Yritysalueet

Kemissä on useita yritysalueita, joiden kehittämisessä ja markkinoinnissa kaupungin elinkeinotoimi on mukana.
Kemin Teollisuuskylä Oy rakennuttaa toimitiloja yritysten käyttöön.

Kemintulli

Kemintulli on uusi yritysalue Kemin eteläpuolella 7 km:n päässä kaupungin keskustasta. Alue sijaitsee logistisesti erinomaisella paikalla moottoritien varrella eritasoliittymien ympärillä.
Ohittava liikennevirta on keskimäärin 13 300 ajoneuvoa/vrk.

Kemintulli on pinta-alaltaan n. 140 ha ja se on mitoitettu n. 70 yritykselle ja 800 työpaikalle. Lainvoimaisessa asemakaavassa alue on jaettu liike-, teollisuus- ja varastorakennusten korttelialueiksi. Kemintullista löytyy myös alue, jossa on mahdollista pien- ja koneyrittäjien asuminen omien yritystonttien yhteydessä.

Liikekeskus Corona

Liikekeskus Corona on vilkas ja nopeasti kasvava tilaavievän kaupan keskus Kemin keskustan kyljessä. Alue sijaitsee vain puolen kilometrin päässä keskustasta Kemin Karjalahdella. Coronassa toimii runsaasti teollisuuden yrityksiä, sekä Arinan kauppakeskus, jossa on useita liiketiloja.

Digipolis – Kemin teknologiakylä

Digipolis_logoDigipolis – Kemin teknologiakylä on Lapin suurin teknologiakeskus, joka on toiminut n. 20 vuotta. Digipoliksessa toimii 40 yritystä ja organisaatiota sekä työskentelee 500 työntekijää. Digipolis on myös koulutuksen keskus; Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun ja ammattiopisto Lappian suojissa opiskelee 1.500 nuorta.

Digipolis2

Kemin kävelykeskusta

KemitiimiKemin keskusta sijaitsee meren läheisyydessä ja sisäsataman tuottamat palvelut ovat kävely-matkan päässä. Vuoden 2011 aikana valmistuva kävelykatu ja Täikönpuiston torialue ovat osa Kemin viihtyisää kävelykeskustaa. Kävelykeskusta luo hyvät puitteet yrityksille ja tarjoaa runsaasti liiketiloja kaupan tarpeisiin.  Kemin kaupunkikeskus ry pyrkii osaltaan kehittämään keskustan viihtyvyyttä ja elinvoimaisuutta.

NETTI