Iltapäivätoiminta

Iltapäiväkerhon kohderyhmä sekä työajat

Koulussamme järjestetään iltapäivätoimintaa, joka on tarkoitettu 1. ja 2. luokan oppilaille. Iltapäiväkerho pidetään joka arkipäivä klo 16.15 saakka. “Iltsun” toimintaan voi osallistua heti koulupäivän päätyttyä.

Iltapäiväkerho toimii ajalla 9.8.2017 – 1.6.2018. Syysloma on 15.10. – 21.10.2018 (viikko 42) ja joululoma 22.12. 2018 – 6.1. 2019. Talviloma on 4. – 10.3.2019 (viikko 10). Lomien aikana iltapäivätoimintaa ei järjestetä.

Toiminta-ajatus

Iltsussa saa rauhoittua koulupäivän jälkeen. Osallistuja voi tehdä läksyt, leikkiä kavereiden kanssa omia leikkejä, ulkoilla, laulaa, kuunnella satuja ja askarrella ohjaajien opastamana. Toimintaan kuuluu myös liikuntaleikkejä koulun urheilusalissa aina, kun sinne on mahdollista päästä liikkumaan. Keväällä 2019 iltapäiväkerholaiset osallistuvat mahdolliseen koko kaupungin iltsujen järjestämään tempaukseen.

Iltapäiväkerhon ohjaajat suunnittelevat toiminnan sisällön. Lukuvuonna 2018-2019 toimintapäivät painottuvat seuraavasti:

Maanantai: satutuokio
Tiistai: Musiikkia
Keskiviikko: liikuntaa salissa/ulkona
Torstai: Askartelua teemoittain
Perjantai: oma lelu/elokuva

Iltapäiväkerhon oppimisympäristön kuvaus

Iltapäivätoiminnan tilat sijaitsevat Syväkankaan koulun A-siiven ensimmäisen kerroksen porraskäytävässä entisen ATK-luokan tiloissa. Läksyntekijöille varataan rauhallinen erillinen luokkatila ensimmäisen kerroksen luokissa. Toiminnassa pyritään käyttämään mahdollisuuksien mukaan koko koulun tiloja monipuolisesti.

Yhteistyö ja turvallisuus

Iltapäiväkerhon ohjaajat ovat koulutettuja koulunkäynnin ohjaajia. Ohjaajina toimivat Sari Kuusisto, Jaana Tuomainen, Mervi Kemppainen, Kati Pyykkö ja Tarja Hurtig.

Vaitiolovelvollisuus ja luottamuksellisuus koskevat kaikkia ohjaajia. Apunamme voi toimia myös opiskelijoita ja siviilipalvelusta suorittavia henkilöitä, joita koskee vaitiolovelvollisuus.

Osallistujien turvallisuuden vuoksi huoltajat ilmoittavat kaikki muutokset lapsen iltsuajoista suoraan ohjaajalle. Ilmoitus tekstiviestillä riittää.

Koulutoimi on vakuuttanut koulun oppilaat tapaturman varalta koulupäivän ja koulumatkan ajaksi. Koululla ei ole esine- tai vahinkovakuutusta, joten koulu ei korvaa kyseisiä vahinkoja.

Välipala ja läksyjen teko

Iltapäiväkerhon välipala tarjotaan koulun ruokasalissa klo 13.30 – 14.00 välisenä aikana. Välipalan jälkeen osallistujat voivat tehdä läksyjä. Ohjaajat auttavat ja valvovat tehtävien teossa. Päävastuu läksyistä säilyy oppilaan huoltajilla.

Toiminnan toteutumisen arviointi

Yhteistyö vanhempien sekä opettajien kanssa ohjaa iltapäiväkerhon toimintaa. Ohjaajat kokoontuvat noin kerran kuukaudessa tiistai aamuisin arvioimaan sekä suunnittelemaan iltapäiväkerhon toimintaa yksilö- ja ryhmätasolla. Toimintaa kehitetään jatkuvasti palautteen sekä havaintojen perusteella.

Ilmoittautumislomake

Maksualennuslomake