Yritysalueet

Kemissä on useita yritysalueita, joiden kehittämisessä ja markkinoinnissa kaupungin elinkeinotoimi on mukana.
Kemin Teollisuuskylä Oy rakennuttaa toimitiloja yritysten käyttöön.

Kemintulli

Kemintulli on uusi yritysalue Kemin eteläpuolella 7 km:n päässä kaupungin keskustasta. Alue sijaitsee logistisesti erinomaisella paikalla moottoritien varrella eritasoliittymien ympärillä.
Ohittava liikennevirta on keskimäärin 13 300 ajoneuvoa/vrk.

Kemintulli on pinta-alaltaan n. 140 ha ja se on mitoitettu n. 70 yritykselle ja 800 työpaikalle. Lainvoimaisessa asemakaavassa alue on jaettu liike-, teollisuus- ja varastorakennusten korttelialueiksi. Kemintullista löytyy myös alue, jossa on mahdollista pien- ja koneyrittäjien asuminen omien yritystonttien yhteydessä.

Liikekeskus Corona

Liikekeskus Corona on vilkas ja nopeasti kasvava tilaavievän kaupan keskus Kemin keskustan kyljessä. Alue sijaitsee vain puolen kilometrin päässä keskustasta Kemin Karjalahdella. Coronassa toimii runsaasti teollisuuden yrityksiä, sekä Arinan kauppakeskus, jossa on useita liiketiloja.

Digipolis – Kemin teknologiakylä

Digipolis_logoDigipolis – Kemin teknologiakylä on Lapin suurin teknologiakeskus, joka on toiminut n. 20 vuotta. Digipoliksessa toimii 40 yritystä ja organisaatiota sekä työskentelee 500 työntekijää. Digipolis on myös koulutuksen keskus; Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun ja ammattiopisto Lappian suojissa opiskelee 1.500 nuorta.

Digipolis2

Kemin kävelykeskusta

KemitiimiKemin keskusta sijaitsee meren läheisyydessä ja sisäsataman tuottamat palvelut ovat kävely-matkan päässä. Vuoden 2011 aikana valmistuva kävelykatu ja Täikönpuiston torialue ovat osa Kemin viihtyisää kävelykeskustaa. Kävelykeskusta luo hyvät puitteet yrityksille ja tarjoaa runsaasti liiketiloja kaupan tarpeisiin.  Kemin kaupunkikeskus ry pyrkii osaltaan kehittämään keskustan viihtyvyyttä ja elinvoimaisuutta.

NETTI

Sarana

Erinomainen sijaintipaikka tuotannolliselle yritykselle
Saranan yritysalue sijaitsee modernin Lapin syväsatama Ajoksen välittömässä läheisyydessä. Satamasta on nopeat, säännölliset ja luotettavat yhteydet eri puolille maailmaa. Alueen asema-kaavassa on teollisuustoiminnoille varattu 59 ha:n suuruinen alue. Sarana tarjoaa siis erinomai-sen sijaintipaikan tuotantoa harjoittaville yrityksille. Myös Kemi-Tornio alueen suurteollisuuden raaka-ainetoimittajat, jatkojalostajat ja muut teollisuuspalvelualan yritykset voivat hyödyntää Sara-naa toimintansa logistisena osana tai tukikohtana. Alueella toimii tällä hetkellä huolintayrityksiä ja siellä on myös vapaavarasto.
Pinta-ala 80 hehtaaria · Rakennusoikeus 295 000 km² (kerrosneliömetriä) · Tonttien koko neuvoteltavissa.

sarana_ilmakuva_www

Aeropolis

Monien mahdollisuuksien sijaintipaikka

Aeropoliksen yritysalue sijaitsee vain noin kaksi kilometriä Kemin keskustasta pohjoiseen. Se on logistisesti edullisella paikalla. Alueen koillisosassa on Kemi-Tornion lentokenttä, jonka läheisyys mahdollistaa nopeat ja ruuhkattomat yhteydet maailmalle. Alueen läpi kulkee myös Kemin moottoritie, jolla liikkuu jopa 20 000 ajoneuvoa vuorokaudessa. Aeropoliksen välittömässä läheisyydessä sijaitsevat lisäksi Vilmilän ja Paattion yritysalueet. Erinomaisen sijaintinsa ansiosta Aeropolis tarjoaa hyvän toimintaympäristön mm. palveluyrityksille sekä tuotannollisille pk-yrityksille.

Pinta-ala 125 hehtaaria · Rakennustehokkuus e=0,7 · Tonttien koko 1000 – 10 000 m2

aeropolis_ilmakuva_web