreitä pihalla ja muuta kalustoa. Tätä ongelmaa on ollut jo pitempään. Kadulla ei voi ulkoiluttaa esim. koiraa ja öljy tarttuu myös kengän pohjiin. Eikö tästä ole ympäristölle haittaa. Muutkin kadulla liikkuvat ihmiset ovat ihmetelleet asiaa. Halusin vain asiasta tiedottaa. Jos asia on hoidossa niin hyvä.
Nimimerkki: Koivuharjulainen

Vastaus:

Kohteeseen tehdään katselmus, jonka jälkeen arvioidaan, että minkälaisiin toimenpiteisiin voidaan ryhtyä.

Mika Tiiro
rakennustarkastaja


7.4.16 Kysymys: kävelykatujen siivous hiekotusmurskeesta
Milloin siivotaan Kemin kaupungin osuus hiekotusmurskeista,nyt kosteana se olisi hyvä ilman pölyytystä,murske vaikeuttaa kävelyä ja pyöräilemistä.
Nimimerkki: Kemiläinen

Vastaus:

Hiekoitushiekkojen poisto aloitetaan lähiaikoina.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


4.4.16 Kysymys: kulmankyläntie
Olisko jo korjauksen aika Kulmankyläntien loppupäähän? Varsinkin Salelta koululle väli…Todella surkeassa kunnossa ollut jo pitempään.Tien kunnosta kärsii niin autoilijat kuin jalkakäytävän käyttäjätkin.Keväällä tiellä on isot montut ja vesilammikot. .vesi roiskuu jalkakäytävälle jolloin kulkijat on vaarassa kastua (kaikki eivät välttämättä hiljennä vauhtia) lisäksi jalkakäytävä liukas ja huonokuntoinen aamuisin..tiekin varmasti kohta pettää joistakin kohdista..montako vuotta tätä vielä jatkuu?
Nimimerkki: kulkija

Vastaus:

Keväällä huonojen kelien aikaan nämä ongelmat korostuu. Vastaavia paikkoja on useita ja niitä korjataan määrärahojen puitteissa. Pysyvämpiä korjauksia voidaan yleensä tehdä, kun routaa ei ole enää maassa. Katsotaan saadaanko ensitilaan vaikka väliaikaista korjausta.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


29.3.16 Kysymys: Teiden auraus
Hei. Milloin Kemissä aletaan auraamaan pyörätiet puhtaaksi jäästä? Hyvä pyöräteiden hoito auttais aloittamaan työmatka pyöräilyn aikaisemmin. Ihana katsoa kuvia eri paikkakunnilta joissa satsataan myös kävelijöiden/pyöräilijöiden liikkumiseen 🙂
Nimimerkki: tinzu

Vastaus:

Pyöräteitä puhdistetaan koko ajan.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


27.3.16 Kysymys: onko eri vero
ennen pääsiäistä ja pääsiäisen satoi lunta kohtalaisesti.
nyt on sunnuntai 27.3. mutta lumiauraa ei kauniskankaantiellä ei vaan ole näkynyt.. jos ei pystytä hoitaan pitäiskö urakoitsia luovuttaan urakka jolekkin muulle. joka vuotinen virsi.
Nimimerkki: ohoh mitä touhua

Vastaus:

Tarkastetaan kohde. Mahdollisista puutteista on hyvä ilmoittaa heti tiemestarille tai virka-ajan ulkopuolella päivystäjälle.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


23.3.16 Kysymys: Lumikasojen poisto kadulta
Kuka hoitaa ilmoitukset kiinteistöille, jotka eivät hoida lumikasojen poistoa katualueelta. Kiitokset Kemin kaupungin toimijoille Urheilukadun ripeästä lumien poistosta.
Nimimerkki: Kenen vastuulla

Vastaus:

Rakennustarkastaja on viranomainen, joka valvoo kiinteistöjen ylläpitovevoitteita.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


21.3.16 Kysymys: Hiekkaa tai jotain
Olipa mahdottoman liukas kulkea Kivalontiellä….aivan sama oliko jalan vai pyörällä :(..Olisiko mahdollista tehdä kyseiselle tielle jotain? Oli aika vaikean näköistä menoa koululaisilla suksien kans kun menivät hiihtämään Takajärvelle…Tie oli osittain ihan peilijäällä eikä tietoakaan sorasta.
Nimimerkki: Kivalontie

21.3.16 Kysymys: Seulankatu
Seulankatu on aivan peilijäällä citymarketin päädystä puoleen väliin leikkikenttää.. Kelle kuuluu hiekotus tms.. Kadulla on paljon kävelijöitä lapsista vanhuksiin..kuka vastaa jos joku kaatuu ja loukkaa itsensä ??
Nimimerkki: Mummo

Vastaus:

Katujen höyläykset ja hiekoitukset ovat käynnissä.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


20.3.16 Kysymys: Jalkakäytävät
Kuka. Korvaa..mikäli joku loukkaa itsensä..entisen Kemin Kenkäkeskuksen Keskuspuistokadun hoitamattomalla katu osuudella..Olisi aihetta tosissaan puuttua..jatkunut vuodesta toiseen välinpitämättömyys.
Nimimerkki: mummu65

Vastaus:

Jos todetaan, että onnettomuus on aiheutunut kadun kunnossapidon laiminlyönnistä, niin yleensä korvauksen maksaja on kunnossapidosta vastaava taho. Tässä tapauksessa jalkakäytävän kunnossapidosta vastaa kiinteistön omistaja ja ajoradasta kaupunki.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


16.3.16 Kysymys: Talvikunnossapito
Urheilukentän aidanviereiset lumikasat tekevät kadun vaarallisen kapeaksi Ammattikorkeakoulun ja Etelärantakadun välillä ! Onnistuisiko kaupunki poistamaan lumet tai kieltää pysäköinti urheilukadulla.
Nimimerkki: Urheilukatu turvalliseksi

Vastaus:

Urheilukadun lumet ajetaan pois, jos ajoradan leveys käy liian kapeaksi.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


7.3.16 Kysymys: Huono kävellä
Rytikarissa K-Marketin ja Pullajussin kohdalla Rytikadulla kävelytiet auraamatta. Risteykseen kasattu jälleen, kävelijät joutuvat käyttämään kaupan pihaa kulkureittinä.
Siipi auralla auraavat jättävät nämä auraamatta, pitäisi valita kauhalliset auraajat.
Kiitos.
Nimimerkki: Ei siipi auraa

Vastaus:

Jalkakäytävien kunnossapito kuuluu kiinteistöjen omistajille. Kaupunki tarkastaa ja kehottaa tarvittaessa kiinteistöjen omistajia hoitamaan velvollisuutensa.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


25.2.16 KysymysPeurasaaren pyörätien auraus
Tänään (25.2) pyörätie täysin auraamatta. Pyörää talutettava. Oli raskas kaupungissa asiointi. Kului kohtuullinen Nitro määrä, joutuessani taluttamaan noin 10 centin lumitöhnässä pyörääni. Suurin osa pyöräteistä oli todellakin täysin auraamatta. Raskasta puuhaa töihin menijöille, pukata heti aamusta pyöräänsä upottavassa lumessa. Hiki näytti myös irtoavan rollaattorin käyttäjiltä ja veikkaanpa jonkun kirosanan lennelleen myös tienhoito-osastonne suuntaan. Onko lie aurausmäärärahat ohjattu pallohallin konkurssipesälle?? Vastausta odottaen! Kiitos!
Nimimerkki: Toivo M

Vastaus:

Lunta tuli viime yönä tosi paljon lyhyellä aikajaksolla hieman ennen aamua. Koneet ovat lähteneet liikkeelle heti kun mahdollista. Auraus kestää lumimäärästä riippuen 8-12 tuntia.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


17.2.16 Kysymys: Lumivallit portilla
Joka talvinen moite, eli miksi lunta kasataan risteyksiin niin että on pakko ajaa risteyksen keskelle, että näkee tuleeko autoa?

Taas on järkyttävät vallit Ouluntie 30 ja 32 portin edessä.
Kun tulee pihalta Ouluntie 32, niin pitää ajaa ajotielle että näkee tuleeko ketään. Aamulla oli kolari lähellä, kun tulin ajotielle ja auto tulikin vasemmalta.
Siistikää tämä ensitilassa, ennenkuin rysähtää
Nimimerkki: hilkulla oli

Vastaus:

Viime viikko on lumisateiden johdosta suoritettu aurauksia ja tällä viikolla sateiden vähennyttyä suoritetaan näkemäalueiden puhdistuksia. Kiinteistöjen vastuulla on pihaliittymien näkemät.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


15.2.16 Kysymys: Pyöräteiden auraus
Hei! Voisitteko opastaa Kiveliönkadun varren pyöräteiden auraajaa käyttämään kauhan kärkiosaa lumen poistossa, eikä kauhan pohjaa lumen tiivistämisessä. Lumi pitäisi poistaa pohjia myöten, samalla lailla kuin kaupungin alueilla on tehty tänä talvena. Tänäänkin lapset taluttivat pyöriä kivikon kouluun mennessä, kun pohja oli pehmeä ja hyvin vaikeasti ajettava. Kaupungin omat aurausalueet ovat erittäin hyviä ajaa aina aurauksen jälkeen!
Nimimerkki: Kemiläinen

Vastaus:

Koko kaupungin alueella on samat ylläpitokriteerit urakoitsijasta riippumatta. Tiemestari tarkastaa ko. alueen yhdessä urakoitsijan kanssa.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


15.2.16 Kysymys: Lumikasa
Hei!
Mikähän taho jättää joka vuosi valtavan lumikasan Prisman parkkipaikalle lähelle Tervahallin ovea?
Pienten lasten kanssa pitää auto jättää kauas Tervahallin ovesta kun tämä turha kasa syö monta parkkipaikkaa..
Liikenne on vilkasta “hypellä” kauempaa autojen välistä, että pääsee harrastamaan.
Nimimerkki: RG

Vastaus:

Ko. parkkialueen kunnossapito kuuluu Prismalle. Liikuntahalli on kaupungin ja sinne tulee olla esteetön kulku. Kaupunki selvittää asiaa.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


9.2.16 Kysymys: Liikennevalot
Ensiksi kiitos toimivista liikennevaloista Asemakatu / Meripuistokatu. Ainoat valot jotka Kemissä toimii liikenteen mukaan.
Kysymys kuuluukin, että Hahtisaarenkatu / Lehtokatu
Hahtisaarenkatu / Asemakatu siinäpä on mysteeri. Kun aamun hämärissä siinä ajelet niin vaikka yksin olisit niin valot ei vaihdu kun vasta sitten on aika.
Onko niihin tulossa parannusta?
Nimimerkki: ei toimi

Vastaus:

Asemakadun ja Meripuistokadun liikennevalot ovat uudet ja toimivat hyvin. Tässä risteyksessä ajoneuvotunnistetta voidaan käyttää myös päivällä, kun tämä risteys on erillään muista risteyksistä. Lehtokadun risteyksen liikennevalot ovat erittäin vanhat ja niissä on aikaohjaus. Tämäkin risteys toimii kohtuullisesti kun ajetaan sairaalalta päin kohti Asemakatua. Liikennevirran kulkiessa toiseen suuntaa liikennevalojen “aallossa” on parannettavaa. Selvitämme, jos aikaohjelmaa muuttamalla saataisiin parannusta.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


9.2.16 Kysymys: Larintien katuvalot
Heips. Takajärventieltä Larintielle tullessa oikeanpuoleinen, ensimmäinen katuvalo ei ole palanut viikkoon. Jos joku ystävällinen kävisi lampun vaihtamassa. Kiitos!
Nimimerkki: Larintie

Vastaus:

Katuvalojen vaihdoissa puututaan liikenneturvallisuutta heikentäviin kohteisiin. Katuvaloyksikkö katsoo tämän kohteen lampun vaihdon tarpeellisuuden.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


9.2.16 Kysymys: Leikkikenttä
Anteeksi vaan tyhmyyteni mutta kysyisin Grönvallilta , että mikä ero on talvi- ja kesäleikkikentällä. Minun käsitykseni mukaan leikkikentällä on aina samat toiminnot sekä kesällä että talvella ainoa ero hiekkakasat mutta nythän niitä Ritikan leikkikentällä riittää vaan lapset eivät sinne sovi Sitä paitsi siellä kävi lapset leikkimässä myös talvella
Nimimerkki: Mikä ero

Vastaus:

Jos talvella leikkikenttää ei ole aurattu, niin se ei ole virallisesti käytössä. Keväällä tiettyjä kenttiä avataan virallisesti käyttöön. Kesällä kaikki kaupungin leikkikentät ovat käytössä, jolloin myös kaupunki vastaa turvallisuudesta.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


8.2.16 Kysymys: Kuka kasaa lumet risteykseen
Rytikarissa K-Marketin risteyksessä kasattu Lumikinos estää Rytikadulta päätille tultaessa näkyvyyden henkilöautosta.
Toivottavasti ei rytise.
Nimimerkki: Lumikinos

Vastaus:

Kiinteistöjen lumista vastaa kiinteistön haltija. Kaupunki tarkastaa kohteen ja tarvittaessa kehottaa lumien siirtämiseen. Kaavakadun lumitöistä vastaa kaupunki.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


26.1.16 Kysymys: Katujen auraus
Ilta on jo pitkällä tälle päivälle, eikä aura-autoja ole näkynyt. Miksi näin? Toki on aurattu esim. Torvisenkatu ja Lapintie. Nämä ilmeisesti, jotta Keminmaalaiset pääsevät töihin paremmin Pajusaareen.
Nimimerkki: Kulkija

Vastaus:

Alueet aurataan siten, että ensin kevyen liikenteen väylät ja päätiet (mm. Lapintie ja Torvisenkatu) ja sitten asuntokadut.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


14.1.16 Kysymys: Lapsillekko
Ihmetyttää ,että miksi ainoa leikkikenttä laitetaan soran varastointipaikaksi kuten täällä Ritikassa tehdään. Tänne on muuttanut paljon pieniä lapsiperheitä ja nyt ainoa leikkikenttäkin pilataan. Ollaanko me sivussa asujat aina kaupungin varastoalueeella asujia mm kierrätyskeskus , resuiset rakennukset jne Mielestämme maksamme samassa suhteessa verot. tontinvuokrat ja muut kulut joten hieman järjen käyttöä sallittaneen
Nimimerkki: Onko oikei

Vastaus:

Kyseessä ei ole talvileikkikenttä ja avataan käyttöön keväällä. Kesällä kyseiselle kentälle tehdään myös parannustoimenpiteitä.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


Kysymykset vuonna 2015

28.12.15 Kysymys: Pyörätiet
Olisiko mitenkään mahdollista jättää osaa pyörätiestä ja autoteiden reunoista hiekottamatta jotta lasten kanssa pääsisi pulkalla/potkurilla liikkumaan? Päiväkotiin lyhyt matka ja olisi kiva päästä kuljettamaan lapsia kävellen jotta oppivat myös ettei aina tarvi autolla kuskata 🙂 Eikä pulkkaa ole kiva kovin reunoilla yrittää vetää koirankakkaläjien päältä.
Nimimerkki: ?

Vastaus:

Hiekoittamatta jättäminen joltakin osin on hieman hankalaa, koska tienpitovastuu kaava-alueella on kaupungilla. Jos onnettomuuksia (liukastumisia) tapahtuu, niin yleensä kaupungilta ollaan korvauksia vailla.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


9.12.15 Kysymys: Pyörätiet
Ensin kiitokset:Olipa tänään kiva lasketella aurattua väylää pyörällä Asentajankadulta Aatonkadun risteykseen.Kiitos siitä,mutta loppupätkä. Aatonkatua oli jo huonossa kunnossa.Onko meillä sama yritys auraamassa joka oli viime talvena?
Nimimerkki: Kujaukko

Vastaus:

Urakoitsija ei ole vaihtunut. Tarkastetaan Aatonkadunkin alue.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


9.12.15 Takajärven koulun oppilaiden jättöpaikka
Hei!
Takajärven koululle tehtiin oppilaiden jättöpaikka syksyllä. Jättöpaikka kulkee päiväkodin parkkipaikan kautta koulun pihalle entiselle opettajien parkkipaikalle. Loppu syksyllä parkkialueiden välisessä metsikössä touhuttiin jotakin, kaadettiin puita tai muuta. Tähän sepelitien (päiväkodilta tuleva kulkuväylä) ja asfaltin (koulun parkkialue) liittymäkohtaan tuli isot kuopat ja ne ovat olleet kokoajan vettä täynnä. Voisiko ne käydä tasoittamassa?
Kenelle kuuluu alueen lumityöt? Jättöpaikalta tehtiin kulkuväylä myös suoraa linja-autopysäkille koulun eteen, ei siitäkään ole lumia aurattu. Eihän nyt ole vielä paljon lunta tullut, mutta varmaan lisää on luvassa.
Nimimerkki: Lapsia kuskaava

Vastaus:

Nämä kuuluvat kiinteistöjen pihaurakkaan ja hoidetaan aina tarvittaessa.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


4.12.15 Kysymys: Junkohallin kulkuväylät
Voisiko saada pientä remottia Junkohallin kulkuväylille.
Ovat aivan luokattomassa kunnossa.

Myöskin parkkipakkiojen valaistus pimeänä lähes kokonaan.
Siellä kumminkin pikku futtajan alkuja juoksentelee ristiin rastiin…
Nimimerkki: Esa

Vastaus:

Hallin omistaa Junkohalli Oy. Palaute on lähetetty tiedoksi Junkohalli Oy:lle.


19.11.15 Kysymys: roskis koirajätöksille
Toivoisin, että Nahkurinkadun ja Koulukadun risteykseen jalkakäytävälle laitettaisiin ihmisille mahdollisuus ottaa koirien tuotokset pussiin, ja sitä tietä roskikseen. Nahkurinkadun juuri tuo osuus on reitti, jota pitkin koiria viedään lenkille, mikä on ihan oikein. Mutta on osoittautunut, että kun koira näkee muita läjiä, sille tulee tarve myös osallistua, joten jalkakäytävä on varsinkin lumen aikana jatkuvan pommituksen alainen.
Jos saataisiin pussit ja roskis, voisi ainakin osa ulkoiluttajista innostua pitämään jalkakäytävä siistinä.Samalla ehkä alkaisi yleistyä tämäkin tapa.
Nimimerkki: Siiri

Vastaus:

Koiranjätös roskakoreja on asetettu katuverkolle kohtuullisen paljon. Näitä lisätään vähäisissä määrin vuosittain. Tämä palaute huomioidaan tulevissa asennuksssa.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


22.10.15 Kysymys: Etelärantakatu
Olen kysellyt pysäköinnin valvojaa etelärantakadulle vuoropysäköinnin laiminlyöntien ja jalkakäytävälle pysäköinnin takia. Täällä muutama auto jatkuvasti toimii näin. Kaksi korttelia on liikennemerkein merkitty, mutta kukaan ei valvo. Poliisit ajavat ohitse tekemättä mitään, eikö kuulu enää heidän toimenkuvaan. Täällä on erittäin vilkas liikenne. Siwa on kadun päässä, työmatkalaiset, pieniä lapsia ja koululaisia ja vanhuksia liikkuu paljon. Rollattorilla on ahdasta kun puolet jalkakäytävästä on tukossa. Katu on kepea. Talvi tulee, on vaikea pitää jalkakäytävät puhtaina kun vuoropysäköinti ei toimi. Merkit kokevat inflaation jos ei valvota. Saisinko edes vastauksen. Jäte- ym autojen on huno päästä pihoille.
Nimimerkki: Rahtari

Vastaus:

Pysäköinninvalvontaa suoritetaan myös Etelärantakadulla. Nyt antamasi palaute otetaan huomioon, ja ko. kadulla käydään tarkastamassa tilanne.

Marja Paakkolanvaara
vt. pysäköinninvalvoja


5.10.15 Kysymys: Liikennemerkki 623 ajokaista päättyy asemakadulla sekä väistämisvelvollisuus risteyksessä mäntylänkadulla
Hei, olisiko mahdollista poistattaa liikennemerkki 623 ajokaista päättyy asemakadun eteläpäästä? Merkki kehoittaa vaihtamaan kaistaa vasemmalta tien oikeaan laitaan. Kun toimin merkin mukaisesti (kuten kuulusi), niin takana tulevat autot luulevat minun pysäköivän kadun oikeaan reunaan ja tunkevat vasemmalta rinnalle ja ohi. Tämä on aiheuttanut monia vaaratilanteita kyseisessä kohdassa. Merkki ei ole muutenkaan looginen kyseiseen paikkaan, koska tie kapenee oikealta liikenneympyrää lähestyessä. Joko merkki pois tai uusi merkki jossa osoitetaan vasen kaista päättyväksi oikean sijaan.

Lisäksi mäntylänkadun ja koivuharjunkadun risteyksessä pensasaita peittää sisäänsä väistämisvelvollisuus risteyksessä merkin. Joku ulkopaikkakuntalainen voi erehtyä luulemaan risteystä tasa-arvoiseksi.
Nimimerkki: Liikenneope

Vastaus:
Merkki 623 on oikea ko. paikkaan, koska etelästä tultaessa on kaksi kaistaa ja muuttuu ennen kiertoliittymää yksikaistaiseksi. Mäntylänkadun ja Koivuharjunkadun risteyksen kiinteistön haltijaa kehotetaan leikkaamaan aita, jotta näkemä on riittävä.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


5.10.15 Kysymys: asfaltti
Tuleeko karikatu 4 kohdan tiehen asfaltti ennen talvea.
Rytikadulla leikkikentän kohdalla on jalkakäytävälle kasvanut pusikko haittaa jo kävelijöitä.
Nimimerkki: Onuat

Vastaus:
Karikadulla on vesijohtokaivanto. Jos kaivanto on tiivistynyt riittävästi, niin asfaltointi tapahtuu tänä syksynä. Muussa tapauksessa ensi kesänä. Rytikadun jalkakäytävän pensaat käydään raivaamassa.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


2.10.15 Kysymys: Kivikonkadulle hidasteet
Hei!
Toivoisimme jälleen, että Kivikonkadulle asennettaisiin hidasteita.

Tiellä liikennöidään paljon ja osalla kulkijoista on totaalisesti unohtunut nopeusrajoitus. Reipasta ylinopeutta kaahottavat melko monet kulkijat autoillaan.

Kadun varressa asuu monta lapsiperhettä ja erityisesti lasten vuoksi on toiveena saada ne hidasteet.
Nimimerkki: Vanhempi

Vastaus:
Kaupunki on linjannut, että hidasteita rakennetaan koulujen ja päiväkotien läheisyyteen tai erityisen vaarallisiin paikkoihin. Kaupunki on laatinut raportin, josta ilmenee kohteet mihin ajoneuvonopeuksia hidastavia toimenpiteitä kohdistetaan. Kivikonkatu ei ole listalla, mutta aloite kirjataan ylös ja käsitellään yhdessä muiden aloitteiden kanssa.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


29.9.15 Kysymys: Raivaus
Olisiko mahdollista käydä raivaamassa Kittiläjärventien ja Ouluntien kulmauksessa risuja pois. Kittilänjärveltä tullessa ei näy vasemmalle paljon mihinkään Lapset rynnivät linja-autolle ja sieltä porhaltavat autot tuhatta ja sataa ja näkyvyys on heikko joten alta ei ehdi pois niin peli selvä
Nimimerkki: *Se näkyvyys

Vastaus:
Kaupunki käy raivaamassa näkemää.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


28.9.15 Kysymys: vaikea nävyys
Moikka,olisiko mahdollista laittaa STOP-merkki tai joku varoitus merkki Haukkariin.Haukkarin kaupunginosassa Kainuunkatu ja Möylyntien risteys on aika huonolla näkyvyydellä ,kun saapuu etelän tien suunnasta polkupyörällä!!Voisiko vaikka pensas aitaa pikkasen modifoida??
Nimimerkki: pyöräilijä

Vastaus:
Kaupunki kehottaa kiinteistön omistajaa leikkaamaan pensasaitaa siten. että näkemäalue paranee.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


28.9.15 Kysymys: Hei!
Tiedustelisin tie osuutta Kittilänjärventie välillä ouluntie -eteläntie onko tarkoituksella tehty poikittaiskaivantoja ko tiehen ,tie toimii kesäaikaan oikotienä työmatkapyöräiliöille ja kaivannot haittaavat todella paljon pyöräilyä.

Miksi poutalantietä ei lanata , alkaa olla isoja kuoppia tiessä ,kyseessä kuitenkin yleinen tie.
Nimimerkki: Pyöräilijä

Vastaus:
Ouluntien ja eteläntien välinen väylä on yksityistie, jonka omistaa yksityiset tahot. Kemin kaupunki ei ole tässä osakkaana, eikä vastaa kunnossapidosta.

Kaupungin ylläpitämiä teitä höylätään tarvittaessa.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


3.9.15 Kysymys: Asemakadun kavennus Tokmannin kohdalla
Hei,
Nyt kun Tokmannin tieltä purettiin rakennukset pois, miksi Asemakatua ei voitu leventää kahdella kaistalla pohjoiseen meneväksi? Risteysalueella aiheutuu vaaratilanteita kun katu kaventuu ja hidastaa samalla liikennettä. Kuulin, että asiasta olisi joskus aikoinaan puhuttu lautakunnassa, että asia saatetaan kuntoon sitten kun rakennukset puretaan.
Nimimerkki: Asemakatu

Vastaus:
Rakennettu katu on asemakaavan mukainen. Asemakatua etelästä päin ajetaan suoraan pohjoisrantakadulle, jossa ryhmitytään. Viereen on rakennettu kevyen liikenteen väylä.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


3.9.15 Kysymys: Näkyvyys pyörätielle!!
Hei! Olisikohan mahdollista, että vähähaarantieltä pajusaarentielle tulevan pyörätien pajusaarentien puolelta kaadettaiisiin pusikko/puustoa. Autoilijoilla näkyvyys lähes nolla pyörätielle.
Nimimerkki: T

Vastaus:
Käydään raivaamassa näkemää paremmaksi.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


3.8.15 Kysymys: liikennemerkki
Voisko jungosta päin ajettaessa ja prismaan kääntyvän liikennemerkin vaihtaa vain kääntyvän merkiksi, ei suoraan ajaville. Viereinen kaista suoraan meneville. Nykyisin kääntyvät joutuvat odottamaan edessä olevan suoraan ajavan takana vaikka vihreä palaa kääntyvälle ja punanen suoraan ajavalle.
Nimimerkki: sipe

Vastaus:
Kyseessä on pääkatu, jolloin molemmat kaistat on perusteltua pitää suoraan ajettavina. Paras keino olisi tehdä Prisman suuntaan kääntyville ajoneuvoille oma kääntyvä kaista. Tämä on kuitenkin haastavaa tehdä tilanpuutteen vuoksi. Katsomme asiaa suunnittelupöydällä.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


6.7.15 Kysymys: Takajärventie
Toivoisin että miettisitte ihan tosissaan miten Takajärventien ja Kiveliönkadun risteystä voisi parantaa..varsinkin suojatien osuutta koska nyt autot joutuvat aina pysähtymään keskelle suojatietä odottamaan että pääsevät Kiveliönkadulle kääntymään ja siinäpä onkin lapsille miettimistä mitä kautta uskaltavat kiertää kun tänäänkin autoilija huomasi olevansa keskellä ja alkoi peruuttamaan eikä meinannut huomata takaa juuri kiertävää pientä kulkijaa..onneksi tällä kertaa ei sattunut mitään.Kyseinen risteys on muutenkin aika vaarallinen paikka niin talvella kuin kesälläkin.
Nimimerkki: Suojatie

Vastaus:
Risteysalueet asutussa ympäristössä ovat aina haasteellisia. Ajoneuvonkuljettaja on aina velvollinen pysähtymään ennen suojatietä, jos pyöräilijä tai jalankulkija ylittää tietä. Tällä kohdalla on suunnittelu käynnissä ja tämäkin asia tullaan tarkastamaan.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


6.7.15 Kysymys: Katujen lakaisu
Pasintiellä ei ole vielä(kään) käyty harjaamassa hiekoitussoraa pois, kadun päässä oleva pyörätie on kyllä käyty jo keväällä ja silloinkin lakaisukone ajoi Pasintien LÄPI ja harjasi pyörätien ja PALASI TAKAISIN Pasintietä pitkin (sama ilmiö toistuu talvella aurauksen kanssa)! Eikö se sama kone voisi hoitaa näitä asioita läpikulkumatkallaan??? Vai miksi pitää käydä kahden eri koneen samalla lyhyellä kadunpätkällä??
Nimimerkki: I.K

Vastaus:
Hiekoitushiekat pitäisi olla jo hoidettu viikkoja sitten. Tiemestari tarkastaa Pasintien ja puhdistuttaa sen tarvittaessa. Jos puutteita havaitsee, niin kannattaa olla aina yhteydessä suoraan tiemestariin, niin saadaan hoidettua ajoissa

Mika Grönvall
tekninen johtaja


6.7.15 Kysymys: Liikenne merkki
Hei. Koivuharjunkadun eteläpäässä eli Kemin keskustasta tullessa on liikennemerkein osoitettu 40 km rajoitus Haapalankadun kohdalla. Miksi pohjoisesta tullessa erillinen liikennemerkki rajoitus puuttuu, vai enkö vain huomaa sitä? Voiko rajoituksen maalata myös tiehen? itsellä hieman hakusessa milloin kielto alkaa pohjoisesta tullessa ja milloin päättyy etelästä tullessa kyseinen rajoitus.
Nimimerkki: tinza

Vastaus:
Koivuharjunkadulla 40 km/h:ssa aluerajoitusmerkit sijaitsevat Haapalankadun kohdalla ja Sahansaarenkadun kohdalla.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


6.7.15 Kysymys: Puistokadun koivut
Keskuspuistokadun eteläosaan ollaan istuttamassa uusia koivuja. Pohjoisosan koivut ovat jo päässeet liiankin näyttäviksi ja tuottavat vaikeuksia alueen viihtyvyyteen.
Aiotaanko pohjoisosan koivuja nyt karsia? Mikä on ajateltu aika eteläosan koivujen kasvulle?
Nimimerkki: katuprofiili

Vastaus:
Pohjoisosan puut eivät ole lähiaikojen työohjelmissa ja vasta istutetut puut hoidetaan sekä ylläpidetään normaalisti. Niiden kasvu on normaalien vastaavien puiden kasvuaika eli kestää vuosia ennen kuin niistä tulee ns. näyttäviä ja isoja.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


29.5.15 Kysymys: tiekyltti
“Hei. Kaksi kertaa olen jo kysynyt kyseistä tiekyltti asiaa ja teidän taholta on luvattu asia tarkistaa ja hoitaa. Edelleen tiekyltti puuttuu Kemilänkadulta ja kohta vuosi mennyt 🙁

Pitääkö minun olla johonkin muuhun tahoon yhteydessä, jos tämä viesti tuli väärään paikkaan ?

3.11.14 Kysymys: Tie kyltti.
Kysyn uudelleen saman asian kuin 30.5. 2014… edelleen kadunnimi puuttuu 🙁
Kysymys:
KADUN OSOITE KYLTTI PUUTTUU
Hei. Kemilänkadun osoite kyltti näytti olevan poikki. Kyltti on virallisesti vain toisessa päässä katua ja sekin mielestäni väärässä kohdassa. Karihaarantietä etelästä tullessa ja kääntyessä heti oikeale, ei tienviittaa ole ollenkaan. Ei vissiin ole virallinen tie osuus ??? Voisko tie kyltin laittaa molempiin päihin niin karihaaran tietä tullessa kuin sahan puolelta tullessa?
Nimimerkki: TINZU

Vastaus:
Kyltit asennetaan lähipäivinä paikoilleen.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


18.5.15 Kysymys:  tien höyläys,palteiden poisto
Tuleeko taloyhtiön maksaa kaupungin tekemän yleisen tien höyläyksen jälkeen huoltoyhtiön tilaamalle koneelle
Nimimerkki: kp

Vastaus:
Taloyhtiö maksaa luonnollisesti tilaamansa työn. Pihan ja pihaliittymän lumityöt kuuluvat kiinteistölle, mutta kadun höyläyksen yhteydessä kaupunki kuitenkin usein puhdistaa liittymän veloituksetta.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


4.5.15 Kysymys:  Rautiolankatu asfaltointi
Milloin rautiolankatu paattiossa saa asfalttipäällysteen? Tätä on ilmeisesti lupailtu jo vuosia mutta vieläkään sitä ei ole tehty.
Nimimerkki: Tuulia

Vastaus:
Paattion alueelle tehtiin viime vuonna vesihuollon saneeraus ja alustavasti on ajateltu, että koko ko. alueen päällystäminen tehdään yhdellä kertaa ja se olisi kesällä 2016.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


27.4.15 Kysymys:  Säretty puistonpenkki
Lumikone on tuhonnut Marjamäentien ja Veitsiluodontien risteyksen läheisyydessä olevan puistonpenkin. Tuho näyttää totaaliselta uusiminen paikallaan, teräsrunkokin on mutkilla. Penkki on ollut merkitty aaurausviitoilla, joten koneurakoitsija lienee vastuussa tuhosta. Toivottavasti paikalle tulee penkki, eikä vain entistä poisteta.
Nimimerkki: Keijo Kääriäinen

Vastaus:
Penkki on ely-keskuksen alueella ja heidän omistuksessa. Asia saatetaan Ely-keskuksen tietoon.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


17.4.15 Kysymys:  Asfaltti?
Onko tänä kesänä tulossa Kiramokadulle asfaltointia?
Nimimerkki: Raakel

Vastaus:
Kiramonkadun asfaltointi ei ole tämän vuoden päällysteohjelmassa.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


16.4.15 Kysymys:  Huonossa kunnossa
“Kemissä on tiet niin huonossa kunnossa, että kyllä pelottaa milloin auto menee rikki.
Esim Syväkankaan kioskin edessä oleva tieosuus, Prismalle menevä tie, kun tullaan Karjalahdenkatua, Hahatisaarenkatu Cumuluksen kohdalta.
Siinä pari pahaa, muitakin löytyy.
Ja tänään sattui sitten se, että kivenmurikka oli lentänyt tuulilasiin ja kun töistä lähdin niin se oli levennyt koko tuulilasin yli. Kemin kaduilla on hirveitä kivenmurikoita, koska niitä kuoppia on vain täytetty soralla. Ja nyt minulla on tuulilasi rikki. Kuka maksaa? MInäpä tietenkin?? Vai onko muita ehdotuksia?”
Nimimerkki: auton lasi

Vastaus:
Tähän vuodenaikaan asfalttikaduissa on aina ongelmia. Reikiä paikataan koko ajan ja kesällä tehdään isompia pintauksia. Ongelmakohdat on tiedossa, mutta niistä kannattaa aina ilmoittaa suoraan tiemestarin toimistoon (p. 016-259 624), jotta niihin voidaan reagoida nopeasti.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


15.4.15 Kysymys: Kevät tulvat taas
Osa ojista tyhjennetty, mutta ojien tyhjennyttyä pitäisi aloittaa alapäästä. Koska välissä on kiinteistön omistajia jotka eivät osaa huoltaa rumpujensa niin osalla ojat täyttyy ja kun pihaamme on hieman matalampi kuin muiden niin vesi nousee sinne. Kaupunki voisi antaa kiinteistön omistajille kehoituksen rumpujen uusimisesta niin tätä jokavuotista tulvaa ei olisi. Säästöä on tämäkin.
Nimimerkki: Jussapäkinkatu ojat

Vastaus:
Rumpujen uusimisen osalta esitys on perusteltu. Kaupunki on näin menetellytkin, kun ojia on perusparannettu. Ongelmakohdista kannattaa kuitenkin ilmoittaa suoraan tiemestarin toimistoon (016-259 624), koska kaikki ongelmakohdat eivät varmasti ole tiedossa ja tuolloin näihin on helpompi puuttua.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


13.4.15 Kysymys: Voisiko katujen putsauksen jo aloittaa?
Kaduilla on liukkaan talven jälkeen taas paljon hiekkaa. Viime keväänä katujen putsaus kesti liian kauan – vielä kesäkuussakin kaduilla pölisi.
Eikö katuja voisi jo alkaa putsata? Miksi pitää odottaa yöpakkasten loppumista? Kaduthan ehtivät kuivua ennen yötä, jos homma tehdään aamusta alkaen.
Keuhkosairaille tämä on todella hankalaa aikaa – lääkitykset pitää nostaa ja silti olo on hankala. Lisäksi katupäly uhkaa terveidenkin terveyttä: hengitys- ja sydänsairaudet lisääntyvät.
Terveyspuolen kulut lisääntyvät ja jalkakäytävillä oleva sepeli yms. uhkaa myös koirien tassuja ja polkupyörien kumeja.
Nimimerkki: Astnaatikko

Kysymys: katujen puhdistus
milloin pyöräteitten hiekan poisto alkaa hiekkaa niin paljon että astmaoiraita tulee pölyämisestä
Nimimerkki: astmaatikko

Vastaus:
Hiekoitushiekan poisto on jo aloitettu.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


20.3.15 Kysymys: Pyörätie Eteläntien ja radan alta Kulmankylässä
“Lumen sulaminen on alkanut ja taas on joka vuotinen ongelma päällä Kulmankylän pyörätiellä, joka menee Eteläntien ja junaradan ali. Alikulussa on koko tien leveydeltä vettä niin paljon, ettei kuivinjaloin pääse menemään.

Olisiko tälle mahdollista tehdä jotain? Tuo alikulku on montussa ja vesi jää makaamaan siihen. Jo viiden sentin korotus tien pinnassa voisi auttaa. Päällystekään ei siinä kaksisessa kunnossa ole, joten sekin tulisi uusittua tuolla kohtaa.

Tässä vielä kuva, joka otettu 19.3.2015 klo 16.
http://s24.postimg.org/al3tbq3n9/Py_r_tie.jpg”
Nimimerkki: Antti

Vastaus:
Polanteen- ja vedenpoistoa tehdään. Suunnittelija katsoo myös tälle mahdollisia toimenpiteitä, jolla tilannetta voisi parantaa pysyvämmin.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


16.3.15 Kysymys: Vaaraksi jo
Olipa huonokuntoinen pyörätie Syväkankaan Salelta koululle päin..kauhulla aattelen niitä pyöräileviä koululaisia jotka siinä kulkevat..tielläkään ei voi ajaa koska silläkin on paljon vettä (joka ei vissiin kuivu kesälläkään) koska tie niin huonokuntoinen ja muutenkin kyseisellä tiellä on paljon ruuhkaa aamuisin.Unohtaakohan tämän pätkän urakoitsija tämän pätkän usein..vai miksi on niin huonosti hoidettu?
Nimimerkki: Kulkija

Vastaus:
Ko. katu on huonokuntoinen ja siten aiheuttaa enemmän ongelmia juuri näin huonojen kelien aikaan. Pyöräteitä käydään läpi päivittäin.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


10.3.15 Kysymys:  Torvisenkatu
“Taas kerran uudistan kysymykseni, missä vaiheessa on Torvisenkadun kevyen liikenteen väylän suunnittelu, taas ollessani viikonloppuna Kemissä katu oli kuin jäinen ränni kapea ja ahdas.. voitasko sitä edes
käydä koneella pukkaamassa valleja sivummas.. ymmärrän kyllä että kaupungilla on rajalliset määrärahat, eikä sitä hetkessä rakenneta.. mutta kuitenkin..”
Nimimerkki: jääränni

Vastaus:
Torvisenkadun pyörätie ei ole lähivuosien investointiohjelmassa.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


9.3.15 Kysymys:  Alikulun valaistus
Miksi Tervaharjunpolun alikulku (Lidl:n ja Prisman välissä) on pimeänä. Siinähän on ilmeisesti vielä kameravalvonta.
Nimimerkki: Heli

Vastaus:
Alikulussa pitäisi pimeänä aikana palaa valot eli siinä on varmaan vika ja tarkastamme sen välittömästi.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


2.3.15 Kysymys:  Etelärantakatu
Viime kesänä Etelärantakadun katuosuutta korjattiin, mutta miksi kadun päässä ennen suojatietä oleva, kadun reuna jätettiin korjaamatta? Siitä tulee harjateräs ulos kadun reunan ollessa rikkoontunut. Tämä on erittäin vaarallinen, jos sitä ei huomaa siihen voi jalka jäädä kiinni astuessa. Samalla kun korjattiin katuosuus, olisi voitu korjata myös tämä. Kohta on tarkalleen vaaleanpunaisen vanhan rakennuksen kulmauksessa.
Nimimerkki: Women

Vastaus:
Kaupunki korjaa tänäkin kesänä jalkakäytäviä ja otetaan tämä palaute huomioon kesän kohteita määritettäessä.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


27.2.15 Kysymys:  katujen auraukset
Miksi kemin kaupunki asettaa eriasemaan katujen auraukset, torpantiellä ajaa kolme konetta peräkkäin ja viimeinen tyhjentää asukkaiden portilta aurauslumet, mutta näin ei ole hepolassa mansikkatiellä? odotan vastaustanne.
Nimimerkki: ihmettelen suuresti

Vastaus:
Kaupunki puhdistaa aina pihaliittymän höyläyksen yhteydessä. Normaalien aurauksien yhteydessä niitä ei puhdisteta. Torpantien alueella on suoritettu häyläyksiä tiehöylällä.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


27.2.15 Kysymys:  Auraus
Tänään torstaina on aurattu tiet ristikankaalla ja mm. Meillä on taas postilaatikko rikki.Samoin muutamalla muulla naapurilla.Miksi kuskit ajavat niin huolimattomasti ,että laatikot rikkoontuvat???
Nimimerkki: Merja

Vastaus:
Postilaatikoiden rikkoontuminen ei varmaankaan johdu huolimattomuudesta. Näitä menee aina muutama vuodessa. Posti korvaa laatikot, jos ne ovat kadunkunnossapidon yhteydessä vaurioituneet.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


26.2.15 Kysymys:  Auraus
Tänä aamuna oli lähellä jäädä kiinni autolla välillä Loukkukatu-Sopulikuja. Tien paksu lumipeite oli ‘pettänyt’, syvät urat, että auto menettää ohjattavuuden. Pyytäisittekö alueen auraajaa käymään alueellaamme? Kiitos!
Nimimerkki: Asukas

Vastaus:
Kaikki koneet ovat liikkeellä ja kaikki alueet käydään läpi.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


25.2.15 Kysymys: Milloin Tikankontintie karhutaan?
Kyselisin, milloin Tikankontintie karhutaan? Ajattelin vaan, kun tie on kuin pottupelto ja polanne melkoinen Takajärventielle. Katselin vain kun muutaman talon Pasintiekin jo karhuttiin.
Nimimerkki: Minä vaan

Vastaus:
Höyläykset on käynnissä ja eilen niitä on suoritettu mm. Tikankontintien lähialueilla eli Tikankontintiekin höylätään lähipäivinä.

Mika Grönvall
tekninen johtaja


18.2.15 Kysymys:parannusta?
saadaanko tänne syväkankaan alueelle minkäänlaista parannusta teihin? hyvänä esimerkkinä kansantie sielläkin on semmoset polanteet että tulee höylälläkin kohta pohjaa ikävä,eikä johdu siitä että ei ole satanut lunta eli ei ole ollut auraus tarvetta tai että viikonloppuna ei ole aurattu kuin pää ja kevyenliikenteen väylät vaan ne ovat olleet samassa kunnossa ainakin 3kk kannattais käydä ajelemassa läpi eikä vaan vastata että tiemestari tarkistaa ko.tien/paikan
Nimimerkki:auraukseen

Vastaus:
Kadut eivät tietenkään ole olleet samassa kunnossa kolmea kuukautta. Höyläyksiä on aloitettu tällä viikolla ja tämäkin alue kyllä käydään läpi. Tiemestarin virkatehtäviin kuuluu valvoa katujen kuntoa, joten kyllä hän tarkastaa ja teettää tarvittaessa toimenpiteitä.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


18.2.15 Kysymys: Kunnosspito
“Pohjoisrantakadun Yli-Opiston apteekin,,S-Marketin invapaikka erittäin huonsi hoidettu.
Miten kuvittelette pyörätuolissa istuvan pääsevän autoon ja autosta pois, Kun kepeillä liikkuvaa ei saa siirrettyä..jäisen huonosti hoidetun polanteen takia…
Kuka vastaa…… ????”
Nimimerkki: mummu65

Vastaus:
Kaupunki vastaa katujen kunnossapidosta. Tiemestari hoitaa ko. kohdan kuntoon.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


17.2.15 Kysymys: Risteys
Täällä on jo aikaisemminkin kirjoiteltu Takajärventien ja Kiveliönkadun risteyksen lumikasoista viimeksi 9.2 ja nyt on jo 16.2 ja lumikasat on vieläkin estämässä näkyvyyttä..juuri ajoin Takajärventietä kyseiseen risteykseen ja meinasin kolauttaa pyöräilijän kanssa ku kumpikaan ei nähnyt mitään lumivallien vuoksi…eiköhän olis jo aika korjata asia? Risteys on vilkkaasti liikennöity kouluaikoina ja varsinkin nuoria pyöräilijöitä liikkuu paljon.
Nimimerkki: Lumikasa

Vastaus:
Ko. risteys on puhdistettu näkemäesteistä.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


10.2.15 Kysymys: Takajärventien lumipenkat
Milloinkahan kaupunki ajaa pois Takajärventiellä olevat korkeat lumikasat, jotka ovat tulleet kaupungin aurauksen seurauksena kerrostalojen liittymien kohdalle. Jotkut omakotitaloasujat kyllä myös koneella tien toiselle puolelle lumet siirtävät.
Nimimerkki: Kerrostaloasukas

Kysymys: Miten on
1. Miksi kaikkia kysymyksiä ei julkaista vaikka kysymys on hyvän maun mukainen
2. Saako omalta pihalta viedä lunta tyhjälle alueelle omakotialueella?
Nimimerkki: Miksi ja saako

Vastaus:
Liittymien kohdat tulee kiinteistöjen hoitaa. Miltään kiinteistöltä ei saa tuoda lumia kadulle tai muulle yleiselle alueelle. Kaikkiin asiallisiin kysymyksiin vastataan ja kysymyksen esittäjän tulee antaa yhteystietonsa.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


9.2.15 Kysymys: Palteet risteyksessä
Voisiko Oklaholmankadulta Siikakankaankujalle kääntyvän tienliittymään kertyneen jäätyneen palteen aurata pois, koska se on nyt niin korkea, että käy jo henkilöauton pohjaan? Liittymästä on vaikea päästä Oklaholman kadulle, ettei auto rikkoonnu. Samoin asuinalueemme tie on nyt ‘kuoppainen’, kun pohja on pehmennyt kovasti. Johtunee paksusta, tiivistyneestä lumikerroksesta tiellä. Voisitteko pyytää urakoitsijaa tarkistamaan asuinalueemme väylät? Kiitos etukäteen.
Nimimerkki: Alueen asukas

Vastaus:
Tiemestari tarkastaa nämäkin paikat ja teettää tarvittavat toimenpiteet, jos niitä ei ole jo tehty.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


9.2.15 Kysymys: Lumivallit estää näkyvyyden
Hei
Kiveliönkadun ja Takajärventien risteyksessä lumivallit on kertynyt niin korkeiksi, että kun autolla tulet Takajärventie Kiveliönkadun risteykseen on näkyvyys täysi nolla. Auto on puolessa melkein keskellä risteystä, ennen kuin näkee tuleeko ketään.
Keneen tulisi olla yhteydessä lumivallien poistamisesta?
Nimimerkki: Katja

Vastaus:
Tiemestarin toimistoon (p. 259 624) voi ottaa suoraan yhteyttä katujen kunnossapitoon liittyvissä asioissa. Näkemäesteitä on poistettu koko viime viikko ja työ jatkuu edelleen.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


9.2.15 Kysymys:  Auraus
Pyörätien Peurasaari – Veitsiluoto Kraaselin sillan alikulun kinos tulisi poistaa eikä aurata vain samaa uraa – 90 asteen mutka on vaarallinen, kun kinos peittää näkyvyyden.
Nimimerkki: Talvipyöräilijä

Vastaus:
Ko. alikulkukäytävä kuuluu ely-keskukselle ja palaute välitetään heille.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


9.2.15 Kysymys:  Ojien avoinnapito Matinlassintiellä
Olen ymmärtänyt, että oijien avoinnapitäminen kuuluu lähinnä kiinteistön omistajalle. Tämä on periaatteessa ihan ok. 4.2. 2015 Matinlassintiellä tiekarhu aurasi kuitenkin taasen melkoisen määrän jäätä ja lunta ojiin. Mitä järkeä tässä on? Kun ilmat taas lauhtuvat ja lumet alkavat sulaa ei ojiin mahdu vettä vaan se nousee talojen vierustalle ja on vaarassa mennä kellariin. Käykö kaupunki avaamassa ojat ja kaivot keväällä kuten Kansantiellä tehdään vai pitääkö ojat aukaista Matinlassintiellä taas käsipelillä paniikissa ja heitellä lumet tielle. Lumien työtäminen ojiin tuntuu lähinnä kiusanteolta.
Nimimerkki: Lumenluoja

Vastaus:
Aurauksien ja höyläyksien yhteydessä lumi purkautuu aina ojaan. Kaupunki aukaisee tiettyjä kohtia ojista, jos ennalta tiedetään, että niissä ilmenee ongelmia. Tiemestari ja kunnossapitomestari tarkastaa tämän paikan. Tällaisista asioista kannattaa olla keväämpänä yhteydessä suoraan tiemestariin.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


9.2.15 Kysymys: Jatkokysymys
Laitoin kysymyksen joka koski pihasta tullessa lumivalleja, koska näkyvyyttä ei ole. Vastasitte että
Kiinteistöt vastaavat pihaliittymien näkemistä ja kaupunki katujen risteyksistä.
Jatkokysymys kuuluu: Syväkankaan apteekin eteen on kasattu järisyttävä määrä lunta, peittää risteyksen , näkyvyyden , kaiken.
Kenelle se kuuluu?
Nimimerkki: Asukas

Vastaus:
Kaupunki huolehtii, että näkyväisyys on riittävä. Lumivallin siirron suorittaa ko. kasan tehnyt taho.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


9.2.15 Kysymys: Tiellekkö takaisin
“Pihaliittymän kunnossapito kuuluu tontin haltijalle.”
-Niin kuuluu mutta kuuluuko ne lumet tieltä kaikkien pihaliittymiin kun ne eivät muualle tule, tiepenkan päälle ne ei lennä vaikka ajais aura 100 km/h ? Välillä kyllä tuntuu että sen vauhti sitä on.
Tuolla periaatteellahan minullakin olisi täysi oikeus pukata ne auran tuomat vaikka keskelle tietä. No kaupungin haittanahan ne lopulta on kun ojat ovat keväällä tukossa
Nimimerkki: Ukko

Vastaus:
Osa auratusta lumesta jää liittymään ja korkeat penkat lopputalvesta aiheuttavat haasteita. Piha- ja liittymälumia ei saa työntää kadulle.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


9.2.15 Kysymys: Miksi ei suurempi kone
Miksi tätä Niittytietä ei aurata kunnolla Tie on pahempi kun pottupelto. Tiedän ,että lunta on tullut paljon mutta tiedän myös ,että toiset tiet on puhdistettu paremmin. Pitäis aurata kunnolla eikä pyyhkiä pikkasen pölyjä pinnalta Voisi käydä kurkkaamassa työn antajakin
Nimimerkki: Lunta

Vastaus:
Tiemestari valvoo katujen kunnossapitoa ja selvittää tämänkin alueen kunnon ja puuttuu tarvittaessa urakoitsijan toimintaan.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


4.2.15 Kysymys: Tiellekkö takaisin
“Lunta on tullut todella paljon ja kalusto on koko ajan liikkeellä. Lumen poistoja kaduilta tehdään heti kun se on mahdollista.”
Mutta voisiko kunta alkaa huolehtimaan siitä miten urakoitsija ne auraukset tekee. Onko tarkoitus niin että asukkaiden sisääntulot lyödään umpeen viistolla auralla kaikilta koska sillä vehkeellä ne eivät muualle mene.Aikani jaksan ne pukata tuohon tienvarsiojan päälle, katuaurauksia minä en pihalleni tuo! Minä en sen takia veroja maksa.
Ja toinen asia. Kuuluuko kunnan työntekijöille joku luontaisetuus että heistä eräät saavat kunnan koneella työaikana käydä auraamassa oman pihansa, tätä on jatkunut jo usiampia vuosia. Onko Kemillä liikaa verorahoja
Nimimerkki: Ukko

Vastaus:
Pihaliittymän kunnossapito kuuluu tontin haltijalle. Kaupungin kalustoa ei kaupungin työntekijät saa luonnollisesti käyttää omiin tarpeisiin.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


4.2.15 Kysymys: Ouluntien lumivallit
Asun Ouluntie 30. Ja kun meidän pihasta tulee ulos, näkyvyys on nolla korkeiden lumivallien vuoksi. Jos käyttää Ouluntie 32 porttia, tilanne on sama ellei huonompi. Onko niillä lumivalleilla joku max korkeus, ennenkuin ne putsataan? 1 , 2 vai enemmän metriä?
Nimimerkki: asukas

Vastaus:
Kiinteistöt vastaavat pihaliittymien näkemistä ja kaupunki katujen risteyksistä.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


30.1.15 Kysymys: katujen auraaminen
Ristikankaan alueella Sivakankatu kyllä aurataan ja pidetään kunnossa, mutta nämä sivukadut aurataan, millon aurataan, nytkin on kadut niin surkeassa kunnossa, samoin risteysalueet. Kyllähän tuolla vielä autolla liikkuu, mutta sääliksi käy esim. vanhoja ihmisiä ja lastenvaunujen kanssa kulkijoita.
Nimimerkki: Ristikankaalainen

Vastaus:
Ristikankaankatu ja Sivakankatu ovat ko. alueella ns. pääkatuja, jolloin ne aurataan aikaisemmin kuin tavalliset asuntokadut. Asuntokadut aurataan kun keskimääräinen lumimäärä on 8 cm.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


30.1.15 Kysymys: Risteysten lumikasat
Joo, kyllä on tullut lunta ja paljon. Mutta Kemissä on keskustan osalta risteykset järkyttävässä kunnossa. Kun odotat , että oikealta ei tule ketään on Sinun ajettava siihen risteykseen ja oho, kohta oletkin auton edessä?
Nämä risteysten lumet on jäänteitä edellisistä myräköistä, niitä ei ole putsattu.
Sauvosaarenkatu – Kirkkopuistokau, Valtakatu – Meripuistokatu, Kauppakatu – Keskuspuistokatu. Siinä muutama paha paikka viime päivinä.

Ja Syväkankaan sillan leveys vaan kapenee ja kapenee, kohta kaksi autoa vierekkäin on liikaa.
Nimimerkki: Läheltä pitää

Vastaus:
Lunta on tullut todella paljon ja kalusto on koko ajan liikkeellä. Lumen poistoja kaduilta tehdään heti kun se on mahdollista.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


28.1.15 Kysymys: näkyvyys?
Kuka urakoitsija hoitaa Kulmankyläntien ja Möylyntien risteyksen? Risteyksessä on niin iso kasa lunta että haittaa näkyvyyttä…Vai onko se lähistöllä asuvan urakoitsijan lumenkaato paikka mihin kipataan oman pihan lumet kuten monena talvena on ollut..voisiko tähän asiaan puuttua?
Nimimerkki: tien käyttäjä

Vastaus:
Ko. alueen urakoitsija tekee työn kaupungin ohjauksessa eli tiemestari ohjeistaa auraukset, näkemien poistot ja lumen ajot yms. Pihoilta lumia ei saa tuoda yleisille alueille. Tiemestari tarkastaa ko. paikan.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


27.1.15 Kysymys:Katu täynnä lunta
mitä kaupunki aikoo tehdä sivukatujen lumikuormien kanssa kun ei enää ohittamaan pääse. Tie aurattu viimeviikolla jolloin tienkunto muhkurainen ja tiistaina 27.1 aamuyöstä.
Kuka urakoitsija hoitaa Syväkangas-Tervaharju-Nauskan katujen aurauksen. Kannattaa ottaa eri urakoitsija hoitamaan auraukset ensi talvena.
Nimimerkki: Lumikinosten saarrossa

Vastaus:
Katujen ajorataa levennetään tarvittaessa.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


26.1.15 Kysymys: auraus
Miksi sivukatuja ei olla aurattu lunta kuitenkin on satanut ainakin 5cm.sivukaduillakin liikutaan kävellen ja pyöräillen. kulku on hankalaa.
Nimimerkki: jnis

Kysymys: auraus
pitäsiköhän tuommoista urakka ohjelmaa muuttaa sillalailla että myös aurattaisiin viikonloppuisin koska sitä lunta sataa monesti la ja su. hepolahdessa asuvat liikkuvat muulloinkin kuin arki päivinä ja vuorotyöläiset käyvät töissä myös viikonloppuisin.
Nimimerkki: js

Vastaus:
Asuntokatujen urakkaohjeen mukainen lumimäärä auraukselle on 8 cm. Kadut aurataan myös viikonloppuisin, jos urakkaraja ylittyy.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


26.1.15 Kysymys: kysyn vaan
onkohan kehutulla urakoitsijalla kansantiellä tapahtunut jotain ihmeellistä kun on kuin ajaisi perunapellolla ainakin vielä tänään 24.1.2014. ajetaan/aurataan kyllä pyöräkoneella mutta kumminkin.
Nimimerkki:nimi

Kysymys: nimismiehenkiharat
käväiskää ajamassa lassintie läpi,miten saadaankin tiestä näin kiharainen, ettei pysy hattu päässä kun ajelee. vielä pyörätien auraajalle terveisiä että puhdistais tienpäästä palteet kun auraa pyörätien, pitää olla lapio auton perässä kun lähtee 5,30 töihin, että pääsee risteyksestä läpi..aaamujumppahan se on sekin…
Nimimerkki: 3-vuorotyö

Kysymys: auraus
taas oli hepolahti rytikarin välinen pyörätie tukossa veitsiluotoon asti. joutuu  autotiellä rekkojen ja autojen seassa polkemaan. isäni joskus sanoi että ei 50 -60 luvulla mitään auroja ollu näköjään saa itekki omalle pojalle sanoa samaa.
Nimimerkki: js

Kysymys: auraus
onko hepolahden teitä tarkoitus aurata enään tälle talvelle? aamu 5.30 auraamatta ilta 19.00 vieläkin auraamatta.
Nimimerkki: js

Vastaus:
Viikonloppuna on aurattu ainoastaan päätiet ja kevyen liikenteen väylät. Asuntokatuja ei aurattu, koska urakkaohjelma ei sitä edellyttänyt. Veitsiluodontien pyörätie kuuluu ely-keskukselle.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


23.1.15 Kysymys: Tietynkin aurauksesta
Onko kaupungilla tarkoitus pitää tänä talvena auki Pohjolan Sanomien kohdalta lähtevä Lukkarilankadun ja Kiikelilahden välinen pyörätie?
Nimimerkki: Jouni Valikainen

Vastaus:
Ko. väylä on puistokäytävä ja ei ole periaatteessa talvikunnossapidon piirissä. Väylä on kuitenkin aukaistu aina myöhemmin keväällä ja näin todennäköisesti menetellään tänäkin talvena.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


23.1.15 Kysymys: Kiitos
Tänä vuonna Larintie on aurattu hyvin, huolellisesti ja ajallaan. Kiitos, että se aurataan kuorma-autolla eikä pomppivalla pyöräkuormaajalla! Tätä on odotettu monta vuotta, nyt on oikea meininki.
Nimimerkki: mimi

Vastaus:
Kiitos positiivisesta palautteesta. Ko. alueella urakkamalli, valvonta ja työohjeistus on samanlainen kuin ennenkin. Nyt on kuitenkin urakoitsija vaihtunut ja kaupunkikin on ollut urakoitsijan työn jälkeen tyytyväinen.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


22.1.15 Kysymys: Mansikkatien auraus
Alkuviikolla jäi auraajalta väliin teiden auraus Mansikkatiellä, onkohan sama ongelma odotettavissa tänään 16.1.2015. Ojassa on kiva rämpiä auton kanssa, kenelle lasku?
Nimimerkki: Jälleen kerran

Vastaus:
Tiemestarin mukaan ko. aikana ei ole ollut auraustarvetta ja tuolloin ei auraustoimenpiteitäkään ole suoritettu missään Kemin kaupungin alueella.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


14.1.15 Kysymys:   tien auruas
Hei. Jokavuotuisesta asiasta kirjoittelen. Miksi tien liittymiä ei aurata saman tien auki kun päätie aurataan? Nyt jo kaksi päivää sittten ajettu Poltimohaarankatu mutta KINOS JÄTETTY Kemilänkadun ja Poltimonkadun liittymään.
Nimimerkki: tinza

Vastaus:
Aurauksien yhteydessä katujen risteykset tulee puhdistaa. Tälläisissä asioissa kannattaa ottaa suoraan yhteyttä tiemestarin toimistoon (p. 016 259 624), jolloin voivat reagoida tarvittaessa nopeammin. Tiemestari tarkastaa ko. paikan.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


13.1.15 Kysymys:   Paattion sivukujat
Onko urakoitsija vaihtunut Paattion alueen katuhoitoon?Tiirankuja on ainakin huonommassa kunnossa kun aikaisemmin.Tänääkin 12.1 auton pohja raapii penkkaa tultaessa Aatonkadulle.
Nimimerkki: Kujaukko

Vastaus:
Urakoitsija on vaihtunut ko. alueella. Tiemestari tarkastaa tien kunnon.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


13.1.15 Kysymys:  Teiden auraus
Kommentti FB:stä

Ja Pah! Jäin kiinni! Kiinni tuohon valkoiseen ihanaan mitä on taas satanut ihan mukavasti. ja lähin eskariin viemään, pihalta peruutus tielle ja siinä sitten suttailin muuan kerran. Naapureita ei pihalla ketään. No soitin kahdelle papalle ja he tietty tulivat auttamaan naista hädässä ! Kiitos heille! Harvassa varmaan nämä auttavat kädet nykyään. Hienoa ois jos nää hepolan tiet pidettäisiin oikeesti kunnossa! Aurat HOI!
Nimimerkki: Hapolshtelainen

Vastaus:
Lunta tuli tuolloin paljon. Alueille lähdettiin yöllä klo 02.00. Hepolan alueen asuntokatujen auraus kuitenkin viivästyi ja urakoitsija ei siten toiminut kaikilta osin urakkasopimuksen mukaan. Asia käsitellään urakoitsijan kanssa.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


12.1.15 Kysymys:  ajokseen menevä pyörätie
Mitkä pyörätiet Kemin alueella on tärkeysjärjestyksessä ensimmäisenä?
Ajokseen menevää pyörätietä ei yleensä keretä aurata aamulla Veitsiluotoon päivätöihin meneville.Mutta tänään (pe) 9.1 oli yllättäin kait aura käynyt aamulla kun menin töihin,mutta ei se mitään auttanut kun auran jäljeltä oli vielä lunta 5-10 senttiä ,ei oltu pohjia myöten aurattu.Oli tosi hankala pyörän renkaitten alla tämä lumikerros.Illalla töistä tullessa vielä vaikeampi pyöräillä lunta satanut ,eikä aura ollut käynyt.Tosi huonolla hoidolla tämä pyörätie.
Nimimerkki: pyöräilijä

Vastaus:
Kemin kaupungin vastuualueeseen tuolla alueella kuuluu Peurasaarentie, joka aurattiin perjantaiaamuna ja uudelleen sunnuntaiaamuna kuten muutkin Kemin kaupungin pyörätiet. Jos palautteessa tarkoitetaan Eteläntietä tai/ja Ajoksentietä, niin ne kuuluvat Ely-keskukselle.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


7.1.15 Kysymys:  Teitten päät.
Olisikohan mahdollista ohjeistaa pyörätien auraajaa välillä Ajoksen risteys Veitsiluodon tiehaara ,että auratessaan pyörätien myös pukkais teitten päät auki eikä jättäisi auraamaansa vallia paikalleen esimerkiksi Järpintieltä on joskus vaikea päästä autolla eteläntielle.
Nimimerkki: Ville

Vastaus:
Ko. väylät ovat ely-keskuksen hallinnoimilla alueilla. Palaute välitetään Ely-keskukselle.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


 

Kysymykset vuonna 2014

19.12.14 Kysymys: Tien leventäminen Asemakadulla?
Nyt kun ns. Monitarmon alue on lähes purettu ja tullaan uudisrakentamaan, leveneekö Asemakatu entisen Valion ja Lidlin risteyksen välillä? Nythän siinä on kapeneva tie, joka silloin tällöin aiheuttaa selkeitä vaaratilanteita. Kaksi kunnon levyistä kaistaa selkeyttäisi liikennettä.
Nimimerkki: Kiinnostunut

Vastaus:
Asemakatu levenee välillä Kauppakatu-Pohjoisrantakatu eli asemakatu ei kapene enää jatkossa. Lisäksi em. välille (monitarmon puolelle) tulee kevyen liikenteen väylä.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


19.11.14 Kysymys: Valaistus
Hei!
Olisiko mahdollista tulevaisuudessa, kun katu-/lenkkipolku valaistuksen uusinta on ajankohtaista, miettiä liiketunnistimilla toimivia katuvaloja jalkakäytäville tai lenkkipoluille (esim. Sauvosaareen ja Takajärvelle. Säästön näillä menetelmillä ajatellaan olevan iso (jopa 70 %). Ymmärrän ettei vilkkaasti liikennöidyillä kaduilla tämmöinen menetelmä ole mahdollinen, mutta hiljaisemmilla kaduilla ja tosiaan lenkkipoluilla, joissa voi olla pidempiäkin aikoja ettei liikettä ole ollenkaan. Ajatus noissa liiketunnistimilla toimivissa valaistuksissa on kuitenkin se, että useampi lamppu on kytketty sarjaan ja siten lamput syttyvät kerralla pidempiä matkoja ei vain yksittäisiä lamppuja.
Esimerkiksi yritys nimeltä lumine valmistaa ko. tuotetta. Tässä linkki: http://lumine.fi/fi/
Nimimerkki: Säästöä ilman pimeyttä

Vastaus:
Kyseiset järjestelmät toimivat esimerkiksi puistoissa tai yleisillä aukioilla ja ehkä puistopoluilla. Investointi ei ole kovin halpa, koska vaatii muutakin tekniikkaa toimiakseen. Nämä ovat ilman muuta yksi vaihtoehto.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


17.11.14 Kysymys: Mäntylän silta
Mäntylän sillalle rakennettiin viime kesänä pyörätie ja sen reunaan aita.
Aita oli alunperinkin aivan mutkainen ja vinossa..hieman korjailtiin, mutta taitaa olla nurin tällä vauhdilla ensi keväänä.
Kaupungin liikennemerkeistä 95% vinossa -voisiko niitä oikoa?
Nimimerkki: Pekka Malinen

Vastaus:
Pyörätien rakentamisen yhteydessä vanhaa kaidetta oikaistiin. Liikennemerkkejä on varmaan paljon vinossa ja niitä korjaillaan.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


7.11.14 Kysymys: Valtakadun liikennevalot
Miksi risteyksien valtakatu-kauppakatu ja valtakatu-pohjoisrantakatu liikennevalot ovat pimeänä?
Risteyksien valot taidettiin rakentaa samassa yhteydessä kun kävelykatu perustettiin?
Kävelykadun myötä molempien risteyksien liikennemäärät vähenivät.
Nimimerkki: Ihmettelen

Vastaus:
Liikennevalot ovat poissa käytöstä kokeiluluontoisesti.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


3.11.14 Kysymys: Ensimmäinen kerta
Tahdon lausua Kiitokset sille auraajille, joka kävi lauantaina auraamassa tiet täällä Ritikassa. On muuten ensimmäinen kerta , että tie puhdistettiin ennen iltaa. Ja olen asunut täällä Niittytiellä jo ainakin 40 vuotta KIITOS
Nimimerkki: Kiitos

Vastaus:
Kiitos palautteesta. Kadut aurataan tietyn ajan puitteissa työmääräyksestä ja tällä kertaa lumisade ajoittui siten, että auraustoimenpide suoritettiin ennen iltaa.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


3.11.14 Kysymys: Tie kyltti.
Kysyn uudelleen saman asian kuin 30.5. 2014… edelleen kadunnimi puuttuu 🙁
Kysymys:
KADUN OSOITE KYLTTI PUUTTUU
Hei. Kemilänkadun osoite kyltti näytti olevan poikki. Kyltti on virallisesti vain toisessa päässä katua ja sekin mielestäni väärässä kohdassa. Karihaarantietä etelästä tullessa ja kääntyessä heti oikeale, ei tienviittaa ole ollenkaan. Ei vissiin ole virallinen tie osuus ??? Voisko tie kyltin laittaa molempiin päihin niin karihaaran tietä tullessa kuin sahan puolelta tullessa?
Nimimerkki: TINZU

Vastaus:
Kiitos ilmoituksesta. Tiemestari korjauttaa ko. kyltin ja katsoo tarvitaanko lisää viittoja tai muutoksia niihin.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


14.10.14 Kysymys: Ruonalankadun katuvalot välillä Sirkankatu ja Piiponkatu

Väli on todella pimeä, kuusiaita peittää katuvalon täysin. Liikennettä on välillä kovastikkin niin olisi suotavaa että kuusia harvennattaisiin jotta valosta olisi edes jotain hyötyä.
Nimimerkki: Pimeää

Vastaus:
Pihalla olevat kasvit ja rakenteet kuuluvat kiinteistön omistajalle ja katualueella olevat kaupungille. Tarkastetaan kohta ja tehdään/teetetään tarvittavat toimenpiteet.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


13.10.14 Kysymys: K-raudan liikennenvalot
Olen kysynyt tätä aiemmin itse ja ainakin kerran on joku muukin kysynyt, että milloin korjataan K-Raudan risteyksessä olevat liikennevalot? Kun aamunhämärissä tulet valoihin Sauvonväylää niin siinä sitten odotat valojen vaihtumista, kun liikennenvalot ei toimi liikenteen mukaan. Minulle on 2 kertaa vastattu että korjaus on tilattu? No onko ne jo korjattu? Ainakaan eilen aamulla 11.10 klo 06.30 ei valot toimineet liikenteen mukaan.. Siinä odotettiin valojen vaihtumista tyhjässä risteyksessä. Ja Kivikonkadulta ja Karjalahdenkadulta autot ajavat surutta päin punaisia kun valot ei toimi, kuten pitäisi . Joten kauankohan se korjaus kestää?
Nimimerkki: Kummallista ?

Vastaus:
Urakoitsija ilmoitti, että osa työstä on tehty ja pyrkivät saamaan työn päätökseen tällä viikolla.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


8.10.14 Kysymys: Hahtisaarenkatu
Voisiko hahtisaarenkadun loppupäähän laittaa vaikka edes näkyvämpiä kylttejä oikeanpuoleisen kaistan päättymisen merkiksi. Nykyinen pieni kyltti on puiden oksien seassa. Oikeastihan sitä pitäisi muuttaa muutenkin koko risteystä, esimerkiksi oikea kaista voisi päättyä jo aikaisemmin, eikä vasta mutkassa.
Päivittäin näkee autoilijoiden kääntyvän tien päässä, oikean puoleiselta kaistalta vasemmalle ja samalla kiilaavat vasemmalta kaistalta kääntyviä ja syntyy jatkuvasti vaaratilanteita. On ilmeisesti hankala risteys sellaisille, jotka vähän sitä käyttävät.
Nimimerkki: AK

Vastaus:
Tämä risteyskohta on jo suunniteltu erilaiseksi ja se tullaan toteuttamaan todennäköisesti kahden vuoden aikana Ruutin kerrostalohankkeiden yhteydessä. Tiemestari katsoo nykyisten merkkien kunnon ja näkyväisyyden ja teettää tarvittavat toimenpiteet.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


6.10.14 Kysymys: Levähdyspenkki
Kysyn vanhan äitini takia joka kävelee aika paljon:
Miksi Kivalontien levähdyspenkki entisen Luukkosen kodinkoneliikkeen kohdalta pyörätien vierestä on viety kyseisen rakennuksen pihaan. Onko se retakki niin rankka peli etteivät jaksa seisoa, ostakoon omansa!
Nimimerkki: Ittekki kohta ukko

Vastaus:
Penkki on siirretty luvatta ja se siirretään välittömästi takaisin.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


2.10.14 Kysymys: Katuvalot Hepolahdessa
Miksi Hepolahdessa on katuvalot alkuillan pimeinä, valot syttyvät vasta 9 maissa illalla?
Nimimerkki: Hepolahtelainen

Vastaus:
Valot syttyvät hämäräkytkimen mukaan kun on riittävän pimeää.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


24.9.14 Kysymys: Iso-Törmänkadun toisen ajokaistan asfalttivajoama
Milloin tasoitetaan Iso-Törmankadun kuoppa, juuri ennen uuden tien risteävää Syväkangasta Takajärveltä lähestyttäessä? Asfalttia on alla, mutta sen paikkaus on riittämätön. On ikävä, kun iskari lyö läpi aina siitä ajaessani jo alhaisilla (<40km/h) ajonopeuksilla. Ja varsinkin urheilullisemmille alustoille täytyy kyllä olla ikävän yllättävä ja on vaikea ellei mahdoton (veikkaan jälkimmäistä!) väistettävä ennakoivallekin ajajalle.
Nimimerkki: Jappe7

Vastaus:
Kunnossapitomestari tarkastaa ko. kohteen ja teettää tarvittavat toimenpiteet.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


19.9.14 Kysymys: Liikennemerkki poikki
Ilmottaisin, että Peurasaarentien ja Ajoksentien risteyksessä on väistämisvelvollisuus risteyksessä-merkki katki. Tienkohta voi aiheuttaa ulkopaikkakuntalaisille vaaratilanteita, koska voivat erehdyksissä luulla risteystä tasa-arvoiseksi.

Vastaus:
Merkki käydään vaihtamassa pikaisesti.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


10.9.14 Kysymys: Sauvonväylän liikennevalot
Olen ihmetellyt, miksi Sauvonväylällä yöaikaan palaa vihreät valot aina Karjalahdelta ja Kivikolta saapuville. Valot vaihtuvat Sauvonväylällä ajaville vihreäksi vasta hetki valoihin pysähtymisen jälkeen. Tämä aiheuttaa turhan pysähdyksen ja haittaa niin yöliikennettä (mm. taksit) kuin taloudellista ajoa. Haluaisin ajaa kyseisen tieosuuden tasaisella vauhdilla, jolloin polttoainetta kuluu vähemmän ja hiilidioksidipäästötkin ilmaan olisivat pienemmät. Montusta kiihdytettäessä ja alamäkeen pysähdyttäessä on bensankulutus kaikkein suurin. Olisiko valojen ajoitusta tai tiehen asennettavia antureita/valontunnistimia mahdollista asentaa toimiviksi?
Nimimerkki: KZ

Vastaus:
Ko. liikennevaloissa on silmukkavika ja tähän on jo tilattu korjaustyö.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


29.8.14 Kysymys: Koivuharjunkatu 26
Terve!

Olisiko mahdollista asentaa Koivuharju 26 osoitteen risteykseen peili jolla näkisi sisäpihalta tultaessa kaupungista päin tulevat kevyenliikenteen kulkijat? Tällä hetkellä viereisen talon aita on niin korkea ja tiheä että siitä ei näe läpi kevyenliikenteen kulkijoita. Useampi vaaratilanne on jo tullut kun mm. pyöräilijät tulevat kovaa vauhtia kaupungista päin ja autoa pitää ajaa hitaasti eteenpäin ja toivoa vain että ei osu keneenkään. Tällä hetkellä on säästytty muutamalla äkkijarrutuksella ja yhdellä pyöräilijän kaatumisella. Kiitos!

Vastaus:
Taloyhtiö voi olla tässä asiassa yhteydessä kaupunkiin. Lähtökohtaisesti kiinteistöjen rakenteet, kuten aidat tulee olla sellaiset, ettei näkemäesteitä kadun suuntaan synny. Kiinteistöistä johtuvat näkemäesteet tulee korjata kiinteistöjen haltijoiden toimesta.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


27.8.14 Kysymys: Tienvarsinäkyvyys
Voisiko risukkoja poistaa Satamalehdontieltä ja Tepontieltä ja Tepontieltä käännyttäessä Seponkadulle oikealle Hepolahdessa. Pyörällä ajaessa ja varsinkin autoja väistäessä oksat raapivat paikoitellen kasvoja. Näkyvyyden parantaminen risteyksien kohdalla olisi myös toivottavaa. Kiitos!
Nimimerkki: Näköesteitä!

Vastaus:
Näkemäalueet käydään tarkastamassa ja hoitamassa tarvittaessa kuntoon.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


25.8.14 Kysymys: ojien rumpujen tarkistus/uusinta
Moikka,koskahan mahdollisesti tarkistellaan ojien kunto ja mahdolliset liittymien rumpujen korjaus Haukkarissa.Olisiko nytten samalla mahdollista kun siellä väitetään valotolpat ja Sonera laittaa myös valokuidun samalla.Meillä ainakin vesi laski kadulta pihalle viime keväänä,kun rumpu eli vetänyt.

Vastaus:
Ko. katu on alustavasti päätetty päällystää ensi vuonna, jolloin myös ojat tarvittaessa kunnostetaan. Jos rumpuja joudutaan uusimaan tai nostamaan/laskemaan, niin tämä työ kuuluu kiinteistön haltijalle. Kaupunki on tuolloin yhteydessä kiinteistöjen haltijoihin, jolloin sovitaan työn tekemisestä sekä kustannuksista.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


21.8.14 Kysymys: Ojat/ Kulmankyläntie-Kivitie
Moi!

aikojen saatossa kulmankyläntien loppupäässä ovat ojat madaltuneet auraushiekan ja katupölyjen seurauksena sen verran paljon, että se ainoa kaivo joka on kivitien puolella ei enää vedä tarpeeksi tehokkaasti, jolloin seurauksena on se että vesi alkaa nousta ojista
tonteille. voisiko ojia kaivaa auki myös tällä pätkällä (kuten kivitiellä on ainakin osalle pätkälle tehty), sillä kaikki valumavesi tulee syväkankaan liikenneympyrästä asti tähän ojaan!
Nimimerkki: pekka ovaska

Vastaus:
Tarkastetaan tämä ja jos kyse on pienestä toimenpiteestä, niin se voidaan toteuttaa syksyn aikana. Muutoin laadimme kuivatussuunnitelman ja toteutetaan määrärahojen puitteissa.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


18.8.14 Kysymys: Hidasteetko ratkaisu?
Kulmankyläntiellä on 40 km nopeusrajoitus mutta harvapa sitä vauhtia malttaa ajaa..Ouluntieltä päin tultaessa kiihdytetään hatutta lakitta koulun kohdalla oleville hidasteille ja sama sitten kun toiseen suuntaan tultaessa…varatilanteita ja äkkijarrutuksia harva se päivä.. tarttis tehdä jotain.

Vastaus:
Ko. tiellä on tosiaan 40 km:n nopeusrajoitus, lapsista varoittavat liikennemerkit ja koulun kohdalla hidastepari sekä erillinen kevyen liikenteen väylä. Ikävä kyllä ko. ongelmia esiintyy tiettyjen autoilijoiden taholta ja tällaisissa tapauksissa on vaikea enää kadunpitäjän puuttua asiaan. Välitetään tieto poliisille, joka mahdollisuuksien mukaan suorittaa liikennevalvontaa.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


18.8.14 Kysymys: Risteyksien näkyvyys
Kulmankyläntien ja Kulmatien ristyksessä näkyvyys olematon Kulmatieltä tultaessa pajujen ja muun risukon vuoksi.
Myös Kulmankyläntien ja Kivitin risteyksen näkyvyys huono samasta syystä Kivitieltä tultaessa.saisiko nämä raivattua vielä tämän syksyn aikana?? ennenkuin tulee kolareita.

Vastaus:
Tiemestari tarkastaa tämän ja tettää tarvittavat toimenpiteet.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


13.8.14 Kysymys: Kirkon edustan puisto
Hei,

Kemin kirkko on yksi kaupungin päänähtävyyksistä. Kesän alussa ajattelin, että kyllä kohta puistoväylä kirkon edestä haravoidaan lehdistä, talven hiekasta ja korjataan katukivetys, joka lumitöissä on irronnut. Vielä tätä ei ole tapahtunut ja olemme elokuussa.
Olisiko puisto vielä mahdollista siistiä ja kivetys korjata.

Vastaus:
Puistokadut ovat perusparannuksen kohteena ja samassa yhteydessä katsotaan myös reunakivien kunto.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


13.8.14 Kysymys: Kivikonkadun ja sauvonväylän risteys
Hei!

Kivikonkadun alkupäässä K-Raudalta päin tultaessa on kaistajärjestelyt seuraavat opastekyltin mukaan: Oikean puoleiselta kaistalta ajetaan suoraan sekä käännytään oikealle, vasemmalta kaistalta käännytään vasemmalle.

Monet autoilijat eivät kuitenkaan opasteita huomaa ja ajavat vasemmaltakin kaistalta suoraan, tämä on aiheuttanut monta vaaratilannetta kun myös opasteiden mukaan suoraan ajavan vieressä/ edessä onkin yhtäkkiä toinen auto. Itse olen monesti joutunut äkkijarrutuksen tekemään kun vasemmalta kaistalta lähtenyt auto onkin myös ajanut suoraan ja tullut melkein kylkeen.

Onko Kivikonkadulle saada vaikka jonkinlaiset katumerkinnät, jotka osottaisivat minne kyseisiltä kaistoilta saa ajaa?
Nimimerkki: Monta vaaratilannetta todistanut

Vastaus:
Ko. risteyksessä on kyltti kadun oikeassa laidassa. Lisätään asfalttiin katumaalaus, joka ainakin kesäaikana selkeyttää risteystä.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


13.8.14 Kysymys: AJO-KÄVELYTIE
Pyöräilen Etelärantakadulta Urheilukadulle päivittäin,oikealla alkupäässä olevien omakotitalojen puunoksat ulottuvat jo ajoteille, kävelytiellä joutuu jo väistelemään. Syksyllä lehdet täyttävät kävely- ja ajotien ja talvella kävelytieltä ei ajeta lunta pois tai on lumikolan mentävä polku tehty. Olisiko asialle aiheellista tehdä jotain, yhden läheltäpiti tilanteen olen talvella nähnyt. Omakotitonteilla olevista puista näyttää osa olevan jo tosi vanhoja.
Nimimerkki: pyöräilevä

Vastaus:
Molemmat epäkohdat tulee kiinteistön haltijan poistaa. Rakennustarkastaja kehottaa ko. kiinteistön/kiinteistöjen omistajaa.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


11.8.14 Kysymys: Hidasteet
Kun tähän Haukkarinkadulle vedetään asfaltti niin olisiko tielle mahdollista saada hidasteita kun autoilla ajetaan todella lujaa jo nyt?Nimimerkki: iina79

Vastaus:
Haukkarinkatu asfaltoidaan todennäköisesti kesällä 2015 ja tässä yhteydessä ei ole tarkoitus hidasteita rakentaa. Hidasteita on rakennettu pääsääntöisesti koulujen ja päiväkotien läheisyyteen, ei tavallisille asuntokaduille. Aloite kirjataan ylös ja asiaa käsitellään muiden aloitteiden yhteydessä.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


11.8.14 Kysymys: Louhitien asfaltointi
Onkohan Metsäkummun hoivakotiin vievä Louhitien pätkä tarkoitus asfaltoida tänä kesänä? Karkea sepeli tiellä vaikeuttaa meidän omaisten mahdollisuutta ulkoiluttaa pyörätuolilla liikkuvia vanhuksiamme, koska Metsäkummusta ei pääse mihinkään (paitsi metsätietä pieneläinhautausmaalle) kulkematta tuota keskeneräistä tienpätkää. Tie on todella hankala pyörätuoliliikkujille.
Nimimerkki: Omainen

Vastaus:
Ko. kadun asfaltointi on tämän vuoden investointiohjelmassa, joten katu saa päällysteen tänä kesänä.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


11.8.14 Kysymys: Liikennevalot edelleen
Olen kysynyt tästä aiheesta aiemminkin, ja apu tuli Valtakadun ja Kauppakadun risteykseen, valot poistettiin käytöstä. Mutta edelleen K-raudan risteys on aamun hämärissä kaikkea muuta kuin liikenneystävällinen. Se on ilmeisesti vielä korjaamatta?
Nimimerkki: minä

Vastaus:
Vika on paikallistettu ja korjaustyö tilattu.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


11.8.14 Kysymys: Kasvit pois
Tulkkilankadun ja Tuomelankadun risteyksessä huono näkyvyys kasvuston takia. Tuomelankadulta Tulkkilankadulle oikealle käännyttäessä ei näe Tulkkilankatua vastaantulevia kävelijöitä/lastenvaunuja jne jos ei lähestulkoon pysähdy ja hiivi risteykseen. Kasvit pois!
Nimimerkki: mimi

Vastaus:
Tiemestari teettää tarvittavat toimenpiteet ko.paikalla.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


11.8.14 Kysymys: Hidaste Nällinkadulle
Mitä toimenpiteitä asukkailta vaaditaan, jotta Nällinkadulle saataisiin hidasteita? Kadun varrella asustaa useita lapsiperheitä, ja alle kouluikäisiä lapsia on useita. Autot ja mopot kaahaavat tiellä, joten huoli lasten puolesta on suuri.
Nimimerkki: Huolestunut

Vastaus:
Hidasteita ei ole rakennettu tavallisille asuntokaduille, vaan lähinnä koulujen ja päiväkotien läheisyyteen. Palaute kuitenkin kirjataan ylös ja pohdimme asiaa.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


23.6.14 Kysymys: Valokuitua
Vainion kaupunginosassa ollaan aloittelemassa katuvalojen uusimista ja samassa yhteydessä uusitaan muutenkin sähkökaapelointeja. Eikö nyt olisi oiva tilaisuus rakentaa alueelle samalla laajakaistakaapelointi. Nykyinen puhelinlinjoja pitkin tuleva nettiyhteys nopeus on maksimissaan vain 24 megaa. Samassa yhteydessä saataisiin TV-kaapelointikin ja ehkä loppuisi alueella jatkuvana riesana oleva antenniverkon ongelmat. TV-lupa pitää maksaa veroissa, vaikka toisinaan kuva on pelkkää pikselimoskaa.
Nimimerkki: Ka-Apeli

Vastaus:
Vainiossa tehdään Kemin Energia Oy:n toimesta mm. katuvalokaapelointeja. Näistä tieto on mm. Soneralla ja kaapelioperaattorit voivat suorittaa omia kaapelitöitä yhtäaikaa halutessan, jos siitä esim. jotain synergiaetuja saavat.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


12.6.14 Kysymys: Pyörätiet
Ehtisittekö karsimaan Valtakadun pyöräteiden koivujen alimmat oksat, osuvat ikävästi naamalle ajaessa. Kiitos!
Nimimerkki: Pyöräilevä

Vastaus:
Tiemestari teettää tarvittavat toimenpiteet.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


3.6.14 Kysymys: Lupaus on lupaus ne puut ja hiekka
Jo vuonna 2012, ja 2013 luvattiin käydä Niittytien päässä olevaa puustoa käydä karsimassa ja luvattiin tuoda myös hiekkaa lasten leikkikentälle Ritikkaan. Vuodesta ei kyllä puhuttu mitään mutta oletin sen tapahtuvan sinä vuonna kun luvattiin. Kysyisin kohteliaammin , että koska? Kesä tuli taas ja puut peittää kohta koko tienoon ja ne sääsket. Please poistakaa joku puu edes KIITOS
Nimimerkki: Koska

Vastaus:
Nämä hoidetaan kuntoon kesäkuun aikana. Yhteydenotot puuasiassa Matti Perkiöön (p. 0400 199 392) ja muissa leikkikenttäasioissa Jarmo Arposeen (p. 0400 695 604).

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


2.6.14 Kysymys: Valaisinpylväät Hakalanpuistossa
Voisiko kaupunki oikaista “Ankkalammen” ympärillä olevat valaisinpylväät Hakalanpuistossa. Olen asiasta informoinut kaupunkia muutama vuosi sitten, tuloksetta !!!
Nimimerkki: ari jääskeläinen

Vastaus:
Kunnossapitoyksikkö käy katsomassa ko. valaisimet ja ne oikaistaan tarpeen mukaan.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


30.5.14 Kysymys: KADUN OSOITE KYLTTI PUUTTUU
Hei. Kemilänkadun osoite kyltti näytti olevan poikki. Kyltti on virallisesti vain toisessa päässä katua ja sekin mielestäni väärässä kohdassa. Karihaarantietä etelästä tullessa ja kääntyessä heti oikeale, ei tienviittaa ole ollenkaan. Ei vissiin ole virallinen tie osuus ??? Voisko tie kyltin laittaa molempiin päihin niin karihaaran tietä tullessa kuin sahan puolelta tullessa?
Nimimerkki: TINZU

Vastaus:
Tiemestari tarkastaa ko. kylttiasian ja teettää tarvittavat toimenpiteet.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


30.5.14 Kysymys: uusi pyörätie
Miksi tuo uusi pyörätie meneekin näköjään ison maantien reunassa. Ei me asukkaat ihan tuota reittiä tarkoitettu kun toivottiin lapsille ja muille kulkijoille turvallisempaa reittiä.
Nimimerkki: ajoslainen

Vastaus:
Ko. pyörätien rakentaminen ei ole lähtenyt Ajoksen alueen asukkaiden aloitteesta, vaan se on Ely-keskuksen hanke, jossa rakennetaan pohjaveden suojaus Ajoksentien varteen ja samalla myös kevyen liikenteen väylä. Nyt kun tämä väylä tänä kesänä rakennetaan, niin kaupunki suunnittelee Jatulintielle ja siitä edelleen yhteyden Ajoksentien pyörätielle. Kaupungin osuuden rakentaminen päätetään myöhemmin.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


27.5.14 Kysymys: kiviä
Keskuspuistokadun alapäässä on kauan ollut aika pitkällä matkalla isohkoja irtokiviä, jotka jäivät siihen kun kadulla tehtiin jotain kaivamista tai korjaamista. Ne haittasivat talvella pyöräilyä, koska ne lipesivät pyörän alla, ja nyt ei niitä puhdistusautokaan ole imenyt, ovat kai liian isoja. Voisiko ne korjata pois? Sinkoilevat autonpyöristäkin.
Nimimerkki: Marja

Vastaus:
Ne ovat todennäköisesti työmaasta johtuvia ja siivotaan pois.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


19.5.14 Kysymys: Koirakäymäläkartasta
Kiitos koirakäymäläkartasta!

Voistteko pyytää Posaria tekemään jutun tuosta asiasta, niin useammatkin koiranomistajat hoksaisivat “käymälät”.

Mihin koiranjätökset menevät näistä roskiksista eli pitäisikö kakka olla maatuvassa pussissa vai voiko olla muovipussissa (jos menee poltettavaksi)?
Nimimerkki: Koirankakkaa pussittava emäntä

Vastaus:
Tästä asiasta on tulossa juttu Kemin kaupungin tiedotuslehteen.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


19.5.14 Kysymys: ojan aukaisu/tekeminen
1. Kenelle kuuluu Poltimohaarankadun ojan tekeminen asianmukaiseksi. Vesi makaa keväisin ojassa. Oja ja ojan pientareet todella epäsiistit. Vaikea pitää itsekkin oja siistissä kunnossa kun kunnon ojatöitä ei ole koskaan tehty.
2. Pohjoisesta tullessa Tornionkadun ja poltimohaaran kadun risteys kohdan oikealle puolelle jää n.50 m alue jossa pusikkoa, niin voiko sen käydä raivaamassa siistimmäksi? Alueella kauniita koivuja sekä muutama kuusi….nekin näkyisivät paremmin jos siitä raivais risukon pois 🙂 Kiitos teille viime syksyisestä lahonneiden puiden kaatamisesta !!!!
Nimimerkki: tinzu

Vastaus:
Kaupunki hoitaa näkemien raivauksia ja ojien perkauksia määrärahojen puitteissa. Nämä kohteet lisätään tarkastettavien listaan.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


14.5.14 Kysymys: Katuhiekan puhdistus
Milloinkahan Syväkankaan pienet kadut saadaan puhdistettua katuhiekasta? Hiekkaa ja pölyä on käsittämättömän paljon ja se pölyää jatkuvasti, kun autot ajavat kadulla. Lisäksi tuuli nostattaa oikeita pölypilviä.

Näyttää siltä, että jo puhdistetutkin kadut pölisevät pahasti, kun se kaikkein hienoin hiekka on jäänyt kadun reunoille. Puhdistetaanko tämä keuhkoille pahin hieno hiekka vielä pois? Onko hienoimman hiekkapölyn putsaamiseen käytössä sopivaa kalustoa?
Nimimerkki: Astmaatikko

Vastaus:
Työt ovat edelleen kesken ja hiekka poistetaan koko kadun leveydeltä.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


9.5.14 Kysymys: Kevyenliikenteen väylä puhdistamatta.
Perttusenkadulla Mäntylänsillan ja moottoritiensillan väliseltä alueelta kevyenliikenteen väylä on jäänyt puhdistamatta – samoin kävi myös viime keväänä. Hiekotussepeli levisi pitkin kesää. Ilmeisesti tuo moottoritien ylittävän sillan kevyenliikenteen osa on vielä puhdistamatta. Toivottavasti asia saadaan kuntoon. Mäkiosuus on erittäin liukas ja pienet koululaiset liukastelevat polkupyörillä.

Myös Perttusenkadun ja Juusonkadun risteyksessä on vielä tavaraa. Olen huomannut eräiden asukkaiden jopa itse käyneen lakaisemassa risteysaluetta.
Kiitos.
Nimimerkki: PN

Vastaus:
Työt ovat vielä kesken ja ilmeisesti nämä kohteet ovat juuri olleet työnalla.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


6.5.14 Kysymys: Hakalanpuistossa hiekoitussepeliä
Voisiko kaupunki velvoittaa taloyhtiöt poistamaan Hakalanpuistoon talven aikana lumen mukana menneet hiekoitussepelit. Sepeliä on paikoin runsaasti ja sepeli rumentaa puistoa aikalailla.
Nimimerkki: Ari

Vastaus:
Jos taloyhtiön toimesta on hiekkaa toimitettu yleiseen puistoon, niin kaupunki poistattaa hiekat ja muut epäpuhtaudet yleiseltä alueelta.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


5.5.14 Kysymykset:

Kysymys: Sepeli
Jääkö Takkisenkadulle kaikki talven sepelit pölisemään koko kesäksi? Toivottavasti katu käydään siivoamassa mahdollisimman pian…
Nimimerkki: Sepelit pois

Kysymys: Katujen ja jalka- ja pyöräteiden siivous
Eikö Kemissä ole katupölyn poistoon imulakaisukalustoa? Vesi ja harjaus on huonoin mahdollinen yhdistelmä.Työn jälki on täysin luokatonta. Tällaisen toimenpiteen jälkeen pöly on entistä hienojakoisempi ja tunkeutuu syvemmälle keuhkoihin. Säälittää, kun esim. lapset jo pienestä pitäen tarha- ja koulumatkoilla pölytetään sairaiksi.
Nimimekki: Astmainen

Kysymys: Lehtokatu
Pitkän odotuksen jälkeen Lehtokadun pyörätie käytiin “puhdistaan” . Maksaako kaupunki tosiaan tälläisesta jollekkin urakoitsialle. Kannattaisko jonkin käydä jälki katsomas?? Ja milloin itse tie “puhdistetaan”. Tietäis ikkunan pesuun alkaa..
Nimimerkki: ??

Vastaus:
Hiekoitushiekan poistotyöt ovat käynnissä ja työt kestävät vielä jonkin aikaa. Käytössä on mm. keräävät harjalaitteet. Tiemestari vastaa töiden tarkastamisesta ja teettää työt tarvittaessa uudelleen.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


5.5.14 Kysymys: puhtaus
Valtakadun n:o 27-31 välinen nurmikko alue on kuin roskatunkio milloin ilmestyy istuin penkit ja roska astiat.Tätä ihmettelee mm bingossa kävijät.
Nimimerkki: Tuomo

Vastaus:
Valtakadun penkkejä ollaan juuri asentamassa paikoilleen. Roskakoreja on tilattu ja nekin asennetaan piakkoin paikoilleen. Siivousta on myös tehty jo ko. paikalla ja siivoustyöt jatkuvat edelleen.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


5.5.14 Kysymys: Teiden puhdistus
Hei,

Kalkkinokantien varressa on paljon asuntoja ja lenkkeileviä ihmisiäkin olisi, jos vain tie saataisiin puhdistettua. Kaupungin työautotkin pölyyttävät siinä ihan kiitettävästi! Pihoille ei tee mieli mennä.
Voisiko asialle tehdä jotakin pikimmiten, ja vielä pyydän, että keräisitte levittämänne sorat pois myös ojista.
Nimimerkki: Sisälle pakotettu

Vastaus:
Hiekoitushiekan poistoa tehdään koko ajan ja kaikki alueet pyritään saamaan valmiiksi toukokuun puoliväliin mennessä. Järjestyksessä ensin ovat pyörätiet, päätiet ja keskustan alue.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


5.5.14 Kysymys: Haukkarissa kaahataan
Haukkarissa Nällinkadulla kulkee autot todella lujaa! Moni ‘vieraileva’ autoilija ei muista, että katu on pyörätie ja ajetaan aivan järkyttävää vauhtia. Kadulla asuu paljon lapsia sekä sen läpi kulkee koululaisia ja muutenkin pyöräilijöitä ja lenkkeilijöitä, voisiko tälle asialle tehdä jotain ennen kuin sattuu vahinko? Esim.hidaste, näkyvä liikennemerkki tai jotain?
Nimimerkki: huolissaan

Vastaus:
Nällinkadun päässä olevalle pyörätielle asetetaan kesäaikainen este, ettei ainakaan läpiajoa virallista pyörätietä pitkin tapahdu. Lisäksi suunnittelija pohtii mahdollisia liikennemerkkiratkaisuja.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


23.4.14 Kysymys: Katupöly
Yöpakkasia eikä muutakaan estettä ei ole ollut enää pitkiin aikoihin, mutta edelleen katuja ei ole puhdistettu!Koivuharjunkatukin pölisee, ettei eteensä näe. Hengittele siinä sitten kaikki keuhkoihin. Mikä on nyt syynä? Onko kenties kumi puhki harjakoneesta? Kyllä pitää pikkuisen aikaisemmin saada se hiekka pois pölisemästä kuin vapuksi.

Koululaiset ja kaikki saavat “iloita” erikoisen “hyvästä” katujen kunnossa pidosta, ja sitten muka ihmetellään kemiläisten suurta sairastavuutta. Kyllä kai sillä kelvottomalla hengitysilmalla on oma osuutensa näihin suuriin sairas määriin? Viikko kaupalla saa kärsiä mokomasta katupölystä.
Nimimerkki: Tukehtuva

Vastaus:
Hiekoitushiekan poistotyöt on aloitettu jo päiviä sitten. Tämä työ kestää muutaman viikon.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


10.4.14 Kysymys: Katu-ja tiepöly
Hei, katupölyn terveyshaitat tiedetään jo nykyään hyvin. Kemin asukkaiden terveydentila on tutkitusti muutenkin huonohko, joten eikö tähän pölyasiaan ole syytä tarttua ripeästi?Mitä odotetaan?
Nimimerkki: Toistaiseksi tervekeuhkoinen yskijä

Vastaus:
Hiekoitushiekan harjauksessa joudutaan käyttämään vettä, joten jos työ suoritetaan pakkasella (tai yöllä pakastuu), niin väylät menevät liukkaaksi. Harjauksia on tehty mahdollisuuksien mukaan ja jos säät sallii, niin laajamittaisemmat harjaustyöt aloitetaan muutaman päivän sisällä.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


19.3.14 Kysymys: Millon sepeli ja katupöly siivotaan tänä keväänä? Ei kai vasta vapuksi…
Hei,

Kemin kadut pölyävät hirveästi. Sepeliä on levitetty talven aikana runsaasti. Jo muutaman viikon ajan pölystä on ollut paljon haittaa ulkona liikkujille oli sitten liikkuja tervekeuhkoinen tai sitten ei.
Terveushaittojakin pölystä tulee, kaikille.

Voisiko tänä keväänä katujen puhdistuksen tehdä heti, kun lämpötila menee seuraavan kerran plussan puolelle. Myös kiinteistöjen omistajia voisi innostaa asian hoidossa.

Kuljen töissä kävellen tai pyörällä. Katupölystä on erittäin suuri päivittäinen haitta myös itselleni.

yst.terv. Voitto

Vastaus:
Hiekoitushiekka poistetaan heti kun se on mahdollista ja kun on oletus, että hiekoitusta ei enää tarvitse tehdä. Yleensä suurin osa hiekasta on poistettu vapuksi.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


19.3.14 Kysymys: Liikennevalot
Ensiksi kysymys Valtakatu-Kauppakatu liikennevaloista. Ketä ne valot palvelevat yöllä / aamunhämärissä, kun ne eivät ole edes liikenteen mukaan säädetty? Eli kun risteys on tyhjä, niin valot vaihtuvat kun auto lähestyy. Odota siinä sitten tyhjällä risteyksellä ja valot molempiin suuntiin punaisena…

Toinen ärsyttävä valoristeys on K-raudan risteys. Kun tulet Sauvonväylää keskustaan, niin aivan varmasti K-raudan kohdalla valo vaihtuu jo punaiseen, juuri kun olet kohdalla. Vaikka ketään ei ole missään. Nämä siis aamuisin töihin mennessä.

Voisiko säätöjä tehdä, koskien liikennettä silloin kun sitä on kaikkein vähiten.
Nimimerkki: Omituista

Vastaus:
Molemmissa risteyksissä on tunnistesilmukat, jotka tunnistaa tulevan ajoneuvon ja reagoi sen mukaan. Karjalahdenkadun ja Sauvonväylän risteyksessä on silmukkavika ja se korjataan heti kun routa on sulanut. Kauppakadun liikennevalot tarkastetaan ja korjataan myös jos sieltä vikaa löytyy.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


17.3.14 Kysymys: Liikennevalot
Milloinkahan mahdollisesti otetaan liikennevalotolpat pois koska ne eivät ole käytössä, ja niistä on haittaa talvella auratessa. Paavonkariin mennessä joutuu kiertämään talvella tien puolelta kun aidan ja tolpan väliä ei mahdu auraamaan.
Nimimerkki: Tauno

Vastaus:
Ko. liikennevalot ovat toistaiseksi pois käytöstä. Kaupunki on tehnyt ko. risteyksestä suunnitelman ja sen mukaan valot poistetaan ja tilalle rakennetaan kadun kavennuksia, joilla hidastetaan ajoneuvonopeuksia. Ko. valoristeys on kaupungin ja Ely-keskuksen yhteisomistuksessa. Kaupunki varasi jo rahat tähän hankkeeseen, mutta Ely-keskus vetäytyi siitä ja se jäi toistaiseksi toteuttamatta. Kaupunki ja Ely-keskus neuvottelee hankkeen toteutumisesta.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


12.3.14 Kysymys: Postilaatikon vahingoittaminen
Kysyisin, että kuka on korjausvelvollinen kun tiekarhu lanatessaan tietämme/katuamme laukkulankatua terveharjulla vahingoitti tienlaidassa olevaa postilaatikkoa? Laatikkomme on itellan toiveesta sijoitettu tien laitaan.
Nimimerkki: postilaatikon omistaja

Vastaus:
Itella vastaa katujen lumitöiden yhteydessä tapahtuneista postilaatikkovahingoista.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


11.3.14 Kysymys: Siikakankaan tiet perunapeltona
Viikonlopusta 8.-9.3. lähtien Siikakankaalla tiet ovat olleet autolle vaarallisessa kunnossa. Esim. Vesikkokujalla on syvä veden täyttämä monttu, jota ei autolla pääse kiertämään, ja matalamman auton pohja osuu maahan. Toista kautta ajaminenkaan ei enää auta, koska Ansakadun risteys alkaa olla melkein yhtä pahassa kunnossa. Joko alueelle saisi tiekarhun töihin?
Nimimerkki: Autot vaarassa

Vastaus:
Höylät ovat olleet liikkeellä koko ajan ja kaikki alueet käydään läpi.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


11.3.14 Kysymys: Mutkan auraamisesta
Seponkatu 48 kohdalla on kaupungin asfaltilla levennetty alue koska mutka tiukka eikä vastaantulevia autoja ei muuten näe. Auraus tehdään aina liian kapeasti mutkan kohdalta ja itse olemme joutuneet tämän levennyksen hoitamaan. Aurauksen seurauksena paksu palle koko pitkän matkan. Koska tätä puolta aurattessa auto tulee siitä suunnasta että meidän kohdalta auto voi pukata lumet,nyt soseetkin suoraan ojaan,peruuttaa vähän matkaa ja jatkaa normaalisti matkaa. Nyt tänäänkin sama juttu. Kyllä me oman osan hoidamme. Kiitos!
Nimimerkki: Kyllästynyt

Vastaus:
Tiemestari ja urakoitsija tarkastaa ko. kohdan ja katsovat onko auraus tehty sovitulla tavalla.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


10.3.14 Kysymys: Postilaatikot solmuun
Tänään tiehöylällä vedetty postilaatikko solmuun. Mihin otetaan yhteys tällaisissa tapauksissa
Nimimerkki: MN

Vastaus:
Posti (p. 020 452 3200) vastaa postilaatikoista ko. tapauksissa.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


10.3.14 Kysymys: Pyörätiet ja sivukadut Tervaharjulla
Pyörätiet on todella surkeassa kunnossa Isotörminkadulta aivan golfentälle asti.Nyt kun vesi sulaa ja jäätyy vuorotellen eikä vesi pääsen mininkään penkkojen takia- risteykset sekä osin pyörätiet peilijäällä.esim.Mutkakatu seillä ei ole näkynyt minkäälaista auraa kun tie on soseella sitten se jäätyy ja sulaa autot polkee soseet polanteelle joka sitten jäätyy siihen sieltä ei kohta pääse pois ollenkaan.
Nimimerkki: talvipyöräilijä

Vastaus:
Katujen höyläykset ja hiekoitukset ovat käynnissä kaikilla kaupungin alueilla.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


10.3.14 Kysymys: sivuteiden kunnossapito
On se ihme ettei esim. jänkäkadulle saada tiekarhua..tie on tosi liukas ja kuoppainen että autolla jää jo kiinni. kaupunkiko korvaa jos auto menee rikki sen takia ettei tietä ole tiekarhulla höylätty..hiekotus ei paljon auta asiaa.
Nimimerkki: kimmo

Vastaus:
Höylät ovat polanteenpoistoa suorittamassa ja tämäkin kohde huomioidaan.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


10.3.14 Kysymys: hiekoitus
Kemin sivukadut todella huonossa kunnossa. Peilijäällä suurin osa, eikä hiekasta tietoakaan. Kävelen miltei jokapäivä Ristikankaalta kaupunkiin. Eeliksenkatu, sivakankatu, Tyynelänkatu, Haapalankatu ovat aivan hirveässä kunnossa, nytkin tuossa yksi pikkuinen koululainen yrittää päästä kouluun jäisellä tiellä. Hiekkaa ja nopeasti !
Nimimerkki: kävelijä

Vastaus:
Kaikki hiekoituskalusto on liikkeellä ja alueet pyritään käymään läpi mahdollisimman nopeasti.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


28.2.14 Kysymys: Miksi ei
Ihmettelen miksi ei Niittytielle tuoda hiekkaa. Tie on ihan peilikirkas jäästä. Auraus toimii vain pölyjen pyyhkimisenä ja hiekkaa ei näy missään. Tämän tien varrella asuu vanhemnpaa väkeä ja oikein säälittää kun he yrittävät pysyä pystyssä
Nimimerkki: Turvaksi

Vastaus:
Tiemestari tarkastaa ko. kohteen ja teettää tarvittaessa toimenpiteet.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


26.2.14 Kysymys: Pyörätie
Ei ole kysymystä mutta nyt on kiitoksen aika,siis kiitos Peurasaaren pyörätien hyvästä hoidosta!!
Nimimerkki: Lenkkeilijä

Vastaus:
Kiitos positiivisesta palautteesta. Palaute saatetaan edelleen tiemestarin ja ko. pyörätietä hoitaneiden työntekijöiden tietoon.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


26.2.14 Kysymys: Lehtokatu pahassa kunnossa
Lehtokadulle hahtisaaren kadulta tultaessa kadun alussa on todella huonossa kunnossa asvaltti. Asvaltissa on valtavan kokoisia reikiä, jotka pahimmassa tapauksessa (mikäli ei huomaa) voi vaurioittaa auton, Pyydäkin pikaista paikkausta näihin reikiin. Lisäksi karjalahdentiellä on samanlainen, mutta yksi suuri reikä ilmeisesti ennen talvea kaivettu niin nyt on paikan päällä todella suuri reikä.
Kiitos jo etukäteen
Nimimerkki: Vaarallinen

Vastaus:
Paikkaporukka on ollut liikkeellä koko viikon ja nämäkin korjataan, jos ei ole vielä korjattu.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


19.2.14 Kysymys: Mäkiruonalankadun auraus
Laittaisitteko koneen auraamaan Rovakadun ja Mäkiruonalankadun risteyksen. Risteyksessä on korkea \”lumipalle\”, että auto voi jäädä pohjasta kiinni käännyttäessä Rovakadulta Mäkiruonalankadulle. Myös Rovakadun oikeanpuoleisen reunan lumikasat pitäisi poistaa, kasat estävät näkyväisyyden jäähallille päin tultaessa Mäkiruonalankadulta Rovakadulle. Kuski voisi arvioida lumikasoja maasta päin, eikä koneen ratista.
Nimimerkki: Koneet töihin

Vastaus:
Alueet on aurattu ja risteyskohtia varmasti on vielä parsimatta. Tämäkin kohta käydään katsomassa ja korjaamassa, jos se on tarpeellista.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


17.2.14 Kysymys: Teiden auraamattomuus
Eilen satoi, muutama päivä sitten satoi ja paraillaan sataa, mutta eipä ole aurausta tehty. Tiet on todella surkeat liikennöidä. Polkupyörällä ei mitään asiaa tielle. Työntö hommaksi menee. Pääkatuja aurataan ja tästä seuraa, että risteysalueilla teiden korkeuserot alkaa tällä menolla olemaan vaaraksi auton alustarakenteille. Parin päivän lauha jakso sai pikkutiet urautumaan, jotta kohta mennään askeleita myöten.
Mistä mättää, miksi kalusto ei liiku, jos kerran urakat on annettu ja sopimukset työstä tehty.
Nimimerkki: Kuhankysyn

Vastaus:
Viimeiset auraukset on aloitettu sunnuntaina ja kaikki alueet pitäisi olla aurattuna maanantaina iltapäivällä.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


17.2.14 Kysymys: Sauvonväylän liikennevalot
Nimimerkki “Ari” kysyy asiasta samaa mitä minäkin aiemmin viime vuonna. Olen liikennevirtaan tarkkaillut tämän jälkeen ja ehdotan, että poistetaan risteyksestä vasemmalle kääntyvän vihreän nuolivalo. Tällöin kääntyvät väistävät suoraan ajavia. Liikennevirta loppuu useimmiten pohjoiseen päin, ennenkin risteyksessä palaa vielä vihreä suoraan ajaville. Tähän aikaan, kun vielä lisätään (se) sekunti mitä nyt on kääntyville, niin ehtisi paremmin. Toisiko tämä järjestely sitten ongelman vastakkaisesta suunnasta vasemmalle kääntyville?
Aikaa kääntyville on joka tapauksessa saatava lisää…käykää testaamassa ja tarkkailemassa.
Nimimerkki: Kuhanen

Vastaus:
Kääntyvän vihreän poistaminen aiheuttaa ongelmia. Kääntyvän vihreän ajan lisäämistä yritetään saada nykyisen liikennevalo-ohjelman puitteissa.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


14.2.14 Kysymys: Lapintie-Sauvonväylän risteyksen liikennevalot
Miksi,käännyttäessä Lapintieltä vas.Sauvonväylälle,vihreä valo palaa vain hetken,elikkä vihreällä ei kerkiä edes puoleen väliin katua,kun valot vaihtuvat punaiselle?Ja kun katu on luminen/jäinen,kuten yleensä,niin ei kerkiä edes pioleenväliin!Ollut valojen vuoksi jo monta ns.läheltäpiti tilannetta!Mikä on näiden ylläpitävien henkilöiden vastuu kolaritapauksissa,jotka nim.omaan aiheutuvat ko.valo-ongelmasta?Koska kyseinen ongelma korjataan?
Nimimerkki: Ari

Vastaus:
Risteysalueella on mahdollista antaa tietty aika vihreää joka suunnalle ja kääntyville se usein on lyhyempi aika kuin pääsuunnille. Ko. risteyksessä ei ole paljon mahdollista pidentää aikoja, mutta asia tarkastetaan pikapuolin. Kadunpitäjä vastaa kadunpidosta, johon kuuluu myös mm. liikennevalot ja liukkaudentorjunta. Kolarit ovat kuitenkin aina yksittäistapauksia, jotka oikeuslaitos käsittelee.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


28.1.14 Kysymys: Risteysalue
Milloinkahan kemin kaupunki korjaa kaatunneen kärkikolmio liikennemerkin pystyyn Veitsiluodontien ja Marjamäentien risteyksessä, merkki on lojunut koko viime syksyn lumihangessa ja lojuu edelleen, Tästä aiheutuu vaaratilanteita jos ei tiedä, että siinä on ollut kärkikolmio ja koukkaa jonkun autoilijan eteen Veitsiluodontielle.
Nimimerkki: Turvallisuutta risteykseen

Vastaus:
Nyt kun tuli tieto, että ko. merkki ei ole paikoillaan ja sitä ei ole aikaisemmin havaittu, niin se asennetaan paikoilleen mahdollisimman nopeasti. Jos tällaisen huomion tekee, niin siitä tulee ilmoittaa välittömästi poliisille tai tienpitäjälle, jotta asiaan voidaan reagoida nopeasti ja liikenneturvallisuus taata.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö


23.1.14 Kysymys: Valvonta
Valvotaanko etelärantakadun vuoropysäköintiä. Näyttää muutamilla olevan tapana pysäköidä osittain jalkakäytäville.Haittaa jalkakä-ytävien kunnossapitoa.Molemminpuolin pysäköinti yhtäaikaa haittaa esim. jäteautojen ajoa pihaliittymistä pihoille. Katu käy ahtaaksi.
Nimimerkki: Ammattikuljettaja

Vastaus:
Etelärantakadulla valvonta ei ole päivittäistä. Yhteydenotto huomioidaan ja paikalla käydään.

Matti Rask
kaupunginlakimies


13.1.14 Kysymys: ojan aukaisu
Hei. Onko kaupungilla suunnitelmissa aukaista poltimohaarankadun ja Kemilänkadun välissä olevaa ojaa? Puiden ja risujen osalta saatiinkin jo apua ja kiitos siitä.
Nimimerkki: tinsu

Vastaus:
Veto-ojista lumien ja jään poistoa suoritetaan keväällä ja maatuneita ojia perkataan kesällä määrärahojen puitteissa. Tämänkin ojan tarpeellisuus katsotaan ja teetetään kesällä tarvittavat toimenpiteet, jos se on tarpeellista.

Mika Grönvall
yhdyskuntatekniikan päällikkö