Perheille tekemistä

Kemissä on runsaasti omaehtoista tekemistä perheille ympäri vuoden. Tälle sivulle on koostettu muutamia vinkkejä ja tapahtumia. 

Miltä kuulostaisi kesäseikkailut jännittävällä vesibussimatkalla historialliselle Laitakarin sahasaarelle, retkeilyllä kauniissa Kiikelin lähimetsässä, vesileikeillä Mansikkanokan uimarannalla tai polkuautoilulla liikennepuistossa? 

Tai luistelu ja liukumäki Täikön jääpuistossa Kemin keskustassa? Myös ympärivuoden auki olevat laavut ja nuotiopaikat ovat keskustan lähituntumassa helposti saavutettavissa koko perheelle.

Ongintaa meren rannalla ja kalastusaltaalla

Kaupungin edustalla, Sisäsatamassa, on vapaa virkistyskalastusalue, jossa voi kokeilla mato-ongella tai virvelillä kalaonneaan. Myös muunlainen kalastus on mahdollista pelkän kalastonhoitomaksun hinnalla.
Lue lisää: Kalastus Kemissä

 

Makkaranpaistoa laavuilla, retkeilyä rannalla ja saaristossa

Kemin Sisäsatamasta voi tehdä pieniä kävelyretkiä lähiluontoon pientenkin lasten kanssa. Tällaisia kohteita ovat esimerkiksi Mansikkanokan ja Kiikelin laavut. Läheiset Laitakarin ja Selkäsaaren laavut ovat mahdollisia saavuttaa Vesibussi Leilalla, joka lähtee säännöllisin väliajoin Sisäsatamasta.
Lue lisää: Laavut Kemissä

 

Retkeilyä ja lampaiden katselua

Laitakarin historialliselle sadasaarelle pääsee lähtemällä Vesibussi Leilan kyytiin Kemin Sisäsatamasta. Saarella on sahateollisuuden historiasta kertovia tauluja ja rakennelmien jäänteitä, opastettuja polkuja, laavuja ja maisemanhoitotyöläisiä eli lampaita.
Lue lisää: Vesibussi Leilalla Laitakariin

 

Polkuautoilla liikennepuistossa

Kemin kaupungin nuorisotyö järjestää kesäisin ohjattua liikenneopetusta 4-12 vuotiaille Kemin keskustassa sijaitsevassa Koivuniemen puistossa, Valtakadun eteläpäässä olevan liikenneympyrän viereisellä alueella. Polkuautoilla voivat ajaa 4-12 vuotiaat ajokortin suorittamisen jälkeen.
Perheen pienimmille on omalla alueella kolmipyöräisiä, potkumopoja ja -lautoja. Alle kouluikäiset ovat tervetulleita puistoon yhdessä aikuisen kanssa.
Lapset ovat puistossa hoitajien tai vanhempien vastuulla.
Lue lisää: Liikennepuistossa kurvailua

 

Jalkapalloa Sauvosaaressa

Kemissä on mahdollisuus myös nauttia jalkapallon huumasta Sauvosaarenkentällä, jossa PS Kemi Kings pelaa kotiottelunsa.
Lue lisää: PS Kemi Kingsien ottelut

 

Ranta- ja vesileikkejä Mansikkanokan uimarannalla

Mansikkanokan uimarannalla voit nautiskella auringosta ja upottaa varpaat hiekkaan hauskojen vesileikkien lomassa.