Iltapäiväkerho

Sauvosaaren koulun iltapäivätoiminta 1. ja 2.  sekä erityistä tukea tarvitseville oppilaille

ubuntu4

Sauvosaaren koulun iltapäivätoiminnan tavoite on tarjota lapsille turvallinen ja toiminnallinen iltapäivä tuttujen koulunkäynninohjaajien ohjauksessa, kun lapsella ei ole kotona ketään vastaanottamassa häntä koulupäivän päätteeksi.

Iltapäivätoimintaan ilmoittaudutaan koulujen alkaessa koulun kansliasta saatavilla lomakkeilla. Iltapäivätoimintapaikka on aina pystytty järjestämään sitä tarvitseville. Toiminnasta peritään maksu. Maksualennusta voi hakea koulun kansliasta saatavalla lomakkeella.

Iltapäivätoiminta koulullamme on lasta kuuntelevaa ja koulun ja kodin kasvatustyötä tukevaa. Se sisältää vapaata leikkiä ulkona ja sisällä, läksyjen tekoa ja satuhetkiä. Ohjaajat suunnittelevat esim. ohjattuja leikki-, urheilu-, askartelu- ja rauhoittumishetkiä lasten iltapäiviin. Noin kello 13.30 syödään välipala. Iltapäivätoiminnalle on varattu useampia tiloja koulun pohjakerroksessa. Koulun muutkin tilat ovat iltapäivisin toiminnan vapaassa käytössä.Itapäivätoimintaa on koulupäivinä koulun loppumisesta aina kello 16.15 asti. Tuolloin lapset viimeistään lähtevät kotiin. Erityisryhmien iltapäivätoiminta on järjestetty Leipätehtaan toimintakeskuksessa arkisin klo 12.15 – 17.00.

Aamutoimintaa koululla ei järjestetä. Tarvittaessa pienet koululaiset voivat tulla koulun kirjastoaulaan aamusta lukemaan kirjoja tai pelaamaan pelejä. Kirjastossa ei ole valvontaa.