Kuka saa hoitopaikan vuorohoitoyksiköstä?

Iltaisin, öisin ja viikonloppuisin avoinna oleva  päiväkoti on tarkoitettu niille perheille, jotka huoltajien työn tai opiskelun vuoksi (esimerkiksi vuorotyö) tarvitsevat lapsilleen hoitoa tavanomaisesta aukiolosta poiketen.

Kuinka aikaisin ja miten varaan hoitoajat?

Hoito varataan riittävän ajoissa sähköisesti, viimeistään kuitenkin sunnuntaina viikon päästä alkavalle viikolle. Työmatkaan kuluva aika huomioidaan lapsen hoitoaikaa suunniteltaessa. Jos huoltaja tekee yötyötä, yövuoron jälkeiseen nukkuma-aikaan varataan noin 8 tuntia siitä alkaen, kun vanhempi on kotiutunut.

Miksi hoitovaraukset on tehtävä etukäteen?

Vuorohoitoyksikön aukiolo perustuu lasten todelliseen hoidontarpeeseen ja henkilökunta mitoitetaan tarkasti hoitovarausten mukaisesti. Hoitovarauksella taataan se, että henkilökuntaa on riittävästi paikalla tarjoamassa hoitoa, kasvatusta ja opetusta. Näin varmistetaan lapselle laadukas varhaiskasvatus myös vuorohoidossa. Hoitovarausten perusteella tilataan lapsille päivittäiset ateriat. Lasten turvallisuuden vuoksi on ensiarvoisen tärkeää, että henkilökunta tietää mihin aikaan lapset tulevat ja lähtevät.

Mitä jos unohdin varata hoitoajat?

Mikäli hoitoaikailmoitus on jäänyt tekemättä, lapselle ei voida taata hoitoa tarvittavana aikana. Tässä tapauksessa laita pikaisesti hoitoajat sähköpostilla Pajarinrannan päiväkotiin. Sinulle vastataan parin päivän sisällä, mahtuuko lapsesi hoitoon ilmoittaminasi aikoina.

Jos joudun ylitöihin?

Jos joudut ylitöihin/töihin vapaapäivänä, tarkista aina päiväkodista, mahtuuko lapsesi hoitoon ennen kuin lupaudut.

Jos sairastun itse, voinko tuoda lapseni hoitoon?

Oman sairautesi aikana tai jos hoidat lapsen sairastunutta sisarusta kotona, lapsesi voi olla hoidossa kello 9–15 välillä. Sovi hoidosta lapsesi ryhmän henkilökunnan kanssa. Lapsella ei ole tällöin oikeutta vuorohoitoon.  

Voinko tuoda lapseni hoitoon, kun olen itse vapaapäivällä?

Huoltajan, puolison tai avopuolison vapaapäivät ovat aina myös lapsen vapaapäiviä. Mahdollisesta hoidosta näinä päivinä on aina erikseen sovittava henkilökunnan kanssa. Viikonlopuille sattuvat vapaat ovat aina myös lapsen vapaapäiviä.

Voinko tuoda lapseni vuorohoitoon omien henkilökohtaisten menojeni vuoksi?

Emme tarjoa vuorohoitoa harrastustoiminnan ja vapaa-ajan tai iltarientojen takia. Vuorohoitoa tarjotaan vain huoltajien työn tai opiskelun vuoksi.

Saako lapseni jatkaa samassa päiväkodissa, jos vuorohoidon tarve päättyy?

Kun vuorohoidon tarve päättyy, lapselle järjestetään mahdollisimman pian hoidon tarpeen mukainen hoitopaikka toisesta päiväkodista. Uusi päiväkoti voi olla joku muukin päiväkoti kuin se, jota perhe ensisijaisesti toivoo.

Mihin aikaan lapseni saa päiväkodissa ateriat?

Vuorohoidossa tarjottavat ateriat ovat aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala. Lapselle kuuluvat hänelle varatun hoidon mukaiset ateriat.