Kirjaston laitteet ovat ilmaiseksi kaikkien asiakkaiden käytettävissä. Henkilökunta auttaa laitteiden käyttämisessä tarvittaessa. Kysy rohkeasti apua.

Asiakkaat voivat käyttää tietokoneita, skannata asiakirjoja, tulostaa, skannata dioja, digitoida aineistoja, lukea mikrofilmejä ja kuunnella musiikkia kirjaston laitteilla. Osa laitteista täytyy varata etukäteen.

Asiakastietokoneet ja tulostus

Kirjastossa on kymmenen asiakastietokonetta. Voit käyttää niitä ilmaiseksi. Tietokoneissa on toimisto-ohjelmina joko OpenOffice tai Libre Office. Käytössä on kolme tulostinta ja yksi skanneri. Tulostaminen on maksullista. Tulostuspaperia voit ostaa palvelutiskistä. Kirjastossa on myös kaksi tietokonetta, joilla voit etsiä kirjaston aineistoa.

Diaskanneri

Kirjastossa on Epson Perfection V600 diaskanneri. Voit skannata erikokoiset ja -tyyppiset kuvat, negatiivit ja diat. Skannerin käyttö on ilmaista. Varaa aika Varaamosta tai tietopalvelusta.

Digitointi

Kirjastossa voit digitoida VHS-videot, C-kasetit ja vinyylilevyt digitaaliseen muotoon. Palvelu on ilmainen. Varaa aika Varaamosta tai tietopalvelusta.

Mikrofilmit

Mikrofilmien lukulaitteita on kaksi. Toisella laitteella voit lukea mikrofilmejä ja toisella laitteella voit myös tulostaa tai tallentaa omalle muistitikulle. Kirjastossa on paikallisten sanomalehtien mikrofilmejä ja muiden alueiden lehtien mikrofilmejä voi tilata kaukolainaan toisista kirjastoista. Varaa aika Varaamosta tai tietopalvelusta.

Musiikinkuuntelulaitteet

Kirjaston laitteilla voit kuunnella CD-levyjä, LP-levyjä ja äänikirjoja. Kuulokkeet voit lainata palvelutiskiltä.